Cum să curățați un castron de pește betta

Din moment ce peștele Betta primește oxigen din aer, pot supraviețui într-un castron de pește fără un filtru de acvariu. Cu toate acestea, un castron de pește mic poate accentua peștele betta și poate scurta durata de viață. Mai mult, castronul trebuie curățat constant, pentru ao menține în stare de sus și pentru a menține nivelurile de amoniac în jos. Procesul real de curățare nu este dificil, atâta timp cât știți ce să faceți, dar investiții într-un rezervor sau cel puțin un castron mare va face curățarea mai sigură și mai puțin obositoare.

Pași

Partea 1 din 3:
Pregătirea pentru a curăța
  1. Imagine intitulată Curățați un castron de pește Betta Pasul 1
1. Decideți cât de des curățați vasul. Modul principal de a păstra un vas de pește curat este de a schimba o parte din apa din ea. Cu toate acestea, acest proces poate stresa sau chiar a ucide peștele prin perturbarea conținutului bacterian și chimic al apei. Urmați acest ghid pentru a vă menține conținutul bolului sănătos fără a schimba apa inutil de des. De asemenea, rețineți că containerele rotunde, cum ar fi bolurile, au fost cunoscute pentru a accentua peștele și scurtează viața lor. Da, ei pot supravieţui într-un castron, dar ei nu vor fi cu adevărat fericiți. :
  • Curățați 0.5 Gallon (2 litri) Bowls zilnic, 1.5 Gal. (6 l) boluri de trei ori pe săptămână, și boluri 3 Gal. (12 l) și sus de două ori pe săptămână. Nivelurile de amoniac se ridică mai repede decât ați putea ști.
  • Dacă castronul are un filtru, atunci poți cicla castronul (care ar putea fi greu având în vedere că bolurile sunt mici și nu umane), atunci puteți curăța castronul o dată pe săptămână. Nu curățați vreodată castronul o dată pe lună. Dacă castronul este suficient de mare, atunci puteți păstra peștele Betta în castron în timp ce îl curățați și schimbați 50% din apă. Face acest lucru va ajuta peștele Betta să nu fie stresat.
  • Imagine intitulată Curățați un castron de pește Betta Pasul 2
    2. Alegeți apă nouă. În timpul schimbărilor de curățare și apă, veți elimina aproximativ 20% -25% din apa din vasul de pește. Apa de înlocuire trebuie preparată cu cel puțin 30 de minute în avans, pentru a permite timp să funcționeze tratamente. Puteți utiliza apă de la robinet, apă distilată sau apă de ploaie, dar asigurați-vă că urmați sfatul de mai jos pentru ao face în siguranță pentru Betta dvs. Lăsați acest lucru la temperatura camerei într-un recipient curat, fără săpun, în timp ce curățați rezervorul.
  • Nu utilizați apă de ploaie într-o zonă cu ploaie acidă.
  • Imagine intitulată Curățați un castron de pește Betta Pasul 3
    3. Adăugați un dechlorinator pentru a atinge apa. Acest lucru este vândut la magazinele de animale de companie ca "comprimate de dechlorație" sau "condiționer de apă," și sunt folosite pentru a descompune clorul și alte substanțe chimice dăunătoare pentru a pescui. Adăugați acest lucru la apa de la robinet, urmând instrucțiunile pentru a trata cantitatea de nou apa pe care o adăugați. Acest lucru durează de obicei cel puțin 30 de minute pentru a intra în vigoare.
  • Treceți la acest pas dacă utilizați apă distilată sau apă de ploaie.
  • Imagine intitulată Curățați un castron de pește Betta Pasul 4
    4. Adăugați sare de acvariu (opțional). Sare de acvariu pentru peștele Betta sau de aur poate fi adăugată, dar nu este recomandată niciodată pentru utilizarea pe termen lung. Sarea de acvariu nu este în habitatul sălbatic al peștelui, deci nu este recomandat. Această etapă este recomandată numai dacă apa din castron este 100% apă distilată.
  • Imagine intitulată Curățați un castron de pește Betta Pasul 5
    5. Verificați temperatura. Peștele Betta sunt pești tropicali și preferă temperaturi în jur de 74-82-F (23-28 ° C) sau doar un pic mai cald decât "temperatura camerei." Dacă noua apa nu este aproape de această temperatură sau dacă se simte mai rece sau mai caldă decât apa din pește, lăsați-o într-o cameră caldă până când ajunge la o temperatură sigură.
  • Partea 2 din 3:
    Curățarea unui castron de pește Betta
    1. Imagine intitulată Curățați un castron de pește Betta Pasul 6
    1. Spălați-vă mâinile cu apă curată. Spălați-vă mâinile pentru a elimina urmele de murdărie și săpun înainte de a curăța rezervorul. Do nu Utilizați săpun pentru a vă spăla mâinile, deoarece săpunul poate dăuna sau ucide peștele.
  • Imagine intitulată Curățați un castron de pește Betta Pasul 7
    2. Mutați betta dacă castronul este mic. Lăsarea Betta în rezervor este de obicei cea mai bună pentru pește. Cu toate acestea, în cazul în care castronul de pește este prea mic pentru a ajunge ușor și curat fără a lovi peștele sau blocarea accesului la aer, mutați peștele înainte de curățare. Transferați o apă din vasul de pește până la un recipient curat, fără săpun, apoi utilizați un Fishnet pentru a transfera Betta.
  • Lăsați cel puțin 3 inci (7.5 centimetri) de spațiu deasupra nivelului apei din noul recipient, astfel încât Betta nu poate sări.
  • Imagine intitulată Curățați un castron de pește Betta Pasul 8
    3. Curățați interiorul cu un burete sau o cârpă nouă. Chiar și urmele mici de săpun sau alte substanțe vă pot face rău peștelui. Utilizați un burete nou sau o cârpă care a fost recent printr-un ciclu de spălare și clătire și nu este folosit pentru nici un scop de atunci. Frecați interiorul castronului în mișcări circulare pentru a îndepărta zgomotul și murdăria.
  • Un burete atașat la un mâner poate fi cel mai simplu instrument de utilizat.
  • Puteți folosi același burete pentru a curăța pietrele și alte decorațiuni.
  • Imagine intitulată Curățați un castron de pește Betta Pasul 9
    4. Îndepărtați 20% din apa vasului de pește. Utilizați un sifon, o găleată sau o ceașcă, asigurându-vă că instrumentul este curat și fără săpun, pentru a elimina aproximativ o cincime din apa din vasul de pește. Puteți folosi acest lucru în grădină sau puteți să-l dați jos o scurgere.
  • Imagine intitulată Curățați un castron de pește Betta Pasul 10
    5. Curățați exteriorul cu un alt instrument (opțional). Dacă exteriorul castronului este prăfuit sau murdar, îl puteți curăța cu orice burete sau o cârpă obișnuită. Puteți utiliza WINDEX, săpun sau alte produse de curățare, atâta timp cât aveți grijă să nu lăsați niciunul din ea să se scurgă în interiorul castronului.
  • Imagine intitulată Curățați un castron de pește Betta Pasul 11
    6. Adăugați apa nouă la castron. Utilizați numai apă selectată cu atenție sau preparată cu instrucțiunile din secțiunea de preparare. Dacă peștele este în castron, turnați apa încet pentru a evita perturbarea peștilor cu curenți puternici.
  • Imagine intitulată Curățați un castron de pește Betta Pasul 12
    7. Returnați betta la castron. Dacă ați eliminat peștele Betta pentru curățare, utilizați un pește pentru a le transfera înapoi în castron. Dacă vă îngrijorați că temperatura apei sa schimbat sau dacă ați schimbat accidental mai mult de 50% din apă, transferați în schimb peștele și apa înotată într-o pungă mică de plastic. Plutiți această pungă pe suprafața castronei timp de 15-20 de minute, apoi lăsați peștele să înoate în castron și îndepărtați sacul.
  • Partea 3 din 3:
    Efectuarea unui mare curat
    1. Imagine intitulată Curățați un castron de pește Betta Pasul 13
    1. Utilizați această metodă numai atunci când este absolut necesar. Nu este nevoie să faceți o curățare majoră, cu excepția cazului în care castronul nu a dezvoltat zgomote sau murdărie nu puteți curăța sau dacă apa a devenit permanent tulbure. Cu cât este mai implicat curățenia, iar cu cât mai multă apă pe care o înlocuiți, cu atât este mai stresat peștele tău. Dacă castronul de pește este o dimensiune adecvată pentru peștele dvs. Betta, cel puțin 3 gal. (6 l), va trebui doar să o curățați în acest fel o dată sau de două ori pe an.
  • Imagine intitulată Curățați un castron de pește Betta Pasul 14
    2. Pregătiți un nou container de apă. Veți înlocui aproximativ 50% din apa din vasul de pește. Utilizați apă de la robinet tratați cu comprimate de dechlorație, apă de ploaie proaspăt colectată sau apă distilată tratată cu săruri de acvariu. Verificați temperatura apei pentru a vă asigura că se potrivește cu apa din vasul de pește.
  • Consultați secțiunea de pregătire pentru mai multe informații despre prepararea apei de acvariu.
  • Imagine intitulată Curățați un castron de pește Betta Pasul 15
    3. Transferați jumătate de apă și betta către un alt container. Deplasați aproximativ 50% din apa din vasul de pește spre alt recipient. Chiar dacă apa arată murdar, faceți nu Transferați-vă Betta la un container de apă nouă. Șocul ar putea să-l omoare.
  • Păstrarea vechea apă asigură, de asemenea, că veți avea în continuare bacterii utile în vasul de pește, care va descompune substanțele chimice nocive produse de deșeurile de pește.
  • Imagine intitulată Curățați un castron de pește Betta Pasul 16
    4. Goliți vasul de pește. Separați orice pietriș, pietricele și decorațiuni prin turnarea apei printr-o sită care stă pe o găleată, sau prin scooparea lor cu o ceașcă. Dați apă rămasă în grădină sau în jos o scurgere. Dacă castronul dvs. este prea greu pentru a se ocupa ușor, utilizați un furtun de sifon în loc să transferați apa într-o găleată în etape.
  • Imagine intitulată Curățați un vas de pește Betta Pasul 17
    5. Clătiți conținutul de două ori. Clătiți toate pietrișul, pietricelele și decorațiunile o dată într-un bazin de apă fierbinte pentru a îndepărta cât mai mult murdar posibil. Se toarnă apa caldă și clătiți a doua oară în apă rece sau la temperatura camerei. Frecați-le cu degetele sau cu buretele dedicat de acvariu în timp ce clătiți a doua oară.
  • Imagine intitulată Curățați un castron de pește Betta Pasul 18
    6. Curățați vasul de pește cu oțet, dacă este necesar. În cazul în care apa și lubrifiamentul cotului nu vor scoate gunk-ul pe vasul de pește, umezi o cârpă cu oțet alb și curățați părțile laterale. Întotdeauna clătiți bine oțetul în apă la temperatura camerei după ce vasul de pește este curat.
  • Nu utilizați niciodată niciun săpun, produse de curățare sau orice substanță, pe lângă apă sau oțet pentru a vă curăța vasul de pește.
  • Imagine intitulată Curățați un castron de pește Betta Pasul 19
    7. Configurați din nou castronul de pește. Întoarceți pietrișul, pietricelele și / sau decorarea la vasul de pește. Se toarnă în apa nou pregătită. Se toarnă în cea mai mare parte a apei vechi, dar lăsați suficient în recipientul temporar pentru ca Betta să înoate. Așteptați ca norii și pietriș să scape în partea de jos, dacă este necesar.
  • Imagine intitulată Curățați un castron de pește Betta Pasul 20
    8. Întoarceți peștele Betta în castron. Din cauza schimbărilor majore ale castronului, introducerea lentă a peștelui dvs. este recomandată. Plutiți peștele betta și apa pe care o înotați în interiorul unei pungi de plastic mici, pe partea de sus a apei de castron. După 15 minute, se toarnă puțin din apa de castron în pungă. După 30 de minute, lăsați-o pe Betta să înoate din pungă în restul vasului și să îndepărteze sacul.
  • sfaturi

    Pentru un pește betta mai sănătos și un acvariu care rămâne curat pentru mai mult timp, Configurați un rezervor mai mare pentru Betta în loc de un castron.
  • Luați în considerare utilizarea stratului de stres ca condiționat de apă pentru a reduce stresul.
  • Este mai ușor să folosiți o plasă pentru a scoate pește din castron. Dacă nu aveți, totuși, puteți folosi o ceașcă.
  • Avertizări

    Săpunul poate dăuna sau ucide peștele. Nu-l folosi.
  • Bolurile ar trebui să fie o incintă temporară pentru un pește. Betta pește are nevoie de minimum 2.5 galoane. Bowls nu ar trebui să fie niciodată un habitat permanent.
  • Nu este o idee bună să păstrați Bettas într-un castron, deoarece au nevoie de filtrare adecvată, un încălzitor, plante, locuri de ascuns și o cameră de înot adecvată. Dimensiunea minimă a acvariului pentru o betta este de 5 galoane. 10 galoane este recomandată, deoarece, în sălbăticie, pot pretinde până la 300 de galoane de apă pentru ei înșiși!
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar