Cum să ai grijă de piranhas

Un piranha este membru al unei familii de pești de apă dulce omnivore și pradă care locuiește în râurile din America de Sud. Deoarece aceste pește își petrec adesea timpul în căutarea pradă, mulți oameni asociază piranze cu dinți ascuțiți și un apetit agresiv pentru carne. Dar nu te teme niciodată, Piranhas este puțin probabil să atace oamenii și animalele mari, cu excepția cazului în care se simt amenințate sau prinse, sau sunt foame. Prin configurarea corectă a unui rezervor și tendința de pește, vă puteți îngriji și bucurați-vă de piranhas ca animale de companie.

Pași

Partea 1 din 3:
Configurarea unui rezervor
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru Piranhas Pasul 1
1. Obțineți un acvariu. Un habitat adecvat este esențial pentru a vă îngriji de piranha, deci creați o casă cât mai aproape de habitatul natural al peștelui posibil. Mulți oameni sugerează obținerea unui rezervor suficient de mare pentru 4 piranhas să imite cel mai bine mediul natural. Cu toate acestea, poate doriți mai puțin. Obțineți un acvariu de cel puțin 25 de galoane pentru un piranha sau 60 de galoane pentru patru piranze pentru a le îngriji în mod corespunzător.
  • Cumpărați un rezervor care corespunde cu numărul de piranhas pe care îl veți avea. De exemplu, dacă doriți doar două animale, un rezervor de 40 de galoane ar trebui să fie suficient spațiu pentru ei. Ca o regulă de bază, doriți aproximativ 20 de galoane de apă pe animal sau 60 de galoane pentru 4 piranhas. Asigurați-vă că cel mai mare rezervor vă puteți permite astfel încât Piranhasul dvs. să poată înflori. Dacă încercați să economisiți bani, luați în considerare un rezervor de mâna a doua. Spălați orice rezervoare înainte de a introduce piranhasul dvs.
  • Luați în considerare obținerea unui ecran de rezervor opțional pentru partea de sus. Piranhasul poate să sară și să-și rănească proprietarii dacă sunt foame. De asemenea, doriți să vă asigurați că animalele de companie sau copiii mici nu cad în rezervor.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Piranhas Pasul 2
    2. Găsiți un loc potrivit pentru rezervor. Piranhasul sunt animale murdare care sunt, de asemenea, surprinzător de timide. În plus, lumina directă a soarelui sau căldura poate încuraja creșterea bacteriilor care vă pot face rău piranha. Plasarea rezervorului într-un loc care nu este expusă la căldură extremă sau o mulțime de trafic vă poate păstra piranha fericit și sănătos.
  • Puneți rezervorul într-un loc cu o temperatură relativ consistentă de 75 până la 80 de grade Fahrenheit (21 până la 25 celsius). Atașați un termometru la acvariu pentru a monitoriza temperatura. Nu trebuie să puneți rezervorul de oriunde ar putea obține lumina directă a soarelui sau poate fi expusă la radiatoare sau dispozitive de încălzire.
  • Găsiți un spațiu cu trafic redus în care să puneți rezervorul. Dacă există prea mulți oameni care merg pe tanc, poate să sublinieze piranhasul și să le facă agresivi.
  • Luați în considerare punerea rezervorului într-un spațiu cu lumină scăzută. În sălbăticie, Piranhas trăiesc în apă tulbure care este sub baldachinul pădurii de ploaie, astfel încât ochii lor s-au adaptat la iluminarea dimmer.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Piranhas Pasul 3
    3. Umpleți rezervorul cu apă. Piranhasul sunt în mod surprinzător de pește și se pot adapta la diferite condiții de apă. În general, ei trăiesc în apă caldă și proaspătă între 75 și 80 de grade Fahrenheit. De asemenea, ei se dezvoltă la un pH de 5.5-8.0. Puteți umple rezervorul cu apă caldă, atâta timp cât utilizați mai multe filtre în apă. În plus, ar trebui să păstrați o temperatură în apă pentru a vă asigura că este optimă pentru ca piranii să prospere.
  • Adăugați mai multe filtre mici la apă sau un filtru extern foarte puternic pentru a menține apa curată.
  • Luați în considerare obținerea unui încălzitor pentru apă pentru a menține apa o temperatură consistentă.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Piranhas Pasul 4
    4. Adăugați pete de ascundere. Deoarece piranii sunt timizi, îi place să se ascundă. Punerea unor decorațiuni în rezervor vă poate ajuta să vă mențineți Piranhasul fericit și sănătos.
  • Decorați rezervorul cu plante vii și plastice, precum și pietriș neted și bucăți de lemn. Fiți conștienți de faptul că Piranhas poate distruge plantele live. O bucată curată de conducte din PVC poate oferi, de asemenea, piranhas un loc unde să se ascundă dacă se simt stresați.
  • Alegeți decorațiunile care vă plac. Puteți utiliza plante vii sau plastice sau o combinație. Dacă utilizați plante vii, luați în considerare opțiunile Hardy, Low Light, cum ar fi Hornwort, Java Moss sau Fern. Orice tip de plante plastic vă place să funcționeze.
  • Înmuiați orice lemn sau lemn de pluș într-o cadă sau bin până când transformă o culoare maronie. Mulți piranhas ca culoarea întunecată a apei, dar poate fi dificil să vă vedeți peștele. Asigurați-vă că lemnul de pluș se potrivește în rezervor și oferă piranilor o mulțime de spațiu pentru a înota liber.
  • Utilizați roci netede și pietriș care abia acoperă fundul acvariului. Puteți folosi în siguranță granit, bazalt, gneiss, ardezie și cuarț. Evitați calcarul, marmura, dolomita, nisipurile calcaroase, rocile calcaroase, precum și coralii și cochilii de mare. Toate acestea pot supăra pH-ul rezervorului.
  • Plasați cât mai multe decorațiuni pe care le doriți în rezervor, dar amintiți-vă că piranhii dvs. ar trebui să poată înota liber fără obstacole. O regulă bună a degetului mare este de 50-75% acoperire în rezervor pentru a vă face ca piranii să se simtă confortabil. Prea multe decorațiuni pot scădea mai repede calitatea apei.
  • Partea 2 din 3:
    Curățarea rezervorului
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru Piranhas Pasul 5
    1. Curățați rezervorul săptămânal. Apa proaspătă și curată este o necesitate absolută pentru sănătatea lui Piranha. Înlocuirea 10-20% din apă în fiecare săptămână și curățarea pereților și pietrișului pot preveni un sistem imunitar compromis și, de asemenea, miros. Întreținerea săptămânală nu ar trebui să dureze mai mult de 10 minute.
    • Scrieți un program pentru a curăța apa în același timp în fiecare săptămână, astfel încât să nu uitați. Curățați mai des acvariul dacă observați excesul de deșeuri - amintiți-vă că piranhasii sunt dezordonați sau mirosuri.
    • Fiți conștienți că nu ar trebui să vă eliminați piranii din rezervor dacă este posibil. Amintiți-vă că piranhasul atacă în general când se simt amenințați sau sunt foame. Protejați-vă mâinile cu o pereche de mănuși grele atunci când curățați. Dacă trebuie să vă îndepărtați absolut piranha de apă, plasați o găleată sau o plasă de pește mare în rezervor și plasați rapid piranha într-un rezervor separat.
    • Utilizați un dispozitiv de schimbare a apei sau Python, de la un magazin de animale de companie locale pentru rezultate mai bune. Acestea se conectează până la o chiuvetă și facilitează curățarea rezervorului. Acest lucru poate minimiza, de asemenea, riscul ca Piranha dvs. să devină agresiv cu dvs. Dacă nu aveți un dispozitiv de schimbare a apei, îndepărtați ușor fiecare piranha și puneți-le într-un rezervor de exploatație separat în timp ce vă curățați. Acest lucru vă va permite să curățați rezervorul fără a vă accentua peștele sau răniți deoarece piranii sunt stresați.
    • Vacuum pietrișul și îndepărtați orice deșeuri în timp ce utilizați dispozitivul de schimbare a apei sau când apa rezervorului este scăzută și nu se află piranhas în rezervor.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Piranhas Pasul 6
    2. Menține calitatea ridicată a apei. Sănătatea și durata de viață a Piranha dvs. depind de calitatea ridicată a apei. Asigurați pH-ul și oxigenarea adecvată prin testarea apei rezervorului după fiecare curățare.
  • Testarea apei rezervorului cu un kit de testare pe care îl puteți obține la marii comercianți cu amănuntul și la magazinele de animale de companie. Testați pentru a afla problemele potențiale precum scăderea oxigenului, amoniacul ridicat și aciditatea.
  • Fixați orice probleme cu apa. Nivelul pH-ului poate varia de la 5.5-8.0. Utilizați un neutralizator chimic pentru a restabili nivelurile de pH dacă acestea sunt oprite. Saturația de oxigen trebuie să depășească 70%. Dacă nu, este posibil să fie necesar să înlocuiți filtrul sau filtrele.
  • Utilizați un termometru pentru a vă asigura că temperatura este între 75 și 80 de grade Fahrenheit. Dacă este necesar, întoarceți încălzitorul până când ajungeți la intervalul optim de temperatură.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Piranhas Pasul 7
    3. Verificați filtrele. Piranhasul produc o mulțime de deșeuri, care pot afecta și calitatea apei. Asigurați-vă că aveți un filtru foarte puternic sau mai multe filtre mici pentru a vă menține întreținerea. Dacă apa de rezervor se murdărește rapid, luați în considerare înlocuirea filtrelor.
  • Miroase apa pentru a vedea dacă are un miros fault. Acesta este un semn bun pe care trebuie să-l schimbați filtrele.
  • Partea 3 din 3:
    Îngrijirea pentru piranhasul tău
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru Piranhas Pasul 8
    1. Hrăniți-vă piranhasul. În ciuda faptului că mulți oameni cred, piranhasii sunt omnivore care mănâncă totul, nu doar carnea. Oferindu-ți piranhas o dietă variată să-și mărească spanul și să-și sporească imunitatea.
    • Hrăniți-vă piranhas o dată pe zi. Hrănirea lor mai des poate duce la depășirea și crește cantitatea de deșeuri din rezervor. Alimentele bune bune sunt Gupi și Minnows. Piranhasul nu va mânca de obicei caracteristici ca și ele însele. Piranhasul ar trebui să mănânce tot ce le-a fost dat în două minute sau acest lucru poate contribui la o calitate slabă a apei și susceptibilă la boală. Singura excepție este legumele, care pot fi lăsate pentru câteva ore.
    • Dă-ți piranhalele prelucrate, congelate și înghețate alimente uscate, inclusiv pește, crabi, creveți, vierme de ploaie și snakekin. Ocazional să-i hrănească legume verzi, cum ar fi dovlecei brute, spanacul sau cartofii. Evitați să oferiți Piranhas feed-uri uscate pe piața, fulgi sau granule.
    • Evitați hrănirea animalelor live ale piranhasului. Nu numai că pot introduce boală la piranhasul dvs., dar pot contribui semnificativ la deșeuri în rezervor.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Piranhas Pasul 9
    2. Căutați boală. Chiar dacă piranii sunt animale consistente, se pot îmbolnăvi. Nu menținerea apei rezervorului și a altor pești agresivi pot duce la boală și moarte. Piranhas ar trebui să fie activi, alertă și nu au deteriorarea corpului. Firmele minore sunt normale pentru o piranha. Ei ar trebui, de asemenea, să mănânce ușor și rapid. Urmăriți fiecare dintre piranii dvs. pentru oricare dintre următoarele semne de boală:
  • Letargie sau llggism
  • Lifuzarea de a mânca
  • Leziuni corporale severe, cum ar fi mușcături sau bucăți de carne lipsă
  • Tulbure sau dispăruți
  • Dificultăți de respirație
  • Paraziți vizibili pe piele
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Piranhas Pasul 10
    3. Recunoașteți comportamentul normal al piranha. Piranhas sunt animale foarte complexe care pot prezenta o varietate de comportamente care nu pot apărea în mod normal. Este important să vă urmăriți piranhasul pentru a vă ajuta să înțelegeți comportamentul lor pentru curățarea rezervorului, precum și vizionarea unei boli potențiale. Următoarele sunt comportamente normale de piranha pe care le puteți recunoaște:
  • Având în vedere pietrișul și înclinarea coada, ambele sunt semne de agresiune pentru a menține pe cineva să intre în spațiul Piranhas
  • Cultivarea paletă în aparență, care se poate datora culorilor care nu ies încă sau ca un semn de stres
  • Întorcându-și părțile laterale și frecau pietrișul la mâncărime, care pot indica calitatea slabă a apei, infecția sau doar nevoia de a zgâria
  • Ținându-și gura deschisă și coborâtă violent de la o parte la alta, ceea ce este un semn al lui Piranha, fiind gata să lupte
  • Chomping gura în mod repetat, care este un semn de foame
  • Circularea rezervorului în mod repetat ca un semn de nemulțumire cu ceva în rezervor sau controlul teritoriului
  • Intensificați culorile, care sunt un semn al piraniei fiind foarte fericit sau supărat
  • Black, care este un semn că o piranha este pregătită să crească
  • Devenind din partea laterală și cozile de pornire, care este un semn că Piranhasul reproduce sau sunt gata să lupte
  • Micșind aripioarele fiecăruia ca un avertisment pentru a renunța sau a fi ucis
  • sfaturi

    Amintiți-vă că cu cât mai multe piranze aveți, cu atât mai des veți avea nevoie să curățați apa.
  • Piranhasul sunt relativ ușor de a păstra în viață, dar pot fi mari și pot trăi timp de 10-20 de ani. Fiți pregătiți să plătiți pentru apetitul lor mare, cerințele de dimensiune și alte nevoi.
  • Avertizări

    Piranha poate fi periculoasă, astfel încât să le gestionezi cu grijă și nu permite copiilor mici să se ocupe de pește. Dacă sunteți nou pentru a avea un piranha, adresați-vă magazinului local de animale de companie sau expertului de pește despre cele mai bune practici de manipulare.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar