Cum să curățați o gardă de mușcătură

Dacă vă bucurați dinții sau strângeți maxilarul în somn, probabil că utilizați un gardă de mușcătură. După o regim regulat de curățare, vă va păstra garda de mușcătură în bună reparație și împiedică creșterea bacteriilor dăunătoare. Pentru curățarea zilnică, puteți perie garda de mușcătură cu bicarbonat de sodiu și / sau curățați-l cu săpun și apă. O dată pe săptămână, ar trebui să curățați adânc o gardă complet de mușcătură din plastic cu oțet și peroxid de hidrogen. Dacă conține metal, curat adânc, cu o proteză de proteză sau cu amănuntul.

Pași

Metoda 1 din 4:
Folosind săpun și apă
  1. Imagine intitulată Curățați o gura de gura Pasul 8
1. Clătiți garda de mușcătură. Faceți acest lucru imediat după ce ați luat gura din gură. Porniți robinetul și lăsați apele să funcționeze până când se simte călduță. Rulați garda de mușcătură sub apă pentru a slăbi resturile și placa.
  • Imagine intitulată Curățați un pas de gura 2
    2. Aplicați un mic săpun de săpun lichid. Acest lucru poate fi săpun de mână sau săpun de mâncare. Lucrați săpunul de-a lungul suprafeței și în zonele goale. Dacă nu aveți săpun lichid, săpun bare de lucru într-o spumă. Frotiu spuma peste suprafață.
  • Imagine intitulată Curățați un pas de gura 1
    3. Periați garda de mușcătură. Asigurați-vă că periuța de dinți are păr moale sau ultra-moi. Aplicați o presiune ușoară pentru a evita deteriorarea gardei de mușcătură. Deplasați-vă în curse orizontale și verticale. Curățați atât suprafața exterioară, cât și suprafața goală care vă atinge dinții. Clătiți garda de mușcătură cu apă călduță când ați terminat.
  • Imagine intitulată Curățați un pas de mușcătură Pasul 4
    4. Uscați garda de mușcătură. Așezați un prosop curat pe o suprafață plană. Așezați scutul goale de protecție a mușcăturii pe prosop. Lăsați-l să se usuce complet complet. Acest lucru durează de obicei 15 până la 30 de minute.
  • Imagine intitulată Curățați un pas de gura 13
    5. Pune-l înapoi în cazul său. Face acest lucru odată ce garda de mușcătură este complet uscată. Chiar și cea mai mică umezeală poate provoca ciuperci sau bacterii să crească. După ce înlocuiți garda de mușcătură, asigurați-vă că cazurile se închid. Lăsând-o să o expună la umiditatea ambientală, care poate degrada materialul.
  • Metoda 2 din 4:
    Curățarea cu pastă de sodă de copt
    1. Imagine intitulată Curățați o gura de gura Pasul 4
    1. Clătiți garda de mușcătură. Acest pas ajută la slăbirea plăcii și a altor resturi orale. Faceți acest lucru imediat după ce ați luat gura din gură. Porniți robinetul și lăsați apele să funcționeze până când se simte călduță. Rulați garda de mușcătură sub apă.
    • Puteți sări peste acest pas dacă utilizați această metodă după o curățare de apă și apă.
  • Imagine intitulată dinți albi cu metode naturale Pasul 2
    2
    Faceți o pastă de sodiu de coacere. Soda de copt este cea mai puțin abrazivă substanța anti-bacteriană pe care o puteți utiliza pentru igiena orală. Se amestecă soda de copt cu apă. Utilizați 2/3 cești (185 g) pentru o aprovizionare pe termen lung sau o linguriță (4.93 g) pentru un test de o singură dată. Adăugați picătură de apă cu picătură și amestecați bine până când soda de copt devine o pastă.
  • Cel mai bine este să evitați pasta de dinți pentru această metodă. Chiar și pastele de dinți formulate pentru dinți sensibili pot provoca abraziuni pe plastic flexibil. Abraziunile oferă locuri de ascundere pentru bacterii care pot duce la infecții orale.
  • Imagine intitulată dinți albi cu metode naturale Pasul 3
    3. Aplicați pasta cu o periuță de dinți. Utilizați numai o perie cu peri moale sau ultra-moi. Mai multe pereuri abrazive pot purta în jos plasticul gardei de mușcătură. Puteți utiliza periuța de dinți obișnuită pentru această metodă, fie că este vorba de manual, electric sau acumulator.
  • Imaginea intitulată Opriți sforăitul utilizând un pas de gură anti sforăit Pasul 23
    4. Periați garda de mușcătură. Utilizați aceleași lovituri orizontale și / sau verticale pe care le utilizați în mod normal pentru a vă spăla dinții. Doar aplicați mai puțină presiune. Periați interiorul și în afara gardei de mușcătură. Asigurați-vă că curățați întreaga suprafață pentru a ucide bacteriile dăunătoare. Clătiți garda cu apă caldă când ați terminat periajul.
  • Imagine intitulată Curățați un pas de gura 11
    5. Uscați garda de mușcătură. Când soda de copt este complet clătită, puneți garda de mușcătură pe un prosop curat. Asigurați-vă că prosopul este pe o suprafață plană pentru a reduce riscul ca gardul care se încadrează pe podea. Lăsați-l să se usuce la aer timp de 15-30 de minute. Asigurați-vă că este complet uscat înainte de ao pune înapoi în cazul său de protecție.
  • Metoda 3 din 4:
    Curățare profundă cu oțet și peroxid
    1. Imagine intitulată Curățați un pas de gardă de mușcătură
    1. Plasați garda de mușcătură într-un pahar sau un recipient. Orice container suficient de larg pentru a se potrivi cu garda dvs. de mușcătură va face. Acesta poate fi un vechi recipient Hummus, o cană de cafea mare sau o sticlă de băut largă. Asigurați-vă că vă puteți plasa cu ușurință garda de mușcătură pe fundul recipientului fără să o forțezi.
    • Evitați un recipient metalic. Acidul din oțet ar putea coroda recipientul și poate lăsa depozitele pe garda de mușcătură.
  • Imagine intitulată Faceți voma falsă Pasul 21
    2. Înmuiați garda de mușcătură în oțet. Se toarnă oțet suficient de mare distilată în recipient pentru a acoperi garda de mușcătură. Permiteți-l să se înmoaie timp de 30 de minute. Setați un cronometru, dacă este necesar. Când se ridică 30 de minute, clătiți protecția și recipientului cu apă călduță.
  • Imagine intitulată Deal cu dispozitivele dentare Pasul 11
    3. Urmăriți cu un peroxid de hidrogen înmuiați. Peroxidul de hidrogen va înălbi decolorarea din garda de mușcătură, în timp ce neutralizează gustul de oțet. Utilizați suficient peroxid pentru a scufunda garda de mușcătură. Lăsați-o să se înmoaie timp de 30 de minute, stabilind un cronometru dacă aveți nevoie. Când timpul este în sus, clătiți protecția și recipientului cu apă călduță.
  • Nu păstrați protecția mușcăturii în nici un lichid mai mult de o oră. Stivuitoarele extinse pot deteriora materialul.
  • Imagine intitulată Curățați o pază de mușcătură Pasul 14
    4. Permiteți garda de mușcătură să se usuce. Așezați un prosop curat pe o suprafață plană. Apoi, puneți garda de mușcătură pe prosop. Așezați-l lateral gol pentru a permite ca apa să se scurgă din suprafață corect. Acest lucru ar trebui să dureze 15 până la 30 de minute. Puneți paza muscatura in cazul lui cand este complet uscat.
  • Metoda 4 din 4:
    Curățare profundă cu tablete de curățare
    1. Imagine intitulată Curățați o gura de gura Pasul 9
    1. Achiziționați proteza sau curățarea cu amănuntul. Acești agenți de curățare vin de obicei sub formă de comprimate de curățare care se dizolvă în apă. Le puteți cumpăra peste tejghea în orice magazin de droguri sau magazin mare cutie. Dacă banii sunt strânși, optați pentru dispozitivul de curățare a protezelor.
  • Imaginea intitulată face un glob de zăpadă cu un jar Pasul 2
    2. Găsiți un container larg. Acest lucru poate fi orice sticlă de băut, cană sau recipient curat. Utilizați numai recipiente din plastic sau din sticlă pentru acest pas. Asigurați-vă că recipientul este suficient de larg pentru a se potrivi cu garda de mușcătură fără să o forțeze.
  • Imagine intitulată Curățați un pas de gardă al mușcăturii
    3. Scufundați garda de mușcătură în apă. Puneți garda de mușcătură în recipient. Utilizați suficientă apă pentru a acoperi complet garda de mușcătură. Puteți utiliza apă de la robinet călduță sau apă îmbuteliată la temperatura camerei.
  • Imagine intitulată Adăugați vitamine la apă Pasul 5
    4. Adăugați Cleaner. Urmați instrucțiunile din pachet. În multe cazuri, puteți obține o curățare decentă cu un comprimat. Permiteți comprimatul să se dizolve complet.
  • Imagine intitulată Curățați o gura de gura Pasul 10
    5. Înmuiați garda de mușcătură. Lăsați-l să rămână în amestecul de apă / mai curat timp de aproximativ 30 de minute sau timpul recomandat pe ambalaj. Setați un cronometru dacă trebuie să păstrați urmărirea. Nu lăsați garda de mușcătură să se înmoaie mai mult de o oră. Clătiți gardianul cu apă călduță când înmuierea este terminată.
  • Imagine intitulată Curățați un pas de gardă de mușcătură
    6. Lăsați-l să se usuce. Așezați un prosop curat pe o suprafață plană. Când dispozitivul de curățare este complet clătit, puneți partea goală de protecție a mușcăturii pe prosop. Lăsați-l să se usuce la aer timp de 15-30 de minute. Puneți paza înapoi în cazul său.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Periuță de dinți moi sau ultra-moale (manuală, electrică sau baterie))
    • Bicarbonat de sodiu
    • Săpun și apă
    • Oțet distilat alb (pentru toți gardienii din plastic)
    • Peroxid de hidrogen (pentru toate gardienii din plastic)
    • Produse de curățare a protezelor (pentru gardieni care conțin metal)

    sfaturi

    Dacă doriți, puteți utiliza metodele de săpun și de coacere în aceeași zi. Pentru a evita obținerea unui gust cu săpun în gură, utilizați mai întâi metoda de săpun.

    Avertizări

    Nu vă spălați garda de mușcătură într-o mașină de spălat vase. Chiar dacă folosiți apă rece, presiunea jeturilor și abrazivitatea detergentului poate ruina garda de mușcătură.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar