Cum de a alege o periuță de dinți

O periuță de dinți este un instrument important pentru a vă menține gura curată. Este important să alegeți o periuță de dinți care este în siguranță și ușor de utilizat. Alegeți una care este dimensiunea potrivită pentru gura dvs. și că vă puteți mânca confortabil și asigurați-vă că părul nu sunt greu. Gândiți-vă la adăugarea de caracteristici speciale, cum ar fi o limbă mai curată sau un tip particular de mâner, dacă acest lucru vă va face mai probabil să îl utilizați. De asemenea, trebuie să vă asigurați că periuța de dinți este sigură. Asigurați-vă că are o etichetă de siguranță pe ea înainte de cumpărare.

Pași

Metoda 1 din 3:
Selectarea dimensiunii și stilului
  1. Imagine intitulată Alegeți o periuță de dinți Pasul 1
1. Asigurați-vă că periuța de dinți funcționează pentru forma gurii. Pe baza periuțelor de dinți din trecut, ar trebui să aveți o idee despre forma generală a gurii. Unele guri sunt mai înguste sau mai largi decât altele și aveți nevoie de o periuță de dinți care funcționează pentru gură și dinți.
  • Vrei o perie care poate ajunge confortabil din spatele molarilor. Forma gurii tale și dacă este mai largă sau mai îngustă, va afecta cât de ușor o perie dată poate ajunge la molarii tăi.
  • Mergeți la o perie cu un mâner de dimensiuni adecvate. Dacă, de exemplu, aveți o gură foarte îngustă, oarecum lungă, veți avea nevoie de o periuță de dinți cu un mâner mai larg. Vă veți simți probabil mai confortabil cu periuțele de dinți mai mici, dar asigurați-vă că mânerul are și o aderență bună.
  • Imagine intitulată Alegeți o periuță de dinți Pasul 2
    2. Păstrați dimensiunea gurii în minte. Gura variază în funcție de dimensiune. Dacă aveți o gură de dimensiuni medii, cele mai multe periuțe de dinți convenționale vor funcționa probabil pentru dvs. Cu toate acestea, dacă aveți o gură foarte mare sau foarte mică, luați în considerare acest lucru atunci când selectați o periuță de dinți.
  • Majoritatea oamenilor pot folosi o periuță de dinți cu un cap care măsoară 0.50-inch lat și de 1 inci mare. Acest lucru poate ajunge la spatele gurii celor mai mulți oameni fără probleme. Cu toate acestea, dacă ați avut probleme cu periuțele de dinți fiind prea mari sau prea mici în trecut, luați în considerare acest lucru.
  • Dacă aveți o gură mai mare sau mai mică decât media, optați pentru o periuță de dinți ușor mai mare sau puțin mai mică.
  • Imagine intitulată Alegeți o periuță de dinți Pasul 3
    3. Uită-te la unghiul periuței de dinți. Unele periuțe de dinți sunt concepute pentru a fi ținute la un anumit unghi. Unii consumatori găsesc o periuță de dinți ușor înclinată le permite să atingă mai ușor anumite zone ale gurii. Cu toate acestea, nu trebuie să cumpărați o periuță de dinți pe care nu o cunoașteți cum să utilizați. Dacă nu aveți o preferință puternică pentru o perie unghiulară și ați folosit unul înainte, optați pentru o periuță de dinți standard. Periuța de dinți ideală este întotdeauna una pe care o puteți folosi cu ușurință.
  • De asemenea, rețineți că cele mai multe pereuri de plastic pe care le puteți vedea, cu atât mai bine va fi curățarea. Acest lucru se datorează faptului că părul de cauciuc sunt mai puțin eficienți atunci când periați o suprafață dinte.
  • Imagine intitulată Alegeți o periuță de dinți Pasul 4
    4. Selectați un mâner dorit. Ești mai puțin probabil să-ți speli dinții în mod eficient dacă nu îți place mânerul periuței de dinți. Du-te pentru o periuță de dinți cu un mâner moale care este ușor de ținut. Dacă vă luptați să vă țineți periuța de dinți, probabil că veți înceta să vă spălați dinții prematur și, de asemenea, să utilizați tehnica de periere rău, care vă poate deteriora dinții.
  • Din păcate, de obicei, nu puteți elimina o periuță de dinți din pachet pentru ao examina. Cu toate acestea, puteți inspecta îndeaproape periuța de dinți din interiorul casetei.
  • Metoda 2 din 3:
    Alegerea caracteristicilor speciale
    1. Imagine intitulată Alegeți o periuță de dinți Pasul 5
    1. Alegeți extrasele pe care le doriți. Există o caracteristică specială pe care o simți că o vei folosi? Dacă sunteți, spuneți, preocupați de respirația urâtă, poate doriți o periuță de dinți cu o curățare a limbii. Dacă sunteți conștient din punct de vedere ecologic, puteți dori o periuță de dinți care este ușor reciclabilă și făcută din materiale organice.
    • Cele mai multe magazine de droguri și supermarketuri vinde o mare varietate de periuțe de dinți, astfel încât găsirea unei caracteristici speciale este rareori o problemă. Puteți naviga pe selecția la o farmacie din apropierea dvs. pentru a găsi o periuță de dinți care se potrivește nevoilor dvs.
    • Cu toate acestea, nu toate caracteristicile speciale sunt disponibile la fiecare magazin. Dacă căutați o caracteristică foarte de nișă, este posibil să fie necesar să achiziționați o periuță de dinți online.
  • Imagine intitulată Alegeți o periuță de dinți Pasul 6
    2. Gândiți-vă la un manual versus o periuță de dinți electronică. Periuțele de dinți manuale sunt operate doar cu mâinile. Periuțele de dinți electronice au un motor care mișcă părul pentru tine, pe măsură ce mutați periuța de dinți peste gură. Decideți dacă doriți o periuță de dinți electronică sau manuală.
  • Principalul beneficiu al unei periuțe de dinți electronice este vă poate oferi o curățare mai profundă. Este, de asemenea, minunat dacă aveți o condiție ca artrita, deoarece periuțele electronice de dinți fac o mare parte din lucrarea pentru dvs.
  • Periuțele de dinți electronice tind să fie costisitoare, iar capetele trebuie înlocuite la fiecare trei până la patru luni. Dacă sunteți într-un buget strâns și nu aveți condiții de sănătate care fac să vă periați dificile dinții, este posibil să doriți să optați pentru o periuță de dinți manuală.
  • Un alt dezavantaj major de a avea o periuță de dinți electronică este că ați putea uita cum să periați corect. Cea mai eficientă tehnică de periere este încă manualul în care vă puteți peria dinții și gingiile folosind curse verticale.
  • Imagine intitulată Alegeți o periuță de dinți Pasul 7
    3. Amintiți-vă costul atunci când selectați caracteristici speciale. Cele mai multe periuțe de dinți ar trebui înlocuite la fiecare trei până la patru luni. Când selectați caracteristici speciale, păstrați costul în minte. În timp ce o periuță de dinți cu o curățare a limbii poate părea convenabilă, dacă este de două ori mai scumpă ca o periuță de dinți obișnuită, poate că nu merită banii. În schimb, ați putea petrece câțiva dolari pe Floss sau Perie interdentală. Vă puteți curăța limba cu o periuță de dinți convențională și salvați-vă niște bani.
  • Metoda 3 din 3:
    Asigurați-vă că periuța de dinți este sigură
    1. Imagine intitulată Alegeți o periuță de dinți Pasul 8
    1. Verificați eticheta. Ar trebui să vedeți un sigiliu de la American Dental Association (ADA) de pe eticheta oricărei periuțe de dinți de calitate. Aceste periuțe de dinți au fost examinate pentru siguranță și eficiență. Nu primiți o periuță de dinți fără o etanșare ADA.
  • Imagine intitulată Alegeți o periuță de dinți Pasul 9
    2. Optați pentru părul mai moale. În timp ce periuțele de dinți vin într-o varietate de forțe de păr, ar trebui să optați de obicei pentru părul mai moale. Aceasta este mai puțin impozitarea pe gingiile și smalțul dinților. Du-te pentru o perie moale de păr pe o perie de păr tare sau medie.
  • Imagine intitulată Alegeți o periuță de dinți Pasul 10
    3. Evitați periuțele de dinți foarte ieftine. Unele periuțe de dinți vinde mai puțin decât un dolar. De asemenea, puteți găsi, uneori, pachete de periuțe de dinți pentru foarte ieftin. Aceste periuțe de dinți nu sunt la fel de mari ca alte tipuri de perii, iar unele dintre ele nu pot avea nici măcar un sigiliu ADA. Merită să plătiți un mic bani în plus pentru un produs de calitate.
  • Imagine intitulată Alegeți o periuță de dinți Pasul 11
    4. Amintiți-vă alte fundamente ale îngrijirii dinților. O periuță de dinți este doar o singură componentă a igienei orale. Asigurați-vă că veți investi și în ața de calitate și apă de gură. Acest lucru este important pentru sănătatea optimă a dinților.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    S-ar putea costa mai mulți bani, dar puteți cumpăra periuțe de dinți în pachete de două sau trei, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji cu privire la cumpărarea unei periuțe de dinți pentru câteva luni.
  • Amintiți-vă să aruncați periuța de dinți după două până la trei luni. Aruncați-o când părul iese din loc sau când părul colorat se estompează.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar