Cum să începeți călăria

Călăria de călărie este o formă de artă, un sport și o abilitate înfășurată într-una. Indiferent dacă sunteți interesat de călărie în concurență ecvestru sau călăriți în intervalele occidentale, elementele de bază ale manipulării calului sunt universale. Puteți afla ce va trebui să începeți și cum să vă ocupați de calul dvs. și să rămâneți în siguranță primele dvs. de câteva ori de echitatie.

Pași

Partea 1 din 3:
Obținerea angrenajului necesar
  1. Imagine intitulată începe călărie Pasul 1
1. Găsiți un centru de echitație lângă dvs. Dacă veți călări un cal, primul lucru pe care trebuie să-l urmăriți este un loc pentru a merge la cai și un cal pentru a merge. Cel mai bun mod de a face acest lucru dacă sunteți un călăreț neexperimentat este să găsiți un centru de echitație sau o fermă de cai în zona dvs. care închiriază cai sau oferă lecții de călărie pentru începători neexperimentați.
  • Dacă aveți acces la un echipament de echitație de cai și călărie, puteți sări peste această secțiune și treceți la următoarea secțiune pentru a afla cum să se ocupe și de a pregăti un cal pentru călărie. Cu toate acestea, dacă neexperimentat și nu sub supraveghere, călăria sub supravegherea antrenorului instruit ar fi atât mai sigură, cât și o experiență mai plăcută.
  • Imagine intitulată Începe călărie Pasul 2
    2. Luați în considerare închirierea unui cal. Dacă tu sau părinții tăi nu vrei să cumperi un cal, poți avea întotdeauna un împrumut sau să închiriezi un cal de la școala locală de echitatie, Pony Club, sau de la un prieten care ar fi oprit călătoria din cauza studierii, a muncii sau a unui prejudiciu. Leasingul este adesea mai ieftin ca tine și proprietarul de acord cu cine ar trebui să plătească pentru ce, de cele mai multe ori, proprietarul real plătește pentru veterinar și prima pereche de pantofi. Restul depinde de noua familie. Este important ca medicul veterinar să privească calul pentru posibile probleme de sănătate înainte de a cumpăra, pentru a evita posibile cumpărători necinstiți. Nu cumpărați sau închiriați un cal dacă nu sunteți gata să aveți grijă de unul. Dacă nu cunoașteți elementele de bază, atunci aceasta este o mișcare greșită și ați putea ajunge fie la rănirea calului, fie chiar să o vindeți doar câteva săptămâni sau luni mai târziu, deoarece este posibil să nu fiți suficient de experimentați.
  • Dacă intenționați cumpărarea unui cal Este important să faci toate considerațiile de preț înainte de a fi prea atașat. Caii sunt creaturi vii, care necesită hrana, apa și atenția în fiecare zi, precum și o zonă de pășuni curată și stabile sau stații pentru ao proteja de vreme. De asemenea, acestea necesită regulate veterinar îngrijire și îngrijire a copiilor de către o calificare potcovar, care declanșează copitele și re-pantofi calul când este necesar. De asemenea, nu mergeți doar pe cal pentru o zi pe săptămână. Călăria este un angajament mare, iar înainte de a cumpăra, amintiți-vă că calul dvs. are nevoie de multă atenție.
  • Imagine intitulată începe călărie Pasul 3
    3. Cumpărați o șa și o pătură de șa. Șaua ajută mulți călăreți tineri și bătrâni să rămână pe cal, este un mijloc de a oferi confort pentru călăreți pe distanțe lungi. Ele vin în multe stiluri și soiuri, iar învățarea de a dimensiona șaua în mod corespunzător este o parte importantă a călătoriei.
  • Când selectați o dimensiune, asigurați-vă că aveți înălțimea și rasa caii, precum și conformația și dimensiunea. Un călăreț de copil este de obicei de 10 inch (25.4 cm) sau așa, dar unele șaizeci sunt potrivite pentru ponei de grăsime stoc și unele sunt potrivite pentru caii lanky elegant.
  • Majoritatea începătorilor ar trebui să înceapă "General" sau "Toate scopurile" Saddles, deși șaibele vin în multe stiluri și soiuri, fiecare, în funcție de stilul și scopul călătoriei. O șa occidentală este de obicei folosită numai pentru călăria occidentală, în timp ce o șa de sărituri este folosită pentru sărituri de spectacol.
  • Pânza de șa ar trebui să fie suficient de mare pentru a se potrivi cu șaua și a avea aproximativ un centimetru sau două pe tot parcursul în jurul șei. Acest lucru vă ajută să protejați șaua și să oprească șaua de a stârni calul.
  • Imagine intitulată începe călărie Pasul 4
    4. Achiziționați o pâine pentru cal. Bridle oferă un mijloc de control. În mod specific, bitul ajută la controlul calului, reins ajută la întoarcere. Deși acest lucru este doar parțial adevărat, instructorul dvs. de călărie va face învățătura, deci trebuie doar să știți ce tip este mai bun. Știți întotdeauna că: nu trebuie să utilizați un pic. Faceți unele cercetări serioase înainte de a pune o bucată de metal în gura de cai. Uită-te la câteva lucruri pe YouTube (gândiți-vă ca un cal face o treabă bună de a explica ce face pentru caii tăi mentali și fizici.) Și vă rog, nu primiți un pic cu Shanks pe ele. Dacă sunteți un adevărat călăreț, nu trebuie să aveți nevoie de pârghie pentru a vă controla animalul. Ar trebui să existe o legătură reciprocă între dvs., nu una de ură și durere. Deși, dacă doriți să utilizați un pic, vă rugăm să fiți blând și să obțineți un pic de snaffle. (Vă rugăm să notați, de asemenea, să nu obțineți un pic Tom Thumb, ele sunt unul dintre cele mai grave tipuri de biți, și doar pentru că are o pauză în mijlocul ei nu înseamnă că este automat "tip") există multe tipuri de căptușeli care sunt mai bune decât cele cu biți. Există hackore și tragere laterale. Ele sunt toate alternativele bune.
  • Bitul și pâinea trebuie să fie potrivită pentru cal, iar diferiții biți și căprioare trebuie să fie judecați cu calul pentru a găsi cea mai bună combinație, deoarece fiecare cal este unic și sensibil la schimbările minuscule în cadrul configurației de capăt.
  • De obicei, este recomandat ca această componentă să fie trasă de un antrenor sau de altă persoană cu experiență cu cai, ca un pic de căptușire sau căptușeală slab ajustată poate pune în pericol calul în timp ce încerca să călătorească.
  • Rețineți că ar trebui să aveți o ridură când puneți puțin sau mai puțin.
  • Imagine intitulată începe călărie Pasul 5
    5. Cumpărați un kit de îngrijire. Periajul unui cal ajută circulația sângelui, permite legătura de călăreț cu calul și îl face curat și strălucitor. Ar trebui să-i grăbești mereu un cal înainte de a merge la o plimbare și după, înainte, înainte de a îndepărta murdăria și prickles care pot cauza calea să reacționeze așa cum este în durere. Un kit de îngrijire de bază ar trebui să aibă:
  • Curry Pieptene, folosit pentru a elimina murdăria uscată și părul excesiv
  • Perie Dandy, care este o perie rigidă folosită pentru a îndepărta petele de noroi și petele
  • Perie de corp, care este o perie moale trist pentru a aduce o strălucire și folosită pe față și pe zone delicate)
  • Copiați, pentru a îndepărta noroiul și pietrele de la copite
  • Mane pieptene, folosite pentru a peria maneta si forelock
  • Un burete pentru curățarea nasului și ochilor și îndepărtarea semnelor de transpirație după călărie
  • Imagine intitulată începe călărie Pasul 6
    6. Cumpărați îmbrăcăminte de echitatie. Acest lucru ar trebui să fie cumpărat din punct de vedere tehnic înainte ca călărețul să cumpere șa, pături, mirese, biți și toate celelalte echipamente. Acest lucru ar trebui probabil cumpărat înainte ca un cal să fie cumpărat sau închiriat. Riderul ar trebui să aibă o casca concepută special pentru călărie, care este certificată ASTM / STI. Căștile, cum ar fi căștile de biciclete, nu sunt satisfăcătoare, deoarece căștile de echitatie acoperă mai mult din cap și sunt special concepute pentru siguranță împotriva căderilor în timp ce călăria.
  • Cizmele ar trebui să fie cu tămâite plane, de preferință arătate și trebuie să aibă un călcâi, toate pentru a facilita îndepărtarea ușoară a boot-ului de la etrierul ar trebui să meargă nimic rău.
  • Jodhpurs sunt pantaloni strânși concepuți special pentru călărie și sunt de obicei considerați cea mai bună alegere, oferind cea mai mare flexibilitate și dau pentru călărie. Când începeți mai întâi, orice pereche durabilă de pantaloni ar fi satisfăcătoare, atâta timp cât permit o gamă completă de mișcare.
  • Cămășile de echitatie ar trebui să aibă mâneci pentru a preveni arsurile solare sau pur și simplu orice cămașă care respiră bine, pentru confort în timp ce pe cal. Mănușile pot fi o altă alegere, deoarece unii pot vedea degetele lor iritate de călcâie sau pot prefera aderența furnizată de material.
  • Imagine intitulată începe călărie Pasul 7
    7. Luați lecții de călărie de la un profesor calificat. Începeți cu treburile de hambar la o calitate stabilă mai întâi, dacă există una în apropiere, să se familiarizeze cu caii și să se obișnuiască să fie în jurul lor.Multe grajduri sunt fericite să aibă un voluntar. În schimb, ei vă pot lăsa să călătoriți cu caii și veți fi familiarizați cu caii, temperamentele lor și limbajul trupului.
  • Partea 2 din 3:
    Obținerea calului gata
    1. Imagine intitulată începe călărie Pasul 8
    1. Învață să moriți caii în mod corespunzător. Acest lucru este important atât în "legare" Cu un cal, dacă sunteți destul de norocos să mergeți la același lucru în mod regulat și, de asemenea, vă oferă o șansă de a privi calul pentru probleme sau leziuni înainte și după o plimbare.
    • Hrană și apă calul dacă aveți ocazia, cimentați încă o dată o legătură cu animalul, câștigând încrederea, și învățând să aveți încredere, de asemenea.Mulți oameni sunt surprinși, când se găsesc "până aproape și personal," cu un cal - cu cât de mari și puternice sunt cu adevărat.
  • Imagine intitulată începe călărie Pasul 9
    2. Periați caii în mod corespunzător. Utilizați pieptenele curry, peria Dandy (HARD) și peria corpului (moale), în acea ordine. Pieptene curry ar trebui să fie folosită pe gât, corp și la jumătatea picioarelor calului și, de asemenea, pentru peria tare. Peria de corp este singura perie care ar trebui folosită până la copitele calului.
  • Nu periați fața calului - utilizați un prosop sau o mănușă îngrijită în această zonă.
  • Ridicați copitele calului și folosiți o coplepătură pentru a curăța murdăria și noroi dacă par să fie murdară. Ridicați-le din lateral, nu stați direct în spatele sau în fața picioarelor unui cal, din motive de siguranță.
  • Imagine intitulată Începe călărie Pasul 10
    3. Verificați tot viteza. Adu-ti Tack În afara camerei, verificați-o pentru a vă asigura că este curată și în formă bună, fără găuri sau lacrimi în piele. Setați-l, de preferință pe o șină, un raft de șa sau pe stand. Asigurați-vă că este în afara căii altor călăreți.
  • Imagine intitulată începe călărie Pasul 11
    4. Prinde și halter calul tău. Prinde sau sună calul tău și Puneți halterul. Aceasta este cablajul din piele sau nailon care trece peste capul calului și veți dori să-l strângeți destul de bine, așa că nu alunecă, dar nu este suficient de strâns pentru a fi incomod pentru cal. Asigurați-vă că este complet pe capul calului - mulți un cal scappit ar fi putut fi evitat că ei au asigurat pur și simplu că halterul era pe deplin.
  • Conduce calul în hambar și atașați legăturile încrucișate cu inelul metalic pe ştreang lângă gura de cai. Dacă există două inele, legăturile încrucișate trebuie tăiate la buclele metalice de pe laturi, cel mai apropiat de gura calului.
  • Imagine intitulată începe călărie Pasul 12
    5. Șaiba calul tău. Stând pe partea stângă a calului, glisați pătură de șa peste spatele calului, cu partea din față a păturii doar la creasta umerilor din față. Faceți acest lucru fără mișcări bruscă, jerking, pe măsură ce calul tău se poate sparge în orice mișcare surprinzătoare.
  • Asigurați-vă că partea din contact cu calul este netedă. Adesea, o parte a circumferinței va avea file din piele cusute în jos pentru a ține cataramele, în timp ce celălalt este neted. Aceste file nu trebuie să fie cu fața în jos, deoarece acest lucru poate provoca calul pentru a experimenta disconfort nejustificat.Saddles au trei file din piele pentru a acoperi circumferința, folosiți cele două file din piele exterioară, asigurându-vă că fila de mijloc rulează sub circumferință și nu este răsucite sau formând nici un fel de ciocnire.
  • Trageți circumferința (curea de piept) sub cal și treceți filele de pe șa prin cataramele din stânga a calului. Asigurați-vă că nu este răsucite. Pentru a strânge circumferința, treceți urechea din piele de pe șaua prin catarama circumferinței, apoi trageți în sus pe capătul urechii din piele, asigurarea cataramei odată ce circumferința este strânsă. Asigurați-vă că circumferința este strânsă și, dacă un singur capăt are elastic, acest capăt trebuie strâns ultima dată.
  • Imagine intitulată începe călărie Pasul 13
    6. Bate calul tău. Puneți camionul pe calul tău ținând-o în mâna dvs. non-dominantă și folosind mâna dominantă pentru a lucra puțin în gură. Asigurați toate curelele. Cavessonul (curea care trece în jurul botului) ar trebui să fie suficient de strâns pentru a obține un deget între el și calul. Latch-ul gâtului, care trece în apropierea unde capul calului întâlnește gâtul, ar trebui să fie suficient de strâns pentru a rămâne în poziție fără a fi strâns. Ar trebui să fie relativ slăbit, cu mai multe degete care se potrivesc între el și calul.
  • Umblați calul la un bloc de montare dacă este așa dorit. Verificați că circumferința este strânsă, șaua nu trebuie să se schimbe semnificativ atunci când se fac încercări de a le mișca. Ar trebui să fii în partea stângă a calului în acest moment.
  • Partea 3 din 3:
    Bazele de bază
    1. Imaginea intitulată începe călărie Pasul 14
    1. Montați calul. Prindeți frânele din mâna stângă, apoi apucați calul, mânia sau cornul de șa cu mâna stângă și partea din spate a șei cu dreapta.Nu trageți calul. Puneți piciorul stâng în etrier, trageți-vă în sus și vă mișcați piciorul drept peste rândul posteriori.
    • Aveți grijă să nu loviți coarda calului în timp ce vă mișcați piciorul peste postul acestuia, deoarece el poate începe să se miște dacă o faceți. Apoi, din nou, pot face acest lucru oricum. Se poate recomanda ca altcineva să țină calul în timp ce montați.
    • Puneți piciorul drept în etrier, înclinați înainte într-o poziție semi-în picioare chiar deasupra șei și simțiți dacă șaua pare strânsă.Dacă are o tendință de alunecare sau nu se simte strâns, demontați, din nou pe partea stângă și strângeți-vă cureaua de piept.
  • Imagine intitulată începe călărie Pasul 15
    2. Utilizați frizele pentru a direcționa. Trageți în sus mâinile și obțineți fiecare la o lungime egală în timp ce le țineți peste centrul gâtului calului cu capul. Reins sunt practic "volan" a calului. Pentru a vă întoarce la stânga, trageți mâinile rămase, astfel încât bitul pune presiune asupra gurii calului, înclinându-l să se îndepărteze de presiune, întorcându-se capul calului în acea direcție.
  • Un al doilea stil de direcționare a calului implică rein în două mâini, unde țineți o mână stabilă în timp ce celălalt exercită o presiune ușoară drept înapoi înapoi, determinând astfel calul să se îndepărteze de presiune, întorcându-se ca răspuns. Mâna stângă este trasă înapoi în timp ce mâna dreaptă este ținută constant, așa că calul se întoarce spre stânga.
  • Este important să amânați întotdeauna instrucțiunile profesorului dvs. atunci când învățați doar. Specificul de îndrumare a calului în mișcare sunt complexe și iau o mulțime de practici. Aflați de la un călăreț de experiență.
  • Imagine intitulată Începe călărie Pasul 16
    3. Coaxial calul în mișcare. Îndemna calul înainte prin stoarcerea ușoară a vițeilor în părțile calului. Cei mai mulți cai răspund și comenzilor verbale, de obicei, "giddap" sau "scoală-te" pentru a merge mai departe și "whoa" a opri. Amintiți-vă că veți cădea în cele din urmă, dacă doriți să călătoriți cai, nu puteți face nimic pentru a împiedica acest lucru, și dacă nu doriți să cădeți, nu călătoriți cu un cal. Este adevărul greu. Nici o casca nu te va proteja de a rupe un picior sau sa pastrezi. Amintiți-vă că caii sunt aproape 10x mai puternici, mai puternici și dispuși decât noi. Chiar și mini-ul poate face o cantitate absurdă de daune. Dacă nu doriți să vă răniți, nu intrați pe spatele unui animal viu.
  • Imagine intitulată începe călărie Pasul 17
    4. Plimbare în zone deschise. Ca începător, este important să stați departe de garduri, ramuri scăzute ale copacilor sau clase abrupte. Stați pe spatele unui cal necesită echilibru și concentrare și devine mult mai natural și ușor de practic.Aveți grijă să păstrați calul sub controlul dvs. și să vă uitați la orice altceva care ar putea sperie sau pentru a provoca din spate.
  • sfaturi

    Nu faceți nimic prea repede, vă puteți pierde încrederea sau puteți pierde ceva important.
  • Nu apropiați de un cal din spate. Dacă este surprins, un cal va lovi cu piciorul, să se răcească și / sau pe tine.
  • Nu credeți că știți totul - chiar și călăreții olimpici au lecții! Riderii se îmbunătățesc întotdeauna și au nevoie de sprijin!
  • Dacă decideți brusc că doriți să călătoriți cai, nu ar trebui să ieșiți și să cumpărați sau să închiriați un cal. Ei trăiesc, animale periculoase pe care nu le puteți decide doar că doriți pentru un hobby și doar să cadă când vă plictisiți de ea.
  • Având atât de echitatie, cât și lecții generale de îngrijire a calului înainte de a obține primul cal este crucial ca fiind capabil să aibă grijă de calul dvs. în condiții de siguranță și corect este la fel de important, dacă nu mai important, ca fiind capabil să călătorească.
  • Chiar și după ce ai primit propriul cal, având o persoană cu experiență acolo pentru a ajuta, va fi foarte utilă ca orice întrebare pe care o puteți răspunde.
  • Având un instructor de călărie vă poate ajuta să vă îmbunătățiți drastic.
  • Un cal este extrem de scump pentru a păstra și a avea grijă, asigurați-vă că știți ce vă intrați.
  • Amintiți-vă întotdeauna, caii sunt animale imprevizibile. Te-ar putea ucide într-o singură lovitură, așa că trebuie să le bea în jurul lor. Chiar și cel mai drăguț ponei poate să te rănească.
  • Fiți precauți în jurul valorii de cai / ponei, dar încercați să nu fiți prea speriat, deoarece sunt giganți blânzi - cel mai important timp, amintiți-vă că caii pot simți dacă ești nervos.
  • O persoană care se plimba știe că acest lucru durează mult timp să stăpânească. Asa ca fii atent!
  • Ascultați întotdeauna instructorului și amintiți-vă să vă petreceți timp cu calul sau cu ponei.
  • Avertizări

    Purtați întotdeauna cizme cu un călcâi, astfel încât, dacă alunecați călcâiul se va prinde pe etrier și împiedică ca piciorul să devină prins.
  • Purtați întotdeauna o cască și cizme, ele sunt acolo pentru a vă proteja.
  • Niciodată nu-i așa. Caii au guri sensibile, iar înnebuniturile se pot surprinde, ceea ce ar putea duce la întâmplarea unor lucruri periculoase.
  • Niciodată nu fugi până la un cal - oricât de liniștit ar putea fi.
  • Caii pot spui cu ușurință (sperie) și pot fi foarte imprevizibili
  • Nu stați direct în fața unui cal (este unul dintre locurile lor orb)
  • Călăria este periculoasă și conține riscuri inerente asociate cu lucrul cu și călărind pe cai.
  • Nu se încadrează în arena sau standul pentru că ar trebui să vă ridicați rapid, în loc.
  • Nu stați niciodată în spatele unui cal.
  • Nu stați niciodată sub un gât de cai, așa cum ar putea în spatele unui teren pe tine.
  • Lucruri de care ai nevoie pentru a învăța să mergi

    • Casca (aprobată de instructorul de echitatie și certificat ASTM / STI)
    • Cizme de echitatie cu talpa neteda si cu toc
    • Jumătate chaps, dacă nu aveți cizme lungi (nu sunt esențiale, împiedică șaua de la ciupire sau frecare, prevenirea rănilor șa)

    (Dacă aveți calul tău)

    • Şa
    • Frâu
    • Pic
    • Pânză de șa
    • Perii de îngrijire
    • Ştreang
    • Linia de plumb
    • Linge linie
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar