Cum de a alege un veterinar

Dacă vă gândiți să obțineți un animal de companie sau aveți deja unul, atunci este esențial să vă înregistrați cu un veterinar. Ar trebui să faceți acest lucru în timp ce animalul este sănătos, deoarece poate dura ceva timp pentru a găsi veterinarul potrivit pentru dvs. și animalul dvs. Nu așteptați până când animalul este bolnav să înceapă să se uite în jur. Când vine vorba de alegerea unui veterinar, trebuie să echilibrați mai mulți factori, inclusiv confortul, costul, cunoștințele de experți și compatibilitatea.

Pași

Partea 1 din 3:
Determinarea nevoilor dvs. veterinareObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
  1. Imagine intitulată Alegeți un VET Pasul 1
1. Păstrați-vă în minte tipul de animal de companie. Nu toate veterinarii vor trata toate speciile. Asigurați-vă că VET are experiență cu speciile dvs. de animale de companie. De exemplu, chiar dacă un veterinar are o reputație foarte bună ca un veterinar canin, acest lucru este inutil dacă dețineți un iepure, deoarece cele două specii sunt foarte diferite.
  • Cele mai multe clinici VET sunt fericite să trateze "animalele de companie", care este un alt mod de a spune pisicile și câinii. Dacă dețineți iepuri, unii veterinari îi clasa ca fiind "animale exotice" și nu pot să le trateze.
  • Dacă dețineți un animal de companie, cum ar fi iepuri, cobai, șoareci sau șobolani, întrebați întotdeauna înainte de a vă înregistra dacă veterinarii sunt experimentați cu acea specie. Un medic veterinar ar trebui să aibă o pregătire specială în specie și să aibă o practică care să le trateze.
  • În mod ideal, a ales o practică cu care are un veterinar care este un specialist în specie sau este fericit să-i trateze. Unii veterici au un interes deosebit pentru iepuri, dar fără a avea calificări suplimentare în animalele exotice. Acești veterici au mers adesea la necazul de a învăța mai multe despre specie, dar nu au luat examene în tratarea speciilor și vor face o treabă bună de către animalul dvs. de companie.
  • Luați în considerare un veterinar cu o singură specie. Dacă aveți o pisică, atunci este posibil să nu doriți să o subliniați de câini în zona de așteptare. Este din ce în ce mai frecvent să se găsească clinici de specii unice, cum ar fi "Cat numai" Clinici.
  • Imagine intitulată Alegeți un VET Pasul 2
    2. Luați în considerare practicitatea. Nu există puțină utilizare în înregistrarea cu o practică perfectă dacă acestea sunt de două sau trei oră de mers cu mașina. Într-o situație de urgență, este posibil să nu aveți timp de rezervă de două sau trei ore. Luați în considerare întotdeauna cât de repede puteți ajunge la practică în cazul unei situații de urgență.
  • Imagine intitulată Alegeți un Vet Pasul 3
    3. Decideți ce servicii aveți nevoie de veterinarul dvs. pentru a vă oferi. Dacă aveți un venit scăzut, atunci costul poate fi un factor decisiv. Dacă animalul dvs. de companie are o problemă de sănătate foarte specifică, atunci veți avea nevoie de un veterinar care are echipamentul și cunoștințele, pentru a trata această problemă.
  • Dacă aveți o școală VET în comunitatea dvs., îngrijirea este adesea mai ieftină decât într-o practică privată. Un mic spital de predare a animalelor oferă încă o îngrijire excelentă sub supraveghere instruită, dar va fi mai accesibilă.
  • Fiți conștienți de faptul că comisioanele mai mici sunt, de obicei, numai realizabile dacă practica nu investește ca fiind în mare măsură în echipamentele moderne și în situațiile de ultimă generație. Fiți conștienți de faptul că clinici mai sofisticate și bine echipate trebuie să finanțeze echipamentul prin taxe mai mari, deci dacă prioritatea dvs. este ca PET să aibă acces la un scanner RMN la fața locului, apoi să fie pregătit să plătească pentru privilegiul.
  • Factori pe care îi doriți să vă gândiți includ nivelul de instalații interne (mașini de sânge, lucrări de laborator, raze X, scanere cu ultrasunete, RMN sau CT), locație, specialiști cu înaltă calificare la fața locului, îngrijire peste noapte, asigurare de îngrijire de urgență, ușurință de parcare, ușurința de a obține o întâlnire, precum și aspecte mai emoționale, cum ar fi dacă animalul dvs. de companie îi place VET.
  • Partea 2 din 3:
    Găsirea unui medic veterinarObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
    1. Imagine intitulată Alegeți un Vet Pasul 4
    1. Faceți o listă de medicii veterinari în zona dvs. Faceți o căutare pe Internet sau uitați-vă la un director de telefon sau la presa locală pentru anunțuri. Cele mai multe clinici au site-uri web, astfel încât să vizitați site-ul web pentru a obține o idee despre numărul de personal pe care îl are clinica, facilitățile, specialitățile și pentru simțul general al practicii.
  • Imagine intitulată Alegeți un Vet Pasul 5
    2. Cereți altora în zona dvs. despre experiențele lor cu vedeterminalele locale. Un bun punct de plecare este de a cere altor proprietari de animale de companie care le folosesc și dacă sunt mulțumiți. Dacă dețineți un câine, adresați-i celorlalți câini în zona dvs., care vor recomanda. Recomandările cuvântului de gură sunt foarte valoroase deoarece puteți pune întrebări și cântăriți răspunsurile.
  • De asemenea, puteți aborda adăposturile locale de animale și cluburile de animale care vor avea experiență cu mulți veterinari diferiți.
  • Imagine intitulată Alegeți un Vet Pasul 6
    3. Pregătiți o listă de întrebări pentru a cere medicului veterinar. Fiți conștienți de faptul că practicile veterinare sunt locuri ocupate. Nu doriți să pierdeți timpul personalului, dar, de asemenea, ar trebui să simțiți că puteți avea încredere și lucrați cu acea clinică. Întrebările pe care le cereți Clinica ar trebui să includă:
  • Timpii de deschidere - acestea sunt deosebit de importante dacă aveți nevoie să aveți acces flexibil la medicul veterinar, de exemplu seri și weekend-uri.
  • Taxe - Aflați taxele de consultare standard, de asemenea, comisioanele lor pentru tratamente standard, cum ar fi vaccinări, tratamente de vierme și purici etc.
  • Urgențe - Care sunt aranjamentele pentru îngrijirea de urgență din orele de companie pentru animalul dvs. de companie, de exemplu, ei fac vizite la domiciliu?
  • Medicină alternativă - Aflați ce atitudinea lor este spre tratamente alternative și complementare pentru animalul dvs. de companie.
  • Coerența îngrijirii: Cât de probabil sunteți să vedeți același veterinar de fiecare dată când vizitați?
  • Îngrijirea peste noapte: Dacă animalul este bolnav și trebuie să fie admis pentru îngrijirea peste noapte, care se ocupă de animalul de companie? Există cineva la fața locului 24/7 și care sunt calificările lor?
  • Partea 3 din 3:
    Alegerea unui medic veterinarObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
    1. Imagine intitulată Alegeți un Vet Pasul 7
    1. Sunați la birourile veterinare din lista dvs. Niciodată nu vă fie frică să întrebi un veterinar. Dacă vă simțiți frică să le întrebați ceva de a face cu animalul dvs. de companie și este bunăstarea, acest lucru nu este în mod evident veterinarul potrivit pentru dvs.
    • Când numiți un medic veterinar, este probabil un recepționer, mai degrabă decât veterinar, care răspunde la telefon. Cu toate acestea, atitudinea personalului este, de obicei, o reflectare a etosului clinicii. De exemplu, o clinică bine organizată va avea un personal de recepție bine pregătit, care se ocupă eficient de apel. Chiar și în timpul orelor aglomerate, un recepționer bine pregătit va explica că ar dori să-ți dea sună atenția completă, dar ea este în mijlocul unei clinici aglomerate, și apoi să ofere să-ți ia numărul să te sune înapoi.
    • În plus, restrângeți lista din aceste apeluri telefonice.
  • Imagine intitulată Alegeți un Vet Pasul 8
    2. Vizitați unul de vârf sau două birouri. Puneți-vă și vedeți ce fel de bun venit veți obține. Dacă dețineți un câine, luați câinele cu dvs. Sunt personalul de recepție primitoare și interesat de animalul dvs. de companie? Sunt premisele curate și primitoare? Sunt tablourile bine păstrate și cu afișaje interesante, relevante, sau fotografiile asemănătoare cu vârsta între ani în urmă?
  • Imagine intitulată Alegeți un Vet Pasul 9
    3. Faceți o programare, chiar dacă este doar pentru un animal de companie sănătos să aibă o verificare. În timpul vizitei, evaluați modul în care animalul dvs. de companie reacționează la veterinar. VET pare să înțeleagă psihologia animalului și să știe cum să reacționeze pentru a pune la ușurință?
  • Dacă dețineți un câine, fiți conștienți de unii veterici, vor ignora în mod deliberat un câine timid, pentru a lăsa câinele să câștige încredere. Acesta este un lucru bun, dar vă ajută dacă VET vă explică ceea ce fac, așa că nu credeți că sunt doar nepoliticoși. Dacă găsiți medicul veterinar care știe să ignore un câine și să explice de ce, atunci probabil că ați lovit aurul.
  • Dacă animalul dvs. de companie nu-i place un anumit veterinar, dar nu vă deranjează pe alții, ia în considerare următoarele instinctele animalului de companie.
  • Imagine intitulată Alegeți un Vet Pasul 10
    4. Cereți-vă întrebări. Nu vă simțiți baston, amintiți-vă că trebuie să aveți încredere în această persoană cu sănătatea animalului dvs. de companie. Este important să vă simțiți suficient de confortabil pentru a obține toate informațiile de care aveți nevoie.
  • Luați în considerare întrebarea despre procedurile de recomandare dacă animalul dvs. de companie trebuie să vadă un specialist. Cine se ocupă de practică și cât de departe sunt acestea? Ați putea dori, de asemenea, să luați în considerare "extra" că clinica oferă, cum ar fi clasele catelului și clinicile de scădere în greutate.
  • Un factor final este dacă aveți asigurări de animale de companie, clinica acceptă cereri directe sau trebuie să plătiți medicul veterinar și apoi să căutați rambursare de la asigurătorul dvs.
  • Imagine intitulată Alegeți un Vet Pasul 11
    5. Faceți decizia dvs. Alegeți medicul veterinar care este cel mai potrivit pentru dvs. și animalul dvs. în acest moment în timp. Mergeți la medicul veterinar când animalul dvs. de companie are o problemă medicală sau când este timpul pentru verificarea periodică a animalului dvs. de companie.
  • Amintiți-vă, totuși, că puteți schimba veterinarii în orice moment, deci nu credeți că acesta este singurul veterinar pe care îl puteți face acum că ați luat decizia voastră.
  • Avertizări

    Asigurați-vă că veterinarul dvs. nu încearcă să vă ia banii - un veterinar bun va avea grijă cu adevărat de animalul dvs. de companie.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar