Cum să vă tăiați părul propriu

Tăierea părului curl poate părea intimidantă, dar nu trebuie să fie! Indiferent dacă doriți să vă oferiți o ornamentare pentru a elimina capetele divizate sau pentru a merge puțin mai scurt pentru un aspect nou, există câteva moduri diferite pe care le puteți tăia buclele. Cei mai mulți experți de păr sunt de acord că oamenii cu păr curbat nu ar trebui să-și taie părul în timp ce este umed, deoarece tăierea părului curbat în timp ce este umed poate schimba aspectul buclelor tale. În schimb, mulți hairstyliști susțin tăierea părului uscat, deoarece tăierea părului în timp ce este uscată vă va ajuta să vedeți cum arată că ați tăiat-o, mai degrabă decât după ce ați uscat părul.Cu toate acestea, există și unii experți de păr care cred că părul de tăiere în timp ce este umed asigură mai mult control. Iată câteva opțiuni diferite care vă pot ajuta să vă tăiați părul curat. Dacă aveți nevoie de o atingere sau o nouă face, citiți mai departe!

Pași

Metoda 1 din 4:
Tăierea părului curat uscat
  1. Imagine intitulată reduce propriul păr curat 1
1. Stilul părului tău ca de obicei. Înainte de a începe să tăiați buclele, începeți cu părul uscat, care este în mod normal, cum îl purtați în mod normal. Asigurați-vă că buclele dvs. sunt așezate așa cum le place să fie.
  • Imagine intitulată reduce propriul păr de păr curly 2
    2. Înfășurați un prosop în jurul gâtului și umerilor. Asigurați prosopul cu un clip puternic de păr sau un știft de siguranță. Prosopul va ajuta la prevenirea părului de la gâtul și îmbrăcămintea.Poate doriți, de asemenea, să puneți un ziar pe podea pentru a prinde părul pe care îl tăiați.
  • Dacă aveți o capetă de coafură, puteți folosi acest lucru în locul unui prosop.
  • Imaginea intitulată reduce propriul pas cu părul 3
    3. Aranjați-vă oglinzile. Înainte de a începe, asigurați-vă că veți putea vedea partea din față și din spate a părului, plasând o oglindă în fața dvs. și a altui în spatele dvs. Puteți utiliza oglinda de baie ca una dintre oglinzile în acest scop. Oglinzile ar trebui să se confrunte reciproc. Reglați oglinzile până când puteți vedea partea din față și partea din spate a capului în oglindă din fața dvs. Dacă aveți păr lung, acest pas este opțional, deoarece ar trebui să puteți aduce fiecare parte înainte în timp ce vă tăiați buclele.
  • Imaginea intitulată reduce propriul păr de păr curly 4
    4. Îndepărtați buclele. Separați părul în secțiuni pentru a vă oferi cel mai mult control asupra tăierii dvs. Apoi, folosind o pereche de foarfece ascuțite de tunsoare, tăiați capetele fiecăruia dintre buclele dvs. Asigurați-vă că foarfecele pe care le utilizați sunt destinate tăierii părului și că sunt foarte ascuțite.Tăiați părul în apropierea capetelor sau în curba curbei. Începeți prin tăierea straturilor de vârf și lucrați în jos prin buclele dvs., secțiunea după secțiune.
  • Imagine intitulată reduce propriul păr de păr curl 5
    5. Separați buclele tăiate din buclele neimprimate. După ce terminați tăierea capetelor unui strat, utilizați un clip de păr pentru a separa părul tăiat din părul pe care nu l-ați tăiat încă. Păstrarea părului tăiat separat vă va ajuta să vă împiedicați tăierea acelorași curți de două ori. Continuați să tăiați capetele buclelor până când le-ați tăiat pe toate. Acest lucru poate dura ceva timp, mai ales dacă aveți păr gros. Fiți răbdători și nu vă grăbiți!
  • Imagine intitulată reduce propriul păr de păr curly 6
    6. Scuturați buclele. Când ați terminat, rulați degetele prin buclele și le scuturați.
  • Imagine intitulată reduce propriul păr de păr curly 7
    7. Inspectați-vă buclele. Inspectați-vă părul din toate unghiurile și asigurați-vă că arată cum doriți să se uite. Utilizați foarfecele pentru a atinge orice pete care nu arată bine. Căutați orice fire care sunt drastic mai lungi decât altele sau care sunt înclinate în mod diferit și aranjați după cum este necesar.
  • Metoda 2 din 4:
    Tăierea părului curat împletit
    1. Imaginea intitulată Tăiați propriul păr de păr curly 8
    1. Detați-vă părul. Periați tot părul până când peria se mișcă ușor prin păr, cu rezistență puțin sau deloc. Asigurați-vă că nu există încurcări și că părul dvs. este gata să fie împletit.
  • Imagine intitulată reduce propriul păr de păr curly 9
    2. Separați părul în secțiuni și panglică în fiecare secțiune pe măsură ce mergeți. Utilizați un pieptene pentru a separa fiecare secțiune de la restul părului. După ce ați separat fiecare secțiune, strângeți-o și asigurați-o cu o mică bandă elastică de păr.Lăsați aproximativ o coadă de 1 "de păr neîngrădit în partea de jos a panglicii.
  • Imaginea intitulată reduce propriul păr de păr curly 10
    3. Panglică toate părul tău. Continuați secționarea și împrăștierea părului până când ați împletit totul. Numărul de panglici pe care îl veți avea atunci când ați terminat va depinde de grosimea părului dvs., dar ar trebui să aveți mai multe panouri mici când ați terminat.
  • Imagine intitulată reduce propriul păr de păr curly 11
    4. Înfășurați un prosop în jurul gâtului și umerilor. Asigurați prosopul cu un clip puternic de păr sau un știft de siguranță. Prosopul va ajuta la prevenirea părului de la gâtul și îmbrăcămintea.Poate doriți, de asemenea, să puneți un ziar pe podea pentru a prinde părul pe care îl tăiați.
  • Imaginea intitulată reduce propriul păr de păr curly 12
    5. Îndepărtați capătul fiecărei mâini. Tăiați secțiunea ¼ "- ½" de pe partea inferioară a panoului. Asigurați-vă că foarfecele pe care le utilizați sunt destinate tăierii părului și că sunt foarte ascuțite. Asigurați-vă că ați tăiat direct și nu într-un unghi.
  • După ce faceți prima tăiere, măsurați următoarea panglică împreună cu prima. Utilizați panglicele deja tăiate ca ghid pentru următoarea panglică pentru a vă asigura că părul dvs. este la fel de cât posibil.
  • Imaginea intitulată reduce propriul păr de păr curat 13
    6. Scoateți panglicele din păr. Luați-vă părul din panglici, alergați degetele prin părul tău și scuturați buclele.
  • Imagine intitulată reduce propriul păr de păr curly 14
    7. Inspectați-vă buclele. Inspectați-vă părul din toate unghiurile și asigurați-vă că arată cum doriți să se uite. Utilizați foarfecele pentru a atinge orice pete care nu arată bine. Căutați orice fire care sunt drastic mai lungi decât altele sau care sunt înclinate în mod diferit și aranjați după cum este necesar.
  • Metoda 3 din 4:
    Tăierea părului în pigtails
    1. Imagine intitulată reduce propriul păr de păr curly 15
    1. Detați-vă părul. Periați tot părul până când peria se mișcă ușor prin păr, cu rezistență puțin sau deloc. Asigurați-vă că nu există încurcări și că părul dvs. este gata să fie pus în pigtails.
  • Imagine intitulată reduce propriul păr de păr curly 16
    2. Puneți părul în pigtails. Separați părul în două pigtailuri mici pe părțile laterale ale capului. Aduceți capetele pigtailurilor în fața umerilor dvs., astfel încât să puteți vedea ce faceți.
  • Imaginea intitulată reduce propriul păr de păr curly 17
    3. Înfășurați un prosop în jurul gâtului și umerilor. Asigurați prosopul cu un clip puternic de păr sau un știft de siguranță. Prosopul va ajuta la prevenirea părului de la gâtul și îmbrăcămintea.Poate doriți, de asemenea, să puneți un ziar pe podea pentru a prinde părul pe care îl tăiați.
  • Imaginea intitulată Tăiați-vă propriul pas cu părul înclinat 18
    4. Decideți cât de scurt doriți să mergeți. Identificați cantitatea de lungime pe care doriți să o tăiați și țineți-vă părul în jurul acestei secțiuni folosind degetele de mijloc și index.
  • Imaginea intitulată Tăiați-vă propriul păr curly Pasul 19
    5. Tunde-te. Pentru fiecare pigtail, tăiați părul într-o linie dreaptă chiar lângă locul în care îl țineți cu degetele. Asigurați-vă că foarfecele pe care le utilizați sunt destinate tăierii părului și că sunt foarte ascuțite. Îți poți tăia părul într-un unghi ușor dacă vrei un pic de o înclinare la tăietura ta. Doar asigurați-vă că ați tăiat celălalt pigtail la un unghi complementar similar.
  • Imaginea intitulată reduce propriul păr de păr curl 20
    6. Scoateți bandurile de păr elastice. Luați părul din pigtails, faceți degetele prin părul dvs. și vă scuturați buclele.
  • Imaginea intitulată reduce propriul păr de păr curly
    7. Inspectați-vă buclele. Inspectați-vă părul din toate unghiurile și asigurați-vă că arată cum doriți să se uite. Utilizați foarfecele pentru a atinge orice pete care nu arată bine. Căutați orice fire care sunt drastic mai lungi decât altele sau care sunt înclinate în mod diferit și aranjați după cum este necesar.
  • Metoda 4 din 4:
    Tăierea părului curbat umed
    1. Imagine intitulată reduce propriul păr de păr curly 22
    1. Spălați-vă și condiționați părul. După ce ați terminat de spălat părul, uscați-l cu un prosop și continuați cu rutina normală de styling, dar nu vă uscați părul. Lăsați-vă părul să se usuce pentru o vreme până când este doar umezeală.
  • Imagine intitulată reduce propriul păr de păr curly 23
    2. Înfășurați un prosop în jurul gâtului și umerilor. Asigurați prosopul cu un clip puternic de păr sau un știft de siguranță. Prosopul va ajuta la prevenirea părului de la gâtul și îmbrăcămintea.Poate doriți, de asemenea, să puneți un ziar pe podea pentru a prinde părul pe care îl tăiați.
  • Imaginea intitulată reduce propriul păr de păr curly 24
    3. Aranjați-vă oglinzile. Înainte de a începe, asigurați-vă că veți putea vedea partea din față și din spate a părului, plasând o oglindă în fața dvs. și a altui în spatele dvs. Oglinzile ar trebui să se confrunte reciproc. Reglați oglinzile până când puteți vedea partea din față și partea din spate a capului în oglindă din fața dvs. Dacă aveți păr lung, acest pas este opțional, deoarece ar trebui să puteți aduce fiecare parte înainte în timp ce vă tăiați buclele.
  • Imaginea intitulată reduce propriul păr de păr curly
    4. Îndepărtați buclele. Folosind o pereche de foarfece ascuțite de tunsoare, tăiați capetele fiecăruia dintre buclele dvs. Asigurați-vă că foarfecele pe care le utilizați sunt destinate tăierii părului și că sunt foarte ascuțite. Tăiați părul în apropierea capetelor sau în curba curbei. Începeți prin tăierea straturilor de vârf și lucrați în jos prin buclele, stratul de strat.
  • Imagine intitulată reduce propriul păr de păr curly 26
    5. Separați buclele tăiate din buclele neimprimate. După ce terminați tăierea capetelor unui strat, utilizați un clip de păr pentru a separa părul tăiat din părul pe care nu l-ați tăiat încă. Păstrarea părului tăiat separat vă va ajuta să vă împiedicați tăierea acelorași curți de două ori. Continuați să tăiați capetele buclelor până când le-ați tăiat pe toate. Acest lucru poate dura ceva timp, mai ales dacă aveți păr gros. Fiți răbdători și nu vă grăbiți!
  • Imagine intitulată reduce propriul păr de păr curly 27
    6. Scuturați buclele. Când ați terminat, rulați degetele prin buclele și le scuturați.
  • Imagine intitulată reduce propriul păr de păr curly 28
    7. Inspectați-vă buclele. Inspectați-vă părul din toate unghiurile și asigurați-vă că arată cum doriți să se uite. Utilizați foarfecele pentru a atinge orice pete care nu arată bine. Căutați orice fire care sunt drastic mai lungi decât altele sau care sunt înclinate în mod diferit și aranjați după cum este necesar.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Când vă tăiați părul, rețineți că buclele se strânge când le tăiați, deoarece greutatea părului se îndreaptă și se prelungește buclele. Dacă aveți păr lung, tăiați o mică lungime la un moment dat pentru a vedea cum vă place, și apoi decideți dacă doriți să mergeți mai jos.

    Avertizări

    Tăierea părului propriu vă poate oferi rezultate bune, dar poate să nu producă rezultate perfecte, mai ales dacă doriți să vă schimbați drastic aspectul.Dacă doriți să vă tăiați părul mult mai scurt decât este în prezent sau doriți o tunsoare care necesită o mulțime de stratificare, atunci puteți fi mai bine să mergeți la un salon.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    Metoda 1

    • pereche de foarfece de păr
    • agrafe de par
    • două oglinzi
    • prosop

    Metoda 2

    • pereche de foarfece de păr
    • Trupe de păr
    • pieptene și / sau perie
    • prosop

    Metoda 3

    • pieptene și / sau perie
    • pereche de foarfece de păr
    • Trupe de păr
    • prosop

    Metoda 4

    • Șampon și balsam
    • pieptene și perie
    • pereche de foarfece de păr
    • agrafe de par
    • două oglinzi
    • prosop
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar