Cum să faci exerciții de yoga ochi

Exercițiile yogice au existat de secole și pot ajuta la menținerea mușchilor ochi ascuțiți, precum și relaxați-vă ochii. Aceste exerciții sunt destinate persoanelor care au în general ochi sănătoși, dar care suferă de tulpină de ochi sau de ochi prea obosiți, adesea datorită utilizării computerului grele. Persoanele cu condiții oculare diagnosticate anterior, cum ar fi glaucomul, degenerarea maculară, boala oculară sau orice altă infecție, ar trebui să consulte un medic înainte de a efectua aceste exerciții.

Pași

Metoda 1 din 2:
Lucrați ochii
  1. Imagine intitulată Do Yoga Eye exerciții Pasul 1
1. Îmbunătățiți capacele ochilor. Mușchii care vă înconjoară ochii pot fi întăriți la fel ca și ceilalți mușchi ai corpului. Începeți prin închiderea parțială a ochilor dvs. - capacele ar trebui să fie la jumătatea drumului. Veți observa că pleoapele superioare vor tremura efortul. Concentrați-vă eforturile pentru oprirea acestei tremururi.
  • Sugestie: Oprirea tremurului capacelor ochiului va fi mai ușor dacă vă concentrați privirea pe obiecte mai departe.
  • După ce ați ținut timp de 10 până la 15 secunde, închideți-vă foarte încet ochii.Luați câteva respirații adânci pentru a crește oxigenul în sânge. Pe măsură ce vă inhalați prin nas, imaginați-vă că aerul bogat în oxigen, venind prin nas și în ochi. Apoi, expirați prin gură. Continuați acest exercițiu de respirație pentru unu până la câteva minute.
  • Imagine intitulată Do Yoga Eye exerciții Pasul 2
    2. Efectuați exerciții de focalizare. Concentrându-vă pe obiecte la distanțe diferite, vă exercitați ochii în concentrarea pe distanțe atât departe cât și aproape, cât și pentru a oferi scutire de la Eyestrain.Există două tipuri de exerciții de focalizare pe care le puteți încerca:
  • Țineți un stilou la lungimea brațului. Concentrați-vă privirea pe vârful stiloului. Aduceți stiloul mai aproape de nas într-un ritm lent și constant. Repetați acest exercițiu de 5-10 ori.
  • Concentrați-vă viziunea pe vârful nasului. Apoi schimbați privirea spre un obiect mai departe, fie la lungimea brațului, fie la 20 de metri distanță.Apoi schimbați ochii înapoi la vârful nasului. Repetați acest exercițiu de 10 ori.
  • Fi inventiv și provocați-vă. Alegeți obiecte la mai multe distanțe diferite pentru a vă concentra ochii.
  • Imagine intitulată Do Yoga Eye exerciții Pasul 3
    3. Se întinde ochi lateral și medial. Aceste exerciții se întind și consolidează mușchii specifici ai ochilor, cei care mișcă ochiul dintr-o parte la alta. De exemplu, atunci când vă uitați la dreptul dvs., utilizați rectorul lateral al ochiului drept, precum și rectorul medial al ochiului stâng. Când te uiți la stânga, folosiți rectorul lateral al ochiului stâng și al rectului medial al ochiului drept.
  • Stați într-o poziție relaxată, dar dreaptă. Începeți prin a vă uita la poziția cea mai stângă (fără a vă mișca capul) și țineți apăsată pentru a vă întinde mușchii ochiului. Țineți 5 conturi. Clipește și returnează privirea înapoi pentru a arăta direct în fața ta. Apoi, uitați-vă la cea mai bună poziție cu privirea dvs. și țineți-vă pentru 5 conturi. Repetați de 3 ori, clipește între fiecare ține. Asigurați-vă că vă mișcați ochii fie în timpul inhalării, fie la expirație - încercați să nu vă țineți respirația.
  • Apoi, repetați acest exercițiu privirea în sus și apoi în jos. Nu uitați să clipezi.
  • Imagine intitulată Do Yoga Eye exerciții Pasul 4
    4. Se întinde diagonale. Ca și în exercițiul anterior, întinderile diagonale necesită o poziție fixă ​​pentru câteva secunde. Există totuși mușchi suplimentari aici, totuși. De exemplu, atunci când vă uitați la stânga dvs., utilizați oblicul superior al ochiului stâng și oblicului inferior al ochiului drept.
  • Stați într-o poziție relaxată, dar dreaptă. Uită-te în sus și în dreapta timp de 5 secunde. Întoarceți privirea spre centru. Uită-te la și la stânga timp de 5 secunde. Întoarceți privirea spre centru. Priviți în jos și în dreapta timp de 5 secunde. Întoarceți privirea spre centru. Priviți în jos și spre stânga timp de 5 secunde. Repetați de 3 ori.
  • Imagine intitulată Exercițiile de ochi Yoga Pasul 5
    5. Desenați un semn de infinit cu ochii. Imaginați-vă un semn infinit sau o figură orizontală opt în fața dvs. Urmăriți cei opt cu ochii tăi încet, și aproximativ de zece ori, fără să vă mișcați capul. Clipește între repetări.
  • Imagine intitulată Do Yoga Eye exerciții Pasul 6
    6. Trage cercuri cu ochii tăi. O modalitate de a face acest lucru este de a vă imagina că vă uitați la numărul 12 pe un ceas. Apoi, urmați numerele din jurul ceasului cu ochii. Repetați să mergeți în altă direcție în jurul ceasului.
  • Metoda 2 din 2:
    Relaxarea ochilor
    1. Imagine intitulată Do Yoga Eye Exerciții Pasul 7
    1. Masați-vă ochii. Masajul este un tratament comun pentru ameliorarea tensiunii sau a stresului, deoarece ajută la stimularea fluxului sanguin crescut în zonele vizate. Începeți prin masarea ușoară a pleoapelor superioare timp de 10 secunde. Apoi, masați ușor pleoapele inferioare.
    • Dacă purtați lentile de contact, scoateți-le înainte de a face acest exercițiu.
    • Aplicați presiunea luminii la masaj și utilizați primele trei degete ale mâinii. Faceți mișcări blânde, circulare.
    • Presiunea ușoară asupra glandelor lacrimale, care produc majoritatea lacrimilor, ajută la stimularea producției de lacrimi și umezelii în ochi. Acest lucru, la rândul său, asigură o hidratare liniștitoare și necesară pentru ochii obosiți.
    • Când masați capacele inferioare, asigurați-vă că ați mâncat peste osul lacrimal, care este situat în apropierea ochiului interior.
  • Imagine intitulată Do Yoga Eye exerciții Pasul 8
    2. Clipește mai mult. Clipește oferă pauze foarte necesare și momente de relaxare pentru ochii noștri. Cu toate acestea, este adesea ceva ce majoritatea oamenilor ignorează, deoarece este o astfel de activitate naturală care, în general, necesită un gând puțin. Cu toate acestea, a face un efort de a clipi mai frecvent, poate ajuta la ameliorarea tulpinii ochilor.
  • Clipirea ajută la lubrifierea și hidratarea ochilor. Nu numai că clipește să împingă toxinele cu lacrimi, de asemenea, funcționează pentru a răspândi în mod egal film în mod egal peste ochii tăi. Clipirea poate ajuta astfel să amelioreze uscarea ochilor.
  • Încercați să clipeați o dată la fiecare patru secunde pentru a vă menține ochii de la uscare.
  • Imagine intitulată Do Yoga Eye exerciții Pasul 9
    3. Ia pauze. Oferind ochilor mai multe pauze în perioadele de concentrare intensă sau concentrare, în special la ecranul unui computer, va ajuta la atenuarea tulpinii ochilor.
  • Încercați metoda 20-20-20: la fiecare 20 de minute, uita-te departe de ecran la orice obiect la 20 de metri distanță timp de 20 de secunde.
  • Dacă aveți un timp greu de amintit să luați pauze, setați o alarmă ca un memento pentru a vă odihni și a reseta ochii.
  • De asemenea, puteți încerca să deschideți complet și închideți-vă ochii din când în când. Cercetările sugerează că această acțiune poate reduce simptomele tulpinii ochilor, oboseala ochilor și ochii uscați.
  • Imagine intitulată Do Yoga Eye exerciții Pasul 10
    4. Efectuați palmarea pentru a vă relaxa ochii. Palming-ul se poate face foarte simplu. Luați palmele și acoperiți-vă ochii pentru câteva minute.
  • Stați confortabil într-un scaun cu o spate dreaptă. Puneți coatele pe o masă, pe partea de sus a unei perne sau o pătură pentru confort suplimentar. Frecați palmele împreună în prealabil pentru a produce o căldură înainte de a începe palmarea - aceasta intensifică componenta de relaxare a acestei tehnici. Cupa fiecare mână și închide ochii. Plasați fiecare mână cupă peste fiecare ochi. Respirați în mod normal și odihniți-vă în această poziție timp de 5-10 minute. Poate doriți să setați o alarmă pentru a păstra timpul.
  • Dacă după ce ați terminat alarma, vă simțiți reîmprospătați, atunci acest drept de timp trebuie să cheltuiți palming. Dacă nu vă simțiți reîmprospătată, adăugați un număr suplimentar de cinci minute și respectați modificările ulterioare.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Când începeți mai întâi aceste exerciții și tehnici de relaxare, trebuie să vă petreceți timp în fiecare zi, practicându-i. Scopul timp de 30 de minute de exerciții fizice zilnic. Dacă sau când observați orice îmbunătățire a vederii, puteți începe să aflați exercițiile.
  • Asigurați-vă întotdeauna că mâinile sunt curate ori de câte ori intenționați să vă atingeți ochii. Spălați-vă bine mâinile cu săpun și apă pentru a păstra la contaminarea ochilor. În plus, asigurați-vă că unghiile dvs. sunt ornamentale pentru a evita zgârierea sau aruncarea ochilor.
  • Avertizări

    Continuați întotdeauna să urmați rutina normală de îngrijire a ochilor, indiferent dacă aceasta implică utilizarea medicamentelor sau purtarea ochelarilor și contactelor cu prescripție medicală.
  • Dacă întâmpinați orice durere, schimbarea vederii, a luminii sau a oricărui alt simptom, opriți imediat exercițiile. Dacă continuați să experimentați aceste simptome, consultați-vă medicul.
  • Rețineți că, în timp ce faceți exerciții oculare poate ajuta la întârzierea nevoii de ochelari sau contacte la unii oameni, acest lucru poate fi, de asemenea, realizat prin a lua pauze vizuale de la locul de muncă care se întinde (cum ar fi privirea la un computer). Exercitarea mușchilor oculari nu va elimina cele mai frecvente probleme care necesită lentile corective, cum ar fi miopie, farsă, astigmatism și presbiopie (rigidizare a lentilelor legate de vârstă). Exercițiile de ochi nu fac nimic pentru glaucom și degenerarea maculară. În cele din urmă, cercetările sugerează că regimurile de exerciții fizice non-medicale nu vă vor ține în afara ochelarilor dacă aveți nevoie de ele într-o zi, nici nu vor schimba cursul stării sau bolii speciale.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar