Cum să clarificați ochii roșii

Ochii roșii sunt o problemă comună, dar iritantă. Dacă ochii tăi sunt mâncărime, roșii și uscați, puteți învăța să le ștergeți folosind câteva remedii rapide și schimbarea unor comportamente care pot provoca ochi roșii. Dacă aveți ochi roșii cronici sau alte simptome care indică o stare gravă, va trebui să solicitați asistență medicală pentru a obține o ușurare.

Pași

Metoda 1 din 3:
Tratarea ochilor roșii
  1. Imagine intitulată Ochii roșii limpezi Pasul 1
1. Odihniți-vă ochii. Pentru cele mai multe cauze ale ochilor roșii - o zgârietură corneană, lipsa de somn, tulpina ochilor de a privi la un ecran de calculator, prea multă expunere la soare, călătorii lungi de drum este cel mai bun medicament. Obțineți un somn suplimentar și minimalizați timpul în căutarea la computere, televizoare, cărți și telefonul dvs. Încercați să ascultați radioul sau o carte pe bandă în schimb. Chiar dacă nu puteți lua timp liber pentru a vă oferi ochii o zi întreagă de odihnă, asigurați-vă că le dați pauze mai mici.
  • Dacă citiți sau lucrați la un computer, ar trebui să opriți la fiecare cincisprezece minute și să vă uitați la un obiect îndepărtat timp de cel puțin 30 de secunde. Această schimbare în punctul focal vă va ajuta să vă relaxați mușchii ochiului.
  • La fiecare două ore, luați o pauză de 15 minute de pe ecran pentru a vă odihni ochii. Mergeți la o plimbare, să faceți o gustare, să faceți apeluri telefonice - orice, dar priviți la ecranul computerului sau la telefon.
  • Imagine intitulată Ochii roșii limpezi Pasul 2
    2. Utilizați picături de ochi sau lacrimi artificiale. Pentru roșeața oculară ocazională, puteți obține o ușurare folosind picături de ochi, care sunt, uneori, numite lacrimi artificiale. Acestea sunt disponibile la orice farmacie și costă doar câțiva dolari. Ele lubrifiază și curăță ochiul, reducând înroșirea și iritarea. Ele vin în patru tipuri:
  • Cu conservanți - conservanți cum ar fi clorura de benzalconiu, oliexetoniu, polhexametilen biguanide, poliaquad, purtă și perborat de sodiu (genaqua) împiedică creșterea bacteriilor, dar și ei irită ochii tăi. Dacă ochii dvs. sunt sensibili sau dacă veți folosi picăturile pentru o perioadă extinsă de timp, trebuie evitate conservanții.
  • Fără conservanți - Systan, Genteal, Refresh, Thera Lacrimi și Bausch și Lomb, printre altele, toate vândă picături de ochi fără conservanți.
  • Pentru contacte - Dacă purtați contacte, căutați picături concepute special pentru utilizarea cu ele.
  • Albirea / ochiul anti-roșu - Nu utilizați picături de albire ca visine, ochii limpezi și toate clare. Albirea picăturilor de ochi vor exacerba de fapt înroșirea ochiului în timp.
  • Imagine intitulată Ochii roșii limpezi Pasul 3
    3. Luați în considerare utilizarea unui gel de ochi pentru uscarea extremă a ochilor. Gelurile și unguentele sunt mai groase și durează mai mult decât picăturile, dar pot, de asemenea, să vă estompeze viziunea pentru un timp. Care le face cel mai bine pentru a fi folosit chiar înainte de a merge la culcare, pentru a împiedica ochii să se usuce peste noapte.
  • Asigurați-vă că utilizați o compresie fierbinte sau curățați pleoapele cu săpun ușor înainte de a aplica geluri sau loțiuni. Acest lucru îi va împiedica să înflorească glandele și conductele.
  • Nu utilizați geluri sau unguente dacă ați fost diagnosticat cu boală a glandei meibomiene.
  • Imagine intitulată Ochii roșii limpezi Pasul 4
    4. Luați medicamente alergice. Alergii sezoniere, alergii de animale de companie sau alergii de mediu pot provoca ochi roșii. Alergiile apar de obicei cu alte simptome, cum ar fi mâncărime și rupere, și sunt în mod obișnuit cel mai rău dimineața. Motivul este dublu: În primul rând, dormind într-o casă cu alergenii vă expune la efectele lor pentru o perioadă prelungită de timp, iar al doilea, alergiile sezoniere sunt cele mai rele dimineața când există mai mult polen în aer. Pentru a face față alergiilor:
  • Încercați un antihistaminic oral, cum ar fi cetirizină (Zyrtec), desloratadină (clarinex), fexofenadină (allegra), levocetirizină (xyzal) sau loratadină (Claritin).
  • Utilizați picături de ochi medicamentați care conțin antihistaminice sau antiinflamatori, incluzând Azelastina (OptiVar), Emedastina (EMADINE), Ketotifen (Alaway, Zadent) sau Olopatadine (Pataday, Patanol).
  • Păstrați ferestrele închise în timpul sezonului alergiei pentru a reduce expunerea la polen.
  • Păstrați animalele de companie din dormitorul dvs. și mai ales din patul dvs.
  • Încercați un purificator de aer pentru a vă menține în casa dvs., ceea ce poate contribui la reducerea prezenței alergenelor.
  • Imagine intitulată Ochii roșii limpezi Pasul 5
    5. Încercați o clătire cu ochii. O clătire cu ochii ajută la îndepărtarea iritanților în ochiul dvs. care poate contribui la roșeață. În plus, ea hidratează și vă răcește ochiul. Puteți să vă spălați ochii cu apă călduță, lăsând un flux să alerge peste ochiul tău, folosind un ocular sau în picioare în duș și lăsând apa să alerge în ochi (nu-l pulverizați direct în ochi).Pentru un efect foarte mare, luați în considerare utilizarea unei clătiri de ochi special pregătite:
  • Fierbeți o ceașcă de apă distilată.
  • Adăugați o lingură de ochi, flori de mușețel sau semințe de fenicul zdrobit.
  • Îndepărtați de la căldură, acoperiți vasul și lăsați-l să abrupte timp de 30 de minute.
  • Tensionați lichidul într-un recipient sterilizat folosind un filtru de cafea.
  • Puteți păstra clătirea în frigider timp de până la 7 zile.
  • Imagine intitulată Ochii roșii limpezi Pasul 6
    6. Plasați o compresie caldă peste pleoapele. Inflamația pleoapelor poate bloca fluxul de ulei de hidratare în ochii tăi. O compresă caldă vă poate ajuta să deblocați conductele de ulei. Țineți o cârpă curată și uscată sub apă caldă, până când este înmuiată și apoi îndepărtați apa în exces. Apoi pliați prospectul în jumătate și puneți-l peste ochii tăi închise. Relaxați-vă cu prosopul deasupra ochilor timp de cinci până la 10 minute.
  • Imagine intitulată Ochii roșii limpezi Pasul 7
    7. Relaxați-vă cu teab-urile răcoroase și umede peste ochi. Ceaiul verde și ceaiul de mușețel conțin substanțe chimice care pot calma pielea iritată, reduc inflamația și pot deschide canalele de ulei blocate. Abrupte două pungi de ceai, apoi puneți-le în frigider sau congelator până când sunt răcoritoare, înainte de a le plasa peste ochii închiși timp de cinci minute.
  • Metoda 2 din 3:
    Oprirea cauzelor roșii oculare
    1. Imagine intitulată Ochii roșii limpezi Pasul 8
    1. Asigurați-vă că nu aveți un obiect străin în ochi. Cel mai mic pic de praf poate provoca iritații dacă este așezat în ochi. Dacă ochii tăi se simt zgâriat, nu-i freci, așa cum s-ar putea zgâria corneea. În schimb, este mai bine să vă spălați ochiul. Puteți face acest lucru prin plasarea picăturilor de ochi sau salină în ochi și clipește rapid. Pentru o spălare și mai eficientă:
    • Utilizați mâini curate pentru a ține ochiul deschis sub un curent blând de apă curentă cu căldură.
    • În duș, permițând apa să-ți atingă fruntea și să-ți ții ochiul deschis, pe măsură ce apa își rulează fața. Sau, vă puteți spăla ochiul cu o stație de spălare a ochilor sau un ocular.
    • Dacă aveți un obiect în ochi, puteți avea probleme cu deschiderea și închiderea pleoapelor.
  • Imagine intitulată Ochii roșii limpezi Pasul 9
    2. Dormi timp de opt ore în fiecare noapte. Nu dormi suficient este o cauză comună a ochilor roșii. Dacă vă simțiți și obosiți și groggii pe tot parcursul zilei, ochii tăi roșii ar putea fi rezultatul unui somn insuficient. Adulții necesită între șapte până la nouă ore de somn pe noapte, dar unii oameni pot necesita mai mult sau mai puțin somn să fie la cele mai bune.
  • În plus față de a nu dormi suficient, ochii tăi pot fi roșii în dimineața dacă pleoapele tale nu se închid tot timpul în timp ce dormi.
  • Imagine intitulată Ochii roșii limpezi Pasul 10
    3. Dă-ți ochii o odihnă de la TV și ecrane de calculator. Chiar dacă primiți suficient somn, puteți să vă plictisiți ochii, cheltuind prea mult timp în fața computerului sau vizionați TV. Acest lucru se datorează faptului că oamenii clipesc mai puțin atunci când se uită la un ecran și pentru că ochii lor sunt forțați să se concentreze la aceeași distanță cu orele la un moment dat, producând tulpina ochilor. Dați-vă ochii o pauză de 15 minute la fiecare două ore și luați pauze scurte de 30 de secunde la fiecare 15 minute.
  • Pentru pauze lungi, faceți o scurtă plimbare și concentrați-vă asupra lucrurilor în depărtare sau faceți un pui de somn scurt de 15 minute pentru a vă oferi ochilor o șansă de a vă prinde de programul dvs. aglomerat.
  • Pentru pauze scurte, căutați în sus și departe de computer timp de treizeci de secunde și concentrați-vă pe ceva în depărtare, cum ar fi un copac din fereastra dvs. sau o imagine din cealaltă parte a camerei dvs.
  • Imagine intitulată Ochii roșii limpezi Pasul 11
    4. Poarta ochelari de soare. Unele studii arată că expunerea excesivă la lumina soarelui sau vântul poate provoca roșeață în ochi. Dacă purtați ochelari de soare protectoare Când sunteți afară, vă puteți proteja ochii de razele de vânt și UV care le pot irita. Alegeți ochelari de soare împachetați care oferă o protecție de 99-100% față de razele UVA și UVB.
  • Purtarea ochelarilor de soare este esențială pentru sănătatea bună a ochilor mai târziu în viață. Prea multă expunere la soare poate duce la probleme precum degenerarea maculară și cataracta mai târziu în viață.
  • Imagine intitulată Ochii roșii limpezi Pasul 12
    5. Purtați lentilele de contact mai puțin și luați îngrijirea corectă a acestora. Contactele pot provoca uneori roșeață oculară, care poate fi legată de o infecție, lipsa de oxigen la ochi sau de a contacta iritarea.
  • Înainte de a pune în contacte, plasați câteva picături de soluție salină sau lubrifianți de ochi în ochii dvs. și clipește de mai multe ori. Aceasta va curăța suprafața ochiului, astfel încât iritanții să nu fie prinși sub contactele dvs.
  • Contactele murdare, sfâșiate sau greșite vă pot irita ochii și pot provoca infecții. Urmați instrucțiunile medicului de ochi pentru păstrarea lentilelor de contact curate. Dacă utilizați lentile de contact de unică folosință, nu le purtați niciodată mai mult de o dată.
  • Nu dormi cu lentilele de contact.
  • Evitați să vă purtați lentilele de contact atunci când înotați sau duș.
  • Imagine intitulată Ochii roșii limpezi Pasul 13
    6
    Renunță la fumat și evitați mediile fumoase. Fumul este o cauză obișnuită a roșierii ochilor. Dacă fumați, încercați cel mai bine să renunțați la fumat și să vă păstrați distanța când alții fumează în jurul dvs. În plus față de reducerea roșeaței ochilor, renunțarea la fumat are o mulțime de alte beneficii pentru sănătate.
  • Imagine intitulată Ochii roșii limpezi Pasul 14
    7. Nu suprasolicitați picăturile ochiului de albire. În timp ce picăturile care vă hidratează ochiul sunt o modalitate eficientă de a trata roșeața, picăturile de ochi concepute special pentru albirea ochilor dvs. pot face problema mai rău. Aceste picături conțin vasoconstrictori - substanțe chimice care diminuează vasele de sânge pe suprafața ochiului. Dacă le folosiți prea mult, corpul tău construiește o rezistență la ei, făcându-ți ochii chiar mai roșii de îndată ce efectul substanței chimice se desprinde. Picături comune care conțin vasoconstrictori sunt ochi limpezi, viza și toate clare. Produse chimice pentru a evita includerea:
  • Clorhidrat de ephedrină
  • Naphazolină clorhidrat
  • Clorhidrat de fenilefrină
  • Clorhidrat de tetrahidrozolină
  • Metoda 3 din 3:
    Căutarea unui sfat medical
    1. Imagine intitulată Ochii roșii limpezi Pasul 15
    1. Solicitați o atenție medicală imediată pentru simptome grave. Ochii roșii însoțiți de alte simptome grave pot fi un semn al unei probleme mai semnificative, cum ar fi un accident vascular cerebral sau o tulburare neurologică. Mergeți la camera de urgență sau apelați 911 dacă:
    • Ochiul tău este roșu din cauza unei răniri.
    • Aveți o durere de cap cu viziune și confuzie neclare.
    • Vedeți halouri în jurul luminilor.
    • Ești greață și / sau vărsături.
  • Imagine intitulată Ochii roșii limpezi Pasul 16
    2. Du-te la medicul tău dacă roșeața persistă mai mult de două zile. Dacă roșeața dvs. persistă în ciuda remediilor de mai sus, dacă sunteți pe diluanți de sânge sau dacă roșeața este însoțită de durere, schimbări de vedere sau orice fel de descărcare, ar trebui să vă adresați medicului dumneavoastră. De asemenea, trebuie să discutați cu medicul dumneavoastră dacă trebuie să utilizați picături de ochi mai mult de 2-3 ori pe zi. Cauzele medicale comune ale ochilor roșii includ:
  • Ochiul roz (conjunctivită) - o infecție a membranei transparente care acoperă ochii. Acesta este tratat cu antibiotice și / sau antihistaminice topice.
  • Ochi uscat cronic - acest lucru apare atunci când ochii tăi nu produc suficiente lacrimi pentru a le lubrifia. Acesta poate fi gestionat prin dopuri punctuale (adunând găurile mici din pleoapă care scurge umiditatea), picături de ochi și medicamente.
  • Ochiul roșu diabetic - zahărul din sânge ridicat din diabet poate deteriora recipientele mici de sânge în ochi, ducând la ochi roșii. Dacă Diabetic, asigurați-vă că obțineți examene regulate ale ochilor. Dacă nu este tratată, diabetul poate duce la pierderea vederii.
  • Vasculita - apare atunci când sistemul imunitar al organismului atacă vasele de sânge. Acesta este tratat prin utilizarea steroizilor și a altor medicamente pentru a reduce inflamația.
  • Glaucom - o creștere a presiunii oculare care poate provoca orbire. De obicei, acesta poate fi tratat cu picături de ochi care ameliorează presiunea.
  • Keratita - o inflamație a corneei care poate fi cauzată de purtarea contactelor dvs. pentru prea mult timp sau o rănire minoră. Poate fi însoțită de o infecție bacteriană.
  • Imagine intitulată Ochii roșii limpezi Pasul 17
    3. Consultați optometristul dacă ochii tăi roșii persistă. Ochii roșii persistenți care nu răspund la tratamentul medical sunt adesea cauza tulpinii ochilor aduse de o rețetă inexactă sau necesitatea de bifocaluri.
  • O rețetă care este prea puternică va forța mușchii ochilor să lucreze în mod constant pentru a aduce obiecte în foc, ducând la tulpină și roșeață. Este mai bine să aveți o rețetă care este prea slabă decât prea puternică.
  • Dacă vă aflați că trebuie să vă apropiați de ecranul computerului pentru ao vedea clar, este posibil să aveți nevoie de bifocaluri pentru a vă ajuta să vedeți clar în mai multe puncte focale.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar