Cum să vă determinați ochiul dominant

Similar cu a fi dreptaci sau stângaci, majoritatea oamenilor au un ochi dominant care funcționează mai bine pentru lucruri precum scopul. Există o serie de modalități de a vă găsi ochiul dominant și pentru a face acest lucru vă poate ajuta să vă îmbunătățiți abilitățile la tot ce este de pe tir cu arcul la fotografiere.

Pași

Metoda 1 din 2:
Evaluarea dominanței ochilor
  1. Imagine intitulată Consolidarea vederii Pasul 17
1. Încercați un test simplu de indicare. Cu ambii ochi deschisi, îndreptați-vă degetul la un obiect îndepărtat. Închideți un ochi, apoi treceți și închideți celălalt ochi. Degetul dvs. ar trebui să pară să se deplaseze sau să se îndepărteze de obiect atunci când un ochi este închis. Dacă degetul nu pare să se miște, atunci ochiul pe care l-ați închis este ochiul tău nondominant.
  • O altă variantă a acestui test este să vă întindeți brațele în fața dvs. și să formați o gaură în formă de triunghiulară cu degetele. Uită-te prin această gaură la un obiect de aproximativ 10 metri (3 m), ținând ambii ochi deschisi. Fără a se mișca, închideți un ochi, atunci celălalt. Obiectul ar trebui să pară să se miște, posibil din fereastra triunghiulară, când închideți unul dintre ochii voștri. Dacă se mișcă, atunci vă uitați prin ochiul tău nondominant.
  • Imaginea intitulată Determinați pasul tău dominant 2
    2. Efectuați testul la distanță-în-card. Acest test examinează ce ochi folosiți pentru a vă concentra pe obiectele care sunt la 10 metri distanță. Puteți să o efectuați cu ușurință la domiciliu.
  • Tăiați o gaură într-o bucată de hârtie care este de aproximativ un centimetru și jumătate în diametru. Pe o a doua bucată de hârtie, scrieți o singură literă, astfel încât să fie de aproximativ un nivel înalt.
  • Bandă sau trageți hârtia cu litera pe un perete la nivelul ochilor. Măsurați o distanță de exact la 10 picioare distanță.
  • Stați la 10 picioare distanță de litera de pe perete. Țineți hârtia cu orificiul în lungimea brațului cu ambele mâini. Brațele dvs. ar trebui să fie paralele cu podeaua.
  • Uită-te prin gaura din hârtie la litera din perete. Când puteți vedea scrisoarea, un prieten acoperă mai întâi un ochi, apoi celălalt. Nu vă mișcați sau ajustați poziția. Ochiul care poate vedea scrisoarea este ochiul tău dominant. Dacă îl puteți vedea cu ambii ochi, atunci nici ochiul nu este dominant în această sarcină.
  • Imaginea intitulată Determinați pasul dvs. dominant 3
    3. Faceți testul aproape de gaură-în-card. Acest test este similar cu testul la distanță, dar examinează ce ochi utilizați când focalizați aproape. O puteți face, de asemenea, cu ușurință și ușor cu obiecte de uz casnic.
  • Acest test se poate face cu ajutorul unui obiect de bomboane, sau obiecte de uz casnic similar. Scrieți o singură literă pe o bucată de hârtie, astfel încât să fie de aproximativ 1/16 de un inch înalt și larg. Bandă această literă în partea de jos a interiorului din interiorul bomboanelor sau a sticlei împușcate.
  • Acoperiți bomboanele sau sticla împușcată cu hârtie de hârtie sau din aluminiu. Fixați-l în poziție cu o bandă sau o bandă de cauciuc. Faceți o mică gaură care este de aproximativ 1/16 de un centimetru în hârtie sau folie. Gaura ar trebui să fie peste literă, astfel încât să puteți vedea scrisoarea când priviți prin gaură.
  • Puneți cargotul sau împușcat pe o masă și înclinați astfel încât să puteți citi scrisoarea. Nu atingeți geamul de timbură / împușcat sau apăsați ochiul la deschidere. Capul tău ar trebui să fie la aproximativ 1 până la 2 metri distanță.
  • Nu vă mișcați capul în timp ce vă uitați la scrisoare. Au un prieten acoperă un ochi, apoi celălalt. Ochiul care poate vedea scrisoarea este ochiul tău dominant. Dacă puteți vedea litera cu ambele ochi atunci când cealaltă este acoperită, nu aveți un ochi dominant pentru acest test.
  • Imaginea intitulată Determinați pasul tău dominant 4
    4. Face testul de convergență. Acest test examinează ce ochi este dominant la distanțe extrem de apropiate. Rezultatele pot diferi de rezultatele celelalte teste.
  • Ia un conducător. Scrieți o singură literă pe o bucată de hârtie. Scrisoarea ar trebui să fie de aproximativ 1/16 de un inch înalt și larg. Bandă scrisoarea către conducător, astfel încât să nu se miște.
  • Țineți conducătorul în fața dvs. cu ambele mâini. Scrisoarea ar trebui să fie la nivelul ochilor. Concentrați-vă pe scrisoare. Încet, cu ambele mâini, mutați conducătorul direct spre nas.
  • Opriți mișcarea atunci când un ochi nu mai este capabil să se concentreze asupra scrisorii. Acesta este ochiul nondominant în această sarcină. Dacă ambii ochi rămân concentrați până când conducătorul atinge nasul, atunci nici un ochi nu este dominant în această sarcină.
  • Metoda 2 din 2:
    Folosind informațiile
    1. Imagine intitulată vederea unui arc în pasul 6
    1. Imbunatateste-ti abilitatile. Dacă jucați sporturi sau aveți hobby-uri care vă cer să depindeți exclusiv pe un singur ochi, luați în considerare dacă utilizați ochiul dominant. Dar amintiți-vă că dominația ochiului dvs. ar putea varia pe baza distanței. Deci, asigurați-vă că luați în considerare rezultatele dvs. pe cel mai relevant test de dominanță oculară. Apoi utilizați acel ochi, mai degrabă decât ochiul tău nondominant. Ochiul tău dominant nu poate fi pe aceeași parte ca mâna sau piciorul tău dominant. Activitățile care vă cer să vă bazați pe un singur ochi includ:
    • Observând o armă
    • TIR cu arcul
    • Focalizarea unei camere care nu are un ecran de afișare mare
    • Privind printr-un telescop sau microscop
  • Imagine intitulată Consolidarea vederii Pasul 13
    2. Discutați despre informațiile cu medicul dvs. de ochi. Cunoașterea ochiului dvs. dominant este deosebit de importantă pentru persoanele care poartă lentile de contact monovizion. Dacă medicul dumneavoastră prescrie contacte monoviziune pentru dvs., el sau ea probabil va testa și dominația ochiului. Există două tipuri de lentile de monoviziune:
  • Monovision Contacte. Oamenii cu contacte monoviziune au o lentilă cu o rețetă pentru o vedere bună la distanță în ochiul lor dominant și o lentilă pentru citirea în ochiul lor nondominant.
  • Monovision modificat. Aceasta implică purtarea unui obiectiv bifocal sau multifocal în ochiul nondominant și o lentilă pentru viziunea la distanță în ochiul dominant.
  • Imagine intitulată Creșterea sprâncenelor Bushier Pasul 8
    3. Adresați-vă medicului de ochi despre exercițiile de întărire a ochilor. Dacă simțiți că unul dintre ochii tăi este prea slab, vă puteți întări ochii prin efectuarea exercițiilor. Dar consultați întotdeauna medicul înainte de a începe un regim de exerciții pentru a evita tulpina ochilor. Medicul dumneavoastră poate recomanda:
  • Exerciții de convergență. În aceste exerciții, aduceți un conducător sau un stilou încet spre nas. Când începeți să vedeți dublu, opriți și reorientați până când vedeți o imagine. Dacă aveți nevoie, mutați ușor stiloul și încercați din nou.
  • Practicați focalizarea ochiului nondominant apropiat la distanța de citire, apoi departe. Adresați-vă medicului dumneavoastră cât timp trebuie să vă mențineți focalizarea în diferite locații. Apoi închideți ochii pentru a le relaxa pentru un minut.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar