Cum să aplicați un relaxator de păr

Părul relaxator, altfel cunoscut sub numele de îndreptare a părului, este folosit pe părul care este în mod natural curbat sau ondulat pentru a atinge un aspect mai strâns, de grătar. Atenție ar trebui să fie utilizată la relaxarea părului, datorită substanțelor chimice care sunt utilizate. Pentru a vă relaxa în mod corespunzător părul, alegeți un relaxator, pregătiți-vă părul, aplicați relaxatorul, scoateți relaxatorul, apoi adoptați o rutină de păr.

Pași

Partea 1 din 5:
Alegerea unui relaxator
  1. Imagine intitulată Aplicați un pas relaxant de păr 1
1. Ia un relaxator fără ly dacă aveți un scalp sensibil. Există două tipuri principale de relaxatori, lye și no-lye. Ambele au beneficii și dezavantaje, dar cei cu scalpuri sensibile ar trebui să meargă cu no-liacul, deoarece este mai puțin dureros și iritant.
  • Cu toate acestea, relaxanții fără liau uscați adesea părul. Din acest motiv, cei care nu au scalpi sensibili ar trebui să ia în considerare utilizarea unui relaxator de liceu.
  • Imaginea intitulată Aplicați un pas relaxator de păr 2
    2. Du-te cu un relaxator regulat de putere pentru păr normal până la gros, grosier. Diferitele relaxante au puncte forte diferite. Alegeți o rezistență relaxantă pe baza grosimii și texturii părului. Pentru majoritatea, un relaxator de putere "regulat" ar trebui să funcționeze foarte bine.
  • Obțineți un relaxator cu o forță ușoară dacă părul este bine, tratat cu culori sau deteriorate.
  • Dacă aveți păr gros, grosier, puteți încerca un relaxator de putere "super". Asigurați-vă că ați aplicat-o conform instrucțiunilor, deoarece relaxatoarele folosite necorespunzător pot provoca ruperea.
  • Imagine intitulată Aplicați un pas relaxator de păr 3
    3. Citiți instrucțiunile de relaxare. Citiți bine instrucțiunile din setul dvs. de relaxare și asigurați-vă că înțelegeți totul. În timp ce vă relaxați părul este relativ simplu, poate fi, de asemenea, periculos. Asigurați-vă propria siguranță prin citirea cu atenție prin instrucțiuni și avertismente.
  • Partea 2 din 5:
    Pregătiți-vă părul
    1. Imagine intitulată Aplicați un pas relaxator de păr
    1. Nu șamponați sau zgâriați scalpul înainte de a vă relaxa părul. Aplicarea relaxatorului va fi dureroasă dacă scalpul dvs. este deja iritat în orice mod. Din acest motiv, este mai bine să nu vă spălați părul sau să vă zgâriați capul pentru cel puțin săptămâna care duce la aplicație.
    • Dacă vă zgâriați accidental scalpul, relaxatorul vă va face probabil degetul.
  • Imagine intitulată Aplicați un păr de relaxare a părului 5
    2. Puneți mănuși și o capetă. Veți lucra cu substanțe chimice periculoase care vă pot dăuna pielii și, eventual, vă dăunează hainele. Obțineți o cârpă de coafură și mănuși de plastic și le puneți înainte de a trata relaxatorul pentru a preveni orice rău sau deteriorare.
  • Imagine intitulată Aplică un păr de relaxare a părului 6
    3. Scoateți câteva prosoape în cazul scurgerilor. Păstrați un prosop sau două în așteptare în cazul în care aveți vreo scurgere. Produsele chimice cu care se ocupă de îmbrăcăminte, mobilier și alte lucruri pe care le ating, deci este mai bine să curățați imediat orice deversare.
  • Imaginea intitulată Aplicați un păr de relaxare a părului 7
    4. Aplicați o cremă de bază de protecție la scalp și linie de păr. Deoarece relaxatorul vă poate irita pielea, este o idee minunată să aplicați o cremă de bază direct la scalp pentru ao proteja. Parte parul în mai multe locuri și aplicați baza la scalpul dvs. Nu uitați să aplicați baza de păr și în jurul urechilor dvs.
  • PETROLEUM JELLY este, de asemenea, o opțiune de bază suficientă.
  • Imagine intitulată Aplicați un pas de relaxare a părului 8
    5. Împărțiți părul în 4-6 secțiuni. Utilizați un pieptene pentru a vă împărți părul în mod egal în 4-6 secțiuni diferite. Asigurați secțiunile cu cleme de păr din plastic sau benzi de cauciuc. Evitați toate legăturile de păr sau clipuri care au metal.
  • Partea 3 din 5:
    Aplicând relaxatorul
    1. Imaginea intitulată Aplică un păr de relaxare a părului 9
    1. Se amestecă produsul într-un castron de plastic. În mod obișnuit, relaxatorul de păr vine ca o cremă sau pastă și vor exista substanțe chimice care trebuie amestecate cu ea pentru a finaliza procesul chimic relaxant. Cu mănușile de plastic, amestecați produsul într-un castron de plastic conform instrucțiunilor.
  • Imaginea intitulată Aplică un păr de relaxator de păr Pasul 10
    2. Aplicați relaxatorul la noua creștere a secțiunilor mici. Utilizați pieptenele sau capătul opus al periei aplicatorului pentru a obține o mică parte a părului care nu este mai mare de ½ inch (1.3 cm) grosime. Folosind o perie de aplicator, acoperi cu atenție noua dvs. creștere cu relaxatorul. Faceți acest lucru peste și peste până când ați aplicat-o în fiecare secțiune.
  • Dacă nu ați aplicat niciodată relaxer înainte, veți acoperi tot părul. Dacă aveți, atunci ar trebui să îl aplicați numai la rădăcinile dvs.
  • Evitați să obțineți relaxatorul pe scalpul dvs.
  • Nu aplicați relaxatorul la părțile părului, care nu sunt o nouă creștere. Veți depăși părul și puteți provoca daune.
  • Imaginea intitulată Aplicați un pas de relaxare a părului 11
    3. Aplicați relaxatorul la nivelul dvs. de păr și linia de păr. Linia dvs. de păr este zona pe care oamenii o vor vedea mai întâi când vă privesc, așa că doriți să vă asigurați că nu vă suprapus relaxatorul de-a lungul părului. De asemenea, așteptați să aplicați relaxator la nivelul gâtului, deoarece părul aici tinde să proceseze mai repede. Prelucrarea excesivă poate duce la ruperea inesteficătoare.
  • Imagine intitulată Aplicați un păr de relaxare a părului 12
    4. Lindeți noua creștere cu spatele unui pieptene. După aplicarea relaxatorului, du-te înapoi peste tot părul pe care l-ai aplicat relaxator. Utilizați partea din spate a unui pieptene pentru a netezi părul pentru a vă asigura că acesta se îndreaptă.
  • Nu pieptene părul.
  • Imagine intitulată Aplicați un pas relaxator de păr 13
    5. Setați un cronometru timp de 10 sau 15 minute. În timp ce majoritatea relaxatoarelor ar trebui lăsate timp de 10-15 minute, diferite relaxante necesită în așteptarea unor cantități diferite de timp. Setați un cronometru pentru totuși, cutia instruiește. Urmați cu strictețe instrucțiunile de timp.
  • Unii oameni lasă relaxatorul pe mai mult timp pentru a realiza părul "osos drept", dar este de obicei mai atractiv pentru a scoate produsul când ar trebui să fie pentru că atunci părul tău va avea un corp. De asemenea, lăsându-l pe prea mult vă poate deteriora părul.
  • Partea 4 din 5:
    Eliminarea relaxatorului
    1. Imaginea intitulată Aplică un pas relaxator de păr 14
    1. Clătiți-vă părul timp de cel puțin 5-7 minute. Când timpul este în sus, petreceți câteva minute clătiți relaxatorul cu apă caldă confortabil. Pentru a vă proteja părul, este important să obțineți cât mai mult produs posibil din părul dvs. Nu cheltuiți nici o clătire mai mică de 5 minute.
  • Imaginea intitulată Aplică un păr de relaxare a părului 15
    2. Starea părului. După clătire, masați un balsam de hidratare obișnuit în părul umed și apoi clătiți-l imediat după aplicare. Acest lucru va aduce nivelul pH-ului părului înapoi până la normal. Este important să faceți acest lucru înainte de șamponare în timp ce cuticula de păr este deschisă. Balsamul vă va hidrata mult mai eficient atunci când cuticula este deschisă.
  • Imaginea intitulată Aplicați un păr de relaxare a părului 16
    3
    Spala-ti parul cu un șampon de neutralizare. În cele din urmă, spălați-vă părul cu un șampon de neutralizare pentru a opri procesul chimic. Acest lucru vă va asigura că relaxatorul este complet îndepărtat din părul dvs.
  • Imagine intitulată Aplicați un pas relaxator de păr 17
    4. Clătiți-vă părul și stilul ca de obicei. Clătiți bine șamponul de neutralizare din părul dvs. și apoi pulverizați cu un protector de căldură și Suflați-vă părul uscat cu un uscător de păr dacă doriți. Apoi, puteți termina stilul părului, totuși doriți. Completați aspectul elegant prin îndreptarea cu un fier plat.
  • Partea 5 din 5:
    Îngrijirea părului relaxat
    1. Imaginea intitulată Aplică un păr de relaxare a părului 18
    1. Relaxați-vă rădăcinile la fiecare 8-10 săptămâni. Dacă doriți să rămâneți cu aspectul de grădinător al părului relaxat, va trebui să aplicați relaxatorul la fiecare 8-10 săptămâni. De fiecare dată când faceți acest lucru, asigurați-vă că aplicați doar relaxator la noua dvs. creștere. În caz contrar, vă veți deteriora părul.
  • Imaginea intitulată Aplică un păr de relaxare a părului Pasul 19
    2. Păstrați-vă părul hidratat. Toate relaxele tind să se usuce părul într-o oarecare măsură. Uimurizați-vă părul zilnic cu balsamuri de frunze și uleiuri ușoare penetrante pentru a vă menține părul moale, matasos și neted.
  • Starea profundă a părului dvs. săptămânal cu un tratament de proteine ​​sau o mască de hidratare.
  • Imaginea intitulată Aplicați un păr de relaxare a părului 20
    3. Utilizați un șampon fără sulfat. Șampoanele care conțin sulfat își înconjoară părul cu uleiurile naturale, care se usucă. Asigurați-vă la șampon cu un șampon fără sulfat fără sulfat, astfel încât părul să păstreze cât mai multă umiditate posibil.
  • Imagine intitulată Aplicați un pas relaxator de păr
    4. Ia-ți părul tăiat la fiecare 6-8 săptămâni. Când vă relaxați părul, capetele devin adesea poroase și fragile, ceea ce înseamnă că veți fi mai susceptibile de a obține capete divizate. Pentru a vă menține părul sănătos, puneți părul tăiat cel puțin o dată la 6-8 săptămâni sau ori de câte ori observați că capetele dvs. încep să se uite la Frayed.
  • Imagine intitulată Aplicați un pas de relaxare a părului 22
    5. Limitați-vă utilizarea uneltelor de styling de căldură. Instrumentele de styling de căldură, cum ar fi iroanele plate și fiarele de curling, vă pot slăbi părul, făcându-l mai predispus la ruperea și deteriorarea. Încercați să vă limitați utilizarea instrumentelor de styling de căldură cât de mult puteți.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    Avertizări

    Nu aplicați niciodată părul relaxator la părul care a fost luminat. Reacțiile chimice dintre relaxer și înălbitor într-un produs de iluminare a părului pot duce la pierderea părului din cauza arderii.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Pieptene de coada de plastic
    • Mănuși din plastic
    • Păr relaxator
    • Peria de aplicator
    • Șampon de neutralizare
    • Balsam de hidratare
    • Crema de bază
    • Prosoape
    • Pelerină
    • Clipuri de păr din plastic sau benzi de cauciuc
    • Temporizator
    • Tratament de condiționare profundă
    • Șampon fără sulfate
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar