Cum să fii călător și nu un turist

Spre deosebire de un turist, un călător este cineva care dorește să experimenteze o altă cultură și să evite "capcane turistice" și alte experiențe mai puțin autentice. Pentru a îmbrățișa călătorul în dvs., concentrați-vă asupra culturii țării sau a orașului vizitați și conectați-vă cu localnicii pentru sfaturi și noi prietenii. Fi spontan! Niciodată nu știi ce te-ar putea aștepta dacă spui doar "da."

Pași

Metoda 1 din 4:
Concentrându-se asupra culturii
  1. Imagine intitulată Fii un călător și nu un pas turistic 1
1. Studiați destinația dvs. de călătorie înainte de a pleca. Cunoscând istoria și cultura în care vă veți ajuta să vă conectați cu localnicii, să fiți mai conștienți de călătorii și să vă îmbunătățiți experiența în ansamblu. Începeți cercetarea prin citirea ghidurilor și apoi căutați în ziarele și documentarele locale, dacă este posibil.
  • Imaginea intitulată Fii un călător și nu un pas turistic 2
    2. Aflați câteva elemente de bază lingvistice. Știind cum să spun "Bună ziua", "mulțumesc," "Unde este baia?"Și o bere, vă rog", în limba locală nu numai să vă îmbunătățiți experiența, ci și să vă ajutați cu localnicii. Prin învățarea unor elemente de bază de limbă, vă prezentați, de asemenea, localnicii pe care îi apreciați și apreciați cultura lor.
  • Salut și a cerut pe cineva "Vorbesti engleza?" În limba locală înainte de trecerea la limba engleză va face ca persoana să vă aprecieze mai mult decât să încercați să vorbiți direct în limba engleză.
  • Imaginea intitulată Fii călător și nu un pas turistic 3
    3. Rochie pentru a se potrivi. Hainele tale sunt unul dintre primele lucruri pe care o va observa locale despre tine, așa că asigurați-vă că porniți pe piciorul drept. Uneori, îmbrăcămintea pentru a se potrivi poate deveni o preocupare de siguranță. Cercetați destinația dvs. de călătorie și ambalajul corespunzător. Asigurați-vă că respectați cultura unei țări sau credințele religioase răspândite cu îmbrăcămintea pe care o purtați acolo.
  • Să minimalizați șansele de pericol prin purtarea îmbrăcămintei adecvate care nu o vor face evident că sunteți un turist.
  • Dacă vizitați o țară în care oamenii se îmbracă modest sau formal, evitați purtarea topurilor de rezervoare și flip flops.
  • Dacă sunteți într-o țară cu credințe religioase puternice, evitați să purtați simboluri care să-i ofere cetățenii. De exemplu, dacă călătoriți în Thailanda, nu purtați haine care descrie Buddha. Dacă aveți un tatuaj al Buddha, acoperiți-l.
  • Imaginea intitulată Fii un călător și nu un pas turistic 4
    4. Sari peste hotelul mare-oraș. Optați pentru opțiunile de pat și mic dejun sau hotelurile mici. Aceste opțiuni la scară mai mică sunt adesea mai personalizate și autentice. Adresați-vă proprietarului sau managerul hotelului ceea ce ar face cu o zi liberă și experimentează o zi în viața unui local!
  • Încercați să închiriați un airbnb sau o couchsurfing pentru o conexiune mai apropiată de cultura locală.
  • Imaginea intitulată Fii un călător și nu un pas turistic 5
    5. Nu faceți lucrurile doar pentru că sunt "trebuie să se poată vedea."Va fi în mod inevitabil un element" must-vezi "sau" must-do "în orice oraș sau țară pe care o vizitați. Fie că vizitează Turnul Eiffel din Paris, Drumking Machu Picchu în Peru, sau verificați Taj Mahal în India, rezistă nevoii de a merge sau de a face aceste experiențe doar pentru că vă va "rata" dacă nu faceți ".
  • Cu toate acestea, dacă doriți cu adevărat să experimentați ceva "Touristy", nici nu vă țineți înapoi! Fiind un călător este despre a fi adevărat pentru tine și dorințele tale.
  • Metoda 2 din 4:
    Conectarea cu localnicii
    1. Imagine intitulată Fii călător și nu un pas turistic 6
    1. Cereți localnicii pentru sfaturi. Nu trebuie să opriți pe cineva aleatoriu pe stradă (deși cu siguranță puteți!) pentru a obține sfaturi de la un local. Adresați-vă șoferilor de taxi, barmanilor și conciergerilor hotelului sau gazdelor de pensiune și micul dejun, unde vă recomandăm. Indiferent dacă doriți excursii de zi, alimente, viața de noapte sau alte sfaturi, localnicii pot ajuta!
  • Imaginea intitulată Fii un călător și nu un pas turistic 7
    2. Copiați localnicii. Cea mai bună indicație că ceva nu este turistic este să găsești unde merg localnicii și să facă. Acest lucru vă poate face viața mai dificilă în unele moduri, mai ales dacă nu vorbiți limba locală, dar este cea mai bună modalitate de a avea o experiență autentică.
  • De exemplu, dacă vedeți o colecție mare de localnici, vedeți unde se duc sau ce se întâmplă. S-ar putea să se îndrepte spre un joc sportiv sau la un parc local pentru un festival.
  • Găsiți localnicii care joacă fotbal pickup și cere să se alăture. Sporturile sunt o modalitate excelentă de a face noi prieteni!
  • În loc să participați la Opera sau Teatru, mergeți la o performanță muzicală locală în schimb.
  • Imaginea intitulată Fii un călător și nu un pas turistic 8
    3. Participați la economia locală. Evitați să cumpărați suveniruri la magazinele turistice, deoarece acestea nu au fost probabil făcute de localnici și, prin urmare, nu sunt, probabil, autentice în regiune. În schimb, căutați meșteșuguri la nivel local. Ele pot fi puțin mai scumpe, dar dacă doriți un suvenir, veți pleca cu ceva mult mai valoros decât un trinket produs în masă.
  • Imaginea intitulată Fii călător și nu un pas turistic 9
    4. Încercați activități gratuite cum ar fi bicicletele și drumeții de echitatie. Aceste tipuri de activități sunt adesea trecute cu vederea în timpul vacanțelor din cauza necesității de a face tot ceea ce este "important" în orice oraș dat. Cu toate acestea, ciclismul din jurul unui oraș vă oferă o mare vedere asupra arhitecturii și a unui sentiment pentru viața și vibrația orașului. În mod similar, drumeții în păduri și parcuri poate fi o modalitate frumoasă și relaxantă de a vă conecta la cultură.
  • Unele orașe au acum programe de partajare a bicicletelor. Acest lucru vă permite să ridicați o bicicletă pe o parte a orașului și să o lăsați în altă parte. Verificați dacă destinația dvs. de călătorie are această opțiune!
  • Dacă mergeți undeva mai rural, localizați magazinele de biciclete locale care ar putea vinde biciclete. Adresați-vă localnicii sau conciergei hotelului unde ați putea găsi unul dintre aceste magazine.
  • Întotdeauna vă asigură că aduceți livrările potrivite înainte de orice excursie și planificați să vă întoarceți în civilizație cu cel puțin o oră înainte de apusul soarelui.
  • Imaginea intitulată Fii un călător și nu un pas turistic 10
    5. Utilizați în schimb transportul public. În timp ce poate fi tentant pentru taxi peste tot, utilizarea transportului public vă asigură că simțiți că ebul și fluxul culturii unui oraș. Plimbare, luați autobuzul sau încercați sistemul de metrou pentru o experiență mai imersivă.
  • Dacă vedeți pe toți cei care iau aceeași ieșire, coborâți și vedeți ce este vorba!
  • Metoda 3 din 4:
    Îmbrățișarea spontaneității
    1. Image denumită să fie un călător și nu un pas turistic 11
    1. Fi spontan. Păstrați planificarea la minimum, astfel încât să puteți merge cu fluxul și să urmați recomandările locale. S-ar putea să fiți crezut că veți petrece o săptămână într-un oraș, doar pentru a vă găsi că doriți să petreceți cinci zile de cele șapte într-un oraș mai mic în mediul rural că un loc local recomandat în schimb. Minimizarea planurilor anterioare vă ajută să puteți merge acolo unde vă duce!
    • Uneori, acest tip de spontaneitate poate fi costisitor. Dacă doriți o excursie mai ieftină, unghiile de călătorie și datele de hotel, dar evitați planificarea lucrurilor cum ar fi tururi sau excursii, astfel încât să puteți urma recomandările locale odată ce ajungeți acolo!
    • Planurile sunt pentru turiști, schimbarea planurilor sunt pentru călători.
  • Imaginea intitulată Fii călător și nu un pas turistic 12
    2. Spune da."Dacă fugiți în nenorocire pe drum, sau dacă faceți un nou prieten la nivel local în zonă, s-ar putea să vă invită să faceți ceva cu ei. Poate fi la fel de simplu ca cina sau ca fiind complexă ca și călătoria în altă parte, dar, dacă oferta sună interesantă, spuneți "da!"Nu numai că vă va oferi o experiență mai autentică, dar ați putea doar să vă împiedicați călătoria vieții voastre.
  • Nu mergeți niciodată cu cineva dacă vă fac să vă simțiți incomod. Crede în instinctele tale. Dacă vă simțiți nesigure, vă scuzați (chiar dacă este nepoliticos) și găsiți un loc public și rămâneți până când puteți găsi un prieten sau ofițer de poliție.
  • Întotdeauna spuneți cuiva unde mergeți, mai ales dacă călătoriți cu un străin. Chiar dacă noul dvs. prieten nu a făcut nimic pentru a indica, este posibil să nu fie de încredere, sunteți mai bine în siguranță decât îmi pare rău!
  • Image denumită să fie un călător și nu un pas turistic 13
    3. A călători singur. Împingeți-vă în afara zonei dvs. de confort, călătorind singuri și bazându-vă doar pe dvs. și pe prietenii pe care îi faceți în timpul călătoriei dvs. Uneori, veți face prieteni temporari, altfel, ar putea fi prieteni pe care stați în contact prin intermediul social media sau mesagerie. Dar, uneori, călătorind singuri și întâlnirea cu altcineva într-un loc străin duce la o prietenie care poate dura o viață.
  • Metoda 4 din 4:
    Luând drumul mai puțin călătorit
    1. Imaginea intitulată Fii un călător și nu un pas turistic 14
    1. Ia trenul. Când luați trenul, sunteți încurajați să vă uitați la peisaje și să vă apreciați împrejurimile. Chiar mai bine, localnicii optează adesea pentru trenuri în loc de autobuze sau avioane, așa că faceți drumul spre coșul de mâncare și începeți să faceți niște prieteni! Nu știți niciodată, cineva pe care îl întâlniți în tren ar putea schimba în total planurile!
    • Cereți localnicii unde se duc, dacă au sfaturi pentru lucruri de făcut în regiune și despre experiența lor în zonă.
  • Imagine intitulată Fii un călător și nu un pas turistic 15
    2. Conduceți dacă puteți. Conducerea vă oferă mai multă libertate de a merge oriunde doriți fără a trebui să vă bazați pe anumite momente de tren sau pe locații de aeroport. Mai bine, conducerea nu necesită bilete de rezervare în avans, nici nu sunteți sancționați cu prețuri ridicate dacă încercați să achiziționați o zi de bilete.
  • Rețineți că unele țări necesită o licență de conducere internațională înainte de a putea închiria o mașină.
  • Imaginea intitulată Fii călător și nu un pas turistic 16
    3. Stați departe de autostrăzi. Autostrăzile sunt o modalitate excelentă de a ajunge în cazul în care trebuie să mergeți rapid, dar puteți afla mai multe despre starea terenului, geografia locului pe care îl vizitați și despre viața locală dacă rămâneți la drumuri mici. Cereți sfaturi și direcții și nu vă fie frică să vă pierdeți! Uneori cele mai bune descoperiri sunt cele neașteptate.
  • sfaturi

    Poți fi un călător oriunde te duci! Practica fiind un călător începând din propriul dvs. stat sau țară.
  • Minimizați fotografiile și maximizați focalizarea pe experiențe în schimb!
  • Nu vă fie frică să fiți "plictisit" sau să nu aveți "suficient" de făcut. Dacă nu mai aveți idei, mergeți la o cafenea sau un bar local și faceți noi prieteni.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar