Cum se funcționează într-o gospodărie multigenerațională

Multe familii din întreaga lume trăiesc în gospodăriile multigeneraționale, care sunt definite ca fiind 3 și chiar 4 generații. Ele sunt deosebit de frecvente în țările în curs de dezvoltare care iau în considerare mai multe generații în casă ca normă, dar devine tot mai frecventă în națiunile dezvoltate, cum ar fi Statele Unite.Creșterea costurilor imobiliare, asistenței medicale și îngrijirea copiilor fac mai multe familii să ia în considerare îmbinarea forțelor între generații. Fiecare generație, însă, introduce un nou set de complicații potențiale, care trebuie abordate pentru ca o gospodărie multigenerațională să funcționeze și să prospere.

Pași

  1. Imagine intitulată funcția într-o gospodărie multigenerațională Pasul 1
1. Știu de ce acest aranjament este în vigoare. Fiecare aranjament de viață are beneficiile și dezavantajele sale, și pentru a lucra, beneficiile trebuie să fie recunoscute și să depășească dezavantajele. Când mersul devine greu, amintindu-vă de ce ați ales să trăiți într-o gospodărie multigenerațională, vă va ajuta să faceți față unor conflicte care pot apărea. Unele dintre motivele familiilor aleg să trăiască împreună sunt:
  • Bani.Pierderea unui loc de muncă sau a unor cheltuieli neașteptate, cum ar fi divorțul sau moartea în familie.
  • O mișcare mare, în care o unitate de familie locuiește cu o altă unitate de familie sau membru care se află deja în zonă până când se pot familiariza cu zona și își pot stabili propria casă.
  • O dorință de a trăi într-o zonă cu costuri ridicate. Dacă trăiesc mai mulți membri ai familiei într-o singură casă, familia își poate permite o casă mai frumoasă, mai mare într-un cartier mai bun și cu școli mai bune.
  • Părinții care lucrează care preferă să aibă propriile membri ai familiei îngrijite pentru copiii lor în loc de străini.
  • Rudele vârstnice care trebuie să fie îngrijite de familie în loc de servicii de îngrijire la domiciliu.
  • Un accent pe conservarea credințelor și obiceiurilor religioase.
  • Circumstanțe neașteptate, cum ar fi un prejudiciu debilitant, probleme de inimă sau o boală incurabilă.O situație extinsă de viață a familiei poate oferi o pernă utilă dacă și când apar astfel de circumstanțe.
  • Imagine intitulată funcția într-o gospodărie multigenerațională Pasul 2
    2. Discutați diferitele circumstanțe cu familia dvs., astfel încât toată lumea să fie pe aceeași pagină cu privire la motivul pentru care locuiți împreună. Dacă este o situație temporară, lăsați-vă familia să știe care este situația dvs.
  • Imagine intitulată funcția într-o gospodărie multigenerațională Pasul 3
    3. Definiți responsabilitățile din jurul celor care trebuie să fie îngrijiți.
  • Oare cineva din familie are probleme de sănătate care trebuie abordate, cum ar fi un părinte în vârstă care are nevoie de îngrijire specială sau un copil cu dizabilități de învățare?
  • Dacă îngrijirea lor se bazează la domiciliu, care dintre ceilalți membri ai familiei sunt în primul rând responsabili pentru această îngrijire?
  • Imagine intitulată funcția într-o gospodărie multigenerațională Pasul 4
    4. Discutați granițele ca un grup, deoarece acestea trebuie respectate de fiecare membru al gospodăriei, de la cel mai tânăr la cel mai mare.
  • Adresați-vă preocupărilor legate de confidențialitate.Poate fi greu să ai intimitate în această situație vie.Asigurați-vă că toată lumea înțelege importanța vieții private și au consecințe asupra oricui invadează intimitatea cuiva în vreun fel, fie că este internetul, jurnalul dvs., trecând prin obiecte personale și chiar ascultați apelurile telefonice.
  • O parte din menținerea limitelor este fiecare membru al familiei, știind că dând sfaturi, mai ales atunci când vine vorba de probleme sau argumente de către un cuplu căsătorit în casă, ar trebui să li se acorde numai "Dacă vi se cere."Nu intrați niciodată în mijlocul argumentului unui cuplu, dacă nu este un caz de abuz.
  • Stabiliți granițe fizice.Unii oameni au mai mult "fizic" personalități decât altele.Lăsați-vă familia să știe despre preocupările dvs. cu privire la violența fizică și / sau cu atingerea inadecvată.
  • Stabiliți granițe acustice.Este probabil ca cel puțin o persoană din casă să se bucure de auzul muzicii puternice sau chiar de televiziune.Spuneți celor care doresc muzică puternică sau televiziune să folosească căștile.
  • Stabiliți regulile de baie. Unii oameni acceptă mai mult de utilizarea băii în același timp decât altele.Au blocări pe ușile de baie pentru a preveni întreruperile accidentale și jena.
  • Imagine intitulată funcția într-o gospodărie multigenerațională Pasul 5
    5. Lăsați părinții să-și ridice propriii copii. Dacă adulții nu rămân atenți la drepturile și responsabilitățile reciproce, temele pot fi uneori o sursă de discordie în casă.Ce cauzează problemele este un sentiment al adultului non-părinte, de cât de departe ar trebui să li se permită să se decidă ceea ce este mai bun pentru copii.Este deosebit de important pentru a spune părinților și bunicilor dvs., precum și alți membri ai familiei să nu contracareze regulile pe care le-ați stabilit pentru copiii voștri .
  • Imagine intitulată funcția într-o gospodărie multigenerațională Pasul 6
    6. Decide înainte de timp care va fi responsabil pentru plata facturilor și va rămâne la acest lucru la cele mai bune abilități.Desigur, există momente când se întâmplă neprevăzută.Dacă toți membrii adulți lucrează împreună, majoritatea problemelor pot fi rezolvate.
  • Imagine intitulată funcția într-o gospodărie multigenerațională Pasul 7
    7. Apelați o întâlnire de familie dacă există o problemă pe care o discutați despre discuții.Dacă este o problemă mai personală, luați-i pe celălalt membru de familie și discutați-o în liniște. Așa cum am menționat mai devreme, ar trebui să existe un timp și un loc în care orice membru al familiei poate avea intimitate. În aceste condiții, multe probleme personale pot fi abordate și rezolvate înainte de a izbucni într-un conflict major.
  • Imagine intitulată funcția într-o gospodărie multigenerațională Pasul 8
    8. Petrece timpul de calitate împreună ca o familie.
  • Au o zi și / sau noapte o săptămână de distracție pentru toată lumea. Obligați-vă într-o noapte de joc, o excursie la teatrul de film sau chiar să stați jos și să discutați unul cu celălalt.
  • Avertizări

    Orice gospodărie poate avea lupte și argumentare, și este deosebit de adevărat în gospodăriile multigeneraționale.Când se întâmplă acest lucru, toți să se răcească și să se calmeze înainte de a continua să discute despre orice dezacorduri.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar