Cum să stingeți un incendiu la etapele inițiale

Când un incendiu se aprinde mai întâi, poate fi suficient de mic încât îl puteți stinge cu o pătură de incendiu sau un stingător de incendiu la îndemână. Fiind pregătit și determinând rapid tipul de foc cu care aveți de-a face, aveți o șansă și mai bună de a stinge numai focul, ci și de a face acest lucru fără a vă răni de risc. Cu toate acestea, amintiți-vă că siguranța fiecăruia în proximitatea - inclusiv dvs. - vine primul. Dacă focul se răspândește rapid, producând cantități periculoase de fum sau care durează mai mult de cinci secunde pentru a învinge cu un stingător de incendiu, atunci trebuie să trageți o alarmă de incendiu, să evacuați clădirea și să apelați la 911.

Pași

Metoda 1 din 3:
Stingerea incendiilor electrice
  1. Imaginea intitulată stinge un incendiu la etapele inițiale Pasul 1
1. Opriți focul înainte de a începe. Majoritatea incendiilor electrice provin din cablaj electric defect sau de întreținerea slabă a sistemelor electrice. Pentru a opri un incendiu electric înainte de începerea acestuia, nu supraîncărcați prize electrice și asigurați-vă că toate lucrările electrice sunt efectuate pentru codul unui electrician licențiat.
  • Păstrați, de asemenea, sistemele electrice clare de praf, gunoi și păianjen, care pot duce la incendii.
  • De asemenea, trebuie să utilizați întreruptoarele de circuit și siguranțele cât mai des posibil, care sunt pași simpli de luat pentru a opri o creștere a energiei de la începerea unui incendiu.
  • Imaginea intitulată stinge un incendiu la etapele inițiale Pasul 2
    2. Opriți alimentarea sistemului electric. Dacă un sistem electric începe să aprindă sau un incendiu se aprinde la un fir, un aparat sau o priză, apoi tăierea puterii la sistem este primul, cel mai bun pas pentru a lua. Dacă sursa este doar scânteie sau flacăra nu sa răspândit încă, acest pas singur poate fi suficient pentru a stinge flacăra.
  • Ar trebui să tăiați puterea la cutia de întrerupere, în loc să opriți comutatorul de perete conectat la priză.
  • Dacă problema provine din cablare sau un aparat, nu trageți pur și simplu dopul de pe dispozitiv. Problema electrică care apare foarte bine să creeze și un pericol de electrocutare.
  • Imaginea intitulată stinge un incendiu la etapele inițiale Pasul 3
    3. Utilizați un stingător clasic de clasă C dacă nu puteți tăia alimentarea la sursă. Tipul acceptabil de stingător de incendiu din această situație depinde în întregime dacă sunteți în măsură să tăiați puterea la sursă sau nu. Dacă nu știți unde este întrerupătorul, caseta este blocată sau pur și simplu ar avea prea mult timp pentru a accesa, atunci trebuie să utilizați un stingător de incendiu de clasă C. Extinctoarele de clasă C sunt fie dioxid de carbon (CO2), fie stingătoare chimice uscate și vor include în mod specific "clasa C" pe eticheta de pe canistru.
  • Pentru a utiliza stingătorul, trageți orice știft care vă oprește de la deprimarea mânerului, îndreptați cornul la baza focului și țineți apăsată mânerul. După cum vedeți flăcările se micșorează, apropiați sursa și continuați să pulverizați până când focul este complet stins.
  • Dacă nu puteți stinge focul în cinci secunde de la utilizarea stingătorului, atunci este prea mare. Evacuați într-un loc sigur și sunați la 911.
  • Deoarece cablajul defectuos primește în continuare putere în acest caz, focul poate fi reinignit. Ar trebui să tăiați încă puterea la sursă cât mai curând posibil.
  • Trebuie să utilizați un stingător de clasă C deoarece conțin substanțe neconductoare. Un stingător de clasă un clasa va conține numai apă extrem de presurizată, care conduce electricitate și poate crea riscuri de electrocutare.
  • O altă modalitate de a identifica stingătoarele chimice de CO2 și uscate este prin colorarea lor roșie (stingătoarele de apă sunt de argint). Extinctoarele de CO2 au, de asemenea, un corn tare la vârf în loc de doar un furtun și lipsesc un ecartament de presiune.
  • Imaginea intitulată stinge un incendiu la etapele inițiale Pasul 4
    4. Utilizați un stingător chimic de clasă A sau uscat dacă ați tăiat puterea. Dacă sunteți în măsură să tăiați complet puterea la sursă, atunci ați transformat focul electric de clasă C într-un incendiu standard de clasa. În acest caz, puteți utiliza un stintură bazat pe apă, în plus față de stingătoarele menționate anterior.
  • Extinctoarele de clasa A și stingătoarele chimice multifuncționale sunt de fapt recomandate în acest scenariu, deoarece stingătoarele de CO2 au un risc mai mare de incendiu de foc și de domnitor după o dată de CO2 disipează. Extinctoarele de CO2 pot provoca, de asemenea, probleme respiratorii în spații închise, cum ar fi case sau birouri mici.
  • Imaginea intitulată stinge un incendiu la etapele inițiale Pasul 5
    5. Utilizați o pătură de incendiu pentru a sufoca focul. Alternativ, puteți folosi o pătură de incendiu pentru a sufoca focul, dar acest pas este aplicabil numai dacă ați reușit să opriți complet alimentarea sursei. Deși lână (cele mai multe pături de incendiu sunt lână tratată chimic) este un bun izolator de energie electrică, încă nu doriți să obțineți suficient de aproape la sursa și electrocutarea riscului dacă puterea rămâne aprinsă.
  • Pentru a utiliza o pătură de incendiu, îndepărtați de la ambalajul său, prindeți pătură desfăcută în fața dvs. cu mâinile și corpul protejat de el și trageți pătură peste focul mic. Nu aruncați pătură la foc.
  • Nu numai că acest lucru este foarte eficient în primele etape, dar nu afectează zona sau obiectele înconjurătoare.
  • Imaginea intitulată stinge un incendiu la etapele inițiale Pasul 6
    6. Utilizați apă pentru a stinge focul. Dacă nu aveți niciun fel de stingător de incendiu sau o pătură de incendiu în jurul valorii, atunci puteți utiliza apă - cu toate acestea, utilizați numai apă dacă aveți 100% întoarsă alimentarea sursei. În caz contrar, nu numai riscul de electrocutare, dar, de asemenea, răspândiți în jurul energiei electrice, care poate răspândi focul mult mai repede. Aruncați apa la baza sau scaunul focului.
  • Apă la viteza pe care o puteți trage dintr-o chiuvetă va fi eficientă numai dacă focul este foarte mic și conținut. În caz contrar, se va răspândi mai repede decât puteți să-l dați.
  • Imaginea intitulată stinge un incendiu la etapele inițiale Pasul 7
    7. Suna la 911. Chiar dacă focul este în afara, ar trebui să apelați în continuare 911. Obiectele smoldering pot fi reinigite, iar pompierii adecvați vor putea izola și vor elimina complet riscurile.
  • Metoda 2 din 3:
    Stingerea lichidelor / incendiilor de ulei
    1. Imaginea intitulată stinge un incendiu la etapele inițiale Pasul 8
    1. Opriți alimentarea cu combustibil. În situațiile aplicabile, primul lucru pe care ar trebui să-l faceți pentru incendiile care implică lichide inflamabile este să dezactivați alimentarea cu combustibil. De exemplu, dacă o descărcare statică aprinde benzina în jurul unei pompe de combustibil, primul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să atingeți supapa de închidere de urgență situată în apropiere de toate stațiile de pompare. Acest act se confruntă cu micul foc din sursele de combustibil foarte mari din jurul ei.
    • În multe cazuri în care lichidul inflamabil este singura sursă de combustibil, focul se poate stinge de îndată ce ați tăiat alimentarea cu combustibil.
  • Imaginea intitulată stinge un incendiu la etapele inițiale Pasul 9
    2. Utilizați o pătură de incendiu pentru a sufoca focul. De asemenea, puteți utiliza o pătură de incendiu pe focuri mici de clasa B. Dacă o pătură de incendiu este disponibilă, aceasta poate fi cea mai ușoară, mai puțin dăunătoare pentru ao stinge.
  • Pentru a utiliza o pătură de incendiu, îndepărtați de la ambalajul său, prindeți pătură desfăcută în fața dvs. cu mâinile și corpul protejat de el și trageți pătură peste focul mic. Nu aruncați pătură la foc.
  • Asigurați-vă că focul nu este prea mare pentru pătură pentru a-l sufoca. Uleiul vegetal aprinderea într-o tigaie de prăjire, de exemplu, este un foc suficient de mic pentru o pătură de incendiu.
  • Imaginea intitulată stinge un incendiu la etapele inițiale Pasul 10
    3. Utilizați un stingător de incendiu de clasă B. Ca și în cazul incendiilor electrice, stingătoarele de incendiu pe bază de apă (clasa a) nu trebuie utilizate pe incendii lichide sau de ulei. Dioxidul de carbon (CO2) și stingătoarele de incendiu chimic uscat vor avea un rating de clasă B. Verificați eticheta de pe extinctorul și asigurați-vă că clasa B înainte de ao folosi pe un incendiu lichid inflamabil.
  • Pentru a utiliza stingătorul, trageți orice știft care vă oprește de la deprimarea mânerului, îndreptați cornul la baza focului și țineți apăsată mânerul. După cum vedeți flăcările se micșorează, apropiați sursa și continuați să pulverizați până când focul este complet stins.
  • Dacă nu puteți stinge focul în cinci secunde de la utilizarea stingătorului, atunci este prea mare. Evacuați într-un loc sigur și sunați la 911.
  • Singura excepție de la această regulă atunci când focul lichid provine din ulei vegetal sau grăsimi animale în frite de adâncime și alte echipamente de restaurant. Dimensiunea mare și sursa extremă de căldură și combustibil a acestor dispozitive primesc propria lor clasificare pentru stingătoarele de incendiu-clasa K Extinctoare. Restaurantele cu acest tip de echipament sunt obligate din punct de vedere legal pentru a păstra un extinctor de clasă K prezent.
  • Nu aruncați apa pe incendii lichide sau de ulei. Apa nu se amestecă cu uleiul. Când sunt împreună, uleiul rămâne pe partea de sus a apei. Apa va fierbe și va deveni abur "foarte repede." Această fierbere rapidă este periculoasă. Deoarece apa se află pe fundul uleiului, ea spulează ulei fierbinte, ars în fiecare direcție, deoarece se reduce și se evaporă. Acest lucru se răspândește apoi focul foarte repede.
  • Imaginea intitulată stinge un incendiu la etapele inițiale Pasul 11
    4. Suna la 911. Chiar dacă focul este în afara, ar trebui să apelați în continuare 911. Obiectele smoldering pot fi reinigite, iar pompierii adecvați vor putea izola și vor elimina complet riscurile.
  • Metoda 3 din 3:
    Stingerea incendiilor organice
    1. Imaginea intitulată stinge un incendiu la etapele inițiale Pasul 12
    1. Utilizați o pătură de incendiu pentru a stinge focul. Dacă sursa de combustibil pentru foc este un material solid combustibil, o cârpă, hârtie, cauciuc, plastic etc.- Atunci ai un foc de clasă A. O pătură de incendiu este o modalitate rapidă și ușoară de a stinge etapa inițială a unui foc de clasă A. Pătura de incendiu îndepărtează oxigenul din foc, ceea ce face ca focul să ardă.
    • Pentru a utiliza o pătură de incendiu, îndepărtați de la ambalajul său, prindeți pătură desfăcută în fața dvs. cu mâinile și corpul protejat de el și trageți pătură peste focul mic. Nu aruncați pătură la foc.
  • Imaginea intitulată stinge un incendiu la etapele inițiale Pasul 13
    2. Utilizați un stingător de clasa unui incendiu pe foc. Dacă nu aveți o pătură de foc la îndemână, atunci puteți folosi cu ușurință un stingător de incendiu pe un incendiu de clasă. Asigurați-vă că eticheta de pe extins citește clasa A.
  • Pentru a folosi stingherul, vizează baza focului și mătură spray-ul înainte și înapoi peste el până când este afară.
  • Dacă nu puteți stinge focul în cinci secunde de la utilizarea stingătorului, atunci este prea mare. Evacuați într-un loc sigur și sunați la 911.
  • Exclusiv de clasă, un stinguishers va fi de argint și vor avea un manometru pentru apa din interior - cu toate acestea, multe stingătoare chimice uscate multifuncționale vor fi, de asemenea, evaluate pentru incendii de clasă A.
  • Puteți utiliza un stingător de dioxid de carbon (CO2) pe clase A incendii dacă este singurul tip de stingător pe care îl aveți, dar nu este recomandat. Obiectele de clasa A au tendința de a sufoca de mult timp, iar focul poate fi foarte ușor de răsturnat pe măsură ce se disipuie CO2.
  • Imaginea intitulată stinge un incendiu la etapele inițiale Pasul 14
    3. Utilizați o mulțime de apă. Un stingător de incendiu în mod specific este în mod esențial apă sub presiune, astfel încât să puteți utiliza cantități mari de apă dintr-o chiuvetă dacă este singurul lucru pe care îl aveți la dispoziție. Dacă focul se răspândește, în mod evident, mai repede decât îl puteți supăra - sau dacă produce prea mult fum pentru a încerca să încercați în siguranță - atunci trebuie să evacuați spațiul și să apelați în schimb 911.
  • Imaginea intitulată stinge un incendiu la etapele inițiale Pasul 15
    4. Suna la 911. Ca și în cazul oricărui tip de incendiu, puteți apela 911 chiar dacă reușiți să stingeți focul. Respondenții de urgență se vor asigura că focul nu are nici o șansă de a domni.
  • sfaturi

    Dacă utilizați o pătură de incendiu, asigurați-vă că părăsiți focul acoperit timp de cel puțin cincisprezece minute sau până când toată căldura sa disipat.
  • Familiarizați-vă cu tipurile de stingătoare de incendiu pe care le aveți în casa dvs. și la birou. Cu cât puteți ajunge mai repede la stingătorul corect pentru slujbă, cu atât mai bine șansele dvs. de ao pune în etapa inițială.
  • Familiarizați-vă cu locația casetei de întrerupere din casa și biroul dvs. În cazul unui incendiu electric, doriți să puteți ajunge la cutie cât mai repede posibil pentru a opri sursa de alimentare.
  • Apelați întotdeauna 911, chiar dacă ați stins cu succes focul.
  • Dacă gătiți cu ulei într-o tigaie și uleiul de ulei pe foc, utilizați soda de coacere pentru ao stinge.
  • Avertizări

    Dacă bănuiți că o scurgere de gaz, evacuați spațiul sau dacă este sigur să faceți acest lucru, opriți alimentarea cu gaz și apelați imediat 911 sau linia de urgență a furnizorului de gaz. Nu utilizați un telefon mobil sau fără fir în vecinătatea scurgerii pentru a face acest lucru! De asemenea, asigurați-vă că nu porniți sau nu opriți aparatele electrice. Ventilați clădirea dacă este sigur să faceți acest lucru prin deschiderea tuturor ușilor și ferestrelor. Cu toate acestea, asigurați-vă că le închideți dacă scurgerea este externă clădirii. Gazul natural este foarte combustibil și poate umple rapid un spațiu. Dacă este aprins, focul va fi exploziv și niciodată suficient de mic pentru a se ocupa fără ajutorul pompierilor profesioniști.
  • Inhalarea fumului este extrem de periculoasă, de asemenea. Dacă focul a ajuns la scena în care produce o mulțime de fum, atunci evacuați și sunați la 911.
  • Acest articol reprezintă un ghid general pentru încercarea de a stinge incendiile foarte mici în stadiul inițial de aprindere. Utilizați informațiile în cadrul propriului dvs. risc și exercitați o atenție deosebită în orice moment, este prezent focul.
  • Ori de câte ori nu puteți stinge focul în cinci secunde de la utilizarea stingătorului, atunci este prea mare. Extinctorul va ieși probabil înainte de a scoate focul. Evacuați într-un loc sigur și sunați la 911.
  • Viața ta vine primul. Evacuați dacă focul sa răspândit și există o șansă scăzută de stingere a acestuia prin mijloace normale și nu ia timp să adune orice bunuri. Viteza este esențială.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Apă (în cazul unui incendiu de clasa A)
    • Pătură de incendiu
    • Extinctoare clar marcate și actualizate la zi
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar