Cum se analizează un citat

Fiind grijuliu și precis este secretul unei analize bune a unui citat. Prezentați citatul de fapt și aveți grijă de contextul său mai larg. Parafrazați cotația, care vă va transmite înțelegerea. Descompune elementele stilului de scriere și ia în considerare importanța citatului publicului său.

Pași

Metoda 1 din 3:
Analizând stilul lingvistic
  1. Imagine intitulată Analizați un citat Pasul 1
1. Indicați limba figurativă. Un citat, scris sau scris sau vorbit, va avea un stil lingvistic unic și o structură. Rețineți utilizarea oricărui limbaj figurativ (metafore, similii, hiperbolă, idiomi, aluzie, personificare și așa mai departe), care pot adăuga adâncime sau o dublă semnificație cuvintelor. Astfel de comparații fac adesea citate mai memorabile și consecvente.
  • De exemplu, ați putea scrie, "Hemingway a folosit o metaforă blundă și întunecată când a spus:" Scrierea este ușoară. Doar deschideți o venă și sângerări."
  • Imagine intitulată Analizați un citat Pasul 2
    2. Identificați tonul citatului. Arată impactul și semnificația unui citat prin evidențierea spiritului în care a fost rostită sau scrisă. Elementele ca sarcasmul pot modifica adevăratul sens al unui citat, în timp ce negativitatea își poate intensifica mesajul. Rețineți tonul și starea de spirit a citatului și menționați dacă este emblematică a persoanei care a dat-o.
  • De asemenea, ați putea descrie un ton de autor ca macabre, reverent, jadat, nostalgic, critic, arogant, ironic, evaziv, amar, umil, caustic, serios, capricios, asertiv, deriziv, formal, imparțial, entuziast, sau patronat, pentru a numi a Puțini.
  • De exemplu, ați putea identifica tonul unui citat Dorothy Parker spunând, "Cu înfrângerea ei tipică a limbii-în-obraz, Dorothy Parker a scris: "Du-mă sau lăsați-mă - sau, ca și ordinea obișnuită a lucrurilor, ambele"."
  • Imagine intitulată Analizați un citat Pasul 3
    3. Rețineți utilizarea aliterației. Aliterația este un instrument literar care creează un efect muzical text și proză, făcându-l să se plătească și să se memoreze ușor. Această tehnică de scriere reprezintă o serie de cuvinte cu același sunet consonant strâns împreună. Identificați aliterația atunci când analizați o ofertă și comentați modul în care ar fi putut face citatul mai memorabil sau receptabil.
  • De exemplu, o analiză a unei linii celebre de la Romeo si Julieta ar putea observa că, "Shakespeare a folosit aliterația într-o linie memorabilă, care citește ca o melodie: "de la coapsele fatale ale acestor doi dușmani - o pereche de iubitori de stea-încrucișată își iau viața.""
  • Metoda 2 din 3:
    Introducerea citaturii
    1. Imagine intitulată Analizați un citat Pasul 7
    1. Configurați cotația. Înainte de a prezenta citatul pe care îl veți analiza, oferiți o propoziție sau două care își stabilesc tonul și importanța. Să indice cum ar trebui să fie primit cotația prin atribuirea unei valori pozitive sau negative. Dacă este posibil, arătați modul în care a fost primit cotația când a fost rostită sau scrisă pentru prima dată.
    • De exemplu, a stabilit un citat negativ spunând ceva asemănător, "Criticii grupului au fost vocali cu privire la disperarea lor."
    • Stați un citat într-o temă sau un fenomen spunând ceva asemănător, "Mișcarea anti-vaccin a trecut în întreaga țară în ultimii ani."
  • Imagine intitulată Analizați un citat Pasul 8
    2. Introduceți sursa citatului. Încadrați citatul în contextul Cine a spus, când și unde. Furnizați numele persoanei care a spus-o și un pic de fundal despre cine erau și de ce au spus-o. Asigurați-vă că ați observat citatul și prin ce mediu (e.G., într-o carte sau o vorbire).
  • De exemplu: "În publicația sa din 1975, disciplina și pedepsiște: nașterea închisorii ", Michel Foucault a avut acest lucru să spună despre putere, cunoaștere și sexualitate:...]"
  • Imagine intitulată Analizați un citat Pasul 9
    3. Furnizați cotația. Ca regulă generală, trebuie să prezentați întotdeauna un citat în același mod ca și inițial prezentat. Reproduceți ortografia, punctuația internă și capitalizarea cotelor scrise Exact, chiar dacă aceste elemente sunt incorecte gramaticale. Dacă citiți o prelegere, vorbire sau un interviu, asigurați-vă că obțineți o transcriere exactă pentru a utiliza de la o bibliotecă sau o arhivă online de reputație.
  • Metoda 3 din 3:
    Explicând semnificația
    1. Imagine intitulată Analizați un citat Pasul 4
    1. Parafrazați cotația. Reformați cotația în propriile cuvinte pentru a clarifica ce înseamnă. Începe cu o expresie cum ar fi, "Cu alte cuvinte," și să prezinte citatul în termeni diferiți pentru a transmite ceea ce a însemnat autorul. Asigurați-vă că evitați îndepărtarea de la semnificația inițială.
    • De exemplu, spuneți, "Cu alte cuvinte, când a spus Aristotel, "este semnul unei minți educați pentru a putea distra un gând fără să o accepte", a însemnat că este important să știți ce sunt credințele altor persoane, chiar dacă nu sunteți de acord cu ei."
  • Imagine intitulată Analizați un citat Pasul 5
    2. Stabiliți semnificația citatului. Conectați citatul la o semnificație, mișcare, temă, motiv sau teorie pentru a justifica de ce ați analizat-o. Să fie concise și să transmită această importanță în nu mai mult de 2-3 propoziții. Includeți o defalcare a modului în care cotația a afectat audiența (e.G., prin introducerea unei noi idei sau prin incitarea unui răspuns emoțional).
  • De exemplu, scrieți ceva de genul: "Acest citat de la Churchill, ca parte a unui discurs agitator care inspirat Marea Britanie, încapsulează rolul său în stimularea moralei în timpul războiului."
  • Imagine intitulată Analizați un citat Pasul 6
    3. Relaționați citatul la evenimentele sau ideile curente. Să stabilească efectul de durată al unui citat demonstrând modul în care este încă relevant astăzi, dincolo de contextul său imediat. Căutați paralele între diferite epoci istorice. Oferă o teorie pentru motivul pentru care cuvintele au rezonat în timp.
  • De exemplu, ați putea conecta citatul Winston Churchill, "Cetățenii sănătoși sunt cel mai mare activ care poate avea orice țară", la dezbaterile curente despre asistența medicală.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Nu începeți niciodată sau nu încheiați un paragraf sau o hârtie cu o cotare. O analiză adecvată ar trebui să sandwich citatul real dintre introducerea dvs. și gândurile concluzii.
  • Evitați utilizarea citatelor prea lungi, care pot cântări o hârtie și fac sunetul de analiză împrăștiat sau imprecis.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar