Cum să citești dialogul în mla

Când scrieți o lucrare despre o lucrare de literatură, cum ar fi o piesă sau o poveste, este posibil să fie nevoie să citiți din dialog. Dacă utilizați stilul de citație al Asociației Language Modern (MLA), lucrările dvs. citate introducerea va fi aceeași, cum ar fi pentru orice carte, joc sau altă sursă. Cu toate acestea, formatul și citarea în text a dialogului poate fi puțin dificilă, mai ales atunci când citiți direct mai multe linii de dialog.

Pași

Metoda 1 din 3:
Citarea în text

Utilizați această metodă dacă citatul dvs. este scurt (3 linii sau mai puține) și include doar vorbire de la un caracter.

  1. Imagine denumită dialogul citei în MLA Pasul 1
1. Puneți ghilimele unice în jurul discursului dacă este doar o parte a pasajului citat. Dacă pasajul pe care îl quing include atât textul de vorbire, cât și expoziția, utilizați ghilimele duble la începutul și sfârșitul pasajului citat. Utilizați ghilimele unice pentru a dezactiva partea din pasajul în care se vorbește caracterul.
  • De exemplu, ați putea scrie:
    Nick, naratorul povestirii, are în mod clar insecuritatea de clasă: ""Mă faci să mă simt necivilizat, daisy," am mărturisit pe cel de-al doilea pahar de Corky, dar destul de impresionant. "Nu puteți vorbi despre culturi sau ceva de genul ăsta?"" (Fitzgerald 15)
  • Imagine intitulată Cite dialog în MLA Pasul 2
    2. Utilizați ghilimele duble dacă citiți numai discursul. Lăsați cititorii dvs. să știe prin textul dvs. că cotația este un personaj vorbind, apoi utilizați doar ghilimele duble în jurul discursului în sine. Nu trebuie să utilizați un citare unică unică pentru a arăta că citiți dialogul.
  • De exemplu, ați putea scrie:
    Tom aduce centru complet de rasism când exclamă asta "civilizația merge în bucăți." (Fitzgerald 15)
  • 3. Plasați numărul paginii sau intervalul în paranteze după citare. Dacă nu ați menționat autorul în textul lucrării, includeți primul nume de familie. Apoi, tastați numai numărul paginii sau prima pagină a intervalului și ultima pagină a intervalului, separate de o cratimă. Plasați o perioadă în afara parantezei de închidere.
  • De exemplu, ați putea scrie:
    Tom descrie o carte pe care o citește și afirmă "Ideea este dacă nu privim că rasa albă va fi - va fi complet scufundată. Sunt toate chestiile științifice - a fost dovedită" (Fitzgerald 16).
  • Metoda 2 din 3:
    Blocați citate

    Utilizați această metodă pentru citate care sunt mai lungi de 3 linii sau includ vorbire de la mai mult de un caracter.

    1. Imagine intitulată Cite dialog în MLA Pasul 4
    1. Introduceți citatul bloc cu un colon. Utilizați o propoziție în lucrare pentru a configura cotația blocului, explicând ceea ce arată, rezumând conținutul său sau descrierea importanței sale în raport cu tema hârtiei. Sfârșesc această propoziție cu un colon.
    • De exemplu, ați putea scrie:
      "Nu trebuie să citiți prea mult în cartea lui Fitzgerald pentru a întâmpina o rasism absolut:" și apoi urmați cu un citat de bloc despre Tom discutarea gândurilor sale supremaciste albe.
  • Imagine denumită dialogul citei în MLA Pasul 5
    2. Setați marginea stângă a citatului blocului 0.5 în (1.3 cm) din textul dvs. Această nouă marjă stângă se aplică întregului citat al blocului. Marja dreaptă nu se schimbă. Pentru fiecare nou paragraf sau linie de dialog, indentați alte 0.5 în (1.3 cm) de marja de citat a blocului. Aceasta include prima linie, deci dacă citatul dvs. bloc începe la începutul unui paragraf sau prima linie de dialog, prima linie ar fi indentată 1 în (2.5 cm) de la marginea textului principal.
  • Cu dialogul dintr-un roman sau o poveste scurtă, păstrați formatul paragrafului care apare în sursa originală și folosește dublu ghilimele în jurul dialogului vorbit.
  • Dacă citiți dialogul dintr-o piesă, marginile sunt diferite. Întregul citat este pornit 1 în (2.5 cm) din textul lucrării. Fiecare linie ulterioară dincolo de primul caracter este indentată încă 0.25 în (0.64 cm) (aproximativ 3 spații).
  • Imagine denumită dialogul citei în MLA Pasul 6
    3. Porniți fiecare linie cu numele personajului când citează o piesă. Introduceți numele personajului în toate literele majuscule, urmat de o perioadă. Apoi, copiați liniile personajului. Dacă citatul dvs. bloc include linii de la mai mult de un caracter, faceți același lucru pentru fiecare personaj pe care îl citiți.
  • Nu utilizați ghilimele nicăieri oriunde în dialogul când blocați dialogul de la o piesă.
  • De exemplu, s-ar putea să citezi dialogul înainte de primul sărut al lui Romeo și Julieta:
    Romeo. Nu au niște buze sfinți și prea palmerii sfinți?
    Juliet. Ay, pelerin, buzele pe care trebuie să le folosească în rugăciune.
    Romeo. O, atunci, dragă sfânt, lăsați buzele să facă ceea ce face mâinile.
    Ei se roagă: Grant Tu, ca să nu se întoarcă la disperare.
    Juliet. Sfinții nu se mișcă, deși grație pentru rugăciuni.
    Romeo. Apoi mutați nu în timp ce efectul meu de rugăciune pe care îl iau. (Shakespeare 1.5.112-117)
  • Imagine denumită dialogul citei în MLA Pasul 7
    4. Adăugați numărul paginii sau intervalul în paranteze la sfârșitul citatului bloc. Cu o citare bloc, numărul sau intervalul paginii se află în afara punctuării de închidere a cotei. Nici o punctuație nu este necesară după paraziturile de închidere. Dacă nu ați inclus numele autorului din textul dvs. care precedă cotația blocului, adăugați-o la părintele dvs. înainte de numărul paginii sau la intervalul.
  • De exemplu, ultimele linii ale citatului dvs. bloc ar putea arăta astfel:
    Și sper că va fi un prost - că este cel mai bun lucru pe care o fată poate fi în această lume, un nebun frumos." (Fitzgerald 19-20)
  • Metoda 3 din 3:
    Lucrari citate

    Utilizați această metodă pentru a organiza informații despre sursa din lucrările dvs. citate Intrare.

    1. Imagine denumită dialogul citei în MLA Pasul 8
    1. Porniți lucrările dvs. citate la intrarea cu numele autorului. Introduceți mai întâi numele de familie al autorului, urmat de o virgulă, apoi numele lor. Plasați o perioadă la sfârșitul primului nume al autorului. Includeți inițialele după cum este necesar, dacă acestea sunt incluse pe pagina de titlu a sursei.
    • Exemplu: Fitzgerald, F. Scott.
    • Dacă există 2 autori, listați-le în ordinea în care apar în pagina de titlu a cărții. Plasați o virgulă după primul nume al primului autor, apoi tastați cuvântul "și," urmată de numele și prenumele al doilea autor. (Exemplu: Smith, John și Sally Ride)
    • Dacă există 3 sau mai mulți autori, listați numai numele primului autor, adăugați o virgulă după numele lor, apoi introduceți abrevierea "și colab." (Exemplu: Smith, John, și colab.)
  • Imagine denumită dialogul citei în MLA Pasul 9
    2. Adăugați titlul sursei. Pentru majoritatea lucrărilor de literatură, sursa este o carte sau un volum similar, așa că ați pus titlul în caractere cursive. Dacă întâmpinați să citiți dintr-o lucrare mai mică, cum ar fi o poveste într-o revistă sau într-un jurnal literar sau o piesă într-un volum colectat de piese, puneți titlul în ghilimele duble. Capitalizați primul cuvânt al titlului și al tuturor substantivelor, pronumelor, verbelor, adverbelor și adjectivelor. Plasați o perioadă la sfârșitul titlului (în interiorul ghilimele duble, dacă le utilizați).
  • Exemplu de carte: Fitzgerald, F. Scott. The Great Gatsby.
  • Exemplu de poveste scurtă: Fitzgerald, F. Scott. "Diamantul la fel de mare ca Ritz."
  • Imagine denumită dialogul citei în MLA Pasul 10
    3. Include titlul lucrării și editorului mai mare, dacă este necesar. Dacă povestea sau jocul pe care l-ați citat au venit dintr-o lucrare mai mare, adăugați titlul în caractere cursive după titlul sursei. Capitalizați-l în același mod în care ați valorificat titlul sursei, cu o virgulă la sfârșit. Dacă există un editor, adăugați cuvintele "editat de" urmată de numele lor. Plasați o virgulă la sfârșitul numelui.
  • Exemplu de poveste scurtă: Fitzgerald, F. Scott. "Diamantul la fel de mare ca Ritz." Povestirile scurte ale f. Scott Fitzgerald, editat de Matthew J. Bruccoli,
  • Pentru jurnale literare sau altele periodice, includeți și numerele de volum și de eliberare.
  • Imagine intitulată CITE Dialogul în MLA Pasul 11
    4. Listează editorul și anul publicării. Introduceți numele editorului, urmat de o virgulă, apoi adăugați anul în care sursa a fost publicată. Plasați o perioadă la sfârșit.
  • Exemplu de carte: Fitzgerald, F. Scott. The Great Gatsby. Scribner, 2004.
  • Exemplu de poveste scurtă: Fitzgerald, F. Scott. "Diamantul la fel de mare ca Ritz." Povestirile scurte ale f. Scott Fitzgerald, editat de Matthew J. Bruccoli, Scribner, 1995.
  • Imagine denumită dialogul citei în MLA Pasul 12
    5. Închideți intrarea cu o adresă URL dacă sursa este disponibilă online. Copiați și lipiți adresa URL directă pentru sursă, fără "http: //" porţiune. Plasați o perioadă la sfârșitul adresei URL.
  • Exemplu de carte: Fitzgerald, F. Scott. The Great Gatsby. Scribner, 2004. Gutenberg.net.au / ebooks02 / 0200041h.HTML.
  • Exemplu de poveste scurtă: Fitzgerald, F. Scott. "Diamantul la fel de mare ca Ritz." Povestirile scurte ale f. Scott Fitzgerald, editat de Matthew J. Bruccoli, Scribner, 1995. Biblioteca Publica.Regatul Unit / Ebooks / 28/56.pdf.
  • sfaturi

    Dacă citați Shakespeare, utilizați numerele de act, versetul și linia, mai degrabă decât numerele paginii ediției specifice pe care le utilizați. Cu alte piese, utilizați numărul paginii, după cum doriți cu orice carte.

    Avertizări

    Acest articol descrie modul de critică a dialogului folosind MLA a 8-a ediție (2016). Dacă instructorul sau supraveghetorul dvs. vă folosiți o ediție diferită, formatul ar putea fi diferit.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar