Cum de a alege un veterinar pentru calul tău

Îngrijirea veterinară de rutină este o parte vitală a proprietății calului. Alegerea veterinarului potrivit este o decizie importantă care implică o serie de considerente personale și practice. Adresați-vă părului dvs. de păr, antrenor și colegii de cai pentru recomandări sau căutați online pentru veterinarii ecvine locale. Evaluați o educație, experiență și specializări potențiale ale veterinarului și încercați să vă simțiți pentru caracterul lor și numele de noptieră. Alegeți un veterinar cu care vă conectați și care se potrivește cu bugetul, valorile și nevoile specifice.

Pași

Partea 1 din 3:
Găsirea veterinarilor din apropiere
  1. Imagine intitulată Alegeți un veterinar pentru calul dvs. Pasul 1
1. Consultați-vă pe Farrier și Trainer. Farrier-ul dvs. sau Specialistul Hoof și Trainer pot oferi sfaturi din perspectivele lor profesionale. În special, Farruiers reprezintă o sursă valoroasă de informații, deoarece trebuie să colaboreze îndeaproape cu veterinarii pentru probleme legate de lameriță.
  • Imagine intitulată Alegeți un veterinar pentru calul dvs. Pasul 2
    2. Cereți colegilor proprietari de cai pentru recomandări. Proprietarii de cali sunt o altă resursă excelentă și vă pot oferi o idee clară despre ceea ce este să fiți un anumit client al veterinarului.
  • Cereți colegilor proprietari cât de mult le plac veterinarul lor. Întrebați dacă VET comunică în mod clar sau utilizează o mulțime de jargon tehnic.
  • Dacă vă simțiți confortabil cu acea persoană, întrebați despre costuri și dacă plata se datorează imediat sau dacă oferă planuri de plată.
  • Cereți proprietarului calului cât de repede sunt capabili să obțină întâlniri cu veterinarul lor. S-ar putea să doriți să întrebați dacă VET face apeluri după ore sau cât de departe vor călători pentru a trata caii.
  • Imagine intitulată Alegeți un veterinar pentru calul dvs. Pasul 3
    3. Căutați online pentru veterinarii ecvine locale. În plus față de primirea de recomandări, puteți căuta și de a cerceta veterinările locale online. O căutare de bază pentru "cal veterinar" sau "ecvine veter" lângă locația dvs. este un început minunat. De asemenea, puteți utiliza instrumentul de căutare pe site-ul Asociației Americane de Practicieni Equine: HTTPS: // AAEP.Org / Proprietari de cai / Get-DVM.
  • Dacă locuiți în afara Statelor Unite, căutați asociația veterinară veterinară sau ecvină a națiunii dvs. Multe site-uri de asociere naționale oferă un instrument de căutare.
  • Verificați site-ul lor. Majoritatea veterinarilor ar trebui să aibă propriul site web. Citiți site-ul pentru a vedea ce sunt disponibilitatea și politicile lor.
  • Imagine intitulată Alegeți un veterinar pentru calul dvs. Pasul 4
    4. Căutați veterinarii care tratează doar caii. Medicamentul ecvine este un câmp larg, complex și rapid de avansare. În timp ce s-ar putea găsi doar practici mixte-animale în unele zone rurale, un Vet de ecvidere este de obicei cea mai bună opțiune.
  • S-ar putea să întâmpinați excepții de la regula numai pentru ecvine. De exemplu, un veterinar de animale experimentat, cu o majorare, situat la 20 de minute distanță, ar putea fi mai bun decât un veterinar de ecvină, care este proaspăt din școală și situat la o oră de la fermă.
  • Imagine intitulată Alegeți un veterinar pentru calul dvs. Pasul 5
    5. Găsiți un veterinar care este suficient de aproape pentru a răspunde la urgențe. Locația este o considerație esențială atunci când începeți să puneți împreună o listă de vedeteri potențiale. Veterinarii de cal, de obicei, fac apeluri la domiciliu, în special în situații de urgență. Dacă calul dvs. are o urgență, veți dori un veterinar care poate ajunge cât mai repede posibil.
  • Partea 2 din 3:
    Evaluarea veterinarilor potențiali
    1. Imagine intitulată Alegeți un veterinar pentru calul dvs. Pasul 6
    1. Verificați educația și certificările potențiale ale veterinarului. Site-ul unei practici va include cel mai probabil informații despre locul în care un veterinar a fost la școală, licențierea lor și certificările de bord au câștigat. În plus, încercați să aflați dacă își continuă educația prin participarea la ateliere, conferințe și prin publicarea cercetării.
    • De asemenea, vă puteți numi biroul pentru a afla despre educația lor și despre orice certificări suplimentare.
    • Întrebați-le unde au făcut rezidența lor. Dacă aveau stagii, încercați să vedeți unde acestea au fost finalizate.
  • Imagine intitulată Alegeți un veterinar pentru calul dvs. Pasul 7
    2. Aflați cât de multă experiență practică au. Căutați un site web al vetei sau să-i sunați la birou pentru a afla cât timp au fost în practică. Un veterinar care are experiență practică, reală, este, de obicei, mai de dorit decât un absolvent recent.
  • Practicile mai mari, multi-veterinale oferă adesea cele mai bune din ambele lumi. Vor avea probabil veterinari pe personalul cu o mulțime de experiență, împreună cu gradele recente care sunt mai familiarizați cu cele mai recente progrese în medicina ecvină.
  • Imagine intitulată Alegeți un veterinar pentru calul dvs. Pasul 8
    3. Întrebați dacă oferă îngrijire dentară și despre calificările lor stomatologice. În mod ideal, VET va avea o experiență amplă cu stomatologie ecvină. Dinții caii cresc continuu și necesită întreținere regulată.
  • Verificați că ei sedau calul pentru a administra un examen dentar și că folosesc un specul de gura completă (pentru a ține gura deschisă), lumina dentară și oglindă pentru a evalua temeinic fiecare dinte.
  • De asemenea, acestea ar trebui să aibă acces la o radiografie și să păstreze înregistrări dentare permanente.
  • Imagine intitulată Alegeți un veterinar pentru calul dvs. Pasul 9
    4. Cercetarea practicilor lor de afaceri. Căutați o practică pe Biroul dvs. de afaceri local mai bun pentru a-și găsi evaluarea și recenzia clienților. Referințele de la colegi de cali pot, de asemenea, vă pot oferi o idee despre modul în care o practică se ocupă de afacerea lor.
  • Etajele ecvine sunt cunoscute pentru abilitățile de afaceri mai puțin decât stelare. Doriți să găsiți un medic veterinar care este flexibil și poate oferi planuri de plată dacă este necesar, dar care conduce o afacere de succes care va continua să opereze de ani de zile.
  • Imagine intitulată Alegeți un veterinar pentru calul dvs. Pasul 10
    5. Evaluați caracterul lor și numele de noptieră. Evaluarea caracterului și a numelui de noptieră reprezintă o decizie personală. Întrebați-vă dacă doriți ca un veterinar care este oprit și abordabil sau mai puțin și concentrat. Când vorbiți cu ei la telefon sau în persoană, încercați să vă dați seama dacă sunt cineva cu care puteți construi o relație pe termen lung.
  • Ar putea fi un sentiment neclintit sau un sentiment intestinal, dar încercați să găsiți pe cineva care vă lasă cu o impresie de integritate, inteligență și empatie.
  • Vei lucra cu acest Vet destul de puțin. Asigurați-vă că atât tu cât și calul tău se înțeleg cu ei.
  • Partea 3 din 3:
    Determinarea nevoilor dvs. specifice
    1. Imagine intitulată Alegeți un veterinar pentru calul dvs. Pasul 11
    1. Găsiți un veterinar care se potrivește cu bugetul dvs. De la comisioanele de vizită la doze mari de medicamente, furnizarea de îngrijire veterinară ecvină este costisitoare. Cereți veterinilor potențiali care sunt taxele de vizită, cât costă examenele de rutină și despre cheltuielile de îngrijire de urgență. Întrebați dacă plata se datorează în momentul serviciului sau dacă oferă planuri de plată fără dobândă.
    • Nu doriți să mergeți cu cel mai ieftin Vet disponibil. S-ar putea să nu obțineți cel mai bun tratament pentru calul tău. În schimb, încercați să găsiți cel mai competent veterinar pe care îl puteți permite.
  • Imagine intitulată Alegeți un veterinar pentru calul dvs. Pasul 12
    2. Decideți dacă preferați un practicant solo pe o practică mai mare. Unii proprietari de cal doresc un individ să-și trateze animalele. În timp ce este de dorit să construim o relație strânsă cu un Vet Solo, o practică multi-veterică oferă o disponibilitate mai largă, o perioadă mai rapidă de răspuns în situații de urgență și diverse domenii de expertiză.
  • Cu mai multe mâini pe punte, o practică multi-veterinică este de obicei o opțiune mai practică. Cu toate acestea, ați putea găsi că vă conectați cu un practicant solo.
  • Dacă ajungeți să utilizați o firmă mai mare, este posibil să fiți în stare să obțineți același veterinar de fiecare dată dacă solicitați-i. În timpul situațiilor de urgență, totuși, ar putea trimite un medic veterinar diferit dacă dvs. nu este disponibil.
  • Imagine intitulată Alegeți un veterinar pentru calul dvs. Pasul 13
    3. Aveți o situație de urgență înapoi dacă mergeți cu un practicant solo. Dacă alegeți un veterinar care operează solo, este o idee bună să aveți o copie de rezervă care poate oferi o îngrijire de urgență de 24 de ore. În caz de urgență, nu veți dori să vă luptați pentru a găsi o altă opțiune dacă veterinarul dvs. este bolnav, din oraș sau tratarea urgenței unui alt client.
  • Imagine intitulată Alegeți un veterinar pentru calul dvs. Pasul 14
    4. Obțineți un medic veterinar care este specializat în sportul sau disciplina dvs. Dacă vă arătați sau faceți-vă caii, VET dvs. ar trebui să aibă experiență care se referă la disciplina dvs. specifică. De exemplu, un medic veterinar cu certificări DACV-uri suplimentare sau Dacvim va avea o expertiză în probleme musculare, osoase și comune, ceea ce le-ar face o alegere mai bună pentru un concurs de curse.
  • Referințele de la Farrier, Trainer și colegii vă vor ajuta să urmăriți un veterinar potrivit dacă ridicați cai competitivi.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar