Cum de a alege un umidificator

Dacă vă confruntați cu pielea uscată, nasul și ochii, atacurile sinusale și altele asemenea, probabil că respirați în aer uscat în casa dvs. Pentru a crește nivelul de umiditate ar putea fi o soluție echitabilă. Acesta este locul în care un umidificator vine la îndemână. Există o mulțime de tipuri acolo și alegerea unui umidificator care să vă satisfacă nevoile specifice ar putea fi complicate. Prin urmare, va trebui să decideți cu ceață rece sau caldă cu ultrasunete, evaporare, mașină de spălat cu aer sau vaporizator de abur. Alte lucruri de factor sunt nivelul de zgomot, rezervorul și capacitatea de filmare pătrată și, desigur, cât de mult sunteți gata să investiți.

Pași

Metoda 1 din 1:
Alegerea tipului de umidificator potrivit
  1. Imagine intitulată Alegeți un pas de umidificator 1
1. Aflați despre tipurile de bază. Umidificatoarele ar trebui să emită ceață în mediul înconjurător. Nivelul drept de umiditate într-un spațiu de locuit este considerat în jur de 40-60%. Cu toate acestea, în timpul iernii, aerul din casele noastre devine mai uscat (de obicei mai mic de 30%) datorită încălzirii centrale și a încălzitoarelor electrice. Prin urmare, trebuie să ne dăm seama care se întâlnește cel mai bine nevoilor noastre în funcție de tipurile lor.
  • Răcire ceață. Acest tip nu are o componentă de încălzire și funcționează pe baza unui fitil pentru a elibera ceața în atmosferă. Acești umidificatori sunt utilizați în cea mai mare parte în casele unde apa este greu, deoarece sunt mai puțin predispuși să se descompună din cauza depozitelor minerale. Ei folosesc energia minimă, dar fanul ar putea fi prea zgomotos. Oamenii care suferă de astm și emfizem raportează că un umidificator de acasă răcoros îi ajută să respire mai ușor.
  • Ceață caldă. Acești umidificatori sunt în special în zonele cu apă moale sau dacă se utilizează apă demineralizată în rezervorul de apă. Acestea conțin un element de încălzire care încălzește apa și aproape îl fierbe. Apoi, se evaporă în atmosferă. Umidificatoarele de ceață caldă nu au nevoie de fanii, făcându-i cele mai liniștite pe piață. Ei fac o treabă excelentă de a ucide bacterii și alergeni. De asemenea, mulți vin cu un difuzor care să le permită să se bucure de uleiuri esențiale în cameră.
  • Umeidificatoare cu ultrasunete. Lucrarea de acest tip se bazează pe valuri de zgomot vibratoare care răspândesc umiditatea la o ceață blândă. Ei nu au nici un element de încălzire, așa că sunt un fel de umidificatori de ceață rece. Acestea sunt, de asemenea, cele mai ciudate cele disponibile, făcându-le perfecte pentru utilizarea peste noapte. Cu toate acestea, modelele cu ultrasunete pot elibera unele straturi ca reziduul alb pulbere pe mobilier.
  • Evaporativă răcire ceață. Ceața este generată de un ventilator care suge aerul și îl suflă peste sau printr-o fabrică umedă în apă. Umiditatea este mărită de acest vapor de apă adăugat la atmosferă. Deoarece nu există căldură în aer atunci când se întâmplă evaporarea, aerul este răcit ca rezultat, făcând răcitorul de aer atunci când iese.
  • Șaibe de aer. Când alegeți un umidificator de cameră, s-ar putea dori ceva care curăță aerul și eliberează-l proaspăt și umed în mediul înconjurător. Șaibele de aer sunt exact despre asta. În primul rând, ele captează impurități în aer cum ar fi praful și particulele de polen și apoi emit înapoi un aer curat și umidificat în cameră. Ele produc doar o ceață rece. Acest tip este cel mai fiabil și poate acoperi spațiile de locuit mari. Ei nu au probleme cu praful mineral, dar au nevoie de îngrijire regulată.
  • Imagine intitulată Alegeți un umidificator Pasul 2
    2. Factor în mediul dvs. Toate tipurile de umidificatori fac o treabă excelentă de spații de locuit umidificatoare. Am subliniat deja tipul de apă pe care ați putea folosi. Dar cum rămâne cu climatul din casa ta? Dacă locuiți într-o casă mai rece, este recomandabil să utilizați modele de ceață caldă. Acestea au un element de încălzire care emite un vapor cald care ridică temperatura camerei. În acest fel, veți simți mai confortabil și chiar să puteți salva facturile de încălzire. Același principiu funcționează pentru spațiile de locuit mai calde, unde este nevoie să reduceți temperatura ambiantă.
  • Imagine intitulată Alegeți un umidificator Pasul 3
    3. Gândiți-vă la un nivel acceptabil de zgomot. Cel mai liniștit umidificatori sunt cei care nu folosesc fani pentru a sufla ceața în mediu. Desigur, la viteză mică, este posibil să nu o auziți nici măcar. Dar, atunci când este la mare viteză, vă poate deranja somnul. Ceață caldă și unitățile cu ultrasunete pot face un zgomot atunci când apa se fierbe, dar aceste sunete nu sunt distrage atenția. Dacă sunteți preocupat de ventilatorul care rulează noaptea, optați pentru un umidificator acasă care are o caracteristică silențioasă cu un zgomot de funcționare mai mic de 30 dB sau un model ultrasonic, practic liniștit. De asemenea, atunci când alegeți un umidificator, cereți-o să o vadă în acțiune.
  • Imagine intitulată Alegeți un umidificator Pasul 4
    4. Luați în considerare dimensiunea camerei. De obicei, producătorii specifică dimensiunea camerei recomandată pentru modelele lor. În primul rând, ar trebui să aflați zona și volumul camerei în care va fi instalat umidificatorul dvs. Dacă există o ușă într-o altă cameră, zona acelei încăperi ar trebui calculată, deoarece aerul va circula acolo. Puteți calcula zona camerei prin înmulțirea lungimii și lățimii sale (e.G., 6 x 7 metri = 42m2). Pentru a obține volumul camerei, multiplicați zona camerei cu înălțimea tavanului (42 m2 x 3.5 metri = 147 m3). Dacă producătorul indică volumul camerei, ia în considerare numai înălțimea tavanului, care este de 3.5 metri în exemplul nostru. Deci, studiați modelele convenabile pentru zona camerei dvs. și chiar mai mult.Un lucru important de luat în considerare: Dacă casa dvs. are un sistem controlat de ventilație, este egal cu ferestrele deschise. Acesta este motivul pentru care se recomandă achiziționarea de unități mai puternice și dublează dimensiunea camerei atunci când se calculează o umidificare potențială a imaginilor pătrate.
  • Imagine intitulată Alegeți un umidificator Pasul 5
    5. Decide cu privire la o dimensiune de umidificare. Acest punct este strâns legat de cea anterioară. În general, există trei dimensiuni, fiecare având un rating de umidificare diferit și care acoperă imagini diferite pătrate.
  • Portable sau humidificatoarele de masă sunt cele mai accesibile și de lucru excelente pentru camere single. De obicei, acestea sunt modele cu ultrasunete cool. Ei au nevoie de reumplere frecvente. Ele sunt excelente pentru spații în care dormi sau lucrați.
  • Umidificatoarele de cameră pot acoperi de la 650 la 1200 de metri pătrați. Modelele calde și răcoroase cu ultrasunete, șaibele de aer și unitățile de ceață de răcire evaporative pot gestiona astfel de zone.
  • Modelele întregi umidifică întreaga casă atâta timp cât ușile sunt deschise. De obicei, acoperă spațiul între 1700 și 2700 de metri pătrați.
  • Imagine intitulată Alegeți un umidificator Pasul 6
    6. Aflați despre o dimensiune a rezervorului de apă. Dimensiunea rezervorului de apă va determina frecvența umplerii. Majoritatea umidificatoarelor au o capacitate de 2-până la 3 zile atunci când funcționează în cel mai mic cadru. Unele modele durează câteva ore, ceea ce ar putea fi incomod, mai ales dacă doriți să rulați toată noaptea. Un alt aspect care trebuie luat în considerare atunci când alegeți un umidificator la domiciliu este cât de bine este detașabil și reîncărcabil rezervorul de apă. Unele unități fac o mizerie când este vorba despre umplerea și montarea rezervorului de apă, cu scurgeri în jur.
  • Imagine intitulată Alegeți un umidificator Pasul 7
    7. Să știți despre procedura de curățare. Ușurința de curățare înseamnă lumea pentru unii utilizatori. Unii umidificatori au forme complicate și este greu să ajungi la unele zone. De exemplu, cei în formă de lacrimă sau în formă de U arată estetic frumos, dar oferă probleme de curățare datorită designului lor. Dacă nu este curățat, există riscul de creștere a bacteriilor dăunătoare acolo. Cel mai bun sfat posibile aici vor citi recenzii. Faceți cercetarea și verificați dacă există plângeri despre curățare și luați în considerare forma pentru a obține imaginea completă a potențialului dvs. umidificator de acasă.
  • Imagine intitulată Alegeți un umidificator Pasul 8
    8. Decide asupra unei investiții. Pe modelele medii vin cu o gamă de prețuri de 30 de dolari, dar cerul este limita. Dacă aveți nevoie de un model mic pentru a umidifica o anumită zonă din casa dvs., atunci ar trebui să mergeți la capătul inferior al bugetului. Dacă sunteți în căutarea unui dispozitiv clopot-and-fluier, luați în considerare capacitatea, deoarece umidificatorul ar putea servi ca o casă întreagă care va salva unele fonduri pe termen lung. Umidificatoarele cu cuptor ar putea fi o opțiune, dar necesită investiții mai semnificative în timp ce umidifică întreaga casă.
  • Imagine intitulată Alegeți un umidificator Pasul 9
    9. Decideți cu privire la caracteristicile particulare pe care le doriți. Cele mai multe umidificatoare de acasă vin cu caracteristici inteligente. Evident, unele dintre ele ar putea fi inutile și, între timp, influențează un preț de preț. Dar alții ar putea fi o mare adăugare a scopului principal al dispozitivului.
  • Oprire automată. Această caracteristică importantă împiedică arderea umidificatorului acasă dacă ați adormit și nu există apă în rezervor.
  • Humidistat. Pentru a menține un nivel de umiditate sănătos, această caracteristică este pivotală. Indică nivelul de umiditate și dezactivează unitatea când se obține nivelul de umiditate dorit. Este mai ales sensul pentru pepiniere.
  • Difuzorul de ulei. Unii utilizatori preferă, de asemenea, respirația în uleiuri esențiale atunci când își îmbogățește camera de aer. Puteți pune câteva picături într-un rezervor din spate conceput în acest scop. Unii utilizatori au plasat uleiuri direct în rezervorul de apă. Cu toate acestea, producătorii nu recomandă acest lucru deoarece este greu să-l curățați din cauza reziduurilor de ulei.
  • Indicatorul rezervorului de apă. Împreună cu un Humidistat, aceasta indică faptul că rezervorul de apă este gol și ar trebui să îl reîncărcați. Pentru măsurile de siguranță, această caracteristică este, de asemenea, esențială.
  • Indicator de filtrare. Șaibele de aer curățați aerul și apoi eliberați unul umidificat. Deci, această caracteristică are în special sens pentru purificatoarele de aer aka umidificatoare. Filtrele se blochează după timp, iar indicatorul spune că este timpul să îl schimbați sau să îl înlocuiți pentru a evita contaminarea aerului.
  • sfaturi

    Home umidificatoarele sunt de obicei revendicate pentru a acoperi mai mult decât fac de fapt, astfel încât să achiziționați o unitate de dimensiune mai mare decât sunteți convins că aveți nevoie.
  • Există un efect de egalizare, adică aerul umidificat va circula părțile adiacente ale casei, unde mediul este cel mai uscat. Dacă ușile sunt deschise, distribuie de la cel mai mare nivel de umiditate la cel mai mic, egalizând astfel mediul în întreaga casă de locuință sau în comun. Pentru a atinge nivelul de umiditate dorit într-o anumită cameră, asigurați-vă că este închisă sau un umidificator acoperă întreaga zonă învecinată.
  • Umiditatea ridicată (60%) determină creșterea mucegaiului și încurajează acarienii de praf.
  • Nivelul de umiditate trebuie ajustat în funcție de temperatura exterioară. Pe măsură ce acesta din urmă scade, deci, nivelul de umiditate face pentru a evita condensarea pe ferestre.
  • Un balsam de apă instalat în casa ta face apa bogată în sodiu. Modele cu ultrasunete, atunci când emițătoare ceață, ar putea crea praf alb. Cartușele de demineralizare încorporate nu pot elimina sodiul. Nu este vina dispozitivelor, deoarece acesta este rezultatul sarei utilizate în majoritatea sistemelor de înmuiere a apei.
  • Apa tare poate provoca probleme pentru toți umidificatoarele și va trebui să schimbați adesea filtrele. Alternativ, apa înmuabilă poate fi utilizată în umidificatoarele de ceață răcire prin evaporare, dar nu în cele ultrasonice. Astfel, atunci când alegeți un umidificator de acasă, luați în considerare calitatea apei și alegeți tipul de unitate, respectiv.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar