Cum să ai grijă de un palmier în ghiveci

Puține plante sunt la fel de izbitoare ca palma. Cu frunzele sale distincte și înălțimea impresionantă, este probabil cea mai bună plantă ghivetă pentru oamenii care doresc să creeze o vibrație tropicală în casa lor. Există peste 2.500 de specii de palmieri și majoritatea nu fac bine în interior, așa că asigurați-vă că obțineți un palmier în ghiveci care este menit să fie ținut în interior. În plus, fiecare palmier răspunde diferit atunci când vine vorba de apă, lumină și de temperatură. Datorită faptului că palmierii pot fi slăbiți și cresc destul de înalți, această plantă este mai probabil să reușească dacă sunteți proprietar de plante veteran cu experiență Gestionarea plantelor temperamentale.

Pași

Metoda 1 din 3:
Crearea mediului ideal
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un palmier în ghivece Pasul 1
1. Testați solul pentru a vă asigura că este bine drenând și înlocuiți-l după cum este necesar. Săpați un mic 2-3 în (5.1-7.6 cm) gaură în sol cu ​​degetul sau o lingură. Umpleți această gaură cu apă. Dacă durează mai puțin de 10 minute pentru că apa să se înmoaie în restul solului, solul dvs. este bine drenat. Dacă durează mai mult de 10 minute, înlocuiți solul încet peste 1-2 săptămâni cu un amestec organic de mușchi de turbă, coajă și sol nisipos.
  • Solul bine drenaj se referă la compozițiile solului care nu vor determina apa să se închidă. Aproape fiecare palmier în ghivece pe care îl vedeți la o grădiniță sau un magazin va avea deja un sol bine drenaj, dar este important să păstrați bine drenarea solului peste viața Palmului.
  • Palmii sunt predispuși la putregaiul rădăcinilor. Dacă se bazează pe apă în sol, poate crește șansele pe care rădăcinile încep să putrezească. Pământul bine drenaj asigură că apa nu se învârte prea mult timp în vasul tău.

Bacsis: Dacă trebuie să înlocuiți solul, nu îl schimbați dintr-o dată. Utilizați o mistrie pentru a scoate 20-30% din sol și înlocuiți-o puțin câte puțin peste câteva zile. Continuați să faceți acest lucru până când majoritatea solului vechi a dispărut.

  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un palmier în ghivece Pasul 2
    2. Puneți palma de lângă o fereastră care primește 6 ore de lumină directă a soarelui. Cele mai multe specii de palmier necesită o mulțime de lumina soarelui. Setați palmierul 0.5-2 picioare (0.15-0.61 m) departe de o fereastră mare din casa ta care primește o mulțime de soare.
  • Dacă nu aveți o cameră bine luminată în casa dvs. care are ferestre mari, ar putea fi cam greu să vă păstrați palma sănătoasă atunci când devine mai mare.
  • Palmele de salon sunt excepția majoră atunci când vine vorba de cerințele luminii solare. Palmele de salon vor face bine în lumină indirectă și pot fi păstrate 5-10 picioare (1.5-3.0 m) departe de ferestrele însorite.
  • Unele specii de palmier, cum ar fi palma Kenita, palma santinei și palma Pygmy vor face bine cu 2-4 ore de lumină directă a soarelui.
  • Mulți oameni își păstrează palmele în ghivece în aer liber în timpul lunilor de vară pentru a se asigura că primește suficientă lumină și căldură. Puteți păstra un palmier în ghivece în afara permanentă dacă locuiți într-o zonă tropicală, dar asigurați-vă că îl aduceți în interiorul perioadelor de ploaie excesivă.
  • Bacsis: Pentru majoritatea palmierilor, lipsa de lumină este cel mai puternic factor care contribuie la o lipsă de creștere. Un palmier sănătos necesită o mulțime de lumină directă a soarelui, deci dați-le cât de mult puteți.

  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un palmier în ghivece Pasul 3
    3. Păstrați temperatura între 70-80 ° F (21-27 ° C) în timpul zilei. Pe timp de noapte, palmierii se dezvoltă când sunt în jur de 65 ° F (18 ° C). În timpul zilei, cele mai multe specii de palmier preferă 70-80 ° F (21-27 ° C). Reglați termometrul înainte de a vă culca pentru a vă asigura că palma devine timp să se răcească noaptea.
  • Din moment ce palma ta trebuie să fie aproape de o fereastră, poate obține draptilă dacă se va răsturna. În timpul lunilor de iarnă, păstrați fereastra lângă palmă sigilată cu folie de plastic și bandă pentru a preveni înghețarea palmei.
  • Dacă casa dvs. devine în mod regulat mai rece decât 65 ° F (18 ° C), palmele din Kentia și palmele fanilor europene sunt alegeri minunate. Ele tind să fie mult mai confortabile cu temperaturi mai scăzute decât alte palme.
  • Dacă arborele începe să înregistreze într-un unghi, este probabil datorită unui proiect sau o temperatură neuniformă. Continuați ajustarea locației Palm Tree Până când găsiți o locație sănătoasă pentru copacul dvs.
  • Metoda 2 din 3:
    Udarea copacului
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un palmier în ghivece Pasul 4
    1. Screnați rădăcinile palmei cu apă la fiecare 2-3 săptămâni. Cantitatea de apă pentru nevoile dvs. de palmier depinde de specia și dimensiunea sa. În general, cu cât este mai mare palma, cu atât mai multă apă aveți nevoie. Apă palma în aer liber și se potrivește 0.5-4 galoane (1.9-15.1 l) în jurul bazei plantei până când solul este înmuiat temeinic. Dați apa de 30-60 de minute pentru a se scurge înainte de a lua planta în interior. Majoritatea palmierilor necesită numai apă la fiecare 2-3 săptămâni.
    • Unele palmieri sunt sensibile la clor și alți nutrienți în apă de la robinet. Dacă palma dvs. urăște apa la robinet, lăsați o găleată de apă cu cel puțin 24 de ore înainte de a vă uzi palma pentru a da nutrienții și timpul de clor pentru a se evapora.

    Bacsis: Palmii pot fi destul de grei odată ce ei primesc mare. Țineți-vă palmierul pe un farfurie cu roți pentru a face mai ușor să se rostogolească în exterior când trebuie să-l apăsați. Acesta este un motiv major pentru care oamenii tind să păstreze palmierii pe etajul principal al casei lor!

  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un palmier de palmier Pasul 5
    2. Lăsați solul să se usuce complet înainte de a distruge rădăcinile din nou. Palmele nu necesită în mod obișnuit udare frecventă. Așteptați ca solul să se usuce complet înainte de a lua palma înapoi pentru o altă udare. Pentru a verifica uscăciunea, țineți degetul 3-4 inci (7.6-10.2 cm) în sol. Dacă solul se simte umed, copacul dvs. nu are nevoie de mai multă apă. Dacă solul este complet uscat și fragil, este timpul să vă apărați din nou palma.
  • Palmele interioare necesită mai puțină apă decât palmii care sunt cultivați în afara. Acest lucru se datorează faptului că solul în ghiveci păstrează de obicei apă mult mai mult decât solul din afara.
  • Unele specii de palmier necesită mai multă apă decât altele. Dacă solul Palmului se usucă după 2-3 zile, arborele dvs. specific poate necesita mai multe sesiuni de udare pe săptămână.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un palmier de palmă Pasul 6
    3. Ceață frunzele de palmier din palmă o dată pe săptămână pentru a le menține umidă. În timp ce solul trebuie să se usuce înainte de a vă apărea din nou planta, frunzele ar trebui să fie întotdeauna umede. Umpleți o sticlă de pulverizare cu apă distilată și lăsați-o în apropierea plantei. O dată pe săptămână, ceață frunzele de palmier pentru a se asigura că păstrează o umiditate.
  • Dacă preferați, puteți seta un umidificator până lângă palmierul dvs. și îl puteți lăsa pe. Un umidificator va oferi în mod obișnuit suficientă umiditate pentru frunze și puteți sări peste sticla de pulverizare.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un palmier în ghivece Pasul 7
    4. Tăiați înapoi pe apă și schimbați solul dacă frunzele încep să se întoarcă maro. Dacă frunzele palmierului dvs. încep să transforme maro la sfaturi, planta dvs. devine prea multă apă și solul este prea umed. Utilizați o mistrie pentru a elimina cea mai mare parte a solului și a renunța. Înlocuiți 50% din recipient cu un sol uscat și bine drenat. Apoi, așteptați 2-3 săptămâni pentru a vedea dacă frunzele se întorc înainte de a vă uzi din nou planta.
  • Metoda 3 din 3:
    Gestionarea creșterii
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un palmier de palmă Pasul 8
    1. Evitați îngrășământul pentru a vă asigura că palma crește încet. Nu poți tăia un palmier în jos pe verticală dacă crește prea înalt pentru casa ta și majoritatea palmierilor vor fi uscate sau vor muri dacă tăiați trunchiul înapoi. Pentru a vă asigura că nu crește prea repede, evitați utilizarea îngrășămintelor. Majoritatea palmierilor se vor face bine fără ea, iar îngrășământul poate declanșa spurturi de creștere și face palmierul tău prea înalt pentru casa ta. Chiar dacă este o varietate mai scurtă, creșterea rapidă poate bloca fereastra dvs. sau a depășit spațiul din casa dvs.
    • Când sunt minori, va lua în mod obișnuit majoritatea palmierilor de 10-15 ani pentru a crește 10 picioare (3.0 m) Înalt. Unele specii nu vor depăși niciodată 10 picioare (3.0 m) în înălțime.
    • Aceasta este mai puțin o preocupare pentru speciile care nu cresc mai lungi de 5-6 picioare (1.5-1.8 m).
    • Palma Sago este o excepție de la această regulă. Palmele Sago, care nu sunt palmieri din punct de vedere tehnic, dar arata identic cu multe dintre ele, tind să solicite îngrășăminte.

    Bacsis: Vrei ca palma ta să crească, nu prea repede. Scopul de a evita îngrășământul nu este de a împiedica o creștere complet, pur și simplu pentru ao încetini.

  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un palmier în ghivece Pasul 9
    2. Furnizați îngrășăminte organice de 2-3 ori pe an, dacă palma dvs. nu crește. Dacă palma dvs. se străduiește să crească și nu pare că devine mai mare, se toarnă o mână de îngrășământ organic peste sol și lucrează cu mâna. Un amestec 12-4-12 sau 8-2-12 cu fier, mangan, zinc și cupru va funcționa bine. Faceți acest lucru o dată la fiecare 3-4 luni pentru a vă asigura că palmierul dvs. continuă să se dezvolte.
  • Evitați îngrășămintele ridicate în azot. Aceste îngrășăminte pot provoca creșterea prea rapidă a palmierilor.
  • Unele palmieri vor necesita 2-3 doze de îngrășământ pe an pentru întreaga lor viață. Acest lucru este de obicei necesar pentru palmieri care nu cresc mai înalt de 15 picioare (4.6 m) când sunt în afara.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un palmier în ghivece Pasul 10
    3. Prune palmierul tău prin îndepărtarea frunzelor moarte după cum este necesar. Pe măsură ce palmierul crește în timp, unele frunze se pot lupta pentru a obține suficientă soare și apă. Utilizați foarfece pentru a tăia aceste frunze pentru a vă menține restul plantei fericite și sănătoase. Poate fi cu 1-2 ani înainte de a face acest lucru.
  • Unele palme care dezvoltă o mulțime de frunze vor necesita o mulțime de tăieri. Alte specii vor necesita aproape nici o tăietură deloc.
  • Nu puteți prune trunchiul copacului. Nu tăiați sau tăiați această porțiune a plantei.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un palmier de palmier Pasul 11
    4. Repo copacul tău dacă rădăcinile cresc prea mari pentru containerul tău. Dacă rădăcinile cresc prea mari pentru potul lor, transferați conținutul copacului în primăvară sau începutul verii. Săturați solul și trageți cu atenție rădăcinile din oală fără tăierea sau ruperea lor. Setați-le într-o oală nouă care este de cel puțin 1 ft (0.30 m) mai adânc și mai larg decât vasul anterior înainte de a adăuga solul.
  • Rădăcinile vor începe să scape din pământ când sunt prea mari. Acest lucru nu se va întâmpla în mod obișnuit până la 2-3 ani de creștere continuă.
  • Fi extrem de atent atunci când faci asta. Dacă spargeți o mulțime de rădăcini, palmierul dvs. poate lupta să se restabilească în noua sa oală.
  • Palmii tind să crească pentru a se potrivi recipientului în care se află. Dacă utilizați un vas masiv pentru un copac mic, este mai probabil să crească mai repede.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un palmier în ghivece Pasul 12
    5. Aveți grijă de acarieni și mealybugs și tratați planta dvs. după cum este necesar. Când vine vorba de palmieri, acarienii și mealybugs sunt cei doi dăunători. Dacă frunzele dvs. încep să se potrivească, întoarceți galben și vedeți reziduul asemănător cu geamul dvs., puteți avea acarieni. Mealybugs va lăsa un material mucegai albă în urmă pe trunchi și să bată baza frunzelor copacului. Carantină a afectat plantele într-o zonă izolată în afara și pulverizează arborele cu ulei horticol sau ulei neem la fiecare 7-14 zile pentru a ucide bug-urile.
  • Palmii sunt de obicei destul de în siguranță în interior. Mealybugs și acarienii sunt extrem de puțin probabil să se rătăcească în interior, dar pot ataca planta dvs. dacă o luați în aer liber pentru vară.
  • Uleiul horticultural și neem sunt insecticide naturale care nu vă vor afecta planta. Ele acoperă suprafața plantei și sufocă orice dăunători.
  • sfaturi

    Doar dacă nu locuiți într-un mediu tropical, este extrem de dificil să păstrați un palmier în aer liber în aer liber. Acestea necesită condiții foarte unice pentru a prospera și va fi greu de îngrijit pentru un palmier dacă nivelurile de temperatură și umiditate nu sunt consistente pe tot parcursul anului.

    Avertizări

    Nu utilizați produsele strălucitoare din frunze. Aceste produse tind să sufocă frunzele și pot împiedica creșterea serios.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    Alegerea unei palme cu un sol bun

    • Pământ bine drenat
    • Mistrie

    Udarea copacului

    • Apă
    • Sticla cu pulverizator
    • Umidificator (opțional)

    Gestionarea creșterii

    • Foarfece
    • Oală
    • Mistrie
    • Pământ bine drenat
    • Îngrășământ (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar