Cum să ai grijă de un orhidee dendrobium

Orhideele dendrobium sunt flori frumoase care necesită o atenție deosebită, dar sunt în general foarte robuste. Furnizați un mediu moderat cald, umed și spațios pentru floarea dvs. pentru al ajuta să prospere. Hrăniți și apă pe săptămână și asigură că devine lumină amplă a soarelui.

Pași

Partea 1 din 3:
Oferind un mediu sănătos
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un orhidee dendrobium Pasul 1
1. Plantați orhidea dendrobium într-o oală mică. Orhideele dendrobium nu produc sisteme de rădăcini extinse, astfel încât acestea să prospere în spații mai mici. Alegeți un vas care se extinde nu mai mult de 1 inch (2.5 cm) dincolo de masa rădăcină a plantei dvs. Nu plantați această floare într-un plantator mare sau direct în pământ, deoarece preferă securitatea unui spațiu mai strict.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un orhidee dendrobium orhidee Pasul 2
    2. Utilizați un mediu de ghivece fără sol. Orhidul dendrobium nu prosperă sau nu crește în sol obișnuit. Achiziționați un amestec de ghivece care este special formulat pentru orhidee de la un magazin de grădinărit sau online. Alternativ, alegeți propriul mediu de ghivece fără sol, cum ar fi coaja de brad, coji de nucă de cocos sau mușchi.
  • Multe amestecuri de ghivece pre-făcute pentru orhidee conțin cărbune horticole.
  • Image intitulată Îngrijire pentru un orhidee dendrobium orhidee pas 3
    3. Păstrați orhidee într-un climat rece până la moderat cald. Orhideele dendrobium fac cel mai bine într-un mediu care este între 65-75 ° F (18-24 ° C). Pe timp de noapte, pot tolera o scădere a temperaturii la 55-60 ° F (13-16 ° C), este mai bine să le păstrați în interior în cazul în care temperatura poate fi ajustată sau monitorizată, în special în sezoane extreme cum ar fi vara și iarna.
  • Dacă puneți instalația în aer liber în timpul vremii moderat calde, păstrați-l din lumina directă a soarelui și aduceți-o în interior când temperaturile scade noaptea.
  • Rețineți că temperaturile de pe ferestrele dvs. sau în apropierea ferestrelor pot fi mai calde sau mai reci decât restul casei dvs.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o orhidee dendrobium orhidee pas 4
    4. Dați spațiului dvs. orhidee pentru a permite circulația aerului în jurul acestuia. Circulația adecvată a aerului în jurul plantelor poate preveni problemele cum ar fi infursul și insectele de insecte. Plasați orhidea într-un spațiu clar, fără nimic în jurul perimetrului său imediat. Lăsați cel puțin 5 inci (13 cm) de spațiu gol în jurul său pentru a permite să obțină un aer suficient.
  • Păstrați un ventilator mic lângă plantă pentru a ajuta la îmbunătățirea circulației aerului atunci când lucrurile devin înfundate.
  • Când apa, asigurați-vă că nu există apă în picioare pe suprafața solului.
  • Imagine intitulată Îngrijirea pentru un orhidee dendrobium Pasul 5
    5. Dați lumina naturală orhidee sau folosiți lumini de creștere pentru ao simula. Orhideele au nevoie de multă lumină pentru a prospera. Plasați-le în apropierea unei ferestre cu umbra parțială, astfel încât să nu primească soarele direct, ceea ce poate fi dăunător. Dacă lumina naturală nu este o opțiune, plasați-vă orhidelele să crească lumini timp de 14-16 ore în timpul zilei pentru a simula lumina soarelui.
  • Orhideele fac cele mai bune ferestre orientate spre est.
  • La configurarea luminilor dvs. de creștere, utilizați 1 tub cald alb și 1 tubul albă rece plasat sub un reflector.
  • Luminile de creștere pot fi achiziționate la magazinele de hardware sau online.
  • Plantele trebuie plasate la aproximativ 8 inci (20 cm) sub lumini.
  • Partea 2 din 3:
    Menținând planta
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un orhidee dendrobium Pasul 6
    1. Apă săptămânal și lăsați stratul superior de sol uscat între udări. Orhideele dendrobium pot stoca apă și sunt mai tolerante la solul uscat decât solul excesiv. Apa la fiecare 1-2 săptămâni. Permiteți primului 1 inch (2.5 cm) a solului să se usuce înainte de re-udare.
    • Unele specii de orhidee dendrobium au Pseudobulbs de stocare a apei, ceea ce înseamnă că pot merge 2 săptămâni între udări.
    • Este preferabil să vă apariți orhidele dimineața, astfel încât frunzele sale să fie uscate înainte de noapte.
  • Imagine intitulată Îngrijirea pentru un orhidee dendrobium orhidee Pasul 7
    2. Utilizați un îngrășământ orhidee diluat o dată pe săptămână. Achiziționați un îngrășământ echilibrat conceput special pentru orhidee pentru a vă alimenta planta. Se diluează cu apă într-un raport 4: 1 pentru fertilizarea regulată. Aplicați îngrășământul o dată pe săptămână conform instrucțiunilor.
  • Alternativ, utilizați îngrășământul complet de rezistență o dată pe lună pentru a vă hrăni planta.
  • Imagine intitulată de îngrijire pentru un orhidee dedrobium orhidee Pasul 8
    3. Mențineți un nivel de umiditate de cel puțin 50% pentru orhidee. În mod ideal, orhidea dendrobium ar trebui să aibă un nivel de umiditate de 50-70% în jurul lor. Creșteți umiditatea prin rularea unui umorific în apropierea plantei. De asemenea, puteți plasa o tavă superficială umplută cu apă lângă plantă pentru a ajuta la creșterea umidității în zona imediată.
  • Nu așezați planta în tava de apă, deoarece apa poate putrezi rădăcinile orhidee în timp.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un orhidee dendrobium Pasul 9
    4. Prune înflorirea orhideelor ​​pentru a promova regrowth. După ce orhidul dvs. a terminat înflorirea, utilizați foarfece ascuțite pentru a tăia tulpina de înflorire. Faceți tăierea într-un unghi ușor, chiar deasupra punctului pe care îl iese din restul plantei. Acest lucru va permite creșterea unei noi creșteri în perioada următoare de creștere.
  • Nu vă tăie orhidee după ce infloririle îl pot împiedica să înflorească din nou.
  • Partea 3 din 3:
    Care se ocupă de problemele comune
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un orhidee dendrobium orhidee Pasul 10
    1. Creșteți umiditatea în cameră dacă frunzele se usucă. Dacă vă lăsați frunze uscate sau moarte pe planta dvs., scoateți-le prin trasarea ușoară a acestora. Dacă o întreagă tulpină este uscată, utilizați foarfece ascuțite pentru ao elimina chiar deasupra bazei sale. Creșteți nivelul de umiditate al camerei cu un umidificator pentru a preveni uscarea mai multor frunze.
    • Sfaturile de frunze maro sunt, de asemenea, un semn de uscăciune.
  • Imagine denumită îngrijire pentru un orhidee dendrobium orhidee Pasul 11
    2. Deplasați orhideea într-o poziție mai puțin însorită dacă vedeți frunze galbene. Frunzele galbene sunt, de obicei, un semn de arsuri solare sau de șoc de căldură în orhidee. Dacă vedeți acest simptom, mutați planta la un loc răcoros care obține o lumină mai mică a soarelui. Pentru a contracara orice uscăciune, apă planta sau crește nivelul de umiditate în jurul acestuia cu un umidificator.
  • Frunzele galbene pot fi, de asemenea, cauzate de suprasolicitare. Verificați rădăcinile orhidei pentru putregai.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un orhidee dendrobium Pasul 12
    3. Îndepărtați mealybugs de orhidee cu alcool de frecare. Mealybugs sunt unul dintre principalii dăunători care afectează orhideele. Odată ce observați aceste insecte mici, care sunt de obicei doar 0.5-0.8 milimetri (0.020-0.031 in) lung, eliminați-le imediat pentru a minimiza deteriorarea plantei. Îndepărtați o minge de bumbac în frecare a alcoolului și frecați-o peste suprafața plantei pentru a ucide și a elimina bug-urile.
  • După 1-2 zile, repetați acest proces pentru a elimina orice pete minuscule de gălbuie pe care le vedeți pe plantă, care sunt recent mealybugs.
  • Nu utilizați alți alcooli, cum ar fi etanol sau metanol, deoarece acestea vor provoca deteriorarea plantei.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Apă orhidee cu apă de ploaie, care conține microbiene și alte substanțe nutritive care vă vor ajuta plantele să rămână bine hrăniți.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar