Cum să vă simțiți confortabil cu o cicatrice

Cicatricile vă pot face să vă simțiți imperfecți și incomod.Cu toate acestea, există mai multe modalități de a vă depăși disconfortul cu cicatricea. Dacă cicatricea ta este profundă și vizibilă, ați putea găsi că vorbind despre el și expunerea acestuia prietenilor și familiei vă face să vă simțiți mai bine. De asemenea, puteți trata cicatricile pentru a minimiza vizibilitatea acestuia. Dacă suferiți de sentimente de vinovăție extremă sau de rușine datorită cicatricii dvs., luați în considerare consultarea unui terapeut.

Pași

Metoda 1 din 4:
Gândește-te la cicatricea ta
  1. Imaginea intitulată se simt confortabil cu o pas cu pas 1
1. Întrebați-vă dacă sunteți gata să vă expuneți cicatricea. Expunerea cicatricilor în lume nu este un pas necesar spre a fi confortabil cu cicatricea voastră.Unii oameni cred că ascunderea cicatricii este un indicator al rușinii sau disconfortului.Cu toate acestea, vă puteți simți confortabil cu cicatricea dvs. fără să vă simțiți obligați să o expuneți.Așteptați până când sunteți gata să vă expuneți cicatricea.Nu vă expuneți cicatricile doar pentru că altcineva - un prieten, membru al familiei sau mentor - presiuni de a face acest lucru.
  • Imaginea intitulată se simt confortabil cu o etapă 2
    2. Nu vă concentrați asupra persoanelor care privesc.Dacă cineva are un interes în cicatrici, țineți cont de faptul că sunt excepția, nu regula.Cu alte cuvinte, de fiecare dată când prindeți pe cineva care privește la cicatricile voastre, gândiți-vă la toți oamenii care v-au trecut sau au interacționat cu dvs. și nu au arătat o curiozitate vizibilă sau nu aruncați o privire de judecată.În timp ce unii oameni se vor uita cu atenție la cicatricea voastră, cea mai mare nu vor avea grijă.Nu vă concentrați asupra oamenilor care vă privesc amuzant.
  • Imaginea intitulată se simt confortabil cu o etapă 3
    3. Realizați că corpul fizic este doar o parte din dvs.Frumusețea are multe aspecte.În timp ce aveți o piele impecabilă este considerată în mod larg un indicator al frumuseții ideale, frumusețea interioară este mai importantă.Frumusețea interioară - calitatea personalității dvs. - definește cine sunteți într-un mod în care formularul fizic nu.Stăâmând conștienți de faptul că aspectul dvs. extern nu este la fel de important ca și realitatea dvs., veți deveni mai confortabil cu cicatricea voastră.
  • A face o "Soul Collage "- o reprezentare vizuală a cine sunteți în interior.Includeți imagini ale speranțelor, aspirațiilor, talentelor și viselor.De exemplu, dacă doriți să călătoriți în lume, includeți imagini ale locurilor îndepărtate în colajul dvs.Dacă vă considerați o persoană iubitoare, includeți imagini de scene delicate ca o urcă de mamă care își hrănesc cuburile.
  • Imaginea intitulată se simt confortabil cu o etapă de cicatrice 4
    4. Îmbrățișați-vă cicatricea.Utilizați cicatricea ca o amintire a durerii pe care ați supraviețuit.Căutați o legătură semnificativă cu țesutul cicatricial.
  • Dacă cicatricile dvs. sunt auto-induse, ați putea folosi cicatricia pentru a vă reaminti că ați mutat dincolo de durerea care te-a condus să te taie.
  • Dacă cicatricile dvs. sunt dintr-o intervenție chirurgicală sau un accident dureros, amintiți-vă că ați făcut-o prin, chiar dacă era dificilă.După cum merge vechea zicală, ce nu te ucide te face mai puternică.
  • Metoda 2 din 4:
    Expunerea cicatricii dvs
    1. Imaginea intitulată se simt confortabil cu o etapă 5
    1. Examinați-vă cicatricea când sunteți singuri. Uită-te la cicatrici când ești acasă.Dacă este necesar, închideți ușa.Îndepărtați orice machiaj sau bijuterii care pot acoperi cicatricea.Încercați să petreceți mai mult timp acasă cu cicatricile dvs. descoperite.Acest lucru vă va face mai mult acceptabil și confortabil cu cicatricea voastră.
  • Imaginea intitulată se simt confortabil cu o pas cu pasul 6
    2. Începeți încet când vă dezvăluie cicatricile. Dacă aveți o cicatrice pe braț, de exemplu, ați putea purta cămăși cu mâneci lungi în fiecare zi.Pentru a începe să vă simțiți mai confortabil cu cicatricile dvs., încercați să purtați o cămașă cu mâneci scurtă într-o zi în fiecare săptămână.Dacă aveți succes purtând cămașa cu mâneci scurte o dată pe săptămână, mergeți mai departe și încercați să purtați mâneci scurte de două ori săptămâna viitoare.Continuați în acest fel până când ați devenit mai confortabil cu a vă arăta cicatricea în public.
  • Poate că ați putea arăta cicatricii unui prieten înainte de a-l dezvălui întreaga lume.Prietenul tău ar trebui să vă ofere o reacție de susținere.Acest lucru vă va construi încrederea și vă va pregăti mai bine pentru a vă dezvălui cicatria publicului larg.
  • Imaginea intitulată se simt confortabil cu o pas cu pas 7
    3. Dezvăluiți cicatricile în timpul exercițiilor fizice. Când vă exercitați, ar putea fi dificil să vă ascundeți cicatricea.Nu faceți încercări extreme de a vă ascunde cicatricea când lucrați.De exemplu, ar fi neobișnuit să purtați mâneci lungi la sala de gimnastică sau când călăriți bicicleta într-o zi fierbinte.Dressing în acest fel ar atrage mai multă atenție la tine decât să călătorească în mod deschis cu cicatricea voastră dezvăluită.
  • Imaginea intitulată se simt confortabil cu o etapă 8
    4. Pregătește-te pentru întrebări despre cicatricea ta.Când aveți o cicatrice semnificativă și vizibilă, oamenii care sunt curioși în legătură cu aceasta ar putea să vă abordească cu întrebări.De exemplu, ați fi întrebat: "Cum ați obținut acea cicatrice?", "A durut?", Sau" Când ați primit-o?"
  • Imaginea intitulată se simt confortabil cu o etapă de cicatrice 9
    5. Pregătiți-vă ca oamenii să nu observe.Dacă ați decis să vă dezvăluiți cicatricea după ce ați acoperit-o de mult timp, probabil că veți lua în considerare să faceți acest lucru ca o piatră de hotar important.S-ar putea să fi pregătit pentru întrebările grele pe care oamenii le-ar putea confrunta cu despre cicatricea voastră.Cu toate acestea, pentru fiecare persoană care alege să se uite și să vă întrebe despre cicatricea voastră, există șanse să fie mult mai mult, care nu vor observa sau nu vă îngrijește că aveți o cicatrice.
  • În timp ce în general este bine că oamenii nu vă vor pedepsi despre cicatricea voastră, vă puteți simți supărat sau aveți emoții mixte despre această experiență.S-ar putea să simți că durerea ta nu contează pentru alții sau să simtă dezamăgire că nu a existat mai multă emoție care înconjoară decizia de a dezvălui cicatricea.
  • Imaginea intitulată se simt confortabil cu o etapă de cicatrice 10
    6. Dezvoltați un plan de rezervă.Dacă alegeți să vă expuneți cicatricile, dar din orice motiv începeți să vă simțiți incomod în timp ce faceți acest lucru, asigurați-vă că le puteți acoperi din nou rapid, dacă este necesar.De exemplu, dacă ieșiți într-o zi cu cicatricea expusă și începeți să vă simțiți ciudați din cauza oamenilor care vă privesc, puneți pe un pulover pentru a acoperi cicatricea.În acest fel, nu veți continua să atrageți atenția nedorită.
  • Nu vă întoarceți să vă expuneți cicatricea prea repede.Chiar dacă se simte mai întâi ciudat sau dificil, lipiți-o este o modalitate bună de a construi încrederea.
  • Metoda 3 din 4:
    Vorbind despre cicatricea ta
    1. Imaginea intitulată se simt confortabil cu o pas cu pasul 11
    1. Decideți ce doriți să împărtășiți cicatricia dvs. auto-provocată.Dacă aveți o cicatrice sau cicatrici de sine, oamenii (inclusiv adolescenții) vă pot întreba despre ea din curiozitate sau pentru că ei cunosc pe cineva care are singuri cicatrici auto-provocați.Vorbind sincer despre cicatricul dvs. vă poate ajuta să deveniți mai confortabil cu el, dar ascultați îndeaproape tonul și linia de întrebare a persoanei pentru a decide ce vreți să vă împărtășiți cu persoana care întreabă.
    • Poate că individul curios se angajează în sine în sine și vă întrebați despre asta pentru că nu au nimeni altcineva să vorbească despre asta.
    • Rămâneți atrași la tonul conversației și să vă adâncă mai adânc cu persoana, dacă este posibil.Ai putea, de exemplu, să le spui ", această cicatrice este o amintire a unui plasture dur.Știți pe cineva care sa angajat în auto-rău?"
    • Utilizați aceste conversații ca oportunități de a educa și de a informa pe alții despre dificultățile legate de auto-vătămare și cicatrici conexe.
    • Vorbind prin experiența dvs. cu alții vă poate ajuta adesea să vă simțiți mai confortabil cu cicatricea dvs. și să inspirați pe altcineva să facă o schimbare pozitivă.
    • Nu împărțiți informații despre cicatrice dacă nu sunteți confortabil să faceți acest lucru.
  • Imaginea intitulată se simt confortabil cu o pas cu pasul 12
    2. Discutați cu prietenii dvs. despre cicatricile voastre.Prietenii buni vă vor sprijini și înțelegeți dificultatea pe care o aveți în deschiderea cicatricii dvs.De asemenea, ar trebui să vă direcționați prietenii despre ce să spuneți dacă cineva îi întreabă despre cicatricea voastră.
  • Oamenii se simt adesea incomod, întrebându-se despre ceva evident, dar privat ca o cicatrice.Oamenii curioși care nu vă cunosc bine pot, prin urmare, să întrebați prietenilor dvs. ce sa întâmplat în loc să vă întrebați.
  • Oferiți-vă prietenilor cu instrucțiuni despre cum doriți să răspundă la aceste întrebări.
  • De exemplu, dacă doriți să păstrați controlul asupra distribuției informațiilor referitoare la cicatrice, ar trebui să vă spuneți prietenilor să vă îndreptați toate întrebările.Prietenii tăi ar putea răspunde la o întrebare despre cicatricea ta spunând: "Nu cred că prietenul meu ar aprecia că vorbesc despre asta.Va trebui să-i întrebați."Aceasta este o opțiune bună atunci când cicatricea este personală.
  • Jocul de rol cu ​​prietenii dvs. pentru a vă asigura că înțelegeți dorințele despre ceea ce este acceptabil să împărtășiți cicatricia dvs.Pretindeți că sunteți un străin care cere informații despre cicatricile dvs. și întrebați întrebările de examinare.
  • Vorbind cu prietenii dvs. despre cicatria dvs., vă puteți arăta prietenilor că aveți încredere în ei cu informații sensibile și vă ajută să vă aprofundați prietenia.
  • Imaginea intitulată se simt confortabil cu o etapă de cicatrice 13
    3. Nu vă simțiți obligați să vorbiți despre cicatricile voastre.Dacă un străin sau o cunoaștere vă apropie și își exprimă interesul pentru modul în care ați primit cicatricea, este posibil să nu doriți să împărtășiți povestea cu ei.Politicos, dar ferm nega cererea de informatii suplimentare spunand: "Nu vreau sa vorbesc despre asta" sau "Multumesc pentru preocuparea ta, dar aceasta este o chestiune privata."Nu împărtășiți informații cu persoane pe care nu vă simțiți o împărtășire confortabilă cu.
  • Imaginea intitulată se simt confortabil cu o etapă de cicatrice 14
    4. Rețeaua cu alții care se luptă cu cicatricile lor.Împărtășirea poveștilor și a sentimentelor despre a avea o cicatrice vă poate ajuta să vă normalizați experiența proprie.Serviciul de informare Scari oferă o listă lungă de grupuri legate de cicatrici pe site-ul său web http: // Smith-nepot.COM / AWM / CAR-INFO / Util-Contacte / Cicatrice-legate de organizații /.Consultați această listă și căutați un grup de asistență în apropierea dvs.
  • Dacă nu găsiți un grup în apropierea dvs., luați în considerare primele sau aderarea la un grup general pentru persoanele cu probleme de imagine corporală.
  • De asemenea, ați putea avea succes în căutarea grupurilor legate de tipul dvs. specific de cicatricie.De exemplu, ați putea vorbi despre cicatricile de cancer de sân într-un grup de suport pentru cancer de sân.
  • Imaginea intitulată se simt confortabil cu o pas cu pasul 15
    5. Consultați un terapeut.S-ar putea să vă simțiți incomod cu cicatricia, pentru că vă provoacă jena sau rușinea.Pentru a lucra prin aceste probleme și pentru a vă confrunta cu sentimentele despre cicatrice, este posibil să aveți nevoie să vorbiți cu un terapeut.Terapeuții sunt special instruiți pentru a vă ajuta să vă confruntați cu sentimentele complicate pe care le aveți despre cicatricea voastră.
  • Metoda 4 din 4:
    Minimizarea cicatricea
    1. Imaginea intitulată se simt confortabil cu o etapă de cicatrice 16
    1. Începeți cu tratamentul cicatricilor imediat după ce rana sa vindecat.Primele șase luni de vindecare ale cicatricii sunt cele mai importante pentru a determina cât de bine se va vindeca pe termen lung.Prin urmare, ar trebui să începeți tratamentul cicatricilor cât mai curând posibil după ce vindecarea este completă.
    • Dacă rana dvs. este încă cusută sau bandajată, nu aplicați nici o cremă sau alte tratamente.
    • Curățați întotdeauna zona cicară înainte de a aplica cremă sau alte tratamente.
  • Imaginea intitulată se simt confortabil cu o etapă de cicatrice 17
    2. Aplicați gel de silicon.Siliconul poate reduce țesutul cicatricial și poate chiar să împiedice formarea cicatricilor hipertrofice. O cicatrice hipertrofică este una care este ridicată și iese din restul pielii. Aplicați o cantitate mică de gel la cicatrici și frecați ușor de două ori în fiecare zi timp de până la trei luni.Gelul siliconic a fost dovedit a reduce decolorarea și creșterea pielii din cauza cicatrizării.Gelul siliconic este disponibil imediat la farmacia dvs. locală.
  • Imaginea intitulată se simt confortabil cu o pas cu pas 18
    3. Masați cicatricea ușor.Plasați indicele și degetele mijlocii peste cicatrice și frecați ușor într-o mișcare circulară.Faceți acest lucru o dată pe zi timp de aproximativ trei luni după operație.Masarea cicatricea a demonstrat că reduce durerea și vizibilitatea recuperării țesutului cicatricial.
  • Imaginea intitulată se simt confortabil cu o cicatrice Pasul 19
    4. Aplicați o cremă hidratantă. Dacă pielea din jurul unei răni produce colagenul excesiv - o proteină naturală - cicatricea dvs. va fi ridicată, făcându-vă pielea neuniformă.Cremele hidratante îmbunătățesc capacitatea pielii de a se recupera de la o rană și de a încuraja o producție echilibrată de colagen în jurul plăgii.Există multe creme hidratante disponibile.
  • Luați un mic dab pe vârful degetelor și masați-l ușor în piele folosind o mișcare circulară.Faceți acest lucru de două ori pe zi în sesiuni de cinci minute.Orice cremă hidratantă va funcționa pentru a vă ajuta să vă tratați cicatricea.
  • Imaginea intitulată se simt confortabil cu o etapă de cicatrice 20
    5. Utilizați Sunblock.Deoarece pielea cicară nu conține pigmenții normali pe care îl face restul pielii, arde cu ușurință.În plus, cicatricea dvs. expusă la soare este mai probabil să devină și să rămână mai întunecată decât restul pielii dacă nu utilizați protecție solară. Prin urmare, folosind sunblock-ul atunci când ieșiți afară pentru o perioadă semnificativă de timp este recomandată timp de cel puțin un an după primirea cicatricii.
  • Utilizați un protecție solară de cel puțin SPF 35.
  • Frecați blocul de soare pe cicatrice într-o mișcare circulară cu vârfurile degetelor.
  • Avertizări

    Să fie atenți la orice alergii sau sensibilități pe care le aveți la o anumită cremă sau loțiune.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar