Cum să acoperiți tăieturile

Acoperirea tăieturilor poate ajuta la procesul de vindecare sau pur și simplu servi ca o modalitate de a le ascunde din vedere. Tratați tăieturile proaspete imediat prin curățarea acestora, tratarea lor cu unguent antibiotic și acoperirea lor cu un bandaj sau o bucată de tifon. Puteți acoperi bucăți mai mici cu un ajutor de bandă. Cuturile vindecate pot fi camuflate cu concealer, îmbrăcăminte, tatuaje temporare (sau permanente) sau bandaje decorative. Dacă tăieturile dvs. se datorează auto-vătămărilor anterioare sau în curs de desfășurare, vă rugăm să căutați ajutor din partea surselor de încredere.

Pași

Metoda 1 din 3:
Cuturi proaspete
  1. Imagine intitulată Capacul de sus Pasul 1
1. Evaluați cât de rău este tăierea. Inspectați-vă tăietura pentru a vedea dacă este suficient de adânc pentru a solicita cusături sau dacă îl puteți trata acasă. Dacă rana este gâfâind, jagged sau expune mușchi sau grăsime, vezi un medic cât mai curând posibil. Tăierea ar trebui să fie cusută în câteva ore pentru a reduce riscul de infectare sau cicatrizare.
  • Imagine intitulată Capacul de sus Pasul 2
    2. Spalati mainile cu sapun si apa. Este important să vă amintiți să vă spălați mâinile înainte de a atinge tăierea sau răzuirea pentru a evita infecția. Umed și spumă mâinile cu un săpun antibacterian, apoi curățați timp de 20 de secunde și clătiți. Dacă nu sunt disponibile săpun și apă, utilizați un dezinfectant de mână pe bază de alcool.
  • Pentru a vă ajuta să spălați mai mult 20 de secunde, humul cântecului "Happy Birthday" de două ori de la început pentru a termina în timp ce vă curățați mâinile.
  • Imagine intitulată Capacul de sus Pasul 3
    3. Aplicați presiunea pentru a opri sângerarea. O tăietură minoră va opri probabil sângerarea pe cont propriu. Dacă tăierea dvs. păstrează sângerări, aplicați presiune la rană cu o cârpă curată. Dacă este posibil, ridicați rana pentru câteva minute pentru a ajuta fluxul de sânge departe de zonă.
  • Dacă rana sângerează foarte mult, păstrați cârpa în poziție timp de cel puțin 5 minute. Nu ridicați-l pentru a verifica tăierea sau puteți perturba cheagul și ați pornit din nou sângerarea.
  • Puneți o nouă cârpă sau tifon în partea de sus a primului dacă acesta sângerează. Dacă vedeți încă semne de sângerare după 5 minute, apelați imediat la medicul dumneavoastră sau mergeți la camera de urgență.
  • Imagine intitulată Cover Up Cuts Pasul 4
    4. Clătiți tăietura cu apă curată și rece. Dacă este posibil, utilizați apă de la robinet de băutură sau apă îmbuteliată. Spălați zona înconjurătoare cu un săpun blând și apă, evitând rana deschisă efectivă și se usucă cu o cârpă curată sau o bucată de tifon. Sterilizați o pereche de pensete prin curățarea lor cu alcool, apoi utilizați-le pentru a îndepărta murdăria sau resturile care ar putea fi blocate la tăierea dvs.
  • Dacă murdăria sau resturile rămân în tăietură, adresați-vă medicului cât mai curând posibil.
  • Evitați utilizarea peroxidului de hidrogen sau iod pentru a curăța rana, deoarece acestea pot deteriora în continuare țesutul din jurul plăgii dvs. și pot face mai greu să se vindece.
  • Imagine cu titlu de acoperire a tăierii Pasul 5
    5. Pus pe unguent antibiotic. Reduceri superficiale sau zgârieturi se pot vindeca pe cont propriu, dar adăugarea unui unguent antibiotic poate accelera procesul. Achiziționați un unguent, cum ar fi bacitracin, la farmacia dvs. locală. Aplicați un strat subțire la tăietura după curățare și uscați-o bine.
  • Un unguent de jeleu petrolier, cum ar fi Vaseline, va ajuta, de asemenea, să protejeze rana și să o păstreze umed.
  • Imagine intitulată Capacul de sus Pasul 6
    6. Acoperă rana cu un bandaj curat. Odată ce rana este uscată, acoperiți-o cu un bandaj sau un ajutor de bandă. Alternativ, acoperiți zona cu o bucată mică de tifon și atașați tifonul pielii cu bandă medicală. Schimbați bandajul ori de câte ori se umezește sau murdar sau dacă sângele se înmoaie.
  • Puteți scoate pansamentul după câteva zile, odată ce tăierea sa închis.
  • Metoda 2 din 3:
    Răni vindecuite
    1. Imagine intitulată Cover Up Taies Pasul 7
    1. Atingeți Concealer pe cicatrici cu un burete de machiaj. Pentru a ascunde tăieturile, zgârieturile sau zgârieturile, achiziționați machiajul Concealer și un burete de aplicator (disponibil la Farmacii sau Magazine de Furnizare de Frumusețe). Atingeți ușor concealerul pe straturile tăiate până când veți obține acoperirea dorită. Aplicați o pulverizare ușoară a pulberii translucide peste zonă pentru a seta machiajul și pentru a împiedica să se frece.
    • Pentru cicatricile care sunt scufundate, umpleți depresia cu un pic de grund înainte de a intra pe concealer.
    • Dacă cicatricea este încă roșie sau roz, neutralizați-o cu un strat subțire de conceler verde înainte de a pune pe concealer de piele.
    • Utilizați întotdeauna o perie curată și aplicați machiajul la o rană închisă.
  • Imagine intitulată Cover Up Taies Pasul 8
    2. Purtați îmbrăcăminte de camuflaj. Îmbrăcămintea este una dintre cele mai simple și mai eficiente modalități de a acoperi tăieturile pe corpul tău. Mâneci lungi și pantaloni (sau fuste lungi) vor ascunde tăieturi sau zgârieturi în timp ce se vindecă. De asemenea, le va proteja de soare, care poate agrava cicatricile.
  • În vreme caldă, echilibrați costumul dvs. prin purtarea articolelor mai puțin acoperite de îmbrăcăminte pe zone ale corpului dvs. care nu au pete. De exemplu, dacă purtați mâneci de lungă durată pentru a ascunde tăieturile sau zgomotele pe brațe, purtați pantaloni scurți pentru a vă echilibra aspectul.
  • Asigurați-vă că îmbrăcămintea dvs. este suficient de liberă pentru a vă da tăieturile pentru a se vindeca.
  • Imagine intitulată Capacul de sus Pasul 9
    3. Aplicați un tatuaj temporar. Tatuajele temporare pot fi un mod distractiv de a vă acoperi tăieturile odată ce au fost închise. Achiziționați tatuaje temporare la un magazin de aprovizionare de frumusețe sau Asigurați-vă propriile tatuaje temporare folosind Eyeliner. După câteva zile, asigurați-vă că Eliminați tatuajele temporare cât mai ușor posibil cu un săpun blând și apă.
  • Imagine intitulată Cover Up Cuts Pasul 10
    4. Purtați bandaje decorative. Pentru a vă ascunde tăieturile la vedere, faceți propriile bandaje colorate cu bandă decorativă (disponibilă la Magazine de artizanat sau online). Atașați o bandă de bandă colorată în partea needezivă a bandajului și tăiați banda excesivă în jurul marginilor. Aplicați-o la tăietura dvs., deoarece ați fi un ajutor regulat.
  • Aveți grijă să nu obțineți banda direct pe piele, deoarece banda care nu este făcută pentru utilizarea pe piele poate provoca iritarea.
  • De asemenea, puteți cumpăra bandaje decorative pre-făcute la o farmacie sau un magazin alimentar.
  • Metoda 3 din 3:
    Reduceri auto-vătămare
    1. Imagine cu titlu de acoperire a tăierii Pasul 11
    1. Căutați ajutor pentru a vă ocupa de problema dvs. de auto-rău. Chiar dacă perioada de auto-rănire este în spatele dvs., căutarea ajutorului poate face mai ușor procesul de recuperare și de copiere. Vorbiți medicului dumneavoastră despre opțiunile dvs. (care pot include consiliere sau terapie comportamentală cognitivă).
    • Discutați cu terapeutul dvs. despre orice factori care contribuie la faptul că ar fi provocat comportamentul dvs. de auto-rănire în primul rând, ca o tulburare de alimentație sau abuz sexual. Venind în termeni cu comportamentul și înțelegerea, poate schimba modul în care vă vedeți cicatricile și modul în care doriți să le acoperiți.
  • Imagine cu titlu de acoperire a tăierii Pasul 12
    2. Utilizați machiajul camuflaj. Ca parte a procesului de recuperare, vă recomandăm Ascundeți cicatricile auto-rău cu machiaj gros, camuflaj. Căutați machiaj special conceput pentru a acoperi cicatricile. Alegeți un concealer de verde, care va acoperi efectiv lucrurile roșii ale cicatricelor dvs. Dab machiajul peste cicatrice până când sunteți mulțumit de acoperire, apoi bateți suprafața pielii cu o fundație de pulbere.
  • Pentru cele mai bune rezultate, alegeți un concealer care se potrivește îndeaproape cu tonul pielii și pentru a evita orice proprietăți de strălucire, care vor atrage atenția asupra cicatricilor.
  • Imagine intitulată Cover Up Cuts Pasul 13
    3. Ia un tatuaj pentru a acoperi cicatricile. Rezervați o consultare cu un artist de tatuaj rentabil pentru a discuta despre posibilitatea de tatuare pe o cicatrice (sau cicatrici) lăsată în urmă din perioada de auto-rău. Aduceți un design la consultare sau aveți o idee clară despre ceea ce doriți să aveți ca un tatuaj înainte de a vă întâlni cu ei. Asigurați-vă că sunteți pregătiți pentru angajamentul de a avea un tatuaj, luând în considerare modul în care vă puteți simți în viitor.
  • 4. Adresați-vă medicului dumneavoastră despre tratamente pentru a reduce cicatricile. Există câteva opțiuni diferite pentru acoperirea sau chiar decolorarea cicatricilor auto-vătămare. Dacă căutați o soluție mai permanentă, dar nu doriți să vă angajați la ceva de genul unui tatuaj decorativ, discutați tratamente precum:
  • Tatuaje medicale, care ascund cicatricea prin tinking-l pentru a arăta mai mult ca pielea înconjurătoare
  • Care implică utilizarea acelor pentru a distruge ușor și a remodela țesutul cicatricial
  • Tratamente laser pentru a reduce apariția cicatricilor
  • Chirurgie pentru a acoperi, elimina sau a reduce cicatricile
  • Avertizări

    Dacă tăieturile dvs. prezintă semne de infecție (e.G., roșeață, durerea, umflarea sau descărcarea), contactați imediat un medic.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar