Cum de a alege un scaner foto

Dacă aveți o cutie de fotografii vechi pe care doriți să le salvați și împărtășiți cu familia sau prietenii, un scanner foto vă poate ajuta să transformați fotografiile tipărite în imagini digitale. Fotografii profesioniști pot alege, de asemenea, să investească într-un scaner foto, pentru a efectua lucrări similare pentru clienții lor. Aflați cum să alegeți un scaner foto care se potrivește nevoilor și bugetului dvs.

  1. Imagine intitulată Alegeți un scaner foto Pasul 1
1. Știți ce fel de fotografii veți fi scanarea. Deși puteți schimba formatul ocazional, majoritatea oamenilor preferă un anumit tip de fotografie, cum ar fi imagini de 4 x 6, 8 x 10 imagini sau negative.
  • Scanerele platforme sunt cele mai populare și variază foarte mult în cost, în funcție de caracteristicile specifice pe care le oferă. Acestea servesc scopurilor publicului larg.
  • Scanerele de film costă mai mult, dar scanează la o rezoluție mai mare. Aceasta este o opțiune excelentă pentru fotografi sau pentru alți profesioniști cu fotografii.
  • Imagine intitulată Alegeți un scaner foto Pasul 2
    2. Identificați rezoluția de care aveți nevoie. Rezoluția este pur și simplu cantitatea de detaliere a unui scaner trage dintr-o fotografie. Imaginile de imprimare trebuie să aibă o rezoluție mai mare, astfel încât acestea să tipărească clar și să nu fie pixelate. Imaginile web pot avea o rezoluție mai mică.
  • Pentru utilizări generale, multe fotografii vor scana perfect la 300 DOTS-PER-INCH (DPI). Cea mai mare va fi nevoie va fi 1200dpi.
  • Pentru mărirea fotografiilor, veți avea nevoie de 3200dpi sau mai mult.
  • Pentru trimiterea prin e-mail sau postarea fotografiilor pe Internet, păstrați rezoluția scăzută. Acest lucru păstrează dimensiunea fișierului scăzut, făcându-l ușor prin e-mail sau de a publica pe un site web.
  • Imagine intitulată Alegeți un scaner foto Pasul 3
    3. Decideți cât de multă culoare aveți nevoie. Scanerele scanează imagini la diferite adâncimi de culoare (cunoscute și ca adâncime de biți). Aceasta determină cât de precis culorile din fotografii se traduc în imaginea digitizată.
  • În scopuri generale, o adâncime de biți de 24 de biți funcționează bine. Puteți lua în considerare un scaner pe 30 de biți dacă doriți o calitate superioară.
  • Pentru scanarea fotografiilor monocrome sau alb-negru, o adâncime mai mare vă va oferi o imagine mai bună. Căutați o adâncime mare în culori și gri (i.E., 30-biți culoare pe 12 biți gri).
  • Imagine intitulată Alegeți un scanner foto Pasul 4
    4. Determinați cât de repede doriți să funcționați scanerul foto. Dacă veți fi scanarea în mod regulat, găsirea unui scaner care funcționează rapid vă va economisi mult timp. Citiți recenzii de produs pentru a descoperi cât de repede funcționează scanerele diferite la diferite rezoluții.
  • Imagine intitulată Alegeți un scaner foto Pasul 5
    5. Luați în considerare bugetul dvs. Scanerele foto variază foarte mult în preț. Determinați cât de mulți bani sunteți dispus să cheltuiți pe scanerul dvs. și să găsiți ceva care se potrivește nevoilor dvs. care este în gama dvs. de prețuri.
  • Imagine intitulată Alegeți un scaner foto Pasul 6
    6. Testați scanerele diferite. Deși citirea specificațiilor scanerelor vă vor spune câteva informații, singura modalitate prin care puteți spune cu adevărat dacă un scaner este potrivit pentru dvs. este de testare. Dacă nu funcționează așa cum doriți, returnați-l și încercați altul.
  • sfaturi

    Căutați rezoluția optimă a scanerului, nu rezolvarea interpolată sau îmbunătățită. Acestea măsoară lucruri diferite, iar rezoluția optimă este ceea ce determină cu adevărat calitatea fotografiilor dvs.
  • Alegeți un scaner foto separat de o imprimantă all-in-one. Acestea oferă rezoluții mai mari și o utilizare mai ușoară decât imprimantele care au o funcție de scanare.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar