Cum să cumpărați o sobă de ardere a lemnului

O sobă de ardere a lemnului oferă o alternativă de încălzire eficientă și ieftină, în special în contextul creșterii costurilor cu energia, majoritatea proprietarilor de case se confruntă. Înainte de a vă decide să cumpărați o sobă de lemn, ar trebui să luați în considerare anumiți factori care ar putea afecta costurile dvs. de energie și situația locuințelor. Sobele de lemn sunt clasificate ca catalitice și non-catalitice și vin în fontă din oțel, fie în fontă. Ambele tipuri și soiuri au propriile avantaje și detrimoare.

Pași

Partea 1 din 3:
Alegerea unei mărimi aragazului
  1. Imagine intitulată Cumpărați o sobă de ardere a lemnului Pasul 1
1. Selectați o sobă de dimensiuni medii pentru o casă între 2.000-3.000 mp (190-280 m). Doar dacă nu locuiți într-un climat extrem de rece, probabil că veți avea nevoie de o sobă de dimensiuni medii care nu generează mai mult de 20.000 de unități termice britanice (BTUS). Cele mai multe sobe care generează suficientă căldură pentru a încălzi o casă de dimensiuni medii între 2-3 picioare cubice (0.057-0.085 m) în volum.
  • Sobele de ardere a lemnului în cadrul acestei game de dimensiuni vor genera de obicei 5.000-20.000 BTUS.
  • Ca regulă generală de degetul mare, veți avea nevoie de 25-30 btus pe picior pătrat pentru a vă încălzi în mod adecvat casa. De exemplu, o sobă care este evaluată la 60.000 BTUS va încălzi o zonă de 2 000 de metri pătrați, în timp ce o sobă evaluată la 42.000 BTUS va acoperi aproximativ 1.300 de metri pătrați (120 m).
  • Imagine intitulată Cumpărați o sobă de ardere a lemnului Pasul 2
    2. Optați pentru o sobă mai mare dacă aveți dramatce, casa deschisă. Casele cu planuri de pardoseală în principal deschise sau case care sunt mai mari de 3.000 de metri pătrați (280 m) au nevoie de sobe mari și puternice pentru a oferi suficientă căldură. Același lucru se aplică dacă locuiți într-o regiune de nord frigidă. În acest caz, cumpărați o sobă mai mare de 3 picioare cubice (0.085 m) Pentru a genera căldură adecvată pentru o casă mare și rece.
  • Dacă casa dvs. este considerabil redaty, discutați cu asociația proprietarului dvs. sau cu un antreprenor local și vedeți că ați reparat camerele dramatice.
  • Imagine intitulată Cumpărați o sobă de ardere a lemnului Pasul 3
    3. Achiziționați o sobă mică de ardere a lemnului dacă locuiți într-o cabină. Dacă locuiți într-o cabină sau într-o casă de 1 sau 2 camere, care este mai mică de 1.500 de metri pătrați (140 m), puteți obține cu o sobă mică care nu oferă prea mult în calea puterii de încălzire. Pentru a vă încălzi casa mică, cumpărați o sobă mică care este mai mică de 2 picioare cubice (0.057 m) în volum.
  • Cele mai mici sobe de lemn sunt foarte eficiente și pot scoate mai mult decât suficientă căldură pentru a încălzi o casă mică. Ele sunt, de asemenea, o opțiune mult mai ieftină decât încălzirea unei case mici cu încălzitoare de energie electrică sau spațiu.
  • Partea 2 din 3:
    Alegerea unui tip de material și combustie
    1. Imagine intitulată Cumpărați o sobă de ardere a lemnului Pasul 4
    1. Selectați o sobă de fier pentru o opțiune tradițională, de încălzire lentă. Sobe de ardere a lemnului sunt fabricate din fontă sau oțel. Ambele materiale sunt foarte durabile și fac o sarcină eficientă de a scoate căldura în casa dvs., dar fonta tinde să dureze mai mult pentru a se încălzi din cauza densității materialului. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că aragazul va păstra căldura și va continua să o facă ore întregi. Sobele din fontă, de asemenea, ocazional de scurgere a aerului prin cusăturile lor și este posibil să fie nevoie să angajați un specialist aragaz pentru a veni și a re-sigila cusăturile la fiecare 8-10 ani.
    • Din punct de vedere istoric, sobele de fier au fost considerate o calitate superioară, deoarece părțile deteriorate ar putea fi ușor înlocuite. Astăzi, totuși, o mulțime de producători creează sobe de oțel de înaltă calitate.
    • Unii oameni preferă, de asemenea, estetica curată și bonta a aragazului de ardere a lemnului din fontă.
  • Imagine intitulată Cumpărați o sobă de ardere a lemnului Pasul 5
    2. Decideți pe o sobă de oțel pentru o opțiune de încălzire rapidă. Oțelul utilizat pentru a face sobe din lemn de oțel este de obicei mai subțire decât fonta, astfel încât sobele încep să pună căldura în casa dvs. mai repede. Cu toate acestea, faptul că sobile de oțel se încălzește mai repede înseamnă că ei pierd, de asemenea, căldura relativ repede. Deci, optați pentru oțel dacă doriți căldură rapidă, de scurtă durată din aragaz.
  • Unii oameni preferă aspectul strălucitor al oțelului, dar asta este o chestiune de preferință personală.
  • Imagine intitulată Cumpărați o sobă de ardere a lemnului Pasul 6
    3. Cumpărați o sobă catalitică dacă doriți o sobă care pune căldură consistentă. Sobele catalitice conțin convertoare care permit gazelor și a fumului să se încălzească în mod repetat, ducând la un incendiu care este mai durabil și arde mai uniform. Din cauza sistemului de reciclare din aceste sobe, ei emit mai puțini poluanți în aer. Aceste sobe sunt puțin mai complexe decât alte opțiuni, deși - trebuie să aibă o temperatură internă la cald înainte de a începe să producă căldură, iar convertoarele catalitice trebuie ajustate pe baza temperaturii focului
  • Există câteva coborâșuri la sobe catalitice din lemn. Aceste sobe sunt mai scumpe (ele rulează de la 700-3000 USD). De asemenea, sobe catalitice trebuie să fie curățate în mod regulat, Din moment ce cenușă și funingine se acumulează în corpul aragazului și în sus a coșului de fum.
  • Imagine intitulată Cumpărați o sobă de ardere a lemnului Pasul 7
    4. Alegeți o sobă non-catalitică pentru o opțiune ieftină, de întreținere redusă. Ca și seminee, sobele non-catalitice pierd cantități mari de căldură din cauza modului în care sunt ventilate. Spre deosebire de o sobă catalitică, ei nu recirculă căldura și, prin urmare, pierd un anumit procent de căldură. Cu toate acestea, ei nu necesită o întreținere ca sobe catalitice și trebuie să fie curățate mai puțin frecvent.
  • Sobele non-catalitice sunt foarte frecvente pe piață și mai puțin costisitoare decât sobele catalitice. Din păcate, sunt, de asemenea, mai puțin ecologice, deoarece circulă mai mulți poluanți în atmosferă decât sobele catalitice fac.
  • Imagine intitulată Cumpărați o sobă de ardere a lemnului Pasul 8
    5. Selectați o sobă de peleți dacă locuiți într-o suburbie sau oraș. În timp ce sobele de pelete nu pot oferi destul de multă căldură ca o sobă de lemn, acestea necesită mai puțină curățare și întreținere. Sobele de pelete sunt o alegere comună pentru persoanele care trăiesc într-un cadru urban, deoarece peletele sunt ușor de transportat și pot fi stocate în interior. Oamenii care folosesc sobe de lemn trebuie să dedice o zonă mare în aer liber pentru a depozita lemnul, ceea ce nu este fezabil dacă locuiți într-un oraș.
  • Sobele de pelete sunt, de asemenea, mai puțin intensive pentru a funcționa decât sobele de lemn sunt. Tăierea, stivuirea și purtarea propriului dvs. aprovizionare cu lemn poate prelua cea mai bună parte a unei săptămâni! Peletele sunt mult mai ușor de gestionat.
  • Sobele de pelete conțin adesea componente electrice, făcându-le mai scumpe decât sobele de ardere a lemnului inferior.
  • Imagine intitulată Cumpărați o sobă de ardere a lemnului Pasul 9
    6. Optați pentru un șemineu introduceți aragazul dacă casa dvs. are un șemineu. Cele mai multe sobe de lemn sunt freestanding, ceea ce înseamnă că pot fi localizate oriunde în casa ta. Cu toate acestea, dacă casa dvs. are deja un șemineu de cărămidă, luați în considerare achiziționarea unei sobe de inserare care poate fi instalată direct în interiorul șemineului existent.
  • Introduceți sobe de multe ori funcționează cel mai bine în case mici sau în situații în care singurul loc posibil pentru a localiza o sobă este în șemineul existent.
  • Partea 3 din 3:
    Achiziționarea și instalarea aragazului
    1. Imagine intitulată Cumpărați o sobă de ardere a lemnului Pasul 10
    1. Aflați limita de emisii de fum pentru statul sau județul dvs. Noile sobe de lemn vor veni cu un cod Agenția pentru Protecția Mediului (EPA) care indică cât de multe emisii generează. Reglementările privind emisiile pentru sobele arzătoare de lemn variază de la stat la stat, deci nu există un singur standard. Înainte de a cumpăra o sobă, asigurați-vă că se încadrează în limita emisiilor legale pentru zona în care locuiți.
    • Contactați birourile guvernamentale ale orașului sau județului și cereți biroului local de poluare a aerului. Unele județe sunt împărțite în mai mult de 1 birou. Ei vă vor putea oferi orientările locale privind poluarea aerului.
    • Dealerul de sobă pe care îl achiziționați aragazul ar trebui să vă poată oferi informațiile necesare cu privire la codurile EPA.
  • Imagine intitulată Cumpărați o sobă de ardere a lemnului Pasul 11
    2. Consultați Biroul de afaceri mai bun pentru a găsi dealeri certificați. Odată ce ați determinat factorii necesari pentru o sobă de lemn, căutați un dealer de sobă de lemn de renume. Un dealer certificat de sobă va fi capabil să vă ajute să alegeți din mai multe tipuri de sobe și producători disponibili. Alegeți un dealer care poate oferi o comparație a sobelor pe care le puteți privi și care va repara și oferi piese și garanții pentru aragazul dvs.
  • Accesați site-ul BBB și începeți căutarea unui dealer calificat online la: https: // BBB.Org / SUA / Categorie / Sobe din lemn.
  • Dacă nu sunteți sigur dacă un dealer de sobă sau nu este certificat cu BBB, cereți distribuitorului să furnizeze dovada certificării.
  • Imagine intitulată Cumpărați o sobă de ardere a lemnului Pasul 12
    3. Achiziționați soba online dacă nu locuiți lângă dealeri reputați. Dacă locuiți într-o zonă rurală sau dacă nu sunteți impresionați de vreunul dintre dealerii de sobă din lemn care operează în vecinătatea dvs., singura opțiune poate fi achiziționarea unei sobe online. Unii comercianți cu amănuntul online vând sobe din lemn. De asemenea, puteți cumpăra sobe din lemn direct de pe site-ul producătorului. Asigurați-vă că ați citit garanția înainte de a cumpăra pentru a vă asigura că compania acoperă orice deteriorare a sobei care are loc în timp ce este expediată.
  • Cu toate acestea, dacă achiziționați o sobă online, probabil că aveți nevoie să îl instalați singur, cu excepția cazului în care site-ul garantează instalarea.
  • Imagine intitulată Cumpărați o sobă de ardere a lemnului Pasul 13
    4. Localizați un instalator calificat pentru noua sobă de lemn. Dacă nu intenționați să Instalați soba de lemn Veți avea nevoie să găsiți profesioniști care îl pot instala pentru dvs. În unele cazuri, dealerul de sobă din lemn va avea personal care poate instala aragazul pentru dvs. Dacă nu, puteți găsi un instalator calificat prin intermediul Institutului de Siguranță pentru Chimney (CSIA).
  • Accesați site-ul lor și introduceți codul poștal pentru a găsi un instalator: https: // Csia.Org / Căutare.HTML.
  • Dacă sunteți un utilizator de aragaz pentru prima dată, instalați numai aragazul dvs. dacă nu aveți altă opțiune. Instalarea aragazului este dificilă, iar o sobă de lemn slab instalată este un pericol serios de incendiu.
  • sfaturi

    Unele producători de sobe recomandă utilizarea imaginilor Piața casei dvs. pentru a determina câte BTU-uri de căldură de care aveți nevoie dintr-o sobă. Cu toate acestea, există mulți factori variabili în utilizarea aragazului, inclusiv dacă este arsă din lemn de rasinoasă sau din lemn de esență tare, climatul de acasă este situat și dacă utilizați o sobă catalitică sau non-catalitică. Aceste variabile pot schimba numărul de BTU-uri pe care trebuie să vă încălziți casa, indiferent de dimensiunea sa. Din păcate, corelarea imaginilor pătrate la BTUS pur și simplu nu este o metodă fiabilă pentru a calcula dimensiunea aragazului de care veți avea nevoie.
  • Dacă sunteți interesat de o sobă ușor de utilizat, care se poate aprinde și poate fi controlată cu atingerea unui cadran, luați în considerare achiziționarea unui aragaz electronic inteligent. Fiți conștienți, totuși, că aceste sobe nu sunt ieftine!
  • Un dealer de amortizare de lemn de renume ar trebui să fie certificat de Institutul Național de Semineu în plus față de BBB.
  • Sobele de lemn liber pot fi folosite ca supliment la sistemul dvs. de încălzire actual sau puteți opta pentru o sobă de lemn pentru a înlocui orice alte surse de încălzire pe care le puteți avea.
  • Când discutați spațiul de încălzire cu distribuitorul dvs. de sobă, nu uitați să menționați orice preocupări de izolație. Pierderea de căldură într-un spațiu va fi, de asemenea, dependentă de cantitatea de ferestre pe care o aveți, tipul de izolație și dacă spațiul de mai jos sau deasupra camerei este încălzit.
  • Avertizări

    Înainte de a decide să vă încălziți casa cu o sobă de lemn, asigurați-vă că asigurarea proprietarului dvs. de acasă acoperă împotriva accidentelor legate de sobe. Compania de asigurări poate, de asemenea, să plaseze prevederi despre cât de mult lemn puteți arde și în cazul în care aragazul poate fi localizat în casa dvs.
  • Combustibilul din lemn nu arde la fel de curat ca gazul natural sau propan. Dacă dumneavoastră sau alți membri ai familiei aveți tulburări respiratorii, este posibil să doriți să vă gândiți dacă o sobă de lemn este potrivită pentru casa dvs.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar