Cum să curățați arzătoarele pe o sobă

VIDEO

Curățarea arzătoarelor de pe sobă pot părea o sarcină descurajantă, dar există modalități simple de a aborda chiar și elementele mai murdare. Pentru o curățare de bază, scoateți bobinele sau grătarele de la suprafata dvs. electrică sau de gaz și ștergeți-le cu apă cu săpun. O pastă de sodă de copt poate fi utilizată pentru a îndepărta petele încăpățânate sau puteți utiliza amoniac, dacă arzătoarele dvs. sunt pline de grăsime și murdărie. Aragazul de sticlă arzătoarele pot fi curățate cu bicarbonat de sodiu și un spray de oțet sau cu tampoane de radieră magică.

Pași

Metoda 1 din 4:
Făcând o curățare de bază
  1. Imagine intitulată Arzătoare curate pe o sobă 1
1. Scoateți arzătoarele. Înainte de curățare, scoateți arzătoarele de la gazul dvs. sau de topul electric. Asigurați-vă că aragazul este oprit și că elementele sunt complet răcite înainte de a scoate grătarele sau bobinele arzătorului. Plasați-i deoparte pe un vârf care să fie curățat.
  • Cele mai multe arzătoare se desprinde cu ușurință, dar altele pot necesita o răsucire sau stoarcerea blândă. Dacă întâmpinați dificultăți, consultați manualul aparatului pentru instrucțiuni detaliate.
  • Imagine intitulată Arzătoare curate pe o sobă 2
    2. Ștergeți bobinele arzătorului sau grătarului. Adăugați câteva picături de lichid de spălare a vasului la un castron mic de apă caldă și agitați amestecul pentru a produce spumă de săpun.Îndepărtați o cârpă curată sau o cârpă în lichid, scând-o și ștergeți fiecare bobină pentru a elimina petele sau resturile. Re-umeziți și strângeți cârpa pentru fiecare arzător.
  • Cu bobine de arzător electric, evitați să vă umeziți conexiunea electrică și să nu le scufundați în apă.
  • Imagine intitulată Arzătoare curate pe o sobă 3
    3. Clătiți și uscați arzătoarele. Umeziți o cârpă curată cu apă curată și ștergeți bobinele arzătorului sau grătarelor din nou. Asigurați-vă că eliminați orice reziduu cu săpun care poate fi lăsat în urmă. Așezați arzătoarele pe un prosop curat pentru a se usca.
  • Pentru cele mai bune rezultate, lăsați arzătoarele să se usuce timp de câteva ore înainte de a le pune înapoi pe aragaz.
  • Metoda 2 din 4:
    Folosind soda de copt pe pete dure
    1. Imagine intitulată Arzătoare curate pe un pas de sobă 4
    1. Faceți o pastă de sodiu de coacere. Dacă petele încăpățânați rămân după ștergerea bobinelor de arzător sau grătare, utilizați un scrub de sodiu pentru a le îndepărta ușor. Într-un castron mic, adăugați 1-2 linguri de bicarbonat de sodiu. Adăugați încet picături de apă și amestecați până când amestecul atinge o consistență groasă de pastă.
  • Imagine intitulată Arzătoare curate pe o sobă Pasul 5
    2. Aplicați pasta. Folosind o cârpă moale, un burete sau o periuță de dinți veche, cu moale, aplicați ușor pasta de sodiu de copt pe petele de pe arzătoare. Pentru cele mai bune rezultate, aplicați numai pasta de bicicletă pentru bobinele de arzător sau grătare atunci când sunt îndepărtate din topul aragazului. Lăsați-i să stea timp de 15-20 de minute.
  • Imagine intitulată Arzătoare curate pe o sobă Pasul 6
    3. Ștergeți și uscați arzătoarele. Folosind o cârpă curată, umedă, ștergeți pastă de sodiu de coacere de pe arzătoare. Ștergeți cât mai bine posibil pentru a vă asigura că niciunul dintre amestec nu este lăsat în urmă pe arzătoare. Lăsați bobinele sau grătarele să se usuce complet înainte de a le retaua în sobă.
  • Metoda 3 din 4:
    Folosind amoniac
    1. Imagine intitulată Arzătoare curate pe o sobă 7
    1. Sacul arzătoarelor și adăugați amoniac. Scoateți bobinele arzătorului sau grătarele de pe vârful sobei și plasați-le în saci de ziploc separate, de dimensiuni galoane. Adăugați ¼ ceașcă (2 oz.) de amoniac simplu la fiecare sac de ziploc. Asigurați-vă că păstrați amoniacul departe de orice, care conține bleach, deoarece combinația celor două substanțe chimice poate provoca vapori toxici.
    • Amoniacul nu trebuie să acopere sau să acopere arzătoarele. Fumurile de la amoniacul din saci se vor dizolva încet construi și murdar pe arzătoarele tale.
  • Imagine intitulată Arzătoare curate pe un pas de sobă 8
    2. Sigilați și depozitați pungile. Sigilați fiecare sac de ziploc strâns. Deplasați-vă pungile în aer liber sau într-o cameră în care mirosul de amoniac nu vă va afecta și puneți-le pe o suprafață care nu va fi deteriorată dacă scurgerile de amoniac (e.G. un pardoseală din beton). Lăsați pungile să stea peste noapte sau timp de aproximativ 12 ore.
  • Imagine intitulată arzătoare curate pe o lovitură de sobă 9
    3. Ștergeți arzătoarele curate. Puneți mănuși de cauciuc de protecție înainte de a atinge arzătoarele înmuiate cu amoniac. Scoateți bobinele sau grătarele din sacii Ziploc. Ștergeți bine cu o cârpă sau un burete curat, umed și lăsați-le să se usuce la aer.
  • Metoda 4 din 4:
    Curățenie Suport de sticlă Top Arzătoare
    1. Imagine intitulată Arzătoare curate pe o sobă Pasul 10
    1. Stropiți sifonul de copt peste suprafață. Așteptați până când suprafața de plită de sticlă este în întregime rece înainte de curățare. Se presară bicarbonat de sodiu peste fiecare cerc de arzător (sau întreaga suprafață a plângei, dacă se dorește). Asigurați-vă că adăugați un strat gros de sodă de copt pentru a acoperi întreaga zonă pe care doriți să o curățați.
  • Imagine intitulată Arzătoare curate pe un pas de sobă 11
    2. Pulverizați suprafața cu oțet. Umpleți o sticlă de pulverizare cu oțet alb. Pulverizați suprafața aragazului cu oțetul. Asigurați-vă că toată sucul de copt este acoperit cu oțet și lăsați ingredientele să stea timp de 15 minute.
  • Imagine intitulată arzătoare curate pe un pas de sobă 12
    3. Ștergeți suprafața. Folosind o cârpă curată, umedă, ștergeți întreaga suprafață a aragazului. Re-umeziți și strângeți cârpa, după cum este necesar pentru a îndepărta complet sifonul de copt și oțetul. Lăsați ca suprafața să se usuce înainte de a folosi aragazul.
  • Imagine intitulată arzătoare curate pe un pas de sobă 13
    4. Eliminați petele încăpățânate. Pentru petele de mâncare încăpățânate sau mărci de scorch, utilizați un tampon de ștergere magică pentru curățare. Umeziți pad-ul și ștergeți ușor petele. Pentru a face curățarea ușoară, îndepărtați petele de îndată ce acestea apar pentru a le împiedica să-și afecteze suprafața aragazului.
  • Video: Cum să curățați arzătoarele pe o sobă

    Ceas
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar