Cum să curățați o sobă de sticlă de sticlă

Sobele de top sunt adesea mai susceptibile la zgârieturi și gropi datorită suprafețelor lor delicate, în special atunci când sunt curățate folosind bureți abrazivi și produse de curățare. Din fericire, curățarea lor este ușoară! Asigurați-vă că ați dezactivat aragazul și ați curățat resturile de mâncare și mâncarea blocată înainte de a încerca să curățați.

Pași

Metoda 1 din 3:
Înmuierea cu soda de coacere și apă
1. Umpleți un castron cu apă de la robinet fierbinte și câteva picături de săpun. Creați un amestec Sudsy, săpun pentru a vă scufunda prosopul. Săpunul readuce chimic cu uleiurile pentru a le rupe și de a le face mai ușor de îndepărtat, iar apa caldă va ajuta la accelerarea procesului.
  • Dacă preferați, puteți utiliza un amestec de oțet și apă de 50/50 în loc să adăugați săpunul de mâncare în apă.
  • 2. Submerge un prosop moale, microfibră în amestecul de săpun și apă. Un prosop de microfibră este suficient de blând pentru a curăța aragazul de sticlă de sticlă fără a zgâria suprafața aragazului. Lăsați prosopul să se înmoaie până când este saturat cu amestecul de săpun. Asigurați-vă că prosopul este suficient de mare pentru a acoperi întreaga sobă și dacă nu este, utilizați două prosoape.
  • 3. Stropiți un strat gros de sodiu de copt peste aragaz. Puteți să-l presați peste zona colorată sau puteți să-l presărați pe întregul top al aragazului pentru o curățare mai amănunțită.
  • 4. Scoateți prosopul și scoateți-l afară. Luați prosopul din amestecul de săpun și scoateți excesul de apă afară. Prosopul trebuie să fie suficient de umed pentru a umezi sifonul de copt, dar nu atât de umed încât creați baloane pe topul aragazului.
  • 5. Așezați prosopul pe aragaz și așteptați cel puțin 15 minute. Prosopul ar trebui să se așeze pe orice zone cu bicarbonat de sodiu pentru a preveni uscarea acestuia pe măsură ce se fixează în resturile de gătit rămase. Așteptați 15-30 de minute înainte de a scoate prosopul pentru a le oferi suficient timp pentru a înmuia în cele mai încăpățânate alimente.
  • 6. Curățați stovetul cu prosopul. Odată ce timpul este în sus, curățați-vă într-o mișcare circulară pentru cele mai bune rezultate, ridicând toate biții slăbiți de mâncare pe sobă. Soda de copt va acționa ca o frecare ușoară pentru a îndepărta orice reziduu rămas.
  • 7. Îndepărtați orice sodă de copt rămasă și reziduuri de apă. Utilizați un alt prosop microfibră uscat, curat pentru a șterge orice reziduu suplimentar și pentru a usca și a vă bucura de stovetop. Dacă există încă zone cu alimente sau ulei blocate, repetați procesul de bicarbonat de sodiu până când au plecat.
  • 8. Îndepărtați orice resturi rămase cu o lamă de ras sălbatic. Alegeți o lamă de ras care are un mâner pe ea, astfel încât să fie în siguranță și ușor să o înțelegeți. Apoi, apăsați lama pe marginea blocului de mâncare la un unghi de 45 de grade față de stovetop. Împingeți înainte pentru a glisa restul lamei sub mâncare și slăbiți-o. Continuați să faceți acest lucru până când mâncarea este complet de pe sobă, apoi ștergeți-o cu un prosop.
  • Repetați după cum este necesar pentru a slăbi orice alte blocuri de mâncare.
  • Fiți atenți și mergeți încet pentru a evita zgârierea aragazului sau tăierea dvs. Blade este foarte ascuțită!
  • Metoda 2 din 3:
    Curățarea cu un curățitor comercial
    1. Imagine intitulată Curățați o sobă de sticlă de sticlă Pasul 4
    1. Achiziționați o curățare specializată. Magazinele de hardware și unele magazine de produse alimentare vor transporta curățători special concepute pentru o sobă de sticlă de sticlă. Unele produse sunt disponibile ca un lichid turnat, în timp ce altele vin într-o sticlă de pulverizare. Alegeți oricare tip de produs pe care îl preferați.
  • 2. Se toarnă sau pulverizați lichidul pe aragaz. Aplicați mai curat Liberally. Se toarnă sau pulverizează produsul pe diferite zone de pe aragaz, concentrându-se în special pe zonele în care puteți vedea sau simți construirea de grăsime
  • 3. Curățați aragazul viguros. Utilizați un pad de spălare neobrazivă pentru a freca curat în grăsime și a blocat alimentele. Dacă aveți nevoie de putere suplimentară de spălare, utilizați marginea unei spatule de silicon pentru a răsturna la alimentele arse.
  • 4. Utilizați o lamă de ras cu un mâner pentru a răsturna orice alimente rămase. Țineți bladele de ras de mâner la un unghi de 45 de grade față de soba și apăsați-l pe marginea blocului de mâncare. Împingeți lama înainte pentru a obține lama sub alimente. Păstrați răzuirea lamei spre blocarea pe mâncare la un unghi până când mâncarea vine.
  • Repetați pentru a slăbi alimentele în alte locuri de pe aragaz.
  • Mergeți încet și aveți grijă să evitați zgârierea aragazului sau vă răniți. Lama de ras este foarte ascuțită!
  • 5. Buff Topul aragazului. Utilizați un prosop de hârtie sau o cârpă de microfibră pentru a șterge excesul de curățare și buff soba. Este posibil să trebuiască să schimbați prosopul pentru unul proaspăt dacă devine saturat. Lustruiți aragazul până când este uscat și strălucește suficient pentru a vă vedea reflecția.
  • Metoda 3 din 3:
    Menținerea unui aragaz curat
    1. Ștergeți imediat scurgerile. Cu cât permiteți mai mult deversări de alimente să stea pe vârful aragazului, cu atât este mai probabil ca ei să se întărească și să devină dificil de îndepărtat. Dacă sunteți îngrijorat, veți uita să vă întoarceți odată ce aragazul este rece, setați un cronometru timp de 20 sau 30 de minute după ce ați terminat gătitul.
  • Imagine intitulată Curățați o sobă de sticlă de sticlă Pasul 16
    2. Curățați soba cu apă cu săpun o dată pe săptămână. Creați aceeași soluție de săpun ca mai sus (un castron de apă caldă, cu câteva picături de săpun de mâncare ușoară) și să folosească un scruber neabraziv pentru a șterge alimentele și uleiul. A face acest lucru o dată pe săptămână vă va ajuta să țineți pasul cu curățarea și să evitați acumularea de grăsime.
  • 3. Utilizați oțetul pentru a elimina dungi. În cazul în care vârful de sticlă de sticlă are dungi sau puncte de apă după curățare, ștergeți soba în jos cu o cârpă moale dur cu 1-2 linguri de oțet. De asemenea, puteți utiliza și un produs obișnuit de curățare a sticlei.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Luați în considerare purtarea unei perechi de mănuși de curățare din cauciuc dacă mâinile sunt sensibile la apă caldă și bicarbonat de sodiu. Mănușile de curățare a cauciucului pot ajuta la prevenirea mâinilor să se usuce și să fie crăpate ca rezultat al curățării stove-ului utilizând această formulă.
  • Pentru plastic topit și alte murdărie dificilă, porniți soba la cea mai minimă căldură și așteptați ca partea superioară a soției să se încălzească. Apoi răzuiți murdăria. Suprafața de sobă caldă este mai ușor de curățat.
  • Dacă utilizați tigăi de fontă pe aragaz, puteți observa semne negre sau frotiuri după aceea. Curățarea carbonizării construite pe fundul tăvii înainte de utilizare poate ajuta la prevenirea acestor pete șiProtejați soba de sticlă de la daunele conexe.
  • Avertizări

    Nu folosiți niciodată un tampon de spălare sau o perie rigidă, pentru a curăța o sobă de sticlă. Acestea pot zgâria stovetul.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Bowl de dimensiuni medii
    • Săpun lichid de spălat vase
    • Apă caldă de apă
    • 2 prosoape moi, microfibră
    • Bicarbonat de sodiu
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar