Cum să curățați o sobă neagră

Black Sobe Tops pot crea un aspect elegant, modern pentru bucătăria dvs. și arată murdăria și petele mai puțin decât aparatele albe. Cu toate acestea, curățarea unui top negru necesită uneori îngrijire suplimentară pentru a evita zgârieturi sau dungi vizibile pe suprafață. Curățați soba cu dispozitivele de curățare naturale, non-abrazive, cum ar fi oțet și bicarbonat de sodiu, utilizați raclete sau tampoane de spălare concepute pentru topurile de sobe și de a umple suprafața cu o cârpă de microfibră după curățare.

Pași

Metoda 1 din 3:
Folosind o soluție de oțet
  1. Imagine intitulată Curățați un aragaz negru Pasul 1
1. Scoateți elemente de arzător detașabile și înmuiați-le în apă caldă. Umpleți chiuveta cu apă fierbinte, cu săpun și puneți niște capace de arzător detașabile sau grătare în ea pentru a înmuia în timp ce lucrați pe topul aragazului. Acest lucru va ajuta la eliminarea oricăror alimente sau grăsime crud de la elementele arzătorului și, de asemenea, facilitează curățarea aragazului în jurul arzătoarelor.
  • Când ați terminat curățarea aragazului, curățați elementele arzătorului cu un pad de spălare și clătiți-le înainte de a le pune înapoi pe aragaz.
  • Dacă arzătoarele dvs. nu pot fi detașabile sau au componente electrice, nu le înmuiați. În schimb, așezați o cârpă caldă și umedă peste bobine, fiind atenți să nu obțineți piesele electrice umede și ștergeți-le cu un prosop de hârtie în loc să le clătească.
  • Imagine intitulată Curățați un aragaz negru Pasul 2
    2. Clarificați orice resturi libere cu un prosop de hârtie. Ștergeți tot ce nu este blocat la suprafața aragazului și aruncați-o departe. De asemenea, puteți folosi un burete pentru acest lucru, dar un prosop de hârtie este adesea mai eficient, deoarece puteți alege bucăți libere cu ea.
  • Imagine intitulată Curățați un aragaz negru Top Pasul 3
    3. Pulverizați vârful de sobă cu o soluție 1: 1 de oțet și apă. Umpleți o sticlă de spray de uz casnic cu 1 parte apă și 1 parte oțet albă distilată. Pulverizați întreaga suprafață a sobei, adăugând câteva spray-uri suplimentare peste orice pete deosebit de dure.
  • Dacă nu vă place mirosul de oțet, înlocuiți-l cu o cantitate egală de suc de lămâie sau adăugați câteva picături de un ulei esențial la oțet și amestec de apă.
  • Imagine intitulată Curățați un aragaz negru Pasul 4
    4. Lăsați soluția să se înmoaie timp de 1-3 minute. Oțetul ar trebui să treacă prin grăsime și să slăbească orice alimente crude. Lăsați-o să stea de cel puțin 1 minut, sau mai mult dacă plângerea dvs. este foarte grasă sau murdară.
  • Imagine intitulată Curățați un aragaz negru Top Pasul 5
    5. Ștergeți suprafața aragazului cu un burete umed, săpun. Rulați un burete de mâncare sub apă caldă și adăugați câteva picături de săpun. Rulați buretele umed peste suprafața sobei și ștergeți orice grăsime sau resturi. De asemenea, puteți folosi partea aspră a buretelui pe pete, dar aveți grijă să curățați ușor.
  • Nu folosiți niciodată vată de oțel atunci când vă curățați partea superioară a aragazului, deoarece poate zgâria suprafața.
  • Imagine intitulată Curățați un aragaz negru Pasul 6
    6. Curățați apa de săpun cu un alt burete umed. Luați un burete separat și executați-l în apă caldă, fără săpun. Utilizați acest burete pentru a mări apa săpun și orice grăsime rămasă sau cruste. Este posibil să aveți nevoie să strângeți buretele și să o clătiți de câteva ori în timpul procesului pentru a obține suprafața complet curată.
  • Imagine intitulată Curățați un aragaz negru Pasul 7
    7. Uscați vârful aragazului cu o cârpă de microfibră. Pentru a evita crearea de dungi pe partea superioară aragazului negru, utilizați o cârpă microfibră pentru a usca și bucura de suprafața sobei odată cu curată. Acest lucru va păstra reziduurile de apă sau săpun de la uscare în modele vizibile.
  • Metoda 2 din 3:
    Curățarea cu soda de coacere
    1. Imagine intitulată Curățați un aragaz negru Pasul 8
    1. Puneți capacele de arzător și grătarele în apă fierbinte pentru a înmuia. Dacă elementele de arzător se înmoaie în timp ce lucrați pe topul aragazului, ei vor fi mai ușor de curățat. Curățați capacele arzătorului și grătarele cu un tampon de spălare și clătiți-le înainte de a le pune înapoi pe aragazul curat.
    • Unele arzătoare nu sunt detașabile sau pot avea componente electrice în ele care nu ar trebui să se ude. Dacă este cazul, puneți o cârpă caldă și umedă asupra arzătoarelor, în loc să le îmbibați și să le ștergeți cu un prosop de hârtie după spălare.
  • Imagine intitulată Curățați un aragaz negru Pasul 9
    2. Ștergeți soba cu un prosop uscat de hârtie. Acest lucru va elimina orice grăsime sau resturi libere care nu sunt atașate la topul aragazului. Adună orice frică cu prosopul de hârtie și aruncați-le departe.
  • Imagine intitulată Curățați un aragaz negru Top Pasul 10
    3. Presărați soda de copt peste întregul top. Utilizați mâinile sau pur și simplu scuturați cutia deasupra aragazului până când întreaga suprafață este acoperită în cel puțin un strat luminos de bicarbonat de sodiu. Puteți stropi puțin mai mult pe toate zonele deosebit de grase sau cruste.
  • Imagine intitulată Curățați un aragaz negru Pasul 11
    4. Acoperiți soba cu prosoape calde cu săpun timp de 15 minute. Aburul va ajuta la slăbirea alimentelor înclinate și va ajuta la tăierea bicarboratei prin grăsime. Luați câteva prosoape de bucătărie și le conduceți sub apă caldă, cu un pic de săpun. Strângeți-i până când nu picură foarte mult și le pun pe întreaga suprafață a aragazului.
  • Imagine intitulată Curățați un aragaz negru Pasul 12
    5. Utilizați prosoapele săpun pentru a șterge sifonul de copt. După 15 minute, începeți să măturați prosoapele din jurul suprafeței aragazului într-un model S. Acest lucru ar trebui să adune sifonul de copt, precum și orice crustă sau crustă slăbită. Utilizați prosoapele pentru a ridica resturile și aruncați-o în coșul de gunoi.
  • Imagine intitulată Curățați un aragaz negru Pasul 13
    6. Ștergeți soba în jos cu o cârpă umedă sau burete. Curățați orice sodiu sau mizerie rămasă cu o cârpă umedă, non-sapafăcătoare sau burete. Dacă cârpa devine prea murdară, clătiți-o și strângeți-o înainte de a șterge din nou.
  • Imagine intitulată Curățați un aragaz negru Pasul 14
    7. Buff suprafața sobei cu o cârpă de microfibră. Black Sobe Top tind să arate dungi după curățare, deci este important să se usuce suprafața cât mai curând posibil. Pânză de microfibră sunt ideale pentru crearea unui finisaj neted fără dungi vizibile.
  • Metoda 3 din 3:
    A scăpa de petele dure
    1. Imagine intitulată Curățați un aragaz negru Pasul 15
    1. Îndepărtați alimentele crude cu o racletă din lemn sau din plastic. Folosind vată de oțel sau o racletă de metal poate zgâria și strovele de dent, care este deosebit de evident pe suprafețele negre. Utilizați o racletă din lemn sau plastic sau o spatulă pentru a îndepărta petele crud-on, fără a deteriora soba.
    • Țineți răzuitorul la un unghi de 45 °, cu partea inferioară a răzuitorului înclinat în direcția pe care o răzuiți.
  • Imagine intitulată Curățați un aragaz negru Top Pasul 16
    2. Aplicați o soluție de sodiu și oțet de coacere. Faceți o pastă de sodiu de copt și oțet albă distilat și aplicați acest lucru la orice zonă problema. Pasta ar trebui să fie de aproximativ 4 părți de copt de sodiu la 1 parte oțet, dar adăugați mai multă oțet, dacă este necesar, pentru ao face suficient de umed pentru a rămâne împreună. Lăsați-o să stea timp de 1-2 minute, apoi curățați ușor pata cu un tampon de spălare. Ar trebui să fie slăbit și să se apropie ușor.
  • Dacă nu aveți oțet la îndemână, puteți înlocui aceeași cantitate de peroxid de hidrogen.
  • Imagine intitulată Curățați un aragaz negru Pasul 17
    3. Petele de curățare cu un suport de spălare a aragazului. Cel mai bine este să evitați tampoane generice de spălare, deoarece ele pot fi prea abrazive și de a face zgârieturi vizibile în vârfuri negre. În schimb, căutați tampoane de spălare proiectate special pentru topurile aragazului, care vor spune de obicei "Suprafață de top" sau "SOVE CLEANER" în etichetă.
  • Imagine intitulată Curățați un aragaz negru Pasul 18
    4. Utilizați un fluid de curățare top aragaz. Mai multe branduri de produse de uz casnic transportă fluide de curățare formulate special pentru curățarea topurilor. Dacă aveți pete deosebit de dure pe aragaz, evitați curățătorii chimici dur și căutați un produs care este proiectat pentru topuri.
  • sfaturi

    Intrați în obiceiul de a șterge aragaz după fiecare utilizare. Acest lucru va face mai ușor să-l păstrați curat, deoarece grăsimea și murdăria sunt mai greu de îndepărtat când au fost blocați pe sobă pentru câteva zile.
  • Este o idee bună să vă curățați soba cu soda de copt sau oțet în orice moment observați pete, pete sau la alimente crude care nu vor ieși când ștergeți aragazul cu un burete umed.
  • Dacă arzătorul se grăbește pe soba de gaz sunt extrem de murdari, încercați să le puneți în saci de plastic cu fermoar cu ¼ cană (aproximativ 60 ml) de amoniac, lăsându-i să stea peste noapte într-o zonă bine ventilată. După înmuiere, le clătiți cu apă și curățați-le cu un tampon de spălare.
  • Pe niște sobe de gaz, puteți ridica plângerea și curățați dedesubt.
  • Avertizări

    Nu amestecați niciodată înălbitorul și amoniacul sau înălbitorul și oțetul când curățați. Ele pot crea fum periculoase atunci când sunt combinate.
  • Asigurați-vă întotdeauna că aragazul este oprit și răcoros înainte de ao curăța.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar