Cum să curățați o sobă ceramică

Nimănui nu-i place o stroveste ceramică murdară.Din fericire, curățarea stovetului ceramic este un cinch.Presărați o sodiu de copt peste el, apoi înmuiați o cârpă mare de mâncare în apă caldă și cu săpun.Scârțâind-o și o pune peste sifonul de coacere.Permiteți-i să stea timp de aproximativ 15 minute, apoi ștergeți stovetul cu cârpa umedă.Dacă curățați alimente arse, amestecați o pastă de apă și bicarbonat de sodiu, aplicați-l pe stovetop și lăsați-l să stea pe zona arsă timp de 30 de minute înainte de a le șterge.

Pași

Metoda 1 din 3:
Efectuarea unei curățări regulate
  1. Imagine intitulată Curățați o sobă ceramică Pasul 1
1. Presărați o sodiu de coacere peste cooktop.Nu este nevoie să măsurați cantitatea exactă de sodiu de copt pe care îl utilizați.Doar deschideți capacul la recipientul de sodiu de copt și aplicați suficient pentru a acoperi ușor zona de stovetop pe care doriți să o curățați.Dacă stotul dvs. este într-adevăr grimi, aplicați un strat mai greu de bicarbonat de sodiu.
  • Vechile containere de brânză parmezan sunt ideale pentru stropirea sifonului de copt.Containerele similare cu găuri perforate prin capace sunt la fel de utile.Dacă aveți un astfel de container, umpleți-l cu bicarbonat de sodiu.Păstrați sifonul de copt din acest container peste stovetop.
  • Pentru a face sifonul de copt și mai eficient, unii oameni aleg să pulverizeze sifonul de copt cu o sticlă de pulverizare umplută cu oțet.Nu este nevoie să măsurați volumul de oțet pe care îl pulverizați peste zona pe care ați acoperit-o cu soda de coacere.Doar pulverizați o strat de lumină - suficient pentru a obține bobul de bicicletă.
  • Imagine intitulată Curățați o sobă ceramică Pasul 2
    2. Înmuiați o cârpă mare în apă cu săpun.Plasați o marfă mare în apă fierbinte, cu săpun.Ragul ar trebui să fie suficient de mare pentru a acoperi întreaga zonă pe care ați aplicat-o cu bicarbonat.
  • Imagine intitulată Curățați o sobă ceramică Pasul 3
    3. Așezați cârpa peste sifonul de copt.Scoateți cârpa din apă cu săpun.Scârțâind-o.Ar trebui să fie umedă, nu saturată.Așezați cârpa peste sifonul de coacere pe Stovetop.Așteptați 15 minute.
  • Dacă încercați să curățați întreaga suprafață a stovetului, utilizați o cârpă care acoperă întreaga suprafață sau o serie de cârpe mai mici care vă permit să acoperiți întreaga suprafață.
  • Imagine intitulată Curățați un aragaz ceramic Pasul 4
    4. Ștergeți sifonul de copt.Odată ce l-ați lăsat pe Labra să stea pe sobă timp de 15 minute, utilizați-l pentru a șterge stovetul.Mutați-l într-un cerc larg care curăță zona în care ați aplicat sifonul de coacere.Odată ce ați curățat bine șurubul ceramic, utilizați un burete umed sau o altă mașină de foc umedă pentru a curăța reziduul de sodiu rămase de la Stovetop.Lăsați-l să se usuce la aer.
  • S-ar putea să doriți să purtați mănuși în timpul etapei de ștergere.
  • Imagine intitulată Curățați o sobă ceramică Top Pasul 5
    5. Curățați scurgerile cât mai curând posibil.Dacă vărsați ceva pe stotaia ceramică și nu o curățați în curând, va fi mai greu să eliminați mai târziu.Lăsând o deversare pe șurubul tău ceramic, de prea lung, de asemenea, riscuri arzând orice a fost vărsat data viitoare când folosiți stovetopul.Prin urmare, curățați-vă stovetul cât mai curând posibil.
  • Dacă vărsați ceva în timp ce utilizați stovetul, așteptați până când se răcește înainte de a-l șterge.Altfel, s-ar putea să vă ardeți.
  • Imagine intitulată Curățați un aragaz ceramic Pasul 6
    6. Evitați curățătorii pe bază de amoniac.Curățarea cu un amestec de amoniac / apă sau un produs de curățare formulat cu amoniac nu poate curăța în mod eficient nimic altceva decât murdăria ușoară și amprentele digitale din stovetopurile ceramice.Folosirea unor astfel de curățători ar putea duce la pete irizante pe suprafață.
  • Evitați produsele de curățare abrazive.Curățitorii chimici precum cometa și AJAX vă vor deteriora stovetul ceramic.Nu utilizați aceste produse.
  • De asemenea, lână din oțel și tampoane de spălare abrazivă vor zgâria suprafața stovetului ceramic.
  • Metoda 2 din 3:
    Eliminarea semnelor de arsură
    1. Imagine intitulată Curățați o sobă ceramică Pasul 7
    1. Frecați pata cu o spatulă de silicon.Deplasați spatula în jurul patei cu mișcări circulare mici.Acest lucru va slăbi resturile care formează pata și fac culoarea să se estompeze.
  • Imagine intitulată Curățați un aragaz ceramic Pasul 8
    2. Faceți o pastă de sodiu de coacere.Se amestecă patru linguri de bicarbonat de sodiu și una sau două linguri de apă.Frotiu sifonul de copt pe zona arsă cu degetul sau cu un burete.Acoperiți zona cu o cârpă caldă și umedă.Așteptați 30 de minute.
  • Imagine intitulată Curățați o sobă ceramică Pasul 9
    3. Ștergeți zona curată.După 30 de minute a trecut, utilizați un burete sau o cârpă umedă pentru a șterge zona colorată.Dacă rămâne o parte din pata, reaplicați pasta de sodă de copt și cârpa umedă și încercați din nou.
  • Cea mai bună cârpă pentru a șterge zona cu o cârpă microfibră.Aceste cârpe sunt special concepute cu mai multe fibre decât o cârpă normală, ceea ce înseamnă că pot absorbi mai mult despre ceea ce încercați să ștergeți mai mult decât cârpele obișnuite.
  • Metoda 3 din 3:
    Curățarea petelor sau mărcilor grave
    1. Imagine intitulată Curățați o sobă ceramică Pasul 10
    1. Utilizați o radieră magică.O radieră magică este un tip special de burete.Structura sa microporoasă îi permite să curățe suprafețele care se dovedesc imposibil de curățat prin metode normale.Dacă stotul dvs. ceramic a rezistat soluțiilor de curățare a sifonului și a razorului razorului, încercați o radieră magică.
    • Puteți obține un radieră magică la magazinul dvs. local Big Barcare sau online.
  • Imagine intitulată Curățați un aragaz ceramic Pasul 11
    2. Utilizați un produs de curățare special formulat.Există o serie de produse disponibile concepute special pentru a curăța stovetopurile ceramice.Cerama Bryte și Top Cook sunt două astfel de curățători de bucătărie ceramică specializată.Fiecare produs de curățare este ușor diferit, deci consultați instrucțiunile producătorului pentru informații mai detaliate privind utilizarea.
  • În general, veți pulveriza sau presăratul dvs. cu agentul de curățare special formulat, apoi ștergeți suprafața cu o cârpă umedă sau un burete umed.
  • Aceste produse sunt utile pentru tăierea petelor de grăsime și materialul ars.
  • Imagine intitulată Curățați un aragaz ceramic Pasul 12
    3. Răsturnați resturile rămase.Dacă, după ștergerea șurubului ceramic în jos cu soda de copt și o cârpă umedă, nu este încă curată, utilizați un răzuitor de ras pentru a elimina resturile.Un răzuitor de ras este un scule mic constând dintr-un mâner și o lamă de ras cu marginea spre out.Rulați lama de-a lungul materialului ars într-un unghi ascuțit, menținând lama și mânerul cât mai aproape posibil de suprafața stovetului ceramic.
  • Ștergeți stovetul cu un burete umed, cu săpun înainte de ao răzgândi cu racletul de ras.
  • Nu mișcați lama într-o direcție care rulează paralel cu lama sau veți zgâria suprafața cooktopului.Mișcați întotdeauna lama într-o direcție care este perpendiculară de ea.
  • Curățarea stovetului cu un răzuitor de ras ar trebui să fie o ultimă soluție.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar