Cum să curățați o sobă electrică

Chiar dacă arzătoarele înfășurate ale celor mai multe tipuri de stoute electrice sunt concepute pentru a fi auto-curățare, unele scurgeri și mese ar putea necesita eforturi mai aprofundate. Să nu mai vorbim, arzătoarele dvs. vor acumula acumularea în timp. Pre-tratați-vă uimitorul prin ștergerea cu o cârpă umedă și rotirea arzătoarelor la înălțime. Îndepărtați murdăria din aragaz prin curățarea arzătoarelor curată împreună cu zonele de sub arzătoare. Mențineți-vă stovetopul folosind garnituri și ștergeți imediat mesele.

Pași

Partea 1 din 3:
Pre-tratarea stovetului
  1. Imagine intitulată Curățați un aragaz electric Pasul 1
1. Ștergeți uimitopul cu o cârpă umezită de apă. Arzatoarele ar trebui să fie reci la atingere. Utilizați o cârpă curată, fără scame, cum ar fi un tricou vechi sau un prosop de mâncare. Îndepărtați-l cu apă. Scrierea oricărei umidități în exces. Ștergeți ușor toate suprafețele dințatelor, inclusiv vârfurile și părțile laterale ale arzătoarelor bobinelor.
  • În unele cazuri, este posibil să aveți doar o stovetop plat, fără arzătoare cu înfășurate, ca o sobă de sticlă acoperită din sticlă. În general, aceste sobe sunt pur și simplu șterse cu un agent de curățare adecvat, cum ar fi curățenia ferestrei.
  • Scapăa lăsată în urmă pe arzatoarele cu bobină, va fuma neplăcut când îi porniți mai târziu. Din acest motiv, utilizați doar cârpe libere pentru a curăța aragazul electric.
  • Imagine intitulată Curățați un aragaz electric Top Pasul 2
    2. Întoarceți arzătoarele la cea mai înaltă setare. Aceasta este o măsură de auto-curățare proiectată în sobe electrice. Căldura mare va arde o mare parte din murdăria rămasă pe arzătorul înfășurat. Cu toate acestea, în multe cazuri, această caracteristică reduce doar murdăria. Este necesară o curățare amănunțită pentru a construi greu de murdărie sau a încăpățânat.
  • Această tehnică va cauza probabil ca fum să se ridice de la arzătoare. Acest lucru este natural. Împiedicați oprirea detectorului de fum prin pornirea unui ventilator de stovetop sau deschiderea unei ferestre.
  • Când fumul se oprește din arzătoare, au ars ceea ce pot. Opriți arzătoarele în acest moment.
  • Să se abțină de la atingerea arzătoarelor cu mâinile goale la scurt timp după ce le-ați dezactivat. Acest lucru ar putea avea ca rezultat Burns.
  • Imagine intitulată Curățați un aragaz electric Pasul 3
    3. Scoateți arzătoarele de la aragaz. Permiteți arzătoarelor să se răcească complet înainte de a le manipula. Majoritatea arzătoarelor cu bobină pot fi îndepărtate prin tratarea arzătorului în direcția opusă a conexiunii sale cu aragazul și ridicarea. Unele sobe pot avea elemente de fixare suplimentare. Consultați manualul de utilizare dacă aveți dificultăți în îndepărtarea arzătoarelor aragazului.
  • Dacă nu aveți manualul pentru aragaz, căutați-l pe numărul și numărul de model online. Majoritatea manualelor de aparate pot fi găsite în format digital online.
  • Partea 2 din 3:
    Îndepărtarea murdăriei de la o sobă electrică
    1. Imagine intitulată Curățați un aragaz electric Pasul 4
    1. Arzătoare cu arzătoare cu o cârpă umezită cu apă și săpun. Țineți arzătoare cu bobină, astfel încât capătul care se conectează la soba și furnizează bobina cu electricitate nu se udă. Clătiți cârpa în apă caldă și strângeți excesul de umiditate. Aplicați săpunul de mâncare la cârpă și să-l utilizați pentru a curăța arzătoarele bobinelor.
    • Pentru arzătoarele deosebit de murdare, este posibil să aveți nevoie să "clătiți" suprafețele în timpul curățării. Ștergeți suprafețele arzătorului murdar în jos cu o dezamăgire separată curată, fără scame.
  • 2. Utilizați prietenul lui Bar Keeper și un burete de spălare pentru arzătoare foarte murdare. Presărați prietenul barului de pe arzător. Apoi, umezi buretele de spălare. Frecați buretele împotriva arzătorului pentru a elimina orice resturi.
  • Acesta este un tratament eficient pentru arzătoare pe care nu le puteți curăța cu doar săpun și apă.
  • Imagine intitulată Curățați un aragaz electric Pasul 5
    3. Spargeți acumularea cu încăpățânare cu sifon de copt. Într-un castron mic sau cupă, combinați o jumătate de ceașcă (118 ml) de sodă de copt și 3 sau 4 linguri (44.4 sau 59 ml) de apă.Acest lucru va face o pastă groasă. Aplicați această pastă arzătoarelor murdare timp de aproximativ 20 de minute.
  • Când pasta de sodă de copt este prin, scoateți-o prin ștergerea cu o cârpă umedă, curată, fără scame. Clătiți această pânză adesea pentru a îndepărta pasta de la ea.
  • Această pastă de curățare a sodului de copt poate fi utilizată pentru a curăța o mare parte a aragazului. De exemplu, ați putea dori să salvați unii pentru a curăța zonele sub arzătoare.
  • Imagine intitulată Curățați un aragaz electric Top Pasul 6
    4. Curățați zonele de sub arzătoare. Utilizați o stare de dezamăgire curată, apă caldă și un pic de săpun lichid pentru a șterge aceste zone. Dacă rămâne o pastă de sodă de copt, acest lucru poate fi folosit ca înlocuitor de săpun. Zonele murdare ușor de curățat cu un tampon de curățare. Evitați obținerea capătului socket (conectare) al arzătorului umed.
  • În unele cazuri, este posibil să aveți nevoie de un răzuitor de cooktop pentru a elimina gunk-on gunk. Acestea sunt de obicei făcute dintr-un material plastic dur pentru a preveni zgârieturile la stovetop.
  • Imagine intitulată Curățați un aragaz electric Top Pasul 7
    5. Reasamblați-l pe Stovetop. Ștergeți toate suprafețele cu arzătoarele dvs. de fixare și bobine cu un prosop uscat, curat, fără scame. Reintroduceți arzătoarele în pozițiile lor de pe aragaz. Rulați fiecare arzător pentru a verifica dacă ați instalat fiecare corect, apoi utilizați Stovetopul curat așa cum vă rog.
  • Partea 3 din 3:
    Menținerea stovetului dvs. electric
    1. Imagine intitulată Curățați un aragaz electric Pasul 8
    1. Împiedicați mesele utilizând garnituri sub arzătoare. Zona scufundată sub arzătoarele cu bobină se numește tigaie de picurare. Această parte a sobei tinde să se murdărească repede. Salvați-vă timp și efortul petrecut cu curățarea utilizând garnituri Pan DRIP, care sunt disponibile la cele mai multe supermarketuri și magazine de bacanie.
    • Economisiți bani prin realizarea propriei căptușeli de picurare din folie de aluminiu. Stratul inferior al tigaiei de scurgere cu folia și aruncați folia când devine murdar.
  • Imagine intitulată Curățați un aragaz electric Pasul 9
    2. Ștergeți mesele așa cum apar. De fiecare dată când cooktopul se răcește, ar trebui să-l ștergeți cu o cârpă curată și fără scame. Acest lucru vă va păstra aragazul curat și bine întreținut. De asemenea, ajută la prevenirea acumulării grele care poate fi consumatoare de timp pentru a elimina.
  • Stabiliți un timp în fiecare zi, puteți face un obicei să curățați cu ușurință aragazul. Acest lucru vă va face mai ușor să vă amintiți să faceți în mod regulat.
  • Imagine intitulată Curățați un aragaz electric Pasul 10
    3. Deep-curățați-vă soba în mod regulat. Chiar și curățarea meselor așa cum apar, în timp, scurgeri și spatter se vor construi pe suprafețele mașinii dvs. Păstrarea cu curățarea luminii zilnice, totuși, ar trebui să facă o scurtă perioadă de timp de curățare rapidă și relativ ușoară.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    Avertizări

    Nu atingeți niciodată arzătoare fierbinți cu mâinile goale. Acest lucru poate provoca arsuri.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Mâncăruri (preferate fără scame)
    • Săpun lichid de săpun
    • Bicarbonat de sodiu
    • Cook Top răzuitor (opțional)
    • Plăcuță ușoară de curățare (sau burete de frecare ușoară a bucătăriei)
    • Bowl mic (sau cupă)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar