Cum de a valorifica un titlu de carte

Care nu știu cum să valorifice titlurile de carte poate prezenta adesea o problemă. Cu toate acestea, prin învățarea și urmărirea regulilor de capitalizare, vă puteți asigura că scrisul dvs. va fi format atât formal, cât și corect.

Pași

Partea 1 din 3:
În urma regulilor generale de capitalizare
  1. Imaginea intitulată capitalizează un titlu de carte Pasul 1
1. Faceți toate cuvintele cinci litere și capital mai lungi. Chiar dacă cuvintele sunt prepoziții sau conjuncții, care nu sunt de obicei capitalizate, acestea ar trebui să fie capitalizate dacă sunt cinci litere sau mai mult.
  • Pentru a demonstra, conjuncția "între" este capitalizată, cum ar fi în roman Lumina dintre oceane.
  • Există câteva stiluri care iau o excepție de la această regulă. Associated Press și MLA capitalizează cuvintele cu patru sau mai multe litere, APA cu cinci sau mai multe, și manualul de stil Chicago nu are capitalizarea bazată pe lungimea cuvântului. Întotdeauna să fii conștient de ce stil este necesar.
  • Imaginea intitulată capitalizează un titlu de carte Pasul 2
    2. Capitalizați primele și ultimele cuvinte ale titlului cărții. În ciuda lungimii cuvintelor și dacă Cuvântul este o conjuncție, o preposition sau un articol, primele și ultimele cuvinte ar trebui să fie întotdeauna capitalizate.
  • De exemplu, în roman Despre soareci si barbati, Cuvântul "de" este capitalizat, chiar dacă este o preposition care este mai mică de cinci litere.
  • Imaginea intitulată capitalizează un titlu de carte Pasul 3
    3. Capitalizați următoarele cuvinte de fiecare dată: de asemenea, dacă, dacă, astfel, și când. Indiferent de lungimea cuvântului, parte a discursului sau poziția cuvântului în titlu, aceste cuvinte sunt întotdeauna capitalizate.
  • Imaginea intitulată capitalizează un titlu de carte Pasul 4
    4. Aplicați toate aceleași reguli atunci când o carte conține paranteze ca parte a titlului. Conținutul din paranteze ar trebui să urmeze aceleași reguli privind părțile de vorbire și lungimea cuvântului. Cu toate acestea, ei nu respectă regula despre valorificarea primelor și ultimelor cuvinte într-un titlu, cu excepția cazului în care parantezele apar efectiv la începutul sau la sfârșitul titlului cărții.
  • Pentru a ilustra, în carte (Un) aranjate, Prefixul "ONU" este capitalizat deoarece apare ca primul "cuvânt" al titlului cărții.
  • Cu toate acestea, când parantezele apar în mijlocul titlului, cum ar fi în cartea Cum morcovii au câștigat războiul troian: povestiri curioase (dar adevărate) ale legumelor comune, Se aplică toate regulile de capitalizare. Cuvântul "dar" nu este capitalizat deoarece este o conjuncție, în timp ce cuvântul "adevărat" este capitalizat deoarece este un adjectiv.
  • Partea 2 din 3:
    Valorificarea substantivelor, verbelor, adjectivelor și adverbelor
    1. Imaginea intitulată capitalizează un titlu de carte Pasul 5
    1. Localizați toate substantivele și valorificați-le. Un substantiv este definit ca un cuvânt care identifică o persoană, un animal, un loc, un lucru sau o idee. Capitalizați toate substantivele, chiar dacă acestea sunt mai mici de cinci litere.
    • De exemplu, în titlu Ferma de animale Cuvântul "animal" este capitalizat deoarece este un animal, iar "ferma" este capitalizată pentru că este un lucru (în ciuda faptului că este mai mic de cinci litere).
  • Imaginea intitulată capitalizează un titlu de carte Pasul 6
    2. Găsiți toate verbele și valorificați-le. Verbele "fac" cuvinte care exprimă o acțiune fizică, o acțiune mentală sau o stare de a fi. Capitalizați toate verbele, chiar dacă acestea conțin mai puțin de cinci litere.
  • De exemplu, în roman Să ucizi o pasăre cântătoare, "Kill" este capitalizată deoarece este un verb de acțiune, chiar dacă este mai mic de cinci litere.
  • Verbele comune care provoacă dificultăți sunt: ​​Fii, am fost, sunt, este, era, era și erau. De exemplu, în titlu Eu sunt Morsa, "AM" este capitalizată deoarece este un verb care demonstrează acțiunea de a fi.
  • Imaginea intitulată capitalizează un titlu de carte Pasul 7
    3. Capitalizați toate adjectivele din titlu. Adjectivele sunt cuvinte care descriu sau modifică un substantiv. Ele sunt folosite pentru a descrie ce fel, ce culoare sau câte substantive sunt descrise. Capitalizați orice cuvinte care descriu substantive, chiar dacă acestea sunt mai mici de cinci litere în lungime.
  • Pentru a demonstra, în carte Un pește, doi pești, pește roșu, pește albastru ", toate numerele sunt capitalizate deoarece sunt adjective și descriu cât de multe pești sunt prezenți. În plus, culorile "roșu" și "albastru" sunt capitalizate deoarece descriu aspectul peștelui.
  • Imaginea intitulată capitalizează un titlu de carte Pasul 8
    4. Localizați toate adverbele și valorificați-le. Adverbs modifică verbe și descrie când, unde sau cum este finalizată o acțiune. Adverbs se vor termina adesea în "Ly", dar nu întotdeauna. Capitalizați orice adverbe, chiar dacă sunt mai mici de cinci litere.
  • Pentru a ilustra, cuvântul "desculț" în roman, Rularea descultului, este capitalizată deoarece descrie modul în care se execută unul.
  • Ocazional, conjuncția / propoziția "dar" va funcționa ca adverb și ar trebui să fie capitalizată în aceste situații. Când este folosit ca un adverb, acesta va urma imediat un verb și poate fi înlocuit cu cuvinte precum "numai" sau "doar". De exemplu, în titlu Viața e doar un vis, "Dar" este capitalizată pentru că descrie verbul "este".
  • Partea 3 din 3:
    Lăsarea conjunctivelor, prepozițiilor și articolelor mici
    1. Imaginea intitulată capitalizează un titlu de carte Pasul 9
    1. Evitați capitalizarea conjuncțiilor. Conjuncțiile sunt cuvintele care se alătură altor cuvinte sau grupuri de cuvinte. Conjuncțiile comune sunt cuvinte precum "și" "" sau "și" nici ".Conjuncțiile trebuie capitalizate numai dacă sunt cinci litere sau mai mult în lungime.
    • De exemplu, în roman Bătrânul și marea, Cuvântul "și" rămâne ne-capitalizat deoarece este o conjuncție care are o importanță mai mică și este obișnuită doar pentru a se alătura grupurilor de cuvinte.
    • Indiferent de lungime, conjuncțiile ar trebui să fie capitalizate dacă acestea sunt primul sau ultimul cuvânt al titlului.
  • Imaginea intitulată capitalizează un titlu de carte Pasul 10
    2. Nu valorificați propozițiile. Cuvântul preposition înseamnă "poziționat înainte", așa că preposițiile sunt cuvinte care preced un substantiv și demonstrează o relație între două cuvinte. Prepozițiile comune includ: în, în, în jurul, în jurul, de mai sus, de la și pentru. Evitați capitalizarea prepozițiilor, cu excepția cazului în care acestea sunt cinci litere sau mai lungi.
  • Pentru a demonstra, în roman Vrajitorul din Oz, "De" este preposition care arată relația dintre vrăjitor și țara Oz. Rămâne cu litere mici, deoarece este o preposition care este mai mică de cinci litere.
  • Prepositions care sunt cinci litere sau mai lungi ar trebui să fie capitalizate. De exemplu, prepositionul "între" este capitalizat în roman, O plimbare printre pietre funerare.
  • Indiferent de lungime, prepozițiile ar trebui să fie capitalizate dacă acestea sunt primul sau ultimul cuvânt al titlului.
  • Imaginea intitulată capitalizează un titlu de carte Pasul 11
    3. Lăsați articolele mici. Articolele sunt folosite pentru a demonstra cititorului dacă un substantiv este specific sau nespecific. Articolele în limba engleză includ "" ", care este un articol definit, și" A "și" A ", care sunt articole nedeterminate.
  • Pentru a ilustra, în roman Să ucizi o pasăre cântătoare, "A" este un articol nedeterminat și, prin urmare, nu este capitalizat.
  • Singurul articol ar trebui să fie capitalizat atunci când sunt primul sau ultimul cuvânt al titlului. De exemplu, în The Great Gatsby, Articolul "" este capitalizat ca primul cuvânt al titlului.
  • sfaturi

    Cuvântul "i" este întotdeauna capitalizat.
  • Titlurile de carte sunt abundente, astfel încât să mergeți la o bibliotecă locală și să răsfoiți rafturile pentru a vă familiariza cu titluri de carte și cum sunt scrise.
  • Încercați să determinați mai întâi partea fiecărui cuvânt a cuvântului, astfel încât veți putea urma regulile bazate pe părți ale vorbirii.
  • Avertizări

    Uneori fontul folosit pe coperta unei cărți este scris în toate capacele. Nu trebuie să scrieți niciodată un titlu în toate literele majuscule, cu excepția cazului în care fontul pe care îl utilizați nu are litere mici.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar