Cum să fii un bun maestru de ceremonii

Un maestru de ceremonii (cunoscut și ca un MC sau Emcee) este gazda oficială pentru un eveniment, performanță sau partid. În mod normal, un maestru de ceremonii introduce vorbitori, face anunțuri și se angajează cu publicul pentru a păstra agenda ceremoniei care curge cât mai bine posibil. În timp ce fiul de maestru al ceremoniilor ar putea părea o sarcină descurajantă, există câteva moduri în care vă puteți conecta responsabilitatea ca MC și radiați încrederea și carisma pentru a păstra ceremonia de divertisment pentru toți.

Pași

Partea 1 din 2:
Pregătirea înainte de eveniment
  1. Imaginea intitulată Fii un bun maestru de ceremonii Pasul 1
1. Cunoaște-ți evenimentul. Cunoașterea evenimentului dvs. este importantă pentru toate tipurile de ceremonii, fie că este vorba de o nuntă, absolvire, bar mitzvah, friptură celebritate etc. Tipul de eveniment va dicta tipul de atmosferă, MC, trebuie să creeze. Știind ce se întâmplă, ce ar trebui să fie vorbit despre și ce urmează este cheia pentru a fi un MC de succes.
  • Luați în considerare întâlnirea cu oamenii care organizează evenimentul și trecând în detaliu structura planificată și revizuirea itinerarului evenimentului în detaliu.
  • Imaginea intitulată Fii un bun maestru de ceremonii Pasul 2
    2. Cunoașteți responsabilitățile. MC este responsabil pentru crearea și susținerea atmosferei intenționate pe tot parcursul evenimentului. Atmosfera intenționată poate varia în funcție de tipul de eveniment, deși majoritatea evenimentelor care angajează un MC caută să creeze o atmosferă distractivă și energică. Ca MC, principalele dvs. responsabilități includ:
  • Menținând evenimentul care curge și depășește între segmentele evenimentului.
  • Menținând interesul publicului și asigurați-vă că se distrează.
  • Ajutând publicul să se simtă respectat și să se angajeze cu ei în timpul evenimentului.
  • Ajutând difuzoarele să se simtă evaluate.
  • Păstrarea evenimentului la timp.
  • Păstrarea tuturor actualizată cu privire la ceea ce se întâmplă la eveniment.
  • Imaginea intitulată Fii un bun maestru de ceremonii Pasul 3
    3. Cunoașteți așteptările dvs. de rol. Fiind un MC înseamnă că aveți un mare simț al umorului, puteți lucra o mulțime și sunteți un vorbitor public practicat. Aceasta înseamnă că trebuie să fiți pregătiți să improvizați, astfel încât să puteți reacționa eficient la ceea ce poate apărea. De exemplu, este posibil să trebuiască să distrați publicul în timp ce așteptați ca vorbitorul următor să iasă din baie sau pentru ca microfonul rupt să fie înlocuit.
  • Amintește-ți să zambești. Zâmbetul consolidează ambianța distractivă și ușoară a evenimentului și vă face să pari să fii un MC entuziast.
  • Țineți minte că doar pentru că sunteți MC, nu sunteți celebritatea spectacolului. Ar trebui să-i faci pe alții să se simtă ca și cum ar fi stelele spectacolului.
  • Imaginea intitulată Fii un bun maestru de ceremonii Pasul 4
    4. Faceți cercetarea. Contactați difuzoarele cheie pentru a afla câteva informații de fundal și pentru a utiliza aceste informații pentru a vă pregăti introducerea pentru difuzoare. Această cercetare de fond vă va ajuta să construiți introduceri care sună mai personale și autentice.
  • Aflați dacă există membri speciali de audiență care ar trebui să fie recunoscuți în timpul evenimentului.
  • Asigurați-vă că revizuiți numele și titlul tuturor, astfel încât să știți cum să o spuneți pe scenă când vine timpul să-și facă anunțul.
  • Sfat de experți
    Stefanie Chu-Leong

    Stefanie Chu-Leong

    Planificator & Senior Event Planner, Syllify Eventssstefanie Chu-Leong este proprietarul și planificatorul de evenimente Senior pentru evenimente, o afacere de gestionare a evenimentelor, bazată pe zona San Francisco Bay și California Central Valley. Stefanie are peste 15 ani de experiență de planificare a evenimentelor și este specializată în evenimente la scară largă și ocazii speciale. Are un BA în marketing de la Universitatea de Stat din San Francisco.
    Stefanie Chu-Leong
    Stefanie Chu-Leong
    Planificator și planificator de evenimente Senior, stabilește evenimente

    Expertul nostru este de acord: Faceți-vă cercetarea și aflați toate detaliile despre vorbitorii dvs. care vă vor stimula încrederea și vă vor face un MC mai bun. Puteți începe prin învățarea numelor tuturor și cum să le pronunți.

  • Imaginea intitulată Fii un bun maestru de ceremonii Pasul 5
    5. Rămâneți organizat. Creați sau examinați o agendă dată pentru eveniment și planificați, minut după minut, programul evenimentului. Luați în considerare timpul necesar pentru a obține și de pe scenă, faceți introduceri pentru oaspeți și discursuri sau vă mulțumesc de la membrii clienților.
  • Luați în considerare făcând un script dur de ceea ce veți spune de-a lungul nopții. Acest script este ceva pe care îl puteți memora, aveți mici carduri pentru a vă menține pe sarcină sau aveți o schiță proiectată pe tot parcursul evenimentului pentru a vă urmări.
  • Poate fi util să spuneți organizatorului principalului evenimentului că, ca MC, veți răspunde doar la o singură persoană responsabilă. Dacă ar trebui să se facă modificări la program, singura modalitate prin care veți permite acest lucru este dacă persoana responsabilă aprobă modificările. Acest lucru va reduce amestecurile și comunicația necorespunzătoare în timpul evenimentului și va ajuta evenimentul să funcționeze mai fină.
  • Partea 2 din 2:
    În timpul evenimentului
    1. Imaginea intitulată Fii un bun maestru al ceremonii Pasul 6
    1. Rămân calm. Fiind un MC este o mulțime de presiune. Succesul evenimentului este în mare măsură contribuit la cât de bine păstrează lucrurile pe drumul cel bun. În timp ce procedura evenimentului poate deveni hectică, este important să rămână calm și să vă concentrați asupra menținerii personalului dvs. MC. Pentru a vă menține răcoarea, încercați:
    • Continuând dacă vă încurcați. Oprirea va face doar greșeala dvs. mult mai evidentă. Încercați să vă plimbați cu pumnii și să continuați din greșeală. Dacă faceți acest lucru cu succes, publicul va uita cel mai probabil ca mistretul dvs.
    • Găsirea unui loc de a privi în timp ce vorbește. Privind ca membrii publicului individual să vă facă mai nervos în timp ce vorbiți. În schimb, încercați să priviți capetele membrilor audienței pentru a reduce intimidarea unul pe un contact vizual.
    • Încetinirea cu cuvintele dvs. Nimic nu arată că ești mai nervos ca un MC, decât să vorbești prea repede. Vorbind prea repede poate duce la greșeli și stuttering, care poate afecta oamenii care vă înțeleg. Luați-vă timpul și întrerupeți ușor între propoziții.
  • Imaginea intitulată Fii un bun maestru de ceremonii Pasul 7
    2. Pregătiți deschiderea evenimentului. Introduceți-vă și Bine ați venit publicul la eveniment. Identificați grupurile specifice, principale ale publicului dvs. și salvați-le în mod individual. Aceste salutări nu trebuie să fie înalte de lungă durată, dar trebuie să fie autentice.
  • De exemplu, ați putea spune ceva asemănător ", tuturor fermierilor noștri de la dispozitive de lapte care au călătorit până la Wisconsin și au trebuit să conducă pe teritoriul ursului pentru a ajunge aici, o primire călduroasă."
  • Imaginea intitulată Fii un bun maestru al ceremonii Pasul 8
    3. Introduceți difuzoarele. MC are responsabilitatea esențială a introducerii diferiți vorbitori care vin pe scenă, precum și alți oameni cheie la eveniment. Cu cât un oaspete este mai pertinent, cu atât trebuie să fie o introducere mai detaliată și adaptată. Odată ce ați făcut introducerea dvs. pentru un vorbitor, conduceți audiența în aplauzirea difuzorului până când ajung la microfonul de vorbire. Când vorbitorul a terminat dăruirea lor, conduceți publicul din nou în aplauze până când difuzorul este în afara scenei și pe drumul spre scaunul lor.
  • Deoarece una dintre cele mai mari responsabilități ca MC este de a menține evenimentul care rulează la timp, nu vă fie frică să notificați un vorbitor dacă acestea sunt peste timpul lor atribuit. Puteți încerca să le dați o notă sau să le dați un fel de Cue vizuale, cum ar fi rotirea unui deget îndreptat în sus pentru a încerca să comunice "înfășurați-l."
  • Înainte de a continua să introduceți următorul segment, mulțumesc difuzorului pentru prezentarea lor și atingeți ușor pe ceva ce au menționat în timp ce vorbitorul pe scenă. Această referință poate fi ceva care a fost amuzant, interesant sau amestecat. Aceasta arată că sunteți un MC atent și confirmă valoarea prezentării vorbitorului.
  • Imaginea intitulată Fii un bun maestru de ceremonii Pasul 9
    4. Punte între segmente. Conectarea unui segment la următorul poate fi mai ușor utilizând un umor pentru a reduce cele două. Înainte de începerea evenimentului, încercați să pregătiți niște biți de vorbire cum ar fi remarcile, anecdote sau glume care pot fi utilizate între segmente. De asemenea, comentează ce sa întâmplat. Încercați să găsiți ceva amuzant sau semnificativ despre difuzorul sau performanța anterioară și trecerea de acolo pe următorul difuzor sau performanță.
  • Dacă vă aflați într-un loc ciudat, încercați să vă întrebați întrebările dvs. de audiență. Întrebările ar trebui să fie păstrate la un răspuns "da" sau "nu", dar prin punerea la întrebări, puteți păstra publicul angajat și concentrat, în timp ce vă întăriți comanda ca MC.
  • Nimic nu este mai rău decât un MC care nu recunosc ceva care tocmai a avut loc pe scenă. Aceasta dă impresia că MC nu este conștient de ceea ce se întâmplă.
  • Dacă evenimentul este de câteva ore, ar putea fi util să se acorde un scurt rezumat al performanțelor și prezentărilor care au avut loc în timpul pauzelor în acțiune. De asemenea, puteți dezvălui ceea ce urmează să vină în continuare.
  • Imaginea intitulată Fii un bun maestru al ceremonii Pasul 10
    5. Fi pregătit pentru orice. Așa cum am menționat mai devreme, un MC MC trebuie să fie întotdeauna pe degetele lor de la picioare. Evenimentele live sunt notorii pentru că aveți ușor sughițe: un server ar putea vărsa o băutură, muzica greșită ar putea juca, sau difuzorul programat ar putea fi în drum spre baie. Păstrați controlul asupra evenimentului prin faptul că sunteți gata să netezească peste orice distragere sau de prost pentru a păstra lumina de spirit.
  • Dacă ceva nu merge bine sau cineva acționează nesuferit, MC trebuie să rămână pozitiv.
  • Amintiți-vă că nu este treaba dvs. de a mustra pe cineva, este treaba dvs. să păstrați lucrurile să funcționeze fără probleme in ciuda de ceva nu merge bine. Un MC având o atitudine negativă în orice mod, ar fi extrem de dezagreabilă și inadecvată.
  • Imaginea intitulată Fii un bun maestru al ceremonii Pasul 11
    6. Închideți evenimentul. Închiderea evenimentului ar trebui să fie la fel de interesantă și sinceră ca deschiderea dvs. În mod normal, închideți evenimentul, MC mulțumește tuturor participanților, vorbitorilor și artiștilor interpreți sau executanți. Sunt bune maniere pentru a mulțumi și tuturor celor care au ajutat la punerea în aplicare a evenimentului. Rezumați ceea ce a avut loc la eveniment și ceea ce sa învățat și apoi în funcție de ce fel de eveniment a fost, încurajați membrii audienței să ia măsuri.
  • Acest lucru ar putea însemna să veniți din nou pentru următoarea adunare, donând bani sau continuarea unui pionier într-un anumit domeniu. Orice ar fi, încurajați-vă publicul să participe.
  • sfaturi

    Fii încrezător și se referă la mulțime.
  • Zâmbet. Arata ca esti fericit sa fii acolo.
  • Vino pregătit, dar nu-l așa cum ați citit de la un scenariu.
  • În timp de întârzieri adăugați unele fapte, glume, afaceri actuale etc. Pentru a evita tăcerea ciudată.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar