Cum să se ocupe de o mamă de control ca o mame adolescentă

Ca o mame adolescentă, poate fi dificil să vă afirmați limitele dacă mama dvs. controlează, să depășească sau să restrictive, mai ales dacă sunteți dependenți financiar de ea sau să trăiți în casa ei. Pentru a obține, ar trebui să începeți să stabiliți limite și să afirmați controlul zilnic. Dacă situația este severă, este posibil să trebuiască să stați jos și să discutați cu mama dvs. despre această problemă. Găsiți alte surse de sprijin social și mental în afara familiei dvs. pentru a vă ajuta să faceți față comportamentului mamei dvs. În funcție de vârsta și situația financiară, este posibil să începeți să începeți să lucrați pentru o situație de viață independentă.

Pași

Metoda 1 din 4:
Comunicarea zilnică
  1. Imaginea intitulată începe o nouă zi 16
1. Stabiliți-vă limitele. Notați o listă cu tot ceea ce mama dvs. se așteaptă de la dvs. că găsiți nerezonabili. Odată ce ați determinat ce tipuri de libertăți doriți, puteți scoate limitele. Exprimați clar aceste limite la mama ta. Lăsați-o să știe că sunteți încă dispuși să comunicați și să lucrați cu ea, dar că nu vă puteți supune orbește tuturor așteptărilor sale.
  • De exemplu, informați-o cât de mult trebuie să faceți ceva. Spune: "Mă bucur să vă ajut în jurul casei, dar vă rog să-mi dați cel puțin o notă de o oră pentru a face ceva, astfel încât să-mi pot termina și cealaltă lucrare."
  • Ar trebui să consolidezi în mod constant aceste limite. De exemplu, dacă vă spune că nu ar trebui să lăsați copilul să se uite la televizor, puteți spune: "Mulțumesc pentru sfatul dvs., dar ca mama lor, cred că ar trebui să fie ok pentru ei să urmărească câteva desene animate."
  • Imaginea intitulată Vorbește mama în a spune da pasul 1
    2. Explicați de ce nu puteți face ceva. Dacă mama ta cere să faci ceva pe care nu-l în stare sau nu dorești să faci, să-i dai un motiv bun în față sau să vezi dacă o poți oferi o alternativă rezonabilă. Ea poate fi doar frustrată de ceva care trebuie să se facă și nu de fapt supărat pe tine. Acest lucru va stabili că nu vă răzvrătiți, ci mai degrabă aveți motive legitime pentru care nu puteți asculta. Nu răspundeți pur și simplu "nu" sau "nu pot."
  • De exemplu, dacă mama ta încearcă să-ți restricționeze mișcarea în afara casei, în loc să răspundă, "Nu este corect," Poți spune: "Știu că te uiți la mine, dar nu cred că este sănătos pentru copilul meu și eu să fiu cooped în casă toată ziua. O să-i iau în parc."
  • Imaginea intitulată Vorbiți mama în a spune Da Pasul 2
    3. Să negocieze așteptări mai rezonabile. Afirmarea independenței dvs. înseamnă că este posibil să trebuiască să renegați în mod continuu limitele, așteptările și regulile bazate pe situația dvs. actuală. Când mama dvs. exprimă o nouă regulă sau o cerere, răspundeți ușor cu o contra-ofertă. Acest lucru ar trebui să ia în considerare cererile sale în timp ce vă oferă mai multă libertate și cameră.
  • De exemplu, dacă mama dvs. vă așteaptă să raportați oriunde mergeți, puteți spune: "Vă voi suna la ora trei pentru a vă actualiza, dar nu cred că pot verifica mai des decât asta."
  • Dacă sunteți încă în școală, poate fi extrem de dificil să vă terminați școala în timp ce vă îngrijiți de un copil propriu. Dacă mama ta vă nagă despre notele dvs., spuneți-i că lucrați atât de greu cât puteți. Puteți spune: "Educația mea este importantă pentru mine, dar este și copilul meu. Indiferent de clasa pe care o primesc, o să știu că am încercat cel mai greu."
  • Imaginea intitulată matrița cu pasul de demnitate 10
    4. Empatizează cu ea. Mama ta vrea probabil cele mai bune pentru tine. În timp ce acest lucru se poate manifesta ca un comportament de control, încercați să vă întoarceți și să vedeți lucrurile din perspectiva ei. Nu numai că acest lucru vă va ajuta să apreciați lucrurile bune pe care le face, dar vă pot ajuta să găsiți o modalitate de a obține în jurul caracteristicilor sale mai îndepărtate.
  • Dacă locuiți cu mama dvs. sau în funcție de ea pentru sprijinul financiar, înțelegeți că ar putea fi subliniată și ea. S-ar putea să nu fi așteptat să ajute la ridicarea unui alt copil. Poate că intenționa să economisească bani pentru pensionare care acum folosește pentru a ajuta la îngrijirea copilului dumneavoastră. Poate că trebuie să ia schimburi suplimentare la locul de muncă. Deși poate fi controlată, încercările ei de a vă ghida poate fi o expresie sinceră a iubirii ei.
  • Asigurați-vă că vă exprimați recunoștința pentru ajutorul ei și căutați oportunități de a face lucruri pentru ao arăta cât de mult apreciați ajutorul ei. Nimeni nu-i place să facă mari sacrificii și să se simtă neapreciat pentru ei.
  • Metoda 2 din 4:
    Confruntarea cu mama ta
    1. Imaginea intitulată Vorbește-ți mama în a spune Da Pasul 13
    1. Veniți la ea ca pe o mamă care caută sfaturi. Găsiți un moment în care mama dvs. nu este ocupată sau distrasă și întrebați-o dacă puteți avea o conversație serioasă cu ea pentru a obține niște sfaturi. Când începeți această conversație, ar trebui să vă exprimați atât recunoștința pentru a fi mama voastră în timp ce vă aflați dorința voastră de a fi o mamă bună.
    • Poți să spui ceva asemănător, "Mamă, speram să putem vorbi despre tipurile de așteptări și reguli care sunt plasate pe mine. Vreau să fiu o mamă bună, dar găsesc atât de dificilă atunci când sunt încă tratat ca un copil. Ce credeți că am putea face pentru a îmbunătăți situația?"
  • Imaginea intitulată recunoaște semnele de avertizare de suicid Pasul 3
    2. Explicați-i că aveți nevoie de spațiu. Lăsați-vă mama să știe ce este problema, astfel încât să puteți lucra la găsirea unei soluții. În acest sens, evitați vina pe mama ta, dar accentuați nevoia dvs. de mai mult spațiu și libertate în casă.
  • Dacă nu doriți ca mama dvs. să interfereze cu părinții dvs. cât de des puteți spune: "Știu că ați ridicat-o pe copii și că îmi dați sfaturi, dar trebuie să fiu capabil să-mi plătesc propriul copil în felul meu."
  • Subliniați-i cât de mult ați maturizat de când aveți un copil. Puteți spune: "Știu că sunt tânăr, dar am trebuit să cresc destul de puțin. Am nevoie de mai mult spațiu dacă voi crește mai mult ca persoană."
  • De asemenea, puteți sublinia cât de important este să vă protejați copilul și să faceți acest lucru. Acest lucru poate ajuta-o să se simtă mai confortabil și să renunțe la control pentru că va ști că copilul tău este sigur.
  • Dacă aveți 18 ani sau mai mult, puteți spune: "Acum sunt un adult legal și sunt părinte. Nu este rezonabil să mă limitezi la casă sau la micromanage zi."
  • Imaginea intitulată Fiți matur Pasul 14
    3. Utilizați declarațiile "I". Declarațiile "i" sunt propoziții care exprimă situația dvs. folosind "I" în loc de "voi."Acestea vă permit să menționați cum o problemă vă face să vă simțiți fără a vă da vina pe cealaltă persoană. Aceste afirmații vă pot ajuta să aveți o conversație serioasă cu mama dvs. fără a deveni defensivă.
  • Începeți propozițiile cu fraze precum "simt," "Cred că," sau "Eu cred" Pentru a evita pornirea conflictului.
  • De exemplu, în loc să spună: "Controlezi viața mea și fă-mă să fac totul," poți spune, "chiar acum, mă aștept să gătesc, să curăț și să conduc comisiile în timp ce termină educația, lucrând la un loc de muncă, și îngrijirea unui copil mic. Mă simt stresat în mod constant și nu pot echilibra totul. Poți să mă ajuți să-mi dau seama?"
  • Imaginea intitulată BE MATURE PASUL 26
    4. Deflectați vinovăția. Mama ta poate încerca să exercite controlul asupra ta prin stabilirea modului în care ea contribuie financiar în viața ta sau cât de mult ajută cu copilul. Ar trebui să clarificați că, în timp ce apreciați-o făcând aceste lucruri, aveți nevoie de spațiu și de libertate.
  • Mulțumiți-i pentru ceea ce face, dar afirmă că asistența ei nu își dă controlul asupra vieții voastre. De exemplu, puteți spune: "Sunt foarte recunoscător pentru ajutorul dvs., dar tot trebuie să-mi iau propriile decizii în viață."
  • Lasă-o să știe că sunteți bucuroși să continuați să faceți lucruri majore cum ar fi la școală, dar mai multe lucruri minore ar trebui să fie lăsate până la discreția dvs.
  • Imaginea intitulată Discutați-vă mama în a spune da Pasul 5
    5. Efectuați o soluție împreună. Încercați să găsiți obiective și acțiuni comune pe care atât dvs., cât și mama dvs. sunteți de acord înainte de a lucra un plan pe care amândoi îl puteți realiza împreună. Este posibil să fie nevoie să compromiteți câteva puncte.
  • Atât tu cât și mama ta, probabil sunteți de acord că copilul dumneavoastră trebuie să fie ridicat într-o casă iubitoare și armonioasă. S-ar putea să doriți să începeți cu acest punct și să vedeți cum puteți lucra la crearea unui mediu pașnic pentru copilul dumneavoastră.
  • Dacă vă simțiți ca și cum nu vă puteți ocupa de responsabilitățile din jurul casei, vedeți dacă dvs. și mama dvs. puteți conveni asupra unui nou set de responsabilități. De exemplu, poate că veți fi responsabili numai pentru spălarea rufelor pentru dvs. și pentru copilul dvs. în loc de întreaga gospodărie.
  • Poate doriți să cereți o oră sau două pe zi încât nu puteți fi deranjată. De exemplu, ați putea spune că aveți nevoie de cel puțin o oră după școală pentru a vă termina temele. În acest timp, mama dvs. nu vă poate deranja.
  • Imagine intitulată Construirea de sine în valoare de pas 3
    6. Rămân calm. Astfel de conversații pot deveni rapid încălzite. Strigând, vina și insultarea mamei tale nu va atinge nimic - poate doar agrava relația ta. Pe măsură ce vorbiți cu mama ta, folosiți un calm, chiar ton. Luați pauze dacă sunteți îngrijorați că veți începe să vă supărați.
  • Încercați să respirați adânc înainte de a vă răspunde la mama dvs. pentru a vă ajuta să vă liniștiți. De asemenea, puteți conta la cinci sau zece pentru a vă oferi un pic mai mult timp.
  • Aduceți o minge de stres la conversație, pe care o puteți stoarce discret în timp ce vorbiți. Acest lucru vă poate ajuta să vă distrageți energia anxioasă.
  • Ați putea dori, de asemenea, să repetați sau chiar să scrieți ceea ce doriți să spuneți înainte de timp pentru a vă ajuta dacă începeți să obțineți nervos.
  • Metoda 3 din 4:
    Găsirea suportului
    1. Imaginea intitulată recunoaște semnele de avertizare de Suicid Pasul 29
    1. Vorbiți cu un consilier. Dacă sunteți în școală, încercați să discutați cu asistentul, consilierul sau asistentul social al școlii dvs. pentru mai multe sfaturi. Dacă nu sunteți în școală, discutați cu furnizorul dvs. de asigurări de sănătate pentru a afla dacă ați putea fi eligibil pentru consiliere și dacă există profesioniști din domeniul sănătății mintale în zona dvs. Acestea pot fi capabile să vă ofere resurse specifice, care vă pot ajuta în situația dvs. Ei pot, de asemenea, să poată oferi asistență psihologică în acest timp.
  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de școala Pasul 3
    2. Alăturați-vă unui grup de asistență. Există multe grupuri de sprijin pentru mamele adolescente care sunt disponibile atât în ​​persoană, cât și online. Aceste grupuri vă pot permite să vă ventilați sentimentele persoanelor eliminate din situație. Unii oameni din cadrul grupului ar fi putut avea probleme similare cu părinții lor. Acestea vă pot oferi resurse și sfaturi adaptate situației dvs. specifice.
  • Puteți contacta Departamentul local de servicii sociale și de sănătate, Consiliul sau Districtul școlii pentru a vedea dacă oferă grupuri de sprijin pentru tineri mame.
  • Tânăr Mama suport sunt grupuri de asistență online pentru părinții adolescenți.
  • Imaginea intitulată Vorbiți mama în a spune da Pasul 19
    3. Apel la celălalt părinte. Dacă puteți, discutați cu celălalt părinte sau cu un prieten apropiat sau frate al mamei dvs. pentru a vedea dacă vă pot ajuta să ajungeți la mama voastră. Ei pot avea o conversație privată cu mama ta pentru ao convinge să-și relaxeze controlul.
  • Puteți spune: "Mă lupt cu adevărat acum și speram că ați putea vorbi cu mama pentru ao ajuta să înțeleagă ce trec."
  • Dacă părinții dvs. sunt separați, ați putea dori să vă gândiți dacă locuiți cu celălalt părinte poate fi o opțiune pentru dvs.
  • Imaginea intitulată începe o jurnal de recunoștință Pasul 1
    4. Găsiți o priză mentală. Părinții adolescenți se izoleză adesea și, astfel, devin îndepărtați din punct de vedere social de la colegii lor. Acest lucru poate duce la depresie și la alte probleme de sănătate mintală. Pentru a vă ajuta să rămâneți sănătoși și fericiți, încercați să luați noi hobby-uri pe care le puteți face de la domiciliu în timp ce vă uitați la copilul dvs. Acestea pot fi activități creative, rutine de calmare sau grupuri sociale online. Unele puncte de vânzare pe care le-ați putea lua în considerare includ:
  • Scrierea într-un jurnal
  • Meditaţie
  • Yoga
  • Pornirea unui blog pentru alte mame adolescente
  • Club de carte online
  • Metoda 4 din 4:
    Devenind independent
    1. Imaginea intitulată se simt bine despre tine pasul 30
    1. Creați un plan de cinci ani. Poate dura mult timp să devină independentă cu succes, dar cea mai bună modalitate de a atinge aceste obiective este de a crea un plan solid pentru viitor. Consilierul dvs. vă poate ajuta prin acest proces. Dacă sunteți înscris la o școală, atunci este probabil un departament de consiliere sau de planificare a carierei care vă poate ajuta. Întrebați-vă unde doriți să fiți în cinci ani și faceți un plan pentru a ajunge acolo.
    • Începeți prin a face o listă de zece pași pe care le puteți realiza în acești cinci ani. De exemplu, este posibil să doriți să absolvi colegiul, să obțineți un loc de muncă, să găsiți un apartament propriu sau să vă permiteți îngrijirea copiilor de calitate.
    • Întrerupeți fiecare obiectiv mai mare în pași mici, practici și acționabile. De exemplu, dacă doriți să obțineți o diplomă, pașii dvs. ar putea fi de a cerceta programele locale, găsiți soluții part-time, aplicați pentru ajutor financiar și construiți un program în jurul nevoilor copilului dumneavoastră.
    • Înțelegeți că nu vă puteți atinge toate obiectivele în termen de cinci ani, dar dacă începeți să lucrați acum, veți fi înregistrați progrese semnificative.
  • Imagine intitulată Aplicați pentru burse Pasul 8
    2. Aplicați pentru locuri de muncă cu fracțiune de normă. Un loc de muncă cu fracțiune de normă vă va permite să începeți să câștigați bani în timp ce vă oferiți un anumit grad de flexibilitate. Câștigând propriile banii, puteți începe să câștigați dependența financiară de la mama dvs.
  • Restaurantele și magazinele cu amănuntul pot fi un loc bun pentru a începe să căutați un loc de muncă. S-ar putea chiar să găsiți un loc de muncă care răspund la telefoane sau comenzi de funcționare
  • Dacă mama ta vă opune să obțineți un loc de muncă, aveți o discuție cu ea. Ea poate fi preocupată de educația dvs. sau îngrijorată de costul îngrijirii copilului. Explicați-i cât de important este să începeți să câștigați banii. De asemenea, amintiți-le că este bine ca copilul dvs. să vă vadă că lucrați din greu și faceți un efort pentru a vă îmbunătăți.
  • Imaginea intitulată deveni un inginer de software Pasul 7
    3. Găsiți modalități de a urmări o educație. Poate fi foarte dificil de absolvit ca un tânăr părinte, dar o educație bună vă va ajuta să obțineți locuri de muncă mai bune și un stil de viață mai independent. Mulți părinți adolescenți absolvenți liceu și urmăresc gradul de colegiu tradițional de patru ani, dar dacă acest lucru nu este posibil pentru dvs., puteți să vă uitați la alte opțiuni care vă pot lăsa să lucrați, să ridicați un copil și să studiați în același timp.
  • Consultați districtul școlar pentru a vedea dacă există cursuri speciale de liceu sau programe de prevenire a abandonului pentru părinții adolescenți.
  • Diplomele de liceu și GED pot fi disponibile prin școli virtuale online. Aceasta este o opțiune bună dacă nu puteți aranja îngrijirea copilului în timpul orelor de școală.
  • Colegiul Comunității este mai ieftin decât Colegiul tradițional. După doi ani, este posibil să aveți opțiunea de a transfera la o universitate de patru ani pentru a câștiga o diplomă de licență.
  • Dacă nu doriți să urmăriți educația academică, puteți obține întotdeauna formare profesională sau o ucenicie pentru a studia un comerț cum ar fi instalații sanitare sau gătit.
  • Imagine intitulată Divorțul în Delaware Pasul 5
    4. Luați în considerare relația dvs. cu tatăl copilului. Dacă sunteți încă într-o relație cu tatăl copilului sau dacă Tatăl este implicat în viața copilului dvs., puteți lua în considerare ce tipuri de sprijin vă puteți aștepta de la el în timp ce treceți la o situație independentă de viață.
  • Ești încă într-o relație? Dacă nu, sunteți cel puțin în termeni prietenoși?
  • Tatăl este implicat în viața copilului? Ce tipuri de sprijin le oferă copilului?
  • Familia tatălui contribuie la educația copilului deloc?
  • Ar fi vreodată posibil să se mute cu el sau cu familia sa?
  • Poți să te bazezi pe tatăl sau pe familia tatălui pentru a urmări copilul în timp ce lucrați sau studiați?
  • Imagine intitulată Întrebări de interviu Pasul 19
    5. Căutați ajutor financiar. Copiii pot fi costisitoare, iar dacă veți trece la o situație independentă din punct de vedere financiar, ar trebui să găsiți alte căi de sprijin financiar în afara familiei dvs. Verificați cu guvernul dvs. local dacă sunteți eligibil pentru anumite tipuri de sprijin ca o mamă tânără.
  • În SUA, puteți solicita asistență prin intermediul Fondului de Asistență pentru Sarcină (PAF), program suplimentar suplimentar suplimentar pentru femei, sugari și copii sau asistență temporară pentru familiile nevoiașe (TANF). Contactați departamentul local de servicii sociale și de sănătate pentru a aplica pentru oricare dintre aceste subvenții.
  • În Marea Britanie, atât dvs., cât și părinții dvs. pot fi eligibili pentru beneficii pentru copii, credite fiscale pentru copii, suport pentru venituri, o subvenție de maternitate Sigur sau vouchere sănătoase. Aplicați Consiliului Local pentru mai multe informații.
  • În Canada, este posibil să fiți eligibil pentru asistență socială, cum ar fi asistența de bază a veniturilor, îngrijirea copiilor sau prestațiile alternative de îngrijire a copiilor și beneficiile postnatale.
  • Dacă tatăl copilului nu contribuie la educația copilului, vă recomandăm să-i sugerați pentru sprijinul copiilor.
  • Imaginea intitulată decide dacă are sau nu un copil Pasul 11
    6. Găsiți aranjamente de viață alternative dacă relația dvs. se agravează. S-ar putea să dureze câțiva ani pentru a vă salva suficienți bani pentru a vă deplasa în propriul dvs. loc, dar dacă mama dvs. devine abuzivă sau dacă ea amenință să vă lovească, este posibil să trebuiască să localizați o situație temporară de viață pentru dvs. și copilul dumneavoastră.
  • Dacă relația dvs. cu tatăl copilului este bună, ați putea întreba dacă puteți rămâne cu el sau cu familia sa.
  • Adresați-vă prietenilor și membrilor familiei extinse dacă ar fi dispuși să vă ducă într-o perioadă scurtă de timp.
  • Uită-te la găsirea unui coleg de cameră sau două pentru a ajuta la acoperirea costurilor chiriei și utilităților. Doar asigurați-vă că inspectați-vă pe cineva care va trăi cu dvs. și cu copilul dvs.
  • Verificați dacă există o casă de legământ sau un program similar într-un oraș din apropierea dvs. Casa legământului oferă programe pentru mame fără adăpost și copii în 30 de orașe din SUA, Canada și America Centrală.
  • sfaturi

    Când vorbești prin problemele tale cu mama ta, ia în considerare nu doar ce este mai bine pentru tine, dar ce e mai bine pentru copilul tău.
  • Amintiți-vă că mama dvs. vă iubește și probabil că dorește cel mai bine pentru dvs. și copilul dvs.
  • Avertizări

    Mama ta poate nega că ea controlează sau nu poate să-și schimbe comportamentul. Dacă se întâmplă acest lucru, încercați să faceți față cu ea cât mai bine, puteți lua măsuri spre independență.
  • Întotdeauna evitați vina când vorbiți cu mama dvs. despre probleme serioase. Insultarea mamei tale sau chemarea numelor ei va agrava doar relația dintre tine, indiferent cât de mult simți că ar putea merita.
  • Atâta timp cât trăiți în casa mamei tale, ea va avea un anumit grad de control asupra vieții tale.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar