Cum să prindeți o șopârlă

Șopârlele sunt văzute în întreaga lume, dar adesea doar ca o privire înainte de a dispare înapoi într-un loc de ascundere! Din fericire, puteți folosi aceste metode pentru a depăși și a captura o șopârlă înainte de a vă apropia destul de mult pentru ao surprinde. La fel ca orice animal sălbatic, șopârlele nu ar trebui păstrate ca animale de companie permanente fără pregătirea extinsă și cercetarea legilor și permiselor din regiunea dvs. După capturarea șopârlării, arătați-le prietenilor, fotografiei sau schiței, apoi eliberați-o înapoi în sălbăticie.

Pași

Metoda 1 din 2:
Stabilind o capcană
  1. Imagine intitulată prinde o șopârlă Pasul 1
1. Aflați despre șopârle din zona dvs. Încercați să cercetați comportamentul șopârlărilor locale înainte de a vă stabili capcana, deci știți când sunt activi și ce tip de momeală și capcane este probabil să aibă succes. O broșură de ghid de identificare de reptile sau un site web pentru zona dvs. poate conține informații utile. Puteți observa, de asemenea, comportamentul șopârlelor din casă sau în curte și vedeți unde se adună.
  • Dacă nu găsiți informații utile, urmați sfaturile generale din această secțiune.
  • Imagine intitulată prinde o șopârlă Pasul 2
    2. Pregătiți o casetă ca o casă temporară sau permanentă. Orice container robust fără miros puternic poate fi folosit ca o capcană de șopârlă. Dacă doriți să vă păstrați lizardul permanent, totuși, cercetați cum să construiți o casă potrivită în prealabil, potrivită pentru speciile de șopârlă din zona dvs. Pentru capturile temporare, pur și simplu faceți caseta dvs. puțin mai confortabilă pentru șopârlă, plasând câteva frunze și ierburi locale în partea de jos. Acest lucru poate, de asemenea, să facă capcana mai puțin suspectă.
  • Dacă intenționați să păstrați permanent o șopârlă, aflați despre legi și permise în zona dvs. înainte de a începe, pentru a vă asigura că nu faceți nimic ilegal.
  • Dacă nu sunteți sigur cum să construiți o casă bună șopârlă, căutați Vivariums în paginile galbene locale. Angajații ar trebui să fie capabili să vă sfătuiască.
  • Imagine intitulată prinde o șopârlă Pasul 3
    3. Acoperiți caseta cu folie de plastic și tăiați o fantă. Întindeți înfășurarea din plastic pe întreaga cutie, atingându-l pe laturi. Tăiați o fantă suficient de lungă pentru ca șopârlele locale să cadă lângă mijlocul cutiei.
  • Dacă nu sunteți sigur cât de mari sunt șopârlele locale, tăiați cu lungimea de aproximativ șase centimetri (15 cm).
  • Imagine intitulată prinde o șopârlă Pasul 4
    4. Așezați capcana într-o locație bună. Dacă ați văzut șopârlele active într-o anumită zonă, plasați caseta de acolo. În caz contrar, căutați locuri unde se adună insecte, cum ar fi sursele de lumină apropiate, care sunt pe timp de noapte. Ascunderea locurilor în curte, cum ar fi pereții de rocă sau tufișuri, poate fi, de asemenea, o opțiune bună.
  • Imagine intitulată prinde o șopârlă Pasul 5
    5. Momeală capcana. Mulți șopârle mănâncă insecte, dar pentru că există atât de multe specii de șopârlă, este cel mai bine să cercetați dieta speciilor din zona dvs. În caz contrar, utilizați greieri, molii, muștele sau orice alt insectă suficient de mic pentru ca șopârla țintă să mănânce. Țineți minte că unele șopârle nu pot mânca pradă moartă, dar momeală vie poate să nu fie practică, deoarece este dificil să se țină în poziție.
  • Dacă momeala este suficient de ușoară, puneți-o pe folia de plastic lângă fantă.
  • Imagine intitulată prinde o șopârlă Pasul 6
    6. Verificați frecvent capcana. Este posibil să nu prindeți o șopârlă pentru mai multe zile sau mai mult, așa că nu renunțați dacă nu vedeți imediat unul. Verificați cel puțin două sau trei ori pe zi, deci o șopârlă capturată nu depășește moartea. Înlocuiți momeala live după ce moare sau momeală moartă la fiecare una sau două zile pentru a păstra proaspătă.
  • Dacă renunți la capcană, amintiți-vă să o eliminați și să o aruncați, astfel încât animalele să nu cadă în ea.
  • Metoda 2 din 2:
    Folosind o lizard "Polul de pescuit"
    1. Imagine intitulată prinde o șopârlă Pasul 7
    1. Utilizați această metodă numai pentru șopârle mici. Această metodă implică construirea unui a "Polul de pescuit" pentru capturarea șopârlă. Aceasta este o tehnică surprinzător de succes folosită adesea de biologi. Cu toate acestea, deoarece captura presupune eliminarea unei agard de la o șopârlă care se luptă, surprinsă, nu este înțelept să se folosească pe șopârle mari, ascuțite fără experiență și îmbrăcăminte de protecție.
  • Imagine intitulată prinde o șopârlă Pasul 8
    2. Găsiți un stick lung. Găsiți un stick sau alt obiect lung cel puțin trei picioare (0.9 metri) lung. Puteți utiliza un pol de pescuit real dacă aveți unul, dar este posibil să doriți să utilizați un material mai moale în locul liniei de pescuit, așa cum este descris mai jos.
  • Imagine intitulată prinde o șopârlă Pasul 9
    3. Atașați o bucată lungă de ață dentară cerată spre baston. Tăiați o bucată de ață dentară cerată cel puțin atâta timp cât bastonul. Lega un capăt al acestui capăt al stick-ului. Dacă nu aveți nici un ață, puteți utiliza o linie moale diferită, cum ar fi o lamă puternică și lungă de iarbă pentru a prinde șopârle mici. Linia de pescuit nu este recomandată pentru caderii fără experiență, deoarece liniile ascuțite pot tăia șopârla.
  • Imagine intitulată prinde o șopârlă Pasul 10
    4
    Legați celălalt capăt într-un nod de alunecare. Formează o buclă la capătul liber al aței. Prindeți frânghia de pe partea cea mai apropiată de baston și formează o buclă nouă prin mișcarea degetelor sub și prin prima buclă. Continuați să trageți până când prima buclă sa strâns. Ar trebui să aveți acum un improvizat "Polul de pescuit" cu o fâșie la sfârșit.
  • Nu trebuie să fie suficient de mare pentru a merge în jurul capului șopârlă.
  • Imagine intitulată prinde o șopârlă Pasul 11
    5. Căutați șopârle în locuri probabil. Șopârlele pot fi găsite în cazul insectelor adună, cum ar fi un heap compost. Dacă nu vedeți nici o alergare în jurul sau situată la soare, ei se pot ascunde în panouri, în grămezi de lemn de foc sau în locuri asemănătoare cu ascunzătoare.
  • Dacă puteți afla ce specii de șopârle trăiesc în zona dvs., puteți cerceta comportamentul online sau în ghidurile sălbatice pentru informații mai bune despre unde să le găsiți.
  • Imagine intitulată prinde o șopârlă Pasul 12
    6. Încercați să căutați șopârle în jurul luminilor pe timp de noapte. Dacă nu găsiți șopârle în timpul zilei, este posibil să aveți noroc mai mult pentru a căuta specii care sunt active în timpul nopții. Șopârlele nocturne sunt adesea găsite insecte de vânătoare, care adună în jurul luminilor de verandă, ferestre luminate și alte surse de lumină.
  • Imagine intitulată prinde o șopârlă Pasul 13
    7. Abordați lizardul încet din față sau din lateral. În mod ciudat, această tehnică poate funcționa mai bine dacă șopârla vă poate vedea, deoarece șopârla se poate concentra pe abordarea dvs. în loc de gunoi. Mișcați foarte încet, și veniți suficient de aproape pentru a ajunge la șopârlă cu fâșia voastră. Mișcările bruște pot determina șopârla să fugă și să se ascundă.
  • Imagine intitulată prinde o șopârlă Pasul 14
    8. Se potrivesc ușor cu fâșia din jurul capului șopârlă. Unele specii și persoane fizice reacționează rapid la fâșie, în timp ce alții vor rămâne nemișcați chiar și cum a lovit de două ori. Odată ce ați găsit al doilea tip, sau ați practicat abilitățile dvs. de slinging, potriviți fâșia în jurul gâtului. Greutatea proprie ar trebui să strângeți alunecarea pe măsură ce se mișcă, împiedicându-l să scape.
  • Imagine intitulată prinde o șopârlă Pasul 15
    9. Îndepărtați cu atenție fâșia. Prindeți șopârla ușor, dar ferm de spate, nu coada, membrele sau capul. Trageți agitația în mișcări scurte și blânde.
  • Imagine intitulată prinde o șopârlă Pasul 16
    10. Nu țineți lizardul permanent decât dacă sunteți pregătiți. Menținerea permanentă a șopârlă necesită pregătirea unei case adecvate pentru șopârlă, cercetarea modului de îngrijire a acelei specii specifice și a permiselor potențial dobândite (dacă menținerea șopârlă sălbatică este chiar legală în regiunea dvs.). În majoritatea cazurilor, este recomandat să păstrați șopârla pentru mai mult de câteva ore. Odată ce ați terminat să o examinați sau să o schițați, eliberați-o cât mai aproape de fața locului pe care ați găsit-o posibil.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Prinde șopârle ușor, dar ferm, de către organism. Mulți șopârle fac uz de separarea membrelor (în special scăpând cozile lor) pentru a scăpa.
  • Înainte de manipulare, asigurați-vă că nu este veninos!
  • Fiți atenți la manipularea șopârlăi. Unele specii sunt fragile și ușor rănite.
  • Rețineți că unele șopârle sunt pe cale de dispariție și protejate de lege. Acest lucru ar putea fi, mai ales pentru șopârle populare pe piața vânzărilor pentru animale de companie, cum ar fi anumite chameleoni adevărați. Dacă există o îndoială, verificați o organizație sau o agenție implicată în protejarea sau gestionarea faunei sălbatice. Uneori este necesar un permis pentru a prinde, deține sau exporta unul, deși acest lucru nu este întotdeauna dificil de obținut.
  • Asigurați-vă că vă spălați bine mâinile după ce ați manipulat o șopârlă sau alt animal sălbatic. Ei pot purta boli dăunătoare asupra scalelor lor, care vă pot face să fiți bolnavi în viitor.
  • Pentru a scăpa de șopârle, Trebuie să vă păstrați casa curată și fără aglomerație.
  • Puteți face o plasă de lovire de casă cu o bucată de brânză sau burlap cusută pe un cadru de sârmă dintr-un cârlig de haină. Specii mai rapide de șopârle pot fi totuși extrem de greu de capturat cu o rețea, totuși.
  • Avertizări

    Nu ajungeți la găuri care caută șopârle. S-ar putea să întâlniți animale mai periculoase, cum ar fi păianjeni veninoși, șerpi sau scorpioni.
  • Unele șopârle mușcă. Foarte puține sunt toxice, sau veninoase, dar știu cariera dvs. și respectă pe cei care sunt periculoși.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Lung sau pol de pescuit
    • Fluza dentară cerată, lamă de iarbă lungă sau o linie de pescuit moale
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar