Cum să ai grijă de șopârle verde anolei

O șopârlă mică, delicioasă, anolul verde (Anolis Carolinensis) face o alegere populară pentru un animal de companie de reptil. Sunt un fel de animal de companie care vă va distra cu anticul lor ocupat în timpul zilei și culoarea lor frumoasă este minunată pentru a vedea. Deși îngrijirea pentru anolii verzi necesită un angajament zilnic, ele sunt ușor de ușor de îngrijorat, atâta timp cât creați mediul de viață potrivit pentru ei, dați-le alimente adecvate și monitorizează sănătatea lor.

Pași

Partea 1 din 2:
Crearea mediului potrivit
  1. Imagine intitulată Îngrijirea pentru șopârlele verde Aole Pasul 1
1. Utilizați un terariu sau rezervor de 10 US Gal (38 L) Casă-te pe Anolul tău. Dimensiunea containerului folosit va depinde de faptul că păstrați 1-2 anoli sau o comunitate mai mare de anole. Un terariu de 10 US Gal (38 L) va oferi suficient spațiu pentru 2 anoli - pentru comunități mai mari, crește volumul rezervorului cu 5 galoane (19 l) pentru fiecare șopârlă suplimentară.
  • De exemplu, dacă intenționați să găzduim împreună 5 anoli, mărimea terrariului ar trebui să fie de aproximativ 25 US Gal (95 L).
  • Utilizați întotdeauna un capac de rezervor. Alte animale de companie (ca pisici) le place să "joace" cu anoli și, de obicei, moartea pentru un anol.
  • Imagine intitulată Îngrijirea pentru șopârlele verde ale anolei Pasul 2
    2. Păstrați-vă terrariul de 5 picioare (1.5 m) de pe teren. Anii în sălbăticie tind să trăiască un stil de viață ridicat, locuind în copaci și alte locuri înalte. Ridicarea rezervorului dvs. de șopârlă este o modalitate bună de a simula acest stil de viață pentru șopârlă și pentru a le împiedica să devină anxietate.
  • Acest lucru este deosebit de important dacă intenționați să vă păstrați lizardul într-o parte a casei dvs., unde există o mulțime de activități și traficul piciorului. Dacă șopârla se află într-un loc înalt, acesta va fi mai puțin anxios cu privire la copii și alte animale care merg în mod constant pe lângă rezervorul său.
  • De asemenea, ar trebui să optați pentru un terrariu mai înalt atunci când achiziționați rezervorul dvs., deoarece acest lucru va permite șopârlă să urce chiar mai sus, pe care le va bucura cu siguranță.
  • Cel mai bun mod de a vă asigura că rezervorul ridicat este sigur este să îl poziționați pe o suprafață plană robustă, cum ar fi o masă groasă de lemn.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru șopârle verde ANOL Pasul 3
    3. Line partea inferioară a rezervorului cu 2 inci (5.1 cm) de sol, coajă sau mușchi. Umpleți uniform rezervorul cu aproximativ 2 inci (5.1 cm) de substrat-anolii nu sunt șopârle îngrozitoare, deci nu aveți nevoie de substratul să fie prea adânc. Utilizați solul netratat, scoarța sau substratul de mușchi pentru a vă asigura că mediul de terariu este adecvat pentru șopârlă.
  • Dacă utilizați substratul de coajă, asigurați-vă că este suficient de mare încât anolul dvs. nu poate să-l înghiți și să se sufocă din greșeală. Bucățile de coajă ar trebui să fie mai mari decât dimensiunea capului lui Anol.
  • Nu folosiți niciodată coaja nestelat sau podea, nu sunteți sigur că vă rugăm să întrebați magazinul de animale de companie sau pe veterinarul dvs. pentru sfaturi dacă nu sunteți sigur.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru șopârlele verde ANOL Pasul 4
    4. Plasați elemente în rezervor pe care șopârla dvs. le poate urca sau se aprinde. În interiorul terrariului, asigurați-vă că furnizați o mulțime de plante (fie reale, fie artificiale, fie un amestec al ambelor), cât și articole de basking, cum ar fi ramurile sau rocile netede. Elemente pe care șopârla dvs. le poate urca, cum ar fi bucăți de lemn montat pe verticală sau de viță de vie, ar fi, de asemenea, adecvate.
  • Dacă păstrați mai mult de 1 anol în terariul dvs., asigurați întotdeauna multe spoturi de basking, astfel încât să evitați concurența. Pentru un mediu ideal, furnizați cel puțin un loc de basking pe șopârlă. Dacă păstrați doar 1-2 șopârle, un loc de basking va fi suficient.
  • Fiți conștienți că, dacă nu sezonul de reproducere, anolii sexuali opuși pot fi foarte stresați dacă sunt păstrați într-un singur recipient - discutați cu medicul veterinar dacă aveți vreo preocupare.
  • Adăugați numai plante care nu sunt dăunătoare pentru reptilele la rezervorul dvs. de anoli. Dacă nu sunteți sigur dacă o plantă vă va afecta Anolul Green, verificați cu reprezentantul dvs. local pentru medicul veterinar sau al magazinului de animale de companie. O listă de plante care pot fi dăunătoare reptilelor poate fi găsită aici: http: // reptilesmagazine.COM / Reptile-Sănătate / Habitate-Îngrijire / Listă-of-Plante-A-Can-be-tox-to-Reptile /
  • Dacă adăugați plante reale în rezervor, asigurați-vă că nu au fost tratate cu pesticide. Dacă nu sunteți sigur de cât de curat sunt, spălați plantele cu apă curentă, ar trebui să elimine orice substanțe chimice dăunătoare.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru șopârle verde ANOL Pasul 5
    5. Păstrați temperatura în rezervor între 75 ° F (24 ° C) și 86 ° F (30 ° C). Analele trebuie să fie într-un interval de temperatură zilnic de aproximativ 75 până la 86 ° F (24 până la 30 ° C) - orice pete fierbinți din terariul dvs. trebuie să fie de 90 până la 95 ° F (32 până la 35 ° C). Temperatura de noapte poate scădea la 68 ° F (20 ° C), dar nu mai mică.
  • Utilizați 2 termometre, 1 în partea superioară a rezervorului și 1 în partea de jos, pentru a păstra un ochi asupra temperaturii în habitat de anoliu.
  • Un bec fluorescent 40-watt va crea temperatura potrivită în timpul zilei, dar trebuie să fie dezactivată noaptea și înlocuită cu o lumină neagră.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru șopârle verde ANOL Pasul 6
    6. Mențineți 60% -70% umiditate în terariu. Green Anole sunt șopârle tropicale, astfel încât acestea sunt folosite la un climat cald, umed. Pulverizarea ceață pe substrat și pe planta frunze în interiorul terrariului pentru a menține umiditatea adecvată în rezervor și a crea un mediu mai tropical pentru șopârlă.
  • Atașați un higrometru în partea laterală a rezervorului pentru a menține o măsură de funcționare a umidității terrariului.
  • De asemenea, puteți utiliza un sistem de picurare în rezervor pentru a atinge acest nivel de umiditate.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru șopârle verde anolei Pasul 7
    7. Păstrați-vă terrariul aprins cu lumină UVB timp de 14 ore în fiecare zi. Șopârlele ANOL necesită expunere continuă la iluminarea ultravioletă B (UVB) pentru a sintetiza vitamina D3 și pentru a se asigura că metabolismul lor se execută fără probleme. Utilizați un UVB pentru a vă aprinde terariul și pentru a vă menține luminat timp de 14 ore în fiecare zi pentru a vă menține sănătatea anolei.
  • De asemenea, puteți să vă expuneți șopârlarea anolei la lumină UVB prin plasarea temporară a terrariului în afara zilelor însorite atunci când temperatura este de peste 70 ° F (21 ° C). Doar asigurați-vă că există un ecran securizat pe partea superioară a rezervorului, astfel încât șopârla nu poate ieși și prădătorii naturali nu pot intra! Puteți lăsa terariul la soare atâta timp cât temperatura este suficient de mare, cu condiția să existe pete umbroase în rezervor.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru șopârle verde ANOL Pasul 8
    8. Curățați terariul în fiecare săptămână pentru a vă menține șopârlele sănătoase. Reptilele în captivitate sunt susceptibile la problemele de sănătate cauzate de germeni și resturi care se acumulează în timp în recipientele lor. Astfel, este foarte important să vă mențineți și să vă curățați casa în mod obișnuit săptămânal. Utilizați un săpun sau detergent de spălat vase pentru a curăța interiorul rezervorului, precum și orice fel de feluri de mâncare sau decor pe care le-ați plasat în rezervor.
  • Asigurați-vă că vă relocați șopârlele dvs. de anoli într-un rezervor separat, cu un capac sigur când curățați terrariul primar.
  • Cu excepția cazului în care substratul pare deosebit de murdar sau are un miros puternic, va trebui să se schimbe o dată la 6 luni.
  • Nu utilizați niciodată niciun produs de curățare care conține fenol pentru a curăța cuscaria șopârlă, deoarece reptilele tind să nu tolereze acest produs chimic foarte bun.
  • Orice mâncăruri rămase, neobișnuite ar trebui să fie întotdeauna îndepărtate după masă pentru a ajuta la menținerea rezervorului curat.
  • Pentru a face mai ușor curățarea rezervorului, încercați să puneți o foaie de plastic în jos înainte de a pune în substrat. Acest lucru vă permite să eliminați substratul murdar în 1 etapă netedă și să împiedicați acumularea petelor pe fundul terrariu.
  • Partea 2 din 2:
    Hrănirea, monitorizarea și manipularea șopârlă
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru șopârlele verde ale anolei Pasul 9
    1
    Hrăniți-vă anolul 2-3 insecte o dată pe zi. Șopârlele de la Anole sunt insectivores și tind să mănânce insecte mici, cum ar fi greiefice, viermi de masă și viermi de ceară. Oferiți 2-3 insecte individuale în fiecare zi pentru fiecare șopârlă tânără din terariul și 2-3 insecte în fiecare zi pentru fiecare șopârlă pentru adulți.
    • Pentru a alimenta anolii, puneți pur și simplu insectele vii direct în incinta în care anolii vă pot vedea. Când vă hrăniți viermi, plasați viermii într-un farfurie superficială pentru a le împiedica să scape sau să se ascundă din șopârle.
    • Anolul trebuie să aibă, de asemenea, vitamine și calciu adecvate în dieta sa - deoarece mănâncă insecte de alimentare, toate substanțele nutritive suplimentare ale șopârlă trebuie să fie conținute în acele insecte. Dacă păstrați greieri în vrac, "gut-load" prin hrănirea lor o mâncare de cricket bogată în vitamine înainte de a le hrăni cu șopârlele dvs. În acest fel, toate alimentele nutritive, greciturile voastre au mâncat doar, la rândul lor, vor fi transmise la anolul vostru.
    • Puteți, de asemenea, să pulverizați greierii cu o pulbere suplimentară la fiecare hrănire pentru a vă asigura că anolii primesc suficientă calciu și vitamine.
    • Evitați hrănirea Anolului ceva mai mare decât jumătate din dimensiunea capului său. De asemenea, nu trebuie să vă hrăniți superworms de șopârlă sau în viermi, deoarece acestea posedă mandibule puternice care ar putea să vă rănească anolul.
    • Angii pot mânca, de asemenea, viermi de ceară, muște de fructe, viermi mici, greieri conserve, păianjeni mici sau râii. Ocazional, pradă rapidă, cum ar fi gândacii mici sau muștele, ar fi, de asemenea, binevenită și vă va oferi șopârlelor un exercițiu mult mai necesar.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru șopârlele verde ALOLE PASUL 10
    2. Furnizați apă pentru șopârlele dvs. prin pulverizarea plantelor în rezervor de 2-3 ori pe zi. Angii preferă să-și obțină apa sub formă de picături de pe frunze de plante. Pentru a permite șopârlelor să bea apă în acest fel și pentru a vă asigura că au apă adecvată, utilizați o sticlă de pulverizare pentru a mânca atât anolii, cât și plantele din terariu timp de 10 secunde de 2-3 ori pe zi.
  • Dacă alegeți să puneți un fel de mâncare de apă mică în terariu în loc să scoateți frunzele, asigurați-vă că este un castron superficial. Anolii se pot îneca prin căderea într-un castron de apă adâncă cu laturi abrupte. Nivelul apei din castron nu ar trebui să fie niciodată mai mare decât înălțimea șopârlăi.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru șopârlele verde ANOL PASUL 11
    3. Monitorizați-vă anolul pentru probleme comune de sănătate. Cele mai frecvente afecțiuni care afectează șopârlele de la supraaglomerare în cuștile lor (ducând la lupte) și deficiențele de vitamine. Păstrați un ochi pentru simptomele deficienței de vitamine, cum ar fi letargia, pierderea în greutate sau mucusul în gură și nas și vă hrăni șopârlele o dietă nutritivă sau suplimente de vitamine pentru a minimiza riscul de a nu obține suficiente vitamine.
  • Alte simptome comune ale deficienței de vitamine includ umflarea, loviturile sau rănile pe piele, respirația muncii și paralizia membrelor. Contactați imediat medicul veterinar Dacă începeți să observați aceste simptome în șopârlă. Rețineți că VET va trebui să fie un specialist în animalele exotice.
  • Simptomele luptelor care se rupe între șopârlele de sex masculin includ de obicei leziuni mici și / sau semne de mușcătură care apar pe capul sau spatele unui șopârlă.
  • Unele anoli vor primi infecții pe botul lor de-a lungul gurii. Acest lucru poate fi curățat de cu grijă și delicat ștergând botul cu un tampon de bumbac abia umectat în peroxid de hidrogen, fie în unguent antibiotic. Consultați-vă cu veterinarul dvs. pentru a afla ce ar fi un bun produs adecvat de reptile.
  • Lăsând terariul lui Anole prea murdar, poate, de asemenea, să sporească riscul de îngrijorare a sănătății. Asigurați-vă că păstrați rezervorul curat în fiecare săptămână, mențineți-l la un nivel adecvat de umiditate și scăpați de orice creștere a mucegaiului al doilea pe care îl vedeți. Când curățați rezervorul, relocați anolul într-o cușcă sau rezervor separat pentru moment.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru șopârle verde ALOLE PASUL 12
    4. Luați în considerare adoptarea mai multor anoli dacă doriți să crească. Deși anolii pot trăi singuri, și cu siguranță este mai ușor să păstreze doar o șopârlă la un moment dat, poate doriți să adoptați mai mult de 1 anol, astfel încât să se reproducă (sau doar să aibă un mediu terraric mai interesant). Dacă doriți să adoptați mai multe anoli și doriți să reproduceți, optați pentru 5 șopârle, cu 4 femele și 1 bărbat.
  • Începând cu primăvara târzie, o femeie de reproducție feminină va pune un singur ou la fiecare 2 săptămâni într-o zonă bogată în umiditate. Simțiți-vă liber să părăsiți ouăle în terariu, asigurându-vă că zona sunt în rămășițele umede până când vor trapa (de obicei în 2 luni).
  • Rețineți că, dacă doriți mai mult de un bărbat în terariul dvs., va trebui să aveți un rezervor suficient de mare încât să se poată evita cu ușurință unul pe altul, deoarece anolii de sex masculin tind să fie teritorial și agresiv cu alți bărbați.
  • Anulele nou-născute necesită aproximativ două ori mai multe alimente ca șopârle adulte. Asigurați-vă că oferiți toate hamblings în terariul dvs. cu o mulțime de insecte mici tratate cu suplimente de vitamine.
  • Fiți conștienți că nu toată lumea este de acord că anolii sunt suficient de sociabili pentru a trăi într-o comunitate apropiată de vivarium sau tancuri, unde nu se pot îndepărta unul de celălalt. Unii oameni cred că anolii ar trebui să fie separați separat unul de celălalt în diferite tancuri sau containere. Acest tip de configurare este mai confortabil pentru indivizii care locuiesc la tancuri și nu la fel de nenatural - prin urmare, este mai puțin stresantă și mai sănătoasă pentru anoli.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru șopârlele verde ANOL Pasul 13
    5. Manipulați anolul rar și cu prudență. Este posibil să se ocupe de un anol și chiar să mănânce din mâna ta. Anolul poate învăța să stea pe mâna dvs. în schimbul unui tratament, dar nu puneți pe Anolul de acolo. În schimb, permiteți-i să se târască pe mâna propriei voastre, deoarece acest lucru este mult mai puțin stresant pentru el. De asemenea, țineți cont de faptul că anolii se mișcă foarte repede și sunt foarte agile, așa că nu se ocupă de ea oriunde ar putea scăpa. Cu toate acestea, o anolă este mult mai mult de un animal de companie pentru a privi decât pentru a ține, deci continuați să manipulați la un nivel minim.
  • Dacă trebuie să mutați un anol (și acest lucru poate fi în scopuri de hrănire și de curățare cel puțin), fiți foarte blând. Aderent ferm, dar foarte ușor și mutați-l fără întârziere.
  • Mereu spălați-vă pe mâini După ce a manipulat anolul verde, ca și în cazul oricărei reptile sau animale de companie. În plus, spălați-vă mâinile după manipularea oricăror paturi sau decorațiuni ale rezervorului pentru a preveni răspândirea Salmonella.
  • Anolul tău ar putea să te muște ușor când o ții. Nu vă fie frică! Aceasta va fi o mușcătură foarte ușoară și nu ar trebui să fie dureroasă deloc. Încercați să nu supraevaluați și să vă răsuciți mâna înapoi dacă anolul vă mușcă, deoarece acest lucru ar putea să vă rănească din greșeală maxilarul șopârlă.
  • sfaturi

    Deși aceste șopârle sunt ieftine pentru a cumpăra, rețineți că acestea nu sunt ieftine în departamentul de nevoi. Ei vor avea nevoie de setări speciale de încălzire / iluminare, achiziții de cricket săptămânal, suplimente de vitamine și tehnici speciale de udare. Tancurile sau containerele lor vor avea nevoie, de asemenea, de întreținere săptămânală și de curățare. Asigurați-vă că bugetul dvs. acoperă toate acestea înainte de a decide să vă achiziționați anolul.
  • Antalorii dezvoltă doar rezerve de grăsime în coada lor, astfel încât un anol cu ​​o coadă de grăsime este un anol bine hrănit.
  • Fiți foarte atenți la produsele pe care le utilizați pentru a curăța rezervorul. Vrei să te asiguri că nu au substanțe chimice periculoase în ele, deoarece acest lucru poate dăuna grav, dacă nu ucide, șopârla (împreună cu alte animale expuse la substanță).
  • O mare parte din acest sfat se aplică și altor anoli (dintre care există aproximativ 300 de specii și subsperi), deși anolul brun preferă un habitat mai terestru decât anolul verde (astfel, dați-i un container mai larg mai larg decât cel mai înalt).
  • Masculii devin adesea femele în jurul rezervorului în timpul sezonului de împerechere, dar este adesea femeia care va decide când se produce COITUS și va decide când să se apropie de bărbați. Această urmărire poate sublinia anolele de sex feminin, astfel încât să eliminați bărbatul din rezervor în timpul sezonului de împerechere pentru a evita stresul femelelor.
  • Avertizări

    Pur și simplu având iluminare UVB nu va elimina nevoia de suplimente de vitamine, nici viceversa. Insectele de alimentare captivă trebuie să țină toate substanțele nutritive pe care șopârla le va primi!
  • Rețineți că majoritatea căldurii și luminii lor provine de la soare strălucind pe ele, astfel încât o sursă de căldură care radiază în sus este extrem de nefiresc.
  • Iluminatul UVB este important în special pentru reglementarea calciului. Fără această iluminare îmbogățită, Anolul va crește slab și în cele din urmă mor. Amintiți-vă să modificați iluminatul UVB la fiecare 9-12 luni, deoarece încetează încet producerea razelor UV.
  • Dacă nu sunteți familiarizați cu o specie de insecte, dar doriți să o hrăniți la șopârle, să o cercetați mai departe până când știți că nu este nici otrăvitoare și nici nu are engers. Viespi, hornet, albine, păianjeni, iar scorpionii nu sunt potriviți pentru anoli. Chiar dacă anolul tău nu încearcă să-l mănânce, ei încă mai pot răni prin a fi în imediata apropiere a insectei sau a artropodei într-o cușcă închisă.
  • Anulele nu au deloc un sistem imunitar bun. Verificați dublu pentru a vă asigura că ceea ce le hrăniți nu are pesticide deoarece nu au aproape nici o celulă albă și se pot îmbolnăvi cu ușurință.
  • Fii foarte atent cum încălzi vivariumul sau rezervorul:
  • Nu utilizați roci de încălzire sau peșteri. Adesea se supraîncălzește, provocând arsuri sau moarte.
  • Evita sa folosesti "Hot roci"- ele sunt mult plăcute de anole, dar pot găti șopârla din interior din supra-expunere.
  • Dacă utilizați a "lampă solară" sau becuri în infraroșu, asigurați-vă că nu stați direct pe ecranul ecranului. Mulți oameni și-au pierdut anolii din cauza lor literalmente "gătit" în rezervor.
  • Nu utilizați un tampon de încălzire. Ele sunt potențiale pericole de incendiu, dacă nu sunt utilizate cu setările corespunzătoare ale rezervoarelor.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • 10 US GAL (38 L) sau mai mare terariu sau rezervor
    • Sticlă de pulverizare cu apă
    • Decoratiuni care permit ascunzile si petele de basking
    • Lampa de căldură cu un bec de putere adecvat
    • Pulbere de vitamina pentru stropirea pe greieri
    • Greieri și alte insecte pentru a alimenta șopârla
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar