Cum să prindeți un șoim

Hawks sunt păsări fascinante și frumoase. Sunt, de asemenea, destul de agresivi prădători, deci sunt cel mai bine lăsat să zboare liber în sălbăticie. Nu trebuie să încercați să prindeți un șoim pentru distracție sau să păstrați ca un animal de companie. Dacă aveți un șoim care deranjează unele dintre animalele dvs., este posibil să trebuiască să o prindeți pentru ao muta. Dacă este posibil, adresați-vă unui expert pentru ajutor. Dacă aveți nevoie să faceți singur, cumpărați o capcană bună și folosiți măsuri de precauție. Acest lucru ar putea părea o mulțime, dar nu vă faceți griji! Avem răspunsuri la toate întrebările dvs. Păstrați citirea!

Pași

Întrebarea 1 din 7:
Am nevoie de permis de a prinde un șoim?
  1. Imagine intitulată prinde un Hawk Pasul 5
1. Da, multe țări necesită permise pentru a prinde și a relua șoimii. Aceste autorizații pot fi costisitoare și de multe ori durează mult timp pentru a obține. Cu toate acestea, dacă nu primiți un permis înainte de a prinde un șoim, vă puteți confrunta cu amenzi grave sau de închisoare. Pentru a obține o autorizație, contactați serviciul dvs. local sălbatic.
  • De exemplu, dacă prindeți un șoim fără permis în SUA, vă puteți confrunta cu șase luni de închisoare și o amendă de 15.000 de dolari.
  • Este, de asemenea, ilegal să dăunezi unui șoim, deci nu trage sau altfel rănit unul în încercarea de a scăpa de ea.
Întrebarea 2 din 7:
Ce fel de capcană este cea mai bună pentru a prinde un șoim?
  1. Imagine intitulată prinde un Hawk Pasul 6
1. Achiziționați o capcană suedeză Goshawk. Există multe tipuri de capcane HAWK disponibile pentru utilizare. Cu toate acestea, Trapul Suedez Goshawk este cea mai bună opțiune pentru capcanele de hawk neexperimentate. Această capcană vă permite să capturați în mod uman un șoim fără să-l răniți sau să vă încurcați picioarele într-o gamă. În plus, trebuie doar să verificați aceste capcane de câteva ori pe zi.
  • Alte tipuri de capcane trebuie monitorizate constant. O pasăre care este lăsată în orice alt fel de capcană este o pradă ușoară pentru un alt prădător.
  • Aceste capcane pot fi achiziționate online sau construite sub supravegherea unui falconer experimentat. Uită-te online pentru a găsi un falconer în zona dvs.
Întrebarea 3 din 7:
Cum folosesc o capcană?
1. Odată ce sunteți gata să prindeți șoimul, puneți capcana. Este alcătuită dintr-o cușcă de momeală, care va atrage șoimul, și apoi o cușcă separată în interiorul în care pasărea va rămâne odată prins. Apoi, plasați capcana într-o zonă pe care Hawk-urile frecventează. Asigurați-vă că capcana poate fi vizualizată de o pasăre în zbor. Dacă îl puneți sub un copac sau arbust, ar putea să nu o vadă.
  • Asigurați-vă că capcana este ușor accesibilă. Va trebui să verificați adesea capcana.
  • Planificați să relocați păsările de îndată ce este prins. Dacă nu veți avea timp, nu puneți capcana.
Întrebarea 4 din 7:
Ar trebui să folosesc momeala pentru a atrage un șoim?
  1. Imagine intitulată prinde un Hawk Pasul 8
1. Momeala este o modalitate foarte mare de a atrage Hawk spre capcana ta. Foloseste porumbei, garnituri, vrăbii, finisaje de zebra sau soareci pentru a atrage Hawks. Dacă este necesar, puteți utiliza gurashoppers. Cu toate acestea, lăcustele nu sunt foarte tentante pentru păsările mai mari.
  • Consultați instrucțiunile producătorului pentru a afla cum să plasați momeala în capcana dvs.
  • Majoritatea capcanelor Goshawk au "boxes de momeală" care protejează momeala de la șoim. După capturarea șoimului, puteți elibera momeala dacă doriți.
  • 2. Verificați adesea capcana pentru a vedea dacă trebuie să înlocuiți momeala sau apa. Capcana trebuie verificată cel puțin de două ori pe zi. Capcana suedeză Goshawk va proteja șoimul de la alți prădători. Cu toate acestea, pasărea poate deveni încă deshidratată sau supraîncălzită dacă este lăsată singură pentru prea mult timp.
  • Întrebarea 5 din 7:
    Ce fac odată ce am prins șoimul?
    1. Imagine intitulată prinde un Hawk Pasul 10
    1. Luați în considerare apelarea unei unități de reabilitare licențiată. Există numeroase facilități de reabilitare raptor care vor primi fericit și vor elibera orice șoim. Faceți o căutare pe Internet pentru a găsi una în zona dvs. Chiar dacă sunt prea departe pentru a veni să ia pasărea, ei vor putea să vă dea sfaturi valoroase despre unde să o eliberați.
    • Dacă puteți lua pasărea la facilitatea de dezintoxicare, puneți pasărea în mașină și conduceți-o în instalație.
    Întrebarea 6 din 7:
    Cum mă dau un șoim pe care l-am prins?
    1. Imagine intitulată prinde un pas de șoim 12
    1. Puneți șoimul în siguranță în mașină. Când vă mutați un șoim, îi dați un loc nou pentru a vâna și a construi cuiburi. Cu toate acestea, trebuie să conduceți cel puțin 20 de kilometri distanță de casa dvs. înainte de a elibera păsările. În caz contrar, se va întoarce la vechile sale motive de vânătoare. Acoperiți capcana cu o pătură pentru a bloca orice lumină. Acest lucru va ajuta la menținerea calmei păsării pe măsură ce o mutați.
    • Apoi, ridicați cu atenție capcana și plasați-o în siguranță în trunchiul mașinii. Porniți aerul condiționat, deoarece Hawks se poate supraîncălzi cu ușurință în spații mici.
    • Dacă trunchiul dvs. nu este suficient de mare pentru capcană, puneți-o pe un loc. Utilizați o centură de siguranță pentru ao asigura.
    • Așezați un prosop gros sub capcana pentru a vă proteja mașina de picăturile de păsări.
    • Dacă șoimul este rănit, ia-o imediat la un centru de reabilitare a raptorilor.
  • 2. Eliberați șoimul. Setați capcana într-o zonă retrasă. Scoateți pânza din partea superioară a capcanei și deschideți cu atenție una dintre ușile. Stați departe de capcană pentru a permite păsării să plece în propriul ritm. Nu plecați până când pasărea nu a părăsit capcana.
  • Purtați mănuși groase pentru a vă proteja mâinile în timp ce deschideți capcana.
  • Dacă șoimul refuză să părăsească capcana, poate fi deshidratată sau bolnavă. Sunați la Centrul de Reabilitare a Raptorului local pentru sfaturi.
  • Întrebarea 7 din 7:
    Pot prinde un șoim pentru un animal de companie sau pentru Falconry?
    1. Imagine intitulată prinde un pas de șoim 1
    1. Nu prindeți șoimii ca animale de companie. Hawks sunt păsări sălbatice și nu fac animale de companie bune. Costă mii de dolari pe an pentru a îngriji și a găzdui un șoim. În plus, în unele țări, aveți nevoie de un permis de a prinde șoimii. Când obțineți acest permis, vi se va cere să oferiți motivele pentru capturarea unui șoim. Dacă prindeți un șoim fără permis, vă puteți confrunta cu consecințe juridice grave.
    • De exemplu, în u.S. Puteți obține șase luni în închisoare și o amendă de 15.000 de dolari pentru a prinde un șoim fără permis.
  • 2. Evitați capturarea șoimilor pentru Falconry. Există reguli stricte care înconjoară capturarea și eliberarea lui Hawks pentru Falconry. Numai falcinele experimentate, licențiate pot prinde șoimii în acest scop. Aceste falcine au terminat o ucenicie de lungă durată și au obținut mai multe permise pentru a prinde falcons.
  • Dacă sunteți interesat să deveniți un falconer, căutați grupuri de furtunuri locale din zona dvs. Aceste grupuri vă vor ajuta să găsiți o ucenicie cu un falconer experimentat.
  • Odată ce aveți o ucenicie, Falconer vă va ajuta să prindeți, să o locuiesc și să trageți șoimii.
  • sfaturi

    Dacă sunteți îngrijorat de un șoim care atârnă în jurul alimentatorului de păsări, lăsați alimentatorul gol pentru câteva săptămâni. Celelalte păsări vor înceta să o viziteze, iar șoimul va găsi în altă parte să vâneze.

    Avertizări

    Dacă este posibil, lăsați Hawk să prindă profesioniștilor. Patchers neexperimentați pot răni cu ușurință Hawks prin ruperea aripilor, pene de îndoire sau rănirea picioarelor.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar