Cum să prindă un iepure sălbatic

Iepurii sălbatici pot fi o neplăcere pentru oricine încearcă să-și mențină curtea sau să crească o grădină. Ca erbivore, iepurii îți vor mânca plantele și vor afecta coaja de copaci într-un efort de a mânca. Prinderea unui iepure sălbatic într-un mod uman se poate face cu ușurință dacă ați setat capcane vii în locațiile potrivite, utilizați momeala potrivită și eliberați iepurele departe de casa dvs. De asemenea, puteți seta garduri sau pulverizare repellente în curtea dvs. pentru a păstra iepurii sălbatici departe.

Pași

Metoda 1 din 3:
Oamenii de rabită într-o capcană live
  1. Imaginea intitulată prinde un pas de iepure sălbatic 1
1. Achiziționați o capcană live. Folosind o capcană live este cel mai uman mod de a prinde un iepure sălbatic, deoarece nu rănesc animalul. Capcanele vii vin cu o ușă de capcană, un mecanism de capcană și mai multe scripete. Ele pot fi găsite online sau la magazinul local de produse sportive pentru 20-50 de dolari.
  • Alegeți o capcană live cu o ușă de capcană dacă intenționați să o puneți pe un perete sau un copac.
  • Achiziționați o capcană live cu două uși de capcană dacă intenționați să plasați capcana pe o traseu.
  • Imagine intitulată prinde un iepure sălbatic Pasul 2
    2. Setați capcana pe o traseu de iepure. Iepurii călătoresc de obicei de-a lungul acelorași căi și trasee, deci este important să observați o zonă pentru iepuri înainte de a stabili o capcană. Cel mai frecvent tip de traseu de iepure se găsește în zone care le permit să se ascundă și să scape cu ușurință, cum ar fi perie înaltă sau căi de-a lungul gardurilor care au depășit. Petreceți timpul observând traseul de iepure și plasați capcana în centrul celei mai comune ale iepurii.
  • Dacă utilizați o capcană live cu două fețe, plasați capcana în centrul traseului, astfel încât iepurele să poată intra de pe ambele părți.
  • Dacă utilizați o capcană live de ușă, puneți capcana pe o grămadă mare de perie sau împotriva unui copac înconjurat de obstacole, astfel încât iepurele să nu poată merge în jurul capcanei.
  • Căutați scat de iepure de-a lungul încercărilor și în zonele în care ați văzut iepuri înainte.
  • Imagine intitulată prinde un pas de iepure sălbatic 3
    3. Manipulați traseul pentru a îngusta calea iepurelui în capcană. Folosind materiale care se găsesc pe traseul de iepure, cum ar fi ramuri, bastoane lungi sau perie, îngustă calea iepurelui în traseu. Această metodă va crește șansele de a prinde un iepure și va asigura că iepurele nu merge în jurul capcanei dvs. odată ce acesta este setat.
  • Dacă traseul de iepure duce la un adăpost de iepure, puneți capcana în intrarea în adăpost.
  • Imagine intitulată prinde un iepure sălbatic Pasul 4
    4. Ridicați ușa și fixați-o în poziție, setând capcana. Urmați instrucțiunile care vin cu capcana live pentru ao stabili în mod corespunzător, deoarece fiecare capcană va funcționa în felul său. Asigurați-vă că capcana se activează prin cercetarea mecanismului de capcană cu un stick lung. Odată ce testați capcana, resetați ușa și plasați capcana în exterior.
  • Dacă capcana nu se activează, asigurați-vă că ați reciti direcțiile și fixați din nou capcana.
  • Dacă bănuiți că capcana dvs. este defectă, contactați afacerea pe care ați cumpărat-o și cereți ajutor. Acestea pot fi capabile să vă ajute la telefon sau să vă cereți să returnați capcana.
  • Imagine intitulată prinde un iepure sălbatic Pasul 5
    5. Alegeți un momeală de captare eficientă. Cele mai eficiente forme de momeală pentru capturarea iepurilor sunt legume, mere în mod specific, germeni de Bruxellei, morcovi sau salată în timpul lunilor calde și pâine, porumb, alfalfa și trifoi în timpul lunilor de iarnă. Iepurii sunt erbivore, astfel încât orice legume cu frunze sau rădăcini pe care le alegeți ar trebui să fie eficiente. Deși momeala nu trebuie să fie proaspătă, nu ar trebui să fie putrezită sau prea bătrână pentru ca iepurele să mănânce legumele.
  • Puteți, de asemenea, să pulverizați oțetul de cidru de mere în capcană ca supliment la momeala pe care ați plasat-o deja sau de la sine ca momeală primară.
  • Prinderea unui iepure sălbatic este mai ușor în lunile de iarnă, deoarece există mai puține mâncare, iar iepurele vor fi atrase de momeală mai ușor.
  • Imaginea intitulată prinde un iepure sălbatic Pasul 6
    6. Așezați momeala în mecanismul de capturare. Aveți grijă să plasați alimentele direct pe mecanismul de captare și nu în partea din spate a capcanei live. Dacă momeala este plasată necorespunzător, există o șansă că iepurele dvs. ar putea scăpa de capcană cu o burtă plină și nu veți avea nimic de a vă arăta eforturile. Nu așezați momeala oriunde altfel decât mecanismul de capturare pentru cele mai eficiente rezultate.
  • Dacă utilizați o capcană live cu două uși, mecanismul de capturare va fi în centrul capcanei live.
  • Greutatea iepurelui este ceea ce exclude mecanismul de capturare, permițând cadea să cadă.
  • Imagine intitulată prinde un pas de iepure sălbatic 7
    7. Verificați capcana cât mai des posibil. Pentru a păstra sănătatea iepurelui și a menține capcana live a umane, iepurele ar trebui eliberată sau relocată cât mai curând posibil. Setați mementouri pentru a vă verifica capcana la fiecare 24 de ore pentru a vă asigura că iepurele nu este blocată în capcană prea lungă.
  • Metoda 2 din 3:
    Eliberând iepurele
    1. Imagine intitulată prinde un pas de iepure sălbatic 8
    1. Apelați la controlul animalelor și întrebați despre legile privind relocarea. Este ilegal să relociți problema faunei sălbatice în anumite regiuni, deci este important să vă înțelegeți legile locale înainte de a reloca iepurele. Controlul animalului vă va oferi cele mai bune opțiuni pentru a vă reloca iepurele sălbatic prins și puteți alege animalul pentru dvs.
    • Unele zone, cum ar fi starea de la Washington, necesită o autorizație pentru a muta sau a reloca viața sălbatică, inclusiv iepurii de bumbac.
  • Imaginea intitulată prinde un iepure sălbatic Pasul 9
    2. Așezați iepurele într-o zonă liniștită și puneți o prelată peste capcană. Nu trebuie să păstrați iepurele în capcană mai mult decât trebuie, dar păstrarea acestuia într-un spațiu liniștit va păstra calmul înainte de a vă muta. Plasați o pătură groasă sau o prelungire peste capcană pentru a menține calmul iepurelor și nu mișcați capcana mai mult decât este necesar.
  • Dacă sunteți în stare să mutați imediat iepurele, este încă important să plasați ceva peste prelata în timpul transportului.
  • Șansele de supraviețuire a iepurelor scade atunci când sunt expuși la traume sau stres, așa că tratați iepurele ca și cum ar fi fost animalul dvs. de companie.
  • Imagine intitulată prinde un iepure sălbatic Pasul 10
    3. Eliberați iepurele de la 10 mile (16 km) de locul în care l-ați prins. Când transportați iepure, aveți grijă să nu răniți sau să traumați iepurele. Relocați iepurele prin plasarea capcanei într-un loc sigur în interiorul vehiculului, astfel încât acesta să nu cadă sau să alunece prea mult. Găsiți o zonă similară în peisajul pe locul pe care l-ați prins iepurele.
  • Punctul de relocare ar trebui să fie departe de orice locuințe sau de casele altor persoane, deoarece iepurele va începe adesea să se întoarcă în direcția capturării sale.
  • Imagine intitulată prinde un iepure sălbatic Pasul 11
    4. Stați în spatele capcanei și deschideți ușa din spate. Se confruntă cu capcana deschisă spre un loc în care iepurele se poate ascunde și poate fi precaut să nu rănească iepurele în timp ce deschideți capcana. Scuturați ușor capcana pentru a încuraja iepurele să plece, iar dacă este reticentă, întoarceți capcana pe partea sa și plecați să dați iepurele ceva timp.
  • Metoda 3 din 3:
    Descurajarea iepurilor din curtea ta
    1. Imagine intitulată prinde un iepure sălbatic Pasul 12
    1. Instalați garduri pentru a păstra iepurii. Un mod uman și eficient de a păstra iepurii din curtea sau grădina este prin înființarea de garduri în jurul zonelor problematice. Dig 10 până la 12 picioare (3.0 la 3.7 m) subteran în care doriți să instalați un gard de sârmă. Puneți firul de pui în gaură și creați un gard suficient de înalt pentru a păstra iepurii să sări peste el.
    • Închiriați un profesionist pentru a instala gardul pentru dvs. dacă nu aveți resursele sau experiența pentru a instala un gard pe cont propriu.
    • Firul de pui va păstra iepurii de la săpare sau să se înfurie sub gard.
  • Imaginea intitulată prinde un iepure sălbatic Pasul 13
    2. Utilizați repellente pentru a păstra iepurii departe. Această opțiune este scumpă și temporară, dar poate fi eficientă dacă sunteți consecvenți. Cumpărați un repellent de iepure de la magazinul local de bunuri sportive și pulverizați-l pe plante sau în curtea dvs. Repelantul va trebui să fie reaplicat, deoarece mirosul va dispărea, iar iepurii se vor întoarce după ceva timp.
  • Cele mai eficiente repellente miroase ca urina de vulpe, sau ca urina altor prădători.
  • Imaginea intitulată prinde un iepure sălbatic Pasul 14
    3. Fungicide de pulverizare care conțin thiramul chimic. Aceste fungicide sunt extrem de toxice și nu ar trebui să fie aplicate plantelor pe care intenționați să le consumați sau în orice domeniu în care copiii pot juca. Fungicidele sunt extrem de eficiente în descurajarea iepurilor și sunt o opțiune bună pentru zonele cu plante ornamentale sau părți ale grădinii dvs. care nu vor fi consumate de oameni.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar