Cum să ai grijă de o șopârlă spinoasă texas

Lizardul Texas Spiny este o șopârlă destul de comună, dar frumoasă, care locuiește în regiunile de uscare din sudul Americii de Nord. Deși nu a fost vândut în mod obișnuit comercial, dacă locuiți în Texas, este posibil să găsiți șopârle Spiny Texas într-un magazin de animale de companie sau chiar să prindă unul singur. Texas Spiny Lizards fac animale de companie excelente, deoarece se adaptează bine la captivitate și mănâncă o dietă de insecte disponibile. Dacă vă oferiți șopârlă spinoasă Texas cu o cușcă mare, un spațiu amplu de joc, o sursă bună de iluminat de căldură și o dietă echilibrată, veți avea un animal de companie minunat de aproximativ șapte ani.

Pași

Partea 1 din 3:
Crearea unui habitat potrivit pentru o șopârlă spinoasă Texas
1. Achiziționați o cușcă mare. Texas Spiny Lizards sunt creaturi active care cresc la aproximativ 7.5 "până la 12". Ei au nevoie de o cușcă mare care să găzduiască dimensiunea lor și le oferă o mulțime de spațiu pentru a rula în jur. Ele sunt, de asemenea, arboreale, adică trebuie să urce. Ia o cușcă de 20 până la 30 de galoane sau terarium și asigurați-vă că veți avea loc pentru plante, busteni și viță de vie pentru șopârla dvs. pentru a juca cu.
  • Asigurați-vă că cusca este închisă astfel încât șopârla să nu scape.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o șopârlă spinoasă Texas Pasul 2
    2. Acoperiți partea de jos cu covor cușcă. Pentru a acoperi fundul cuștii, puteți utiliza fie covor cușcă, nisip, roci mici, fie coajă de nuc pudră. Covorul covor este, în general, recomandat, deoarece șopârlele ar putea consuma tipuri alternative, care pot duce la probleme digestive.
  • Covorul de covor poate fi un pic mai dificil pentru a curăța. Asigurați-vă că vă oferiți ceva timp în fiecare lună pentru a vă dedica păstrarii covorului de cușcă a Lizardului în stare bună.
  • Covorul de covor poate fi achiziționat online la Petsmart sau Amazon. Sunați la magazinul dvs. local de animale de companie pentru a vedea dacă vând covor de cușcă.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o șopârlă spinoasă Texas Pasul 3
    3. Adăugați plante la terariu. Plantele îți vor face șopârla să se simtă mai mult acasă în terariul său și, de asemenea, da șopârlă ceva pentru a urca. Puneți cât mai multe plante, viță de vie, ramuri și bastoane pe care le puteți în cușcă, astfel încât șopârla dvs. să aibă un material de alpinism amplu.
  • În timp ce este bine să puneți plante vii, viță de vie și ramuri în casa lui Lizard, asigurați-vă că nu poartă prea multă umiditate. Lizardul Spiny Texas preferă un mediu de uscare. Cel mai bine este să puneți un amestec de suprafețe de alpinism vii și false în cușcă.
  • Dacă găsiți plante în afara, asigurați-vă că sunt liberi de bug-uri și nu sunt otrăvitoare.
  • Unul dintre hobby-urile Lizardului Texas Spiny este săpat în jurnalele decăzute. Puneți o bucată de jurnal vechi în cușcă o dată la câteva săptămâni pentru a da șopârlă o activitate plăcută.
  • Imagine intitulată de îngrijire pentru o șopârlă spinoasă Texas Pasul 4
    4. Furnizați un loc de ascundere. Șopârlele le place să aibă un loc unde să se ascundă atât de des. Adăugați un jurnal care poate găzdui lungimea șopârlăi la partea mai rece a cuștii. Amintiți-vă că șopârlele spinoase din Texas cresc la aproximativ 12 ".
  • Cel mai bine este să obțineți un jurnal gol, astfel încât șopârla dvs. să se poată ascunde complet. Puteți cumpăra un jurnal gol la majoritatea magazinelor de animale de companie. Dacă sunteți la îndemână, faceți unul singur!
  • Veți dori, de asemenea, să aveți o parte din cușcă lăsată deschisă pentru șopârlă pentru a juca. Încercați să puneți acest lucru pe partea opusă a cuștii din locul ascunzător.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o șopârlă spinoasă Texas Pasul 5
    5. Dă-ți o lumină amplă. Texas șopârlele spinoase sunt diurnă și le place să se bască la soare, așa că va avea nevoie de iluminatul complet de spectru UVB pentru a rămâne sănătos și fericit. Veți dori ca cusca să fie între 80-88 de grade în timpul zilei, 70-80 de grade pe timp de noapte și 100-108 în fața locului de basking al lizardului.
  • Faceți o platformă de basking în jurul valorii de 12 centimetri de la lumina basking. Razele UVB nu sunt suficient de puternice pentru a fi plasate mai departe de șopârlă.
  • Doar puneți iluminarea pe o parte a cuștii, deoarece șopârla dvs. are nevoie de un loc răcoros.
  • Întrebați despre cum să setați corect iluminarea cuștilor la un magazin de animale de companie locale pentru a vă asigura sănătatea și siguranța lizardului.
  • Partea 2 din 3:
    Hrănirea șopârlă Spiny Texas
    1. Imagine intitulată de îngrijire pentru o șopârlă spinoasă Texas Pasul 6
    1. Hrăniți șopârla un amestec de insecte. Texas Lizards Lizards necesită o dietă de insecte vii și va prospera dacă le furnizați o varietate de specii. Vierme uriașe, greieri, viermi obișnuiți, viermi de mătase, și omizi non-nocivi sunt toate alegerile minunate.
    • Hrăniți șopârla o dată pe zi. Dacă șopârla dvs. este activă și sănătoasă, îi hrăniți cât de mult pot mânca pe o perioadă de timp de 15-20 de minute. Dacă sunt supraponderali, discutați cu un veterinar despre un plan de dietă care vă va păstra șopârla sănătoasă.
    • Asigurați-vă că insectele sunt relativ mici în comparație cu capul șopârlă. În caz contrar, șopârla poate suferi probleme digestive. Tăiați-vă insectele dacă piesele par prea mari.
    • Dacă locuiți lângă câmpuri sau pajiști care nu sunt pulverizate cu insecticide, vă puteți colecta propriile insecte (cunoscute sub numele de "plancton de câmp") cu o plasă de mătură în timpul lunilor mai calde.
    • Îndepărtați orice insecte neobișnuite din cușcă imediat după hrănire.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o șopârlă spinoasă Texas Pasul 7
    2. Alimente de praf cu vitamina D3 și pulbere de calciu. Pentru a vă asigura că șopârla dvs. obține substanțe nutritive adecvate, praf alimentele sale o dată pe săptămână sau în fiecare săptămână cu vitamina D3 și pulbere de calciu.
  • Puteți achiziționa reptile reptiliciu cu D3 online la fie pe Petsmart, fie la Amazon.
  • Pentru a pulveriza insectele, puneți insectele și un pic de pulbere de praf într-un borcan de sticlă și se agită până când insectele sunt acoperite cu pulberea. Apoi hrăniți imediat șopârlele.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o șopârlă spinoasă Texas Pasul 8
    3. Schimbați în mod regulat apa. Oferiți apă proaspătă pentru șopârla într-un vas de mică adâncime. Asigurați-vă că schimbați apa în fiecare zi pentru a vă menține șopârla sănătoasă.
  • Dacă apa se stropi prea mult, va trebui să curățați substratul pentru a păstra habitatul uscat.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o șopârlă spinoasă Texas Pasul 9
    4. Ceață cuști. Cumpărați o sticlă de pulverizare de ceață și ceață cuscaria șopârlă de două ori pe săptămână. Șopârlele le place să lingă plantele de apă și să scoată plantele și vița de vie în cușcă, le va da o oportunitate suplimentară de hidratare. Nu drenați cușca ca substrat de habitat trebuie să rămână uscat. În schimb, cu ușurință o suprafață pe care o șopârlă îi place să urce sau să se joace.
  • Partea 3 din 3:
    Îngrijirea șopârlă spinoasă Texas
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru o șopârlă spinoasă Texas Pasul 10
    1. Curățați cuști. Curățați cușca bine o dată pe săptămână. Aceasta este o procedură implicată care va dura ceva timp. Veți avea nevoie de mănuși de cauciuc, dezinfectant și apă caldă, cu săpun pentru curățare. De asemenea, trebuie să verificați zilnic pentru alimente vărsate, fecale sau alte particule periculoase.
    • În primul rând, scoateți șopârla din cușcă și plasați-vă într-un loc sigur în timp ce vă curățați.
    • Îndepărtați toate decorațiile din cușcă și curățați cu apă fierbinte, cu săpun.
    • Curățați mâncarea și bolile de apă cu apă fierbinte, cu săpun. Pentru un cleanser de casă, amestecați 1 linguriță (5 ml) detergent de spălat vase (cum ar fi Palmolive® sau DAWN®) și 1 uncie (30 ml) de înălbire a gospodăriei în 1 litru de apă.
    • Curățați suprafețele cuștii cu apă fierbinte, cu săpun. Apoi curățați din nou cu un dezinfectant. Pentru dezinfectant, utilizați o soluție de înălbire conținând 1 parte înălbitoare la 16 părți apă.
    • Lăsați cușca să se usuce înainte de a înlocui decorațiile, bolurile alimentare și șopârlă.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o șopârlă spinoasă Texas Pasul 11
    2. Furnizați colegi adecvate. Texas Spiny Lizards sunt perfect fericiți să fie singuri într-o cușcă, dar dacă decideți să aveți mai mult de unul într-o cușcă, asigurați-vă că le împerecheați corect. Nu ar trebui să aveți niciodată două șopârle de sex masculin în aceeași cușcă. Cu toate acestea, două femele se vor înțelege bine în același spațiu.
  • Dacă puneți împreună un bărbat și femeie într-o cușcă, ei vor rasa probabil.
  • Imagine intitulată de îngrijire pentru o șopârlă spinoasă Texas Pasul 12
    3. Nu vă ridicați lizardul. Texas Lizardurile spinoase trebuie tratate ca o specie de afișare. Nu le place să fie luați și ținute. Dacă le țineți prea mult timp și încercați să jucați cu ei, este probabil să muște. Gestionați-vă doar șopârla atunci când este necesar, cum ar fi în timpul curățării cuștilor.
  • Dacă trebuie să ridici șopârla pentru o curățare cu cușcă, folosiți palma și degetele pentru a cupă corpul șopârlă de la gât la cloaca, sau ventilator de gât. Apoi, ridicați blânde șopârla într-o singură mișcare fluidă. Nu țineți șopârla prin coada sa, deoarece coada se poate desprinde.
  • sfaturi

    Asigurați-vă că este legal să achiziționați și să dețineți această șopârlă în jurisdicția dvs. locală.
  • Ca și în cazul tuturor animalelor de companie, nu ați depășit șopârla Spiny Texas. Oferind prea multă mâncare pentru animalele de companie, poate să o îmbolnăvească sau chiar să o omoare!
  • Texas șopârlele spinoase cresc, de obicei, între 7.5 și 12 inci. Asigurați-vă că obțineți o cușcă care găzduiește lungimea lor.
  • Deoarece culoarea variază foarte mult pe speciile de șopârlă spinoasă, singura modalitate adevărată de a determina sexul este că uităm la baza coada. Masculii au două mari "scales" la baza coada lor. Acestea sunt numite bulgări hemidenale.
  • Avertizări

    Nu vă eliberați niciodată animalul de companie în sălbăticie, chiar dacă știți că specia dvs. de șopârlă este nativă în zona dvs.
  • Ca și în cazul tuturor animalelor, șopârlele spinoase din Texas sunt capabile să muște atunci când sunt amenințate. Aveți grijă să nu vă răniți șopârla dacă mușcă.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar