Cum să ai grijă de șopârla ta

Șopârlele sunt animale de companie populare și relativ ușor de îngrijit. Îngrijirea specifică pentru fiecare șopârlă depinde de tipul pe care îl obțineți. Cu toate acestea, puteți urma câteva orientări generale pentru îngrijirea șopârlăi dvs.

Pași

Partea 1 din 3:
Crearea habitatelor adecvate
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru șopârla dvs. Pasul 1
1. Aflați ce tip de cușcă are nevoie de șopârlă. Ce tip de colț obțineți este determinat de șopârla dvs. Fiți conștienți de faptul că șopârlele trebuie păstrate în anumite intervale de temperatură. Dacă temperatura ambiantă în care locuiți scade scăzută în timpul iernii, atunci trebuie să furnizați un rezervor închis termic. Acest lucru vă va păstra lizardul cald fără a trimite cerul bugetului de încălzire ridicat. Ar trebui să puteți controla căldura în cușcă, precum și umiditatea pentru unele specii. De asemenea, va trebui să puteți oferi lumină, precum și să oferiți șopârlă cât mai mult spațiu, deoarece are nevoie.
  • Asigurați-vă că carcasa este sigură și că șopârla dvs. nu poate scăpa de ea.
  • Un tip comun de cușcă este un acvariu cu un ecran deasupra. Geckosul mic fac bine în acest tip de cușcă. Pentru geckos leopard, veți avea nevoie de un acvariu / terrariu de 20 de galoane.
  • Cuștile din plastic sunt o altă opțiune. Dragonii barbă se descurcă bine în acest tip de cușcă, deși rezervorul ideal este un vivarium, care este alcătuit din material termoizolant, cum ar fi lemn, cu o față de sticlă. Acvariile pot deveni prea calde sau pot fi ineficiente termic. Dragonii barbă au nevoie de un acvariu de 55 de galoane. Dacă alegeți o cușcă din plastic, trebuie să fie de cel puțin 2 metri cu patru picioare, precum și la 2 metri înălțime.
  • Al treilea tip de cușcă este o cușcă de sârmă. Chameleoni preferă acest tip de cușcă, deoarece pot urca după cum este necesar. Din acest motiv, cuștile lor ar trebui să fie mai înalte decât celelalte șopârle.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru lizardul dvs. Pasul 2
    2. Determinați nevoile de temperatură a șopârlă. Multe reptile vor avea nevoie de o lampă de căldură pentru a rămâne la temperatura potrivită. Cu toate acestea, lămpile și becurile diferite vor scoate cantități diferite de căldură, deci trebuie să alegeți una care este potrivită pentru ce temperatură are nevoie de șopârlă.
  • Întrebați-vă la magazinul de animale de companie cât de multă căldură va avea nevoie de șopârlă. De exemplu, majoritatea șopârlelor vor avea nevoie de o zonă undeva între 90 de grade la 100 de grade.
  • Șopârlele au nevoie, de asemenea, o zonă rece a cuștii, așa că puneți doar căldura la un capăt. Capătul răcitorului trebuie să fie între 70 și 75 de grade, de obicei.
  • Verificați temperaturile. Luați în considerare cât de sus poate obține lizardul dvs., inclusiv înălțimea sa. Asigurați-vă că aceste zone nu sunt prea calde pentru șopârla dvs. utilizând un termometru pentru a verifica.
  • Întoarceți lămpile care oferă lumină pe timp de noapte. Dacă șopârla dvs. are nevoie încă de căldură, utilizați în schimb un încălzitor ceramic.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru șopârla dvs. Pasul 3
    3. Dă-i niște lumină. Majoritatea șopârlelor au nevoie de lumină pentru a le ajuta să prospere. Va trebui să utilizați lămpile care furnizează lumină UVA și UVB. Păstrați-o doar în timpul zilei timp de aproximativ 12 ore.
  • Alege o lampă de inundații. Aveți nevoie de o zonă pentru șopârlă pentru a vă bucura și a absorbi lumina. Dacă aveți o lampă de inundații, puteți adăuga pur și simplu o altă lampă pentru lumina UVB, astfel încât șopârla dvs. devine întregul spectru. Lampa de basking va furniza razele UVA pe care le are nevoie.
  • Așezați lampa în interiorul incintei, dar la îndemâna șopârlării. Aveți grijă ca șopârla să nu atingă lampa așa cum va fi arsă, dar trebuie să fie suficient de aproape pentru a oferi încălzire eficientă. Verificați lampa pe care o cumpărați pentru a vedea ce sunt cerințele sale.
  • Creați straturi. Adică, șopârla dvs. ar trebui să aibă o zonă pentru basking și lumină, dar ar trebui să aibă și spațiu pentru a scăpa de acele surse. Păstrați părțile incintei în cea mai mare parte dezactivată.
  • Întoarceți lumina noaptea. Reptile dvs. are nevoie de întuneric noaptea la fel ca tine. Dacă vă place să vă amintiți greu, puteți seta lămpile pe cronometre.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru lizardul dvs. Pasul 4
    4. Oferă un loc unde să se ascundă. Majoritatea șopârlelor doresc să se ascundă uneori. Trebuie să le dați un loc unde pot face acest lucru. Roci și jurnale mici lucrează în acest scop.
  • Încercați să puneți cel puțin un loc de ascundere în cazul în care este mai rece în cușcă.
  • Dacă utilizați orice roci din exterior, asigurați-vă că le curățați și apoi sterilizați-le în apă fierbinte înainte de a le adăuga în cușcă. De asemenea, puteți să curățați și apoi să încălziți ramurile în cuptor la 250 de grade Fahrenheit timp de 30 de minute pentru a ajuta la uciderea oricăror germeni.
  • Ramurile sunt, de asemenea, importante pentru unele specii, cum ar fi chameleoni, pentru că le permit să urce.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru șopârla dvs. Pasul 5
    5. Treci peste pat. În timp ce este tentant să puneți pietriș sau alte tipuri de așternut în jos într-o cușcă, șopârlele pot mânca bucăți de ele. Șopârla nu poate procesa acești biți, ceea ce poate duce la probleme. Cu toate acestea, ceea ce este mai bine depinde de șopârla dvs.
  • Puteți utiliza hârtie de măcelărie pentru a linia cuștii. Butcher Hartie este o alegere bună, deoarece este fără cerneală, iar cerneala poate fi dăunătoare pentru șopârlă. O altă alegere bună este un ziar care nu a fost tipărit, pe care îl puteți găsi la companiile în mișcare.
  • Cu toate acestea, unii șopârle seamănă cu Burrow, caz în care nisipul de reptile sau rasele de aspen sunt alegeri bune.
  • Puteți utiliza sol de grădină pentru așternut. Ar trebui să planificați, de asemenea, niște plante vii în incinta șopârlă. În acest fel, deșeurile pe care șopârla dvs. le va produce vor fi descompuse în sol și vor fi folosite de plante ca gunoi de grajd. În acest fel, nu trebuie să curățați din nou incinta lizardului și din nou.
  • Partea 2 din 3:
    Furnizarea de alimente și apă
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru șopârla dvs. Pasul 6
    1. Schimbați în mod regulat apa. Cu toate acestea, șopârlele diferite vor necesita diferite tipuri de vase de apă. De exemplu, unele fac cel mai bine cu un castron mic, în timp ce altele vor avea nevoie de un sistem de apă de picurare. De exemplu, chameleonii au nevoie de apă de scurgere, deoarece nu vor bea dintr-un castron mic.
    • Puteți întreba fie la magazinul de animale de companie, fie contactați medicul veterinar pentru a afla care este cel mai bun pentru dvs. de companie.
    • Asigurați-vă că schimbați apa în fiecare zi, mai ales dacă șopârla utilizează un castron mic pentru apă.
    • Unele șopârle le place să înoate, astfel încât va trebui să oferiți o zonă suficient de mare pentru a le permite să facă acest lucru.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru lizardul dvs. Pasul 7
    2. MIST Lizardul dvs. În funcție de tip, șopârla dvs. va trebui să fie greșită o dată pe zi. Puteți folosi orice sticlă de pulverizare, atâta timp cât este setată la ceață și nu fluxul. Ceața ajută la crearea umidității necesare unor șopârle.
  • De exemplu, dragonii barbă nu vor trebui să fie înmormântați, dar Iguanas va.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru lizardul dvs. Pasul 8
    3. Furnizați alimente adecvate. Majoritatea șopârlelor vor mânca insecte și preferă cele live. Grichetele sunt o alimentație comună care poate fi suplimentată cu un supliment alimentar de reptile, iar viermi de ceară, viermi de masă și roade sunt, de asemenea, comune. De fapt, mulți proprietari păstrează o mică colonie de greieri sau de răsărite pentru a-și hrăni animalele de companie. De asemenea, se recomandă tăierea capetelor de mese pentru că au fost cunoscute pentru a mesteca calea de ieșire din șopârle, determinând șopârla dvs. să moară. Unele șopârle sunt carnivore, în timp ce altele sunt omnivore sau erbivore.
  • Dacă păstrați greieți live, o cincime din dieta lor trebuie să fie carbonat de calciu, dată de ei cu cel puțin 2 zile înainte de a vă hrăni greierul. Celelalte patru cincimi pot fi alimente de cricket.
  • Carnivorele vor mânca insecte, dar vor gusta, de asemenea, pe șopârle sau broaște mai mici dacă sunt destul de mari. De asemenea, este posibil să aveți nevoie să hrăniți rozătoare, pește, creveți sau puii de bebeluși. De exemplu, Geckos Leopard sunt carnivore și fac bine pe o dietă de greieri și viermi de masă.
  • Puteți colecta insecte cu o rețea de mătură din câmpurile din apropiere pentru a vă hrăni șopârlele. Cu toate acestea, trebuie să fiți sigur că câmpurile nu sunt tratate cu insecticid și probabil că veți avea doar noroc când este cald.
  • Unele șopârle sunt omnivore și vor mânca și plante, cum ar fi păpădie, trifoi și alte fructe și legume comune. De exemplu, roșii, pere, măr și salată sunt fructe și legume comune pentru a vă hrăni șopârlele. Ei vor mânca, de asemenea, alte insecte mici, cum ar fi melci și viermi de masă sau chiar alimente de câine (cu un pic de apă adăugată dacă sunt uscați). Dragonii barbati sunt omnivores, si pot sa se afle in principal pe verde (cum ar fi salata de tracinat si frunza) si squash cu viermi si locuinte sau alte insecte care constituie celuilalt sfert din dieta lor.
  • Majoritatea omnivorelor și carnivorelor vor trebui doar să fie hranei de 2 până la 3 ori pe săptămână. Cu toate acestea, reptilele mai mici sau mai tinere ar putea fi nevoite să fie hrănite mai des. Cât de mult mănâncă șopârla depinde de dimensiunea sa.
  • Unele șopârle sunt erbivore, ceea ce înseamnă că vor mânca numai legume. Iguanas sunt un bun exemplu de acest tip. Ei pot mânca verdeață cu frunze, precum și multe fructe și legume și ar trebui să fie hrănite în fiecare zi.
  • Alimentele ar trebui să fie în mare parte aproximativ atâta timp cât capul lor este larg pentru a preveni sufocarea. În plus, ar trebui să plasați alimente pe o placă mică pentru consum, mai ales dacă aveți nisip în rezervor.
  • Partea 3 din 3:
    Furnizarea de îngrijire
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru lizardul dvs. Pasul 9
    1. Luați șopârla la veterinar. Ar trebui să-ți iei animalul de companie la veterinar când o primești mai întâi, să te asiguri că este în stare bună de sănătate. Ca și alte animale, ar trebui să luați, de asemenea, șopârla la veterinar o dată pe an pentru o verificare.
    • Majoritatea șopârlelor au nevoie de de-vierming la un moment dat în viața lor. Adresați-vă medicului veterinar despre asta.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru șopârla dvs. Pasul 10
    2. Urmăriți problemele de sănătate. Fecalele curge sunt un semn al sănătății sărace, cel puțin dacă durează mai mult de 48 de ore și trebuie să consultați un veterinar. În mod similar, nu mergeți la baie este, de asemenea, o problemă.
  • Căutați pierderea în greutate. Pierderea bruscă în greutate poate fi, de asemenea, o problemă. Ar putea însemna că șopârla dvs. nu mănâncă sau nu bea și trebuie să vorbești cu medicul veterinar.
  • Păstrați un ochi asupra altor modificări. Alte schimbări care ar putea fi un semn ca șopârla dvs. este bolnav includ un nas, ochi sau gură curgă sau poate avea articulații care se umflă sau au probleme să-și vărsească pielea. Alternativ, puteți observa pielea decolorată sau faptul că evită mai multe spații deschise.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru șopârla dvs. Pasul 11
    3. Carantină Șopârlă nouă. Șopturile noi pe care le aduceți în casa dvs. trebuie păstrate într-o cușcă separată timp de cel puțin o lună. În acest fel, dacă șopârla ta nouă are o boală, nu o va da celelalte șopârle.
  • Întotdeauna hrana, apa și curățați cușca șopârlă carantină ultima pentru a preveni infecția celorlalte șopârle.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru șopârla dvs. Pasul 12
    4. Curățați cuști. Ar trebui să curățați complet cușca o dată pe săptămână. Cu toate acestea, ar trebui să verificați cusca în fiecare zi pentru a scoate alimente neobișnuite, eliminați pielea și scoateți-l pe Poop. De asemenea, ar trebui să curățați orice deversare, precum și să curățați mâncărurile alimentare și de apă.
  • Plasați-vă reptile într-o altă cușcă sau recipient curat în timp ce curățați cușca o dată pe săptămână.
  • Puneți mănuși la domiciliu. Ia totul din cușcă. Aruncați orice căptușeală, nisip sau așternuturi pe care le-ați folosit.
  • Curățați și sterilizați apa și bolurile alimentare. Spălați în apă fierbinte, cu săpun. Utilizați un dezinfectant după aceea, dar asigurați-vă că ați clătit bine și apoi uscați-l.
  • Spălați cușca. Puteți găsi această parte cea mai ușoară de făcut în afara. Utilizați apă caldă și săpun pentru a curăța cușca. Puteți folosi o periuță de dinți curată pentru a vă ajuta să vă curățați dacă este necesar. De asemenea, spălați și curățați orice decorațiuni în același mod.
  • Dezinfectați cușca. Puteți utiliza unul în mod special construit pentru cuști de reptile pentru a vă proteja animalele de companie, dar totuși, asigurați-vă că clătiți bine după aceea.
  • Puneți într-o nouă linie sau nisip și înlocuiți totul. Fie ca totul să se usuce bine. Dacă elementele nu se vor usca cu ușurință, este posibil să fie necesar să le înlocuiți din când în când.
  • Păstrați articolele de curățare a reptilatelor separate de alte elemente de curățare și asigurați-vă că le spălați bine după utilizare. Nu uitați să vă curățați mâinile la sfârșit.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru șopârla dvs. Pasul 13
    5. Oferiți stimularea. O cușcă bine stocată poate păstra majoritatea șopârilor distrați, cum ar fi suficiente roci, ramuri, zone goale și chiar plante, în funcție de șopârlă. De asemenea, puteți folosi pradă live pentru a oferi îmbogățire sau puteți ascunde mâncarea șopârlă în toată carcasa pentru a vă ajuta să o faceți ceva de făcut.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar