Cum să prindeți o șopârlă în casă

Indiferent dacă ați pierdut o șopârlă pentru animale de companie sau ați avut un oaspete nedorit în casa dvs., este posibil să aveți nevoie să captați uman și în siguranță o șopârlă liberă. Șopârlele tind să se ascundă când sunt speriate, astfel încât este posibil să aveți nevoie să găsiți mai întâi șopârla. Odată ce șopârla își arată fața, îl coaxizați într-o cutie. Șopârlele de companie ar trebui să se întoarcă în cușcă, dar dacă șopârla este sălbatică, asigurați-vă că îl eliberați înapoi. Dacă șopârla este mare sau dacă aveți o infestare, amintiți-vă că puteți apela întotdeauna o companie de control al dăunătorilor pentru a face treaba pentru dvs.

Pași

Partea 1 din 3:
Găsirea lizardului
  1. Imagine intitulată prinde o șopârlă în casa pasul 1
1. Închideți camera în care ați văzut ultima oară șopârlă. Închideți ușile și ferestrele, astfel încât să nu poată scăpa. Puteți chiar să doriți să plasați prosoape sub fisura ușii pentru a împiedica să plece.
  • Imagine intitulată prinde o șopârlă în casa pasului 2
    2. Verificați spațiile întunecate, închise pentru a vedea dacă șopârlă se ascunde acolo. Șopârlele se bucură adesea de atârnarea în spații mici sau acoperite. Verificați sub orice canapele, scaune, birouri, rafturi sau mese în cameră. Dulapuri, orificii, panouri de bază, perne și plante în ghivece sunt, de asemenea, locuri populare pentru șopârle pentru a se ascunde.
  • Este posibil să aveți nevoie să utilizați o lanternă pentru a vedea în spații întunecate.
  • Șopârlele adesea se ascund în spatele articolelor agățate, cum ar fi cadre, pe perete.
  • Imagine intitulată prinde o șopârlă în casa pasul 3
    3. Păstrați animalele de companie într-o cameră diferită. Dacă animalele de companie sunt în cameră, șopârla se va ascunde probabil. Păstrați câinele sau pisica într-o cameră diferită până când ați prins șopârla.
  • Alternativ, dacă aveți o pisică, puteți obține pisica dvs. pentru a prinde șopârla. Țineți minte, totuși, că pisica va ucide probabil șopârla, astfel încât aceasta poate fi doar o opțiune dacă șopârla este sălbatică.
  • Imagine intitulată prinde o șopârlă în casa pasul 4
    4. Opriți toate luminile. Șopârla poate ieși din spațiul său de ascundere dacă crede că este întuneric afară. Închideți orice blind-uri sau perdele pentru a bloca soarele. Puteți utiliza o lanternă pentru a vedea. De obicei, șopârla va ieși în jumătate de oră.
  • Imagine intitulată prinde o șopârlă în casa pasul 5
    5. Așteptați până când va ieși. Șopârla va ieși numai atunci când se simte în siguranță. Dacă nu găsiți șopârla, pregătiți-vă materialele de prindere a șopârlă. Păstrați-le la îndemână până când face o apariție.
  • Dacă nu găsiți o șopârlă sălbatică în casa dvs., poate fi mai ușoară să-l respingă Folosind ouă, mile și alte bunuri de uz casnic comune decât vor fi să o prindă.
  • Partea 2 din 3:
    Capturarea lizardului
    1. Imagine intitulată prinde o șopârlă în casa pasul 6
    1. Găsiți un container pentru a prinde șopârla în. Cele mai multe șopârle de casă sunt doar aproximativ 2-3 inci (5.1-7.6 cm) lung. Containerele de alimente vechi, cum ar fi containerele goale de margarină sau containerele mari de iaurt, pot fi ideale pentru capturarea unuia.
  • Imagine intitulată prinde o șopârlă în casa pasul 7
    2. Apropiați încet șopârla. Dacă vă spălați șopârla, probabil va fugi înapoi în locul său de ascundere. În schimb, mergeți spre șopârlă foarte încet. Dacă șopârla începe să se miște, să oprească și să rămână încă pentru o secundă până când se calmează.
  • Imaginea intitulată prinde o șopârlă în casa pasului 8
    3. Urmăriți șopârla în cutie. Dacă șopârla este pe perete, utilizați o revistă sau o bucată de hârtie pentru ao coaxiza spre cutie. Dacă este pe podea, folosiți o mătură sau o curte. În majoritatea cazurilor, șopârla va intra în container, deoarece va crede că recipientul este sigur.
  • Încercați să nu atingeți șopârla cu obiectul. Mutați-l spre șopârlă pentru ao încuraja să alerge spre cutie, dar evitați lovirea șopârlării.
  • Nu folosiți mâna pentru a apuca sau urmări șopârla. Acest lucru ar putea cauza coada șopârlă să cadă. Șopârla ar putea chiar să te muște.
  • Imaginea intitulată prinde o șopârlă în casa pasul 9
    4. Pulverizați șopârla cu apă rece dacă continuă să fugă. Dacă șopârla nu va intra în cutie, încercați să pulverizați sau să mișcați apa rece pe ea. Acest lucru poate provoca lizardul să încetinească sau chiar să înghețe pentru un minut sau două. Apoi puteți plasa caseta peste ea.
  • Imaginea intitulată prinde o șopârlă în casa pasul 10
    5. Glisați o bucată de carton sau hârtie sub cutie. Odată ce șopârla este în cutie, îl puteți prinde acolo. Alunecați hârtia sau cardul peste deschiderea recipientului până când este acoperită complet. Păstrați-o acolo până când vă eliberați șopârla afară, fie returnați-o în cușcă.
  • Partea 3 din 3:
    Eliberarea unei șopârle sălbatice
    1. Imaginea intitulată prinde o șopârlă în casa pasului 11
    1. Ia lizardul afară. Ar trebui să eliberați șopârla în afara sălii sălbatice. Nu lansați-o chiar lângă casă sau la ușă. Se poate rula direct în interior. În schimb, luați-o la câțiva metri sau la câțiva metri distanță de casă.
  • Imaginea intitulată prinde o șopârlă în casa pasului 12
    2. Scoateți hârtia din cutie. Țineți caseta aproape de sol și scoateți cartonul sau hârtia. Șopârla ar trebui să iasă. Dacă nu, ieșiți departe sau lăsați recipientul pentru câteva minute. Șopârla poate pleca doar când ai plecat.
  • De asemenea, puteți vârfaliza ușor șopârla din container atâta timp cât țineți-o aproape de sol.
  • Imaginea intitulată prinde o șopârlă în casa pasului 13
    3. Nu păstrați o șopârlă sălbatică ca un animal de companie. Majoritatea șopârlelor sălbatice nu vor prospera dacă sunt păstrate în cuști sau acvarii ca animale de companie. Acestea sunt animale sălbatice și ar trebui eliberate în afara umanului.
  • Imaginea intitulată prinde o șopârlă în casa pasul 14
    4. Apelați controlul dăunătorilor dacă credeți că există o infestare. Controlul dăunătorilor vă poate examina casa pentru orice intrare pentru șopârle, eliminând în același timp populațiile de șopârlă mari din casa dvs. Apelați compania locală de control al dăunătorilor pentru a vedea dacă oferă acest serviciu.
  • Aceasta este o opțiune bună dacă aveți o șopârlă foarte mare în casa dvs.
  • sfaturi

    Șopârlele sunt, în general, destul de prietenoase. Dacă lăsați o șopârlă în casa dvs., va mânca alți dăunători și insecte pentru dvs.
  • Puteți cumpăra capcane de lipici pentru a prinde o șopârlă, dar acestea vor ucide lizardul încet. Ele nu sunt considerate umane.
  • Șopârlele intră adesea acasă prin crăpături mici lângă ușă, ferestre și jgheaburi. Asigurați-vă că acestea sunt sigilate pentru a ține șopârlele.
  • Avertizări

    Chiar și șopârlele de companie pot mușca dacă se simt cornate sau amenințate. În timp ce majoritatea șopârlelor nu sunt veninoase, această mușcătură poate fi încă rănită. Nu atingeți sau nu luați lizardul direct.
  • Nu apucați o șopârlă de coada sa sau ar putea cădea.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar