Cum să completați și să semnați formularul ds 160 online pentru o viză din sua

Cu excepția cazului în care țara dvs. participă la programul de renunțare la viză, veți avea nevoie de o viză nonimigrantă pentru a vizita SUA temporar pentru afaceri sau turism - și aici vine DS-160. Acest formular este cererea dvs. oficială pentru o viză nonimigrant care vă permite să intrați în SUA. Completarea ei poate fi confuză și nervoasă, mai ales dacă nu sunteți fluent în limba engleză și probabil că aveți multe întrebări. Nu subliniați despre asta, deși - am răspuns la unele dintre cele mai frecvente întrebări chiar aici.

Pași

Întrebarea 1 din 11:
Ce documente am nevoie pentru DS-160?
  1. Imagine intitulată Completați formularul DS 160 online pentru o viză din SUA Pasul 1
1. La minimum, aveți nevoie de itinerariul de pașaport și de călătorie. Dacă ați călătorit în SUA înainte, ar trebui să aveți și datele ultimelor 5 vizite pe care le-ați făcut în țară. Alte documente ar putea fi utile în completarea cererii dvs., în funcție de motivul vizitei dvs.
  • De exemplu, dacă vizitați țara pentru o afacere sau un motiv educațional, este posibil să aveți nevoie să furnizați informații despre educația dvs. actuală și anterioară sau despre istoricul de lucru.
  • Dacă călătoriți în SUA ca lucrător temporar, aveți informații despre angajatorul dvs. în SUA la îndemână, inclusiv adresa angajatorului.
  • Nu vă faceți griji dacă începeți să completați aplicația și aveți nevoie de un document pe care nu-l aveți la îndemână - puteți salva progresul dvs. în aplicația dvs. în timp ce mergeți.
Întrebarea 2 din 11:
Unde pot găsi DS-160?
  1. Imagine intitulată Completați formularul DS 160 online pentru o viză de viză din SUA
1. Mergeți la Centrul de aplicații electronice consulare la https: // ceac.stat.Gov /. Citiți notele și informațiile de pe pagina de destinație, apoi selectați o locație din meniul derulant pentru a începe. De asemenea, va trebui să introduceți un cod CAPTCHA.
  • Selectați Ambasada sau Consulatul Locul unde veți avea cel mai probabil interviul dvs. de viză. Nu este o problemă dacă ajungeți să aveți interviul în altă parte, deși se vor putea accesa aplicația utilizând codul de bare de pe pagina de confirmare a aplicației.
Întrebarea 3 din 11:
Cât durează să completeze formularul?
  1. Imagine intitulată Completați formularul DS 160 online pentru o viză a SUA Pasul 3
1. Așteptați-vă să preluați aproximativ 90 de minute pentru a finaliza aplicația. Dacă aveți o bună conducere a limbii engleze și aveți toate informațiile de care aveți nevoie aproape de mână, s-ar putea să nu vă luăm atât de mult. Pe de altă parte, dacă accesul la internet este spotty, ar putea dura mai mult.
  • Dacă rulați scurt la timp și nu ați terminat cererea, nu vă faceți griji! Puteți să vă salvați progresul și să vă întoarceți și să o terminați mai târziu.
Întrebarea 4 din 11:
Sunt obligatorii toate întrebările?
  1. Imagine intitulată Completați formularul DS 160 online pentru o viză US Pasul 4
1. Da, toate întrebările sunt obligatorii dacă nu afirmă în mod specific că sunt opționale. Dacă se pune întrebarea "Opțional," Puteți să-l lăsați necompletat. În caz contrar, introduceți un fel de răspuns pentru fiecare întrebare. Dacă întrebarea nu vă aplică, introduceți în "Nu se aplica" mai degrabă decât să-l lăsăm necompletat.
  • Dacă lăsați o întrebare obligatorie, sistemul va afișa un mesaj de eroare și nu vă va permite să continuați să completați aplicația până când ați introdus un răspuns la întrebare.
  • Asigurați-vă că răspundeți complet la toate întrebările. Dacă oferiți un răspuns inadecvat sau incomplet, ofițerul consular care examinează cererea dvs. ar putea să o refuze.
Întrebarea 5 din 11:
Pot să-mi salvez progresul și să revin?
  1. Imagine intitulată Completați formularul DS 160 online pentru o viză de viza US Pasul 5
1. Da, vă puteți salva progresul și vă puteți întoarce în orice moment în termen de 30 de zile. Progresul dvs. este salvat automat cu fiecare pagină, dar puteți salva manual în orice moment. Copiați codul în partea de sus a paginii - veți avea nevoie de a accesa aplicația salvată mai târziu.
  • Este o idee bună să salvați frecvent aplicația. În acest fel, nu veți pierde nicio informație dacă aveți probleme pe Internet sau aveți nevoie să închideți fereastra browserului.
  • Dacă întâmpinați probleme și nu credeți că veți reveni la aplicația dvs. în termen de 30 de zile, descărcați-l și salvați-l pe computer. Apoi puteți copia informațiile pe care le-ați avut deja și nu trebuie să începeți de la zero.
Întrebarea 6 din 11:
Pot să-mi scriu răspunsurile în limba mea maternă?
  1. Imaginea intitulată Completați formularul DS 160 online pentru o viză a SUA Pasul 6
1. Nu, răspunsurile dvs. trebuie să fie scrise în limba engleză folosind caractere în limba engleză. Traduceri ale întrebărilor în multe limbi diferite sunt disponibile dacă aveți nevoie de ele să înțeleagă întrebările. Cu toate acestea, răspunsurile dvs. trebuie să fie în limba engleză. Dacă nu credeți că limba engleză este suficient de bună pentru a oferi răspunsuri corecte la întrebări, obțineți pe cineva să vă ajute! Asigurați-vă că este cineva în care aveți încredere.
  • Aplicația necesită să vă furnizați numele complet în limba dvs. maternă folosind caracterele acestei limbi. Aceasta este singura parte a aplicației care ar trebui să fie în orice altă limbă decât limba engleză.
Întrebarea 7 din 11:
Cum semnez aplicația online?
  1. Imagine intitulată Completați formularul DS 160 online pentru o viză de viză din SUA
1. Apasă pe "Semnați aplicația" butonul de la sfârșitul formularului. Dacă faceți clic pe butonul și introducerea numelui dvs. acționează ca o semnătură electronică. Semnătura dvs. certifică faptul că toate răspunsurile dvs. sunt adevărate și complete în cele mai bune cunoștințe. Când mergeți la interviu, amprentele dvs. vor fi scanate electronic pentru a servi drept certificare suplimentară.
  • Chiar dacă altcineva ți-a ajutat să completezi aplicația, trebuie să o semnezi singur. Semnătura dvs. certifică faptul că toate răspunsurile dvs. sunt complete și corecte.
Întrebarea 8 din 11:
Cât costă să prezinte DS-160?
  1. Imagine intitulată Completați formularul DS 160 online pentru o viză US Pasul 8
1. Taxa de solicitare este de 160 USD pentru majoritatea categoriilor de vize, începând cu anul 2021. Pentru categoriile de vize care sunt bazate pe petiție, cum ar fi lucrătorii temporari, taxa este de 190 USD. Dacă solicitați o viză ca logodnicul (E) sau soțul / soția unui cetățean american, taxa este de 265 USD.
  • Plătiți taxa la Ambasada sau Consulatul SUA în care vă programați întâlnirea. Fiecare ambasadă sau consulat are propriile proceduri, deci sunați înainte sau vizitați site-ul lor. Deși sumele taxelor sunt enumerate în dolari americani, veți plăti în mod obișnuit în moneda locală.
  • Este posibil să trebuiască să plătiți taxa înainte de întâlnirea dvs. de viză, deci păstrați-vă că în minte atunci când vă programați numirea.
Întrebarea 9 din 11:
Cum pot programa o întâlnire a vizelor?
  1. Imagine intitulată Completați formularul DS 160 online pentru o viză a SUA Pasul 9
1. Mergi la https: // evisaforms.stat.Gov / Instrucțiuni / SchedaringSystem.ASP. Aveți formularul de confirmare tipărită la îndemână atunci când mergeți la site, apoi alegeți țara și orașul în care doriți să programați întâlnirea de la meniurile derulante. Când faceți clic pe Trimiteți, veți fi dus la pagina pentru ambasada sau consulatul.
  • Pagina include instrucțiuni privind modul de programare a întâlnirii. Va trebui să introduceți numărul codului de bare de 10 cifre din formularul de confirmare DS-160 când vă programați întâlnirea.
  • Dacă vine ceva și trebuie să schimbați sau să vă anulați numirea, reveniți la același site și faceți clic pe "Modificați / anulați întâlnirea" buton.
Întrebarea 10 din 11:
Ce ar trebui să aduc cu mine la numirea mea?
  1. Imagine intitulată Completați formularul DS 160 online pentru o viză a SUA Pasul 10
1. Aduceți pașaportul, pagina de confirmare a aplicației și pagina de confirmare a întâlnirii. Nu aveți nevoie să aduceți o copie a întregii dvs. aplicații. De asemenea, trebuie să aduceți cel puțin o copie de imprimare a fotografiei de pașaport pe care ați trimis-o cu formularul dvs. online. Asigurați-vă că pașaportul dvs. este valabil timp de cel puțin 6 luni dincolo de ultima zi a vizitei dvs. planificate în SUA.
  • Dacă nu ați plătit deja taxa, aduceți bani pentru a plăti taxa. Unele ambasade și consulate din SUA acceptă moneda locală, în timp ce alții acceptă doar dolari SUA, astfel încât să doriți să întrebați în avans.
Întrebarea 11 din 11:
Când voi primi o decizie cu privire la cererea mea?
  1. Imagine intitulată Completați formularul DS 160 online pentru un pas de viză din SUA 11
1. Veți afla, de obicei, decizia la numirea dvs. de viză. La sfârșitul numirii, ofițerul consular vă va informa dacă cererea dvs. a fost aprobată. Dacă ar fi fost refuzată, vă vor spune motivul.
  • Sunteți liber să depuneți o altă aplicație dacă cererea dvs. a fost refuzată din cauza unei greșeli, dar va trebui să plătiți din nou taxa de solicitare. Taxa nu va fi returnată dacă cererea dvs. este refuzată.
  • Unele aplicații necesită o prelucrare suplimentară înainte ca ofițerul consular să poată lua o decizie. Dacă acesta este cazul pentru dvs., ofițerul consular vă va spune că și vă informează aproximativ când vor avea o decizie pentru dvs.

sfaturi

Dacă călătoriți cu familia, fiecare membru al familiei are nevoie de un DS-160 separat, chiar și copii.
  • Verificați browserul dvs. dacă formularul nu se va încărca corect. Site-ul web funcționează cel mai bine cu Firefox, Internet Explorer 11 sau mai mare sau Google Chrome 58 sau mai mare. Nu acceptă Safari sau Microsoft Edge.
  • Avertizări

    Completați o nouă formă DS-160 de fiecare dată când aplicați pentru o viză pentru a intra în SUA. Nu puteți reutiliza o aplicație anterioară.
  • O viză nu vă garantează intrarea în SUA. Vă permite doar să călătoriți într-un port de intrare și să solicitați permisiunea de a intra. Agenții vamali au discreție în permițând oamenilor să intre în țară.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar