Cum se aplică pentru o viză hong kong

Cetățenii majorității țărilor din lume nu au nevoie de viză pentru a călători în Hong Kong pentru o vizită turistică. În funcție de locul în care locuiți, puteți călători în Hong Kong Visa-free pentru oriunde între 7 și 180 de zile. Cu toate acestea, dacă doriți să studiați, să lucrați sau să faceți afaceri în Hong Kong, trebuie să solicitați o viză. De asemenea, este necesară o viză dacă doriți să migrați la Hong Kong și să planificați să trăiți permanent acolo.

Pași

Metoda 1 din 3:
Lucrul sau face afaceri în Hong Kong
  1. Imaginea intitulată se aplică pentru o viză Hong Kong Pasul 1
1. Alegeți schema corespunzătoare. Procesul de cerere de viză diferă într-o oarecare măsură de educația și formarea dvs. și dacă ați asigurat deja angajarea sau intenționați să veniți la Hong Kong ca antreprenor.
  • Hong Kong are, de asemenea, scheme de admitere separate pentru persoanele care locuiesc în China continentală și doresc să vină la Hong Kong ca angajat, fie un antreprenor.
  • În majoritatea cazurilor, trebuie mai întâi să aveți un loc de muncă înainte de a aplica pentru o viză pentru a lucra în Hong Kong. Dacă ați absolvit o universitate din Hong Kong, puteți obține o viză valabilă pentru un an pentru a căuta un loc de muncă în Hong Kong. Dacă găsiți un loc de muncă, puteți apoi să aplicați pentru o viză de lucru.
  • Hong Kong are, de asemenea, un program special pentru artiști, muzicieni și alți profesioniști creativi. În cadrul acestui program, nu aveți nevoie de un angajator obișnuit în Hong Kong pentru a aplica pentru o viză.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru o viză Hong Kong Pasul 2
    2. Angajatorul dvs. completează formularul de cerere corespunzător. În majoritatea cazurilor, angajatorul dvs. va sponsoriza cererea dvs. pentru o viză de lucru. Acestea vor verifica că aveți o ofertă de muncă valabilă și furnizați informații despre afacerea lor.
  • Formularele de sponsorizare pot fi preluate la biroul departamentului de imigrare sau descărcați de pe site-ul departamentului de imigrație din Hong Kong.
  • Dacă veniți la Hong Kong ca antreprenor, trebuie să găsiți pe cineva care este un rezident Hong Kong și este dispus să vă sponsorizeze. Ele vă pot sponsoriza individual ca solicitant sau pot sponsoriza compania dvs.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru o viză Hong Kong Pasul 3
    3. Completați formularul de cerere corespunzător. Formularul de care trebuie să solicitați o viză pentru a intra în Hong Kong ca angajat sau ca antreprenor depinde de schema pe care o cădeți. Există, de asemenea, forme separate pentru resortisanții din China continentală.
  • Obțineți aplicația corespunzătoare dintr-un consulat chinez din țara dvs. de origine sau descărcați-l de pe site-ul departamentului de imigrație din Hong Kong. Mergi la https: // immd.Gov.hk / eng / utile_information / de admitere-scheme-talent-profesioniști-antreprenori.HTML și faceți clic pe linkul pentru a accesa formularele.
  • Imaginea intitulată Aplicați pentru o viză Hong Kong Pasul 4
    4. Adunați documentația justificativă. În general, aveți nevoie de o fotocopie a pașaportului dvs., dovada calificărilor academice sau a experienței de lucru și o fotografie recentă de pașaport. Altele decât fotografia, nu trimite documente originale, deoarece acestea nu vor fi returnate.
  • Dacă aplicați ca investitor, trebuie să trimiteți și documente, cum ar fi declarațiile bancare, care dovedesc starea dvs. financiară. De asemenea, trebuie să trimiteți planuri de afaceri sau de investiții și alte dovezi ale activității dvs. de afaceri.
  • Obțineți orice documente care nu sunt în limba chineză sau engleză traduse într-una din aceste limbi de către un traducător certificat.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru o viză Hong Kong Pasul 5
    5. Aplicații complete pentru orice persoane dependente. Dacă aveți persoane dependente, cum ar fi un soț sau copii, care vor trăi cu dvs. în Hong Kong, acestea necesită aplicații separate. Cu aplicația dependentă, trebuie să furnizați o fotocopie a documentului de călătorie, precum și o fotografie de dimensiuni de pașapoarte.
  • Oferiți dovezi ale relației lor cu dvs., cum ar fi un certificat de naștere, lucrări de tutelă sau certificat de căsătorie.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru o viză Hong Kong Pasul 6
    6. Trimiteți formularele și documentele justificative. Aplicațiile pot fi trimise prin poștă la departamentul de imigrare sau le puteți trimite prin sponsorul dvs. În mod obișnuit, dacă aveți o ofertă de angajare în Hong Kong, angajatorul dvs. va trimite cererea complicată pentru dvs.
  • Dacă trimiteți singur aplicația dvs., trimiteți-l la primire și sub-unitate de expediere, departamentul de imigrare Hong Kong, turnul de imigrație 2 / F, 7 Gloucester Road, Wan Chai Hong Kong.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru o viză Hong Kong Pasul 7
    7. Așteptați ca Departamentul de Imigrare să proceseze cererea dvs. De obicei, este nevoie de aproximativ 4 săptămâni pentru ca aplicațiile de viză să fie procesate. Dacă departamentul aprobă cererea dvs., veți fi anunțat când și unde să vă ridicați viza.
  • Dacă ați trimis prin poștă în aplicația dvs., nu va fi procesată până la primirea cererii de la sponsorul dvs.
  • Aprobarea este în întregime la discreția departamentului. Cererea dvs. nu poate fi aprobată chiar dacă îndeplinesc toate criteriile.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru o viză Hong Kong Pasul 8
    8. Ridicați viza dacă este aprobată. Când primiți observați că viza dvs. este aprobată, puteți să o luați la cel mai apropiat consulatul chinez sau la biroul departamentului de imigrare din Hong Kong.
  • Trebuie să plătiți taxe pentru viză și permisul de intrare atunci când le ridicați. Plata poate fi făcută în numerar, EPS (serviciul de plată electronic al Hong Kong) sau cu o verificare făcută la "Guvernul regiunii administrative speciale din Hong Kong."
  • Taxa pentru o viză este HK $ 190. Permisul dvs. de intrare, valabil pentru o intrare, este un supliment HK $ 190.
  • Metoda 2 din 3:
    Studierea în Hong Kong
    1. Imagine intitulată Aplicați pentru o viză Hong Kong Pasul 9
    1. Confirmați eligibilitatea. Visa studenților este disponibilă pentru copiii sub 11 ani care au fost admiși la o școală primară privată sau studenți sub vârsta de 20 de ani care au fost admiși la o școală secundară.
    • De asemenea, trebuie să demonstrați că dvs. (sau părinții dvs.) sunt capabili să plătiți taxe și taxe, precum și să vă acoperiți cheltuielile de trai în timpul Hong Kong.
    • Trebuie să îndepliniți și cerințele generale privind imigrația, cum ar fi având un document de călătorie valabil în țara dvs. de origine și o înregistrare penală clară.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru o viză Hong Kong Pasul 10
    2. Formular complet ID 995A. Pe acest formular, trebuie să oferiți informații personale de identificare, precum și informații despre școala pe care doriți să o participați, programul dvs. de studiu și costul dvs. estimat de a trăi în Hong Kong. Școala dvs. va oferi de obicei aceste informații.
  • Puteți obține acest formular de la un birou consular chinez lângă dvs. sau îl puteți descărca de pe site-ul departamentului de imigrație din Hong Kong. Vizita https: // immd.Gov.HK / ENG / FORME / FORME / ID995A.HTML Pentru a descărca un formular PDF filabil.
  • Înainte de a începe completarea formularului, este posibil să doriți să citiți ghidul departamentului de imigrare, astfel încât să puteți fi sigur că furnizați informațiile corecte. Descărcați versiunea în limba engleză a ghidului la https: // immd.Gov.HK / ENG / FORME / FORME / ID-E-996.HTML.
  • Dacă aveți sub vârsta de 16 ani, forma dvs. trebuie să fie semnată de un părinte sau un tutore legal.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru o viză Hong Kong Pasul 11
    3. Alegeți un sponsor. Trebuie să aveți un sponsor pentru aplicația dvs. de viză. De obicei, va fi școala care te-a admis, dar poate fi un individ. Dacă aveți un sponsor individual, trebuie să fie un rezident din Hong Kong cu vârsta peste 18 ani, care este capabil financiar să vă sprijine și să vă ofere cazare în timpul studiilor dvs.
  • Dacă sunteți sub vârsta de 18 ani, părinții dvs. trebuie, de asemenea, să autorizeze sponsorul dvs. pentru a acționa ca gardianul dvs. legal în timp ce vă aflați în Hong Kong.
  • Sponsorul dvs. va completa, de asemenea, o aplicație, formular ID 995B, împreună cu documentele care susțin declarațiile făcute în această cerere.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru o viză Hong Kong Pasul 12
    4. Trimiteți aplicația și documentele necesare. În majoritatea cazurilor, veți trimite cererea și documentele la școală pe care intenționați să o participați. Școala va trimite apoi cererea dvs. împreună cu aplicația sponsorului la departamentul de imigrare.
  • De asemenea, puteți trimite direct cererea dvs. Trimiteți întregul pachet la primirea și expedierea subunității, departamentului de imigrare Hong Kong, Turnul de imigrație 2 / F, 7 Gloucester Road, Wan Chai Hong Kong.
  • Imagine intitulată se aplică pentru o viză Hong Kong Pasul 13
    5. Așteptați să observăm o decizie. De obicei durează aproximativ 6 săptămâni pentru ca aplicația de viză a studenților să fie procesată de departamentul de imigrare. Prelucrarea nu va începe până când toate documentele au fost primite, inclusiv aplicația din sponsorul dvs. din Hong Kong.
  • Nu sunați la departamentul de imigrare pentru a întreba despre starea cererii dvs. Acest lucru poate provoca o întârziere în procesare. Acestea vă vor notifica când procesarea este completă.
  • Departamentul de imigrare are o discreție absolută în aprobarea aplicațiilor. Cererea dvs. poate fi respinsă chiar dacă ați îndeplinit toate criteriile.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru o viză Hong Kong Pasul 14
    6. Colectați viza și plătiți-vă taxa. Dacă viza dvs. este aprobată, puteți să o luați împreună cu permisul de intrare la cel mai apropiat consulatul chinez. Trebuie să plătiți taxa de emisiune pentru viză și permisul de intrare atunci când le ridicați. Puteți plăti în numerar sau cu o verificare făcută la "Guvernul regiunii administrative speciale din Hong Kong."
  • Taxa pentru o viză obișnuită este HK $ 190. Permisul dvs. de intrare, bun pentru o singură intrare în Hong Kong, este un supliment HK $ 190.
  • Metoda 3 din 3:
    Mutarea la Hong Kong
    1. Imaginea intitulată se aplică pentru o viză Hong Kong Pasul 15
    1. Să îndeplinească condițiile preliminare. Trebuie să îndepliniți condițiile preliminare ale schemei de admitere a migranților din Hong Kong înainte ca cererea dvs. să se poată trece prin următoarele etape ale procesului. Este o idee bună să vă uitați peste aceste condiții prealabile înainte de a finaliza o aplicație pentru a vă asigura că aplicația dvs. nu este un efort pierdut.
    • Condițiile prealabile sunt enumerate integral în notele de orientare pentru aplicație. Departamentul de Imigrare recomandă tuturor solicitanților să citească pe deplin aceste note de orientare înainte de a depune o cerere. Puteți descărca notele de orientare la https: // immd.Gov.HK / PDOFS / ID (E) 982.pdf.
    • În general, trebuie să fii adult cu vârsta peste 18 ani, cu un document de călătorie valabil în țara dvs. de origine. De asemenea, trebuie să aveți în stare financiară bună și să aveți un caracter bun, după cum reiese dintr-o înregistrare clară criminală și de imigrare împreună cu declarațiile de la referințe.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru o viză Hong Kong Pasul 16
    2. Treceți testul bazat pe puncte. Cu condiția să îndeplinească toate condițiile prealabile, trebuie, de asemenea, să câștigați puncte suficiente fie pe un test de puncte generale, fie pe un test de puncte bazate pe realizări. Aceste teste sunt concepute pentru a evalua valoarea dvs. pentru economia din Hong Kong.
  • Testul punctelor generale alocă punctele bazate pe vârsta, calificările academice sau profesionale, experiența de lucru, competența lingvistică și fundalul familiei. Trebuie să câștigați un minim de 80 de puncte din maxim 195 de puncte.
  • Testul punctelor bazate pe realizări este destinat persoanelor fizice cu o realizare globală foarte mare. Veți înscrie un maxim de 195 de puncte pe acest test, fie nu scoți nimic. Acest test este în primul rând pentru persoanele care au primit un premiu de recunoaștere națională sau globală (cum ar fi o medalie olimpică sau un premiu Nobel) sau care au contribuit în mod semnificativ la creșterea și dezvoltarea în domeniul lor (după cum sa demonstrat de publicații, premiile de realizare și altele).
  • Imaginea intitulată se aplică pentru o viză Hong Kong Pasul 17
    3. Formularul complet de cerere ID 981. Formularul de cerere necesită informații detaliate despre mediul dvs. personal și educațional, istoricul de ședere și situația financiară. Veți avea nevoie de documentație de susținere pentru toate informațiile furnizate pe formular.
  • Puteți obține formularul de cerere de la un concept chinez lângă dvs. sau îl puteți descărca de la site-ul departamentului de imigrație din Hong Kong la https: // immd.Gov.HK / ENG / FORME / FORME / ID-E-981.HTML.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru o viză Hong Kong Pasul 18
    4. Face copii ale documentelor justificative. Notele de orientare includ o listă de verificare a documentelor justificative care trebuie să însoțească cererea dvs. Strângeți aceste documente și faceți fotocopii - nu trimiteți originalele, deoarece nu vor fi returnate.
  • Orice documente care nu sunt în limba engleză sau chineză trebuie să fie traduse într-una din aceste limbi și certificate ca o traducere reală de către individul traducerea documentelor.
  • Păstrați originalele tuturor documentelor și depuneți-le împreună, astfel încât să le puteți găsi cu ușurință din nou. Dacă ajungeți la etapa de interviu, personalul departamentului de imigrare va dori să vă revizuiască documentele originale.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru o viză Hong Kong Pasul 19
    5. Trimiteți-vă cererea și documentele către departamentul de imigrare. Odată ce ați terminat și ați comandat aplicația dvs. și ați copiat toate documentele, trimiteți-vă întregul pachet direct la departamentul de imigrație din Hong Kong la secția de migranți de calitate și rezidenți continenți, departamentul de imigrare, turnul de imigrație 6 / F, 7 Gloucester Road, Wan Chai Hong Kong.
  • Nu trebuie să plătiți o taxă când trimiteți cererea dvs. Trebuie doar să plătiți taxe dacă va fi emisă o viză și permis de intrare pentru dvs.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru o viză Hong Kong Pasul 20
    6. Primiți notificarea deciziei cererii. Odată ce cererea dvs. este primită și procesată, va trece prin exerciții de selecție cu directorul imigrației și clasificate. Prelucrarea poate dura câteva luni. Veți primi notificarea deciziei directorului prin poștă.
  • Dacă cererea dvs. este respinsă, veți primi o notificare a refuzului. Această decizie nu este aplicată. Cu toate acestea, puteți trimite o nouă aplicație dacă aveți informații suplimentare pe care doriți ca departamentul să ia în considerare.
  • Primiți o aprobare în principiu dacă sunteți alocat o cotă. Aceasta înseamnă că cererea dvs. a fost acceptată provizoriu. Trebuie să călătoriți în Hong Kong pentru a finaliza procesul de aplicare.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru o viză Hong Kong Pasul 21
    7. Interviu în Hong Kong. Dacă ați primit o scrisoare de aprobare în principiu, puteți intra în Hong Kong ca vizitator pentru a vă completa interviul. Dacă locuiți într-o țară în care este necesară o viză pentru a vizita Hong Kong, trebuie să obțineți îngrijirea mai întâi. Scrisoarea dvs. de aprobare în principiu nu vă acordă în sine intrarea în Hong Kong.
  • Luați originalele tuturor documentelor pe care le-ați trimis împreună cu cererea dvs. de viză. Un membru al personalului în departamentul de imigrație va examina aceste documente și vă va pune întrebări despre cererea dvs.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru o viză Hong Kong Pasul 22
    8. Colectați viză și permisul de intrare. După ce documentele originale sunt verificate și toate celelalte proceduri de aplicare sunt complete, va fi emisă viza migrantă. Puteți să-l ridicați la biroul departamentului de imigrație din Hong Kong sau la un consulat chinez lângă dvs. dacă v-ați întors în țara dvs. de origine.
  • Dacă viza dvs. este aprobată, trebuie să plătiți HK $ 190 pentru VISA și HK $ 190 pentru permisul de intrare când le ridicați.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar