Cum să se comporte într-un concert

Succesul oricărui concert, fie pentru o bandă de rock sau o orchestra simfonică, depinde de comportamentul publicului. O audiență nepoliticoasă, sau chiar doar un membru al audienței nepoliticos, poate perturba concertul și poate compromite experiența pentru toți ceilalți, audiența și artiștii. În timp ce comportamentul dvs. ar trebui să varieze pe scară largă în funcție de tipul și atmosfera concertului specific pe care participați, există câteva puncte cheie care ar trebui să vă ghideze comportamentul pentru fiecare concert pe care îl participați. Acest comportament va crea cea mai bună experiență posibilă pentru toți cei implicați. Citiți mai multe pentru a afla mai multe.

Pași

  1. Imaginea intitulată se comportă într-un concert pas 1
1. Imbraca-te potrivit. Ceea ce ar trebui să purtați variază foarte mult cu tipul de concert pe care îl participați. De exemplu, purtarea unui concert de Tuxedo la un concert rock vă va face să vă arătați și să vă simțiți exact așa cum se află pantaloni scurți și un tricou de șobolan, vechi, la o operă. Faceți cercetarea dvs. dacă este necesar sau discutați cu mai mulți concerte de concerte pentru a afla ce ar trebui să purtați înainte de a apărea.
  • Imaginea intitulată se comportă într-un concert Pasul 2
    2. Să fie așezate înainte de începerea concertului. Vino cel puțin cincisprezece minute mai devreme pentru a garanta că puteți ajunge, revendicati biletul dvs. și găsiți-vă un loc bine înainte de începerea concertului. Dacă ajungeți târziu, atunci nu vă așezați niciodată în timpul unei performanțe. Așteptați ruperea între melodii sau când Emcee preia și intră numai în sala de concerte sau spațiul de performanță atunci când este ghidat de un Usher.
  • Imaginea intitulată se comportă într-un concert pas 3
    3. Urmați toate regulile sau liniile directoare înființate de organizatorii de concerte. Găsiți aceste reguli pe bilet sau program sau întrebați un Usher dacă aveți întrebări. Pentru performanțe mai mici, va fi adesea un anunț la început clarificarea oricăror reguli pe care vi se va urma să le urmați. De exemplu, multe spectacole permit fotografia atâta timp cât nu există flash și majoritatea înregistrărilor video.
  • Imaginea intitulată se comportă într-un concert Pasul 4
    4. Păstrați telefonul mobil oprit sau tăcut. Având inelul telefonului mobil cu voce tare în mijlocul performanței este o modalitate excelentă de a perturba spectacolul și artiștii de infraluci și membrii audienței. Nu lăsați acest lucru să se întâmple: Păstrați telefonul în tăcere, sau mai bine, întoarceți-l complet. Deconectarea vă va permite, de asemenea, să vă concentrați mai mult pe muzică și să vă bucurați mai mult de concert.
  • Textul sau altfel utilizarea telefonului în timpul concertului este, de asemenea, foarte distras. Ecranul luminos al telefonului dvs. este perfect vizibil pentru oricine care stă lângă sau în spatele dvs. Puneți telefonul și nu vă uitați la el până după spectacol.
  • Imaginea intitulată se comportă într-un concert Pasul 5
    5. Asigurați-vă că copiii se comportă și de asemenea. Dacă participați la un spectacol cu ​​un copil mic, discutați eticheta de concert înainte de a ajunge și asigurați-vă că respectă aceste orientări pe tot parcursul performanței. Păstrați-i să vorbească cu voce tare sau să alerge în timpul spectacolului. Unele concerte nu permit copiilor sub 4 ani, deoarece nu pot să suporte sunetul concert - verificarea organizatorilor de concerte înainte de a aduce copii mici.
  • Imaginea intitulată se comportă într-un concert Pasul 6
    6. Arătați aprecierea cu Aplauze. Poate fi tentant să deveniți sau să vă arătați aprecierea pentru performanțe incredibile și genii creative. Cu toate acestea, acest lucru este în afara locului la multe concerte și va fi considerat nepoliticos. Opriți-vă de strigând, stomping picioarele, cântarea sau făcând alte afișaje puternice și perturbatoare. În schimb, lipiți la aplauze politicoase. Pentru o performanță spectaculoasă, puteți mări acest lucru cu o ovație în picioare, dar, în cea mai mare parte, aplauzele simple este tot ce este necesar.
  • Imaginea intitulată se comportă într-un concert Pasul 7
    7. Afișați respectul pentru artiștii interpreți. Respectul ar trebui să fie evident peste tot în comportamentul dvs., de a sta liniștit și atent în timpul spectacolului la aplaudarea politicoasă după aceea. Să facă un punct niciodată să nu vorbești nepoliticos sau să abuzezi artiștii sau performanțele lor în timp ce la concert. Dacă ați fost nemulțumiți de un anumit element al performanței, păstrați-l pentru tine sau discutați calm și matur cu un prieten apropiat după ce plecați.
  • Imaginea intitulată se comportă într-un concert Pasul 8
    8. Încercați să crească experiențele dvs. de concert. Păstrați broșuri de concerte, suveniruri și orice astfel de materiale de concert și îmbunătățiți colecția. Aceste materiale vă pot ajuta să vă amintiți și să apreciați fiecare concert pe care îl participați, mult timp după ce sa terminat.
  • sfaturi

    Concertele clasice sunt, în general, mai formale. Deci, vizitați cu îmbrăcăminte formală sau semi-formală.
  • Nu uitați să purtați biletul de concert / treceți și să îl țineți până la sfârșit.
  • Dacă este posibil, obțineți un scurt intro despre concertul pe care intenționați să îl asociați prin Internet, cărți, prieteni, etc. Acest lucru vă va ajuta să înțelegeți și să vă bucurați mai bine.
  • Dacă sunteți o primă dată audiența / spectatorul pentru un concert clasic, fiți pozitivi! Artele clasice sunt o locuință a istoriei, sociologiei etc. Pe lângă performanța sa, vă va oferi cunoștințe despre multe alte lucruri asociate.
  • Concertele clasice au adesea bucăți cu mai multe "mișcări" sau părți în care muzica se oprește pentru o perioadă scurtă de timp. Aplicarea între mișcări nu este necesară. Dacă conductorul nu își coboară brațele în timp ce muzica este silențioasă, aplauzele ar trebui să fie reținute.
  • Avertizări

    Nu folosiți niciodată cuvinte abuzive.
  • Nu abuzați niciodată artisti în public.
  • Niciodată nu fluieră într-un concert.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar