Cum să puneți întrebări într-o conferință de presă

Conferințele de știri sunt, în general, deținute atunci când cineva are informații de a elibera, care este de interes pentru mai multe puncte de vânzare media și dorește să facă o declarație publică oficială cu privire la această chestiune. Cu excepția cazului în care vorbitorul altfel dictează, conferințele de știri sunt în mod obișnuit structurate astfel încât jurnaliștii și alți participanți să poată pune întrebări. Prin cercetarea în prealabil și menținând curtoazia comună, pregătiți-vă să întrebați întrebări relevante, informative.

Pași

Metoda 1 din 3:
Solicitarea de întrebări de calitate cu curtoazie
  1. Imagine intitulată Supătătoare de întâlniri de afaceri Pasul 21
1. Așteptați până când întrebarea dvs. este cel mai probabil să răspundă. În general, cei care au organizat conferința de presă vor dicta atunci când jurnaliștii au voie să pună întrebări.Solicitarea de întoarcere va crește probabilitatea ca întrebarea dvs. să nu fie abordată și să riscați în totalitate de la conferință. În acest sens, vorbitorul și organizatorii vor dicta controlul asupra cine va pune întrebări, dar urmând protocolul standard, puteți crește șansele de a vă pune la îndoială și primirea unui răspuns - nici unul dintre acestea nu sunt garantate vreodată.
  • Protocolul specific va varia în funcție de tipul de conferință.
  • Cel mai frecvent, așteptați să vă ridicați mâna și să așteptați ca difuzorul sau un organizator de susținere să recunoască că aveți o întrebare.
  • Imaginea intitulată introduceți-vă în pasul irlandez 3
    2. Fi politicos. Este în interesul dvs. de interes pentru a fi răbdător și politicos în timpul tuturor fațetelor conferinței, dacă numai din motive de dezvoltare a rapoartelor profesionale cu organizatorii, vorbitorul și colegii dvs. jurnaliști. Dezvoltarea favorului celor cu care lucrați, alături de sau acoperirea va îmbunătăți foarte mult că sunteți chemat și primiți răspunsuri sincere.
  • Chiar dacă nu sunteți de acord cu difuzorul sau ați fost ofensați de perspectivele sau comportamentul lor, rudeness din partea dvs. va garanta, dar garantează că întrebarea dvs. nu va fi luată în serios.
  • Imaginea intitulată Evitați o viață creștină plictisitoare Pasul 14
    3. Introduceți-vă și afilierea oficială. Deși poate părea formală, ar trebui să precizați întotdeauna rapid numele și angajatorul sau afilierea mass-media. Mai ales dacă există oameni în camera care nu știu cine sunteți, acest lucru vă va ajuta să vă solidificați reputația de jurnalist și să permiteți altora, inclusiv vorbitorul, să vă urmeze cu ușurință după conferință.
  • De exemplu, stați rapid, "Bună ziua [numele difuzorului], [numele dvs.] cu [afiliere].
  • Dacă nu sunteți jurnalist, precizați pe scurt motivul pentru care sunteți în participați.De exemplu, spuneți ceva de genul "Bună ziua [numele vorbitorului], numele meu este _____, și sunt aici astăzi pentru că _______."
  • Imagine intitulată Supătare de întâlniri de afaceri Pasul 24
    4. Mulțumesc persoanei că vă permite să întrebați întrebarea. La conferințe oficiale, considerați, de asemenea, mulțumindu-vă rapid vorbitorului pentru a vă întreba întrebarea.Pur și simplu adăugați "vă mulțumesc că ați luat întrebarea mea" până la sfârșitul introducerii dvs.
  • Imaginea intitulată Evitați o viață creștină plictisitoare Pasul 6
    5. Vorbiți cu voce tare și articulați clar. Cel mai important, trebuie să vă asigurați că difuzorul vă aude cu claritate absolută.În plus, dacă conferința include acoperirea radio sau de televiziune, vorbind cu voce tare și clar, va contribui, de asemenea, să se asigure că orice microfoane utilizate sunt capabile să vă înregistreze întrebarea.
  • Imaginea intitulată Pregătiți-vă înainte de o performanță Pasul 15
    6. Păstrați întrebarea însăși scurtă și la-punctul. În urma declarației dvs. introductive, întrebarea dvs. ar trebui să fie doar una sau două propoziții.Dacă aveți mai multe întrebări, alegeți cel mai important și mai conducător cu acesta. Limitând-vă la o întrebare specifică crește șansele pe care le veți solicita cu succes un răspuns semnificativ.
  • Puneți două întrebări maxime și numai atunci când unul este extrem de specific și poate fi răspunsul pur și simplu.De exemplu, ați putea solicita o întrebare rapidă de da sau fără tip și apoi un alt care ar necesita elaborarea difuzorului.
  • Metoda 2 din 3:
    Pregătirea pentru a pune întrebări eficiente
    1. Imaginea intitulată Faceți mai mulți bani cu serviciul dvs. de companie Pasul 5
    1. Faceți cercetarea.În afară de importanța vitală a cercetării la procesul de a oferi o acoperire exactă, cercetarea specifică, aprofundată vă va ajuta să alegeți cea mai productivă întrebare de întrebat.Conferințele de știri în special sunt de obicei ținute pentru a actualiza publicul despre o poveste care este deja acoperită.Ca atare, va trebui să aveți o cunoaștere de bază pe tema Conferinței de presă, mai ales ca jurnalist.
    • Acoperirea propriei organizații este un loc minunat pentru a vă ridica la curent, așa cum se vorbește cu orice colegiu care au fost implicați în acoperirea subiectelor conexe sau cu cei care pot fi familiarizați cu vorbitorul în special.
    • Cercetarea atât a subiectului, cât și a vorbitorului așteptat în special.
  • Imagine intitulată Actualizați un plan de afaceri de zi Pasul 3
    2. Pregătiți o listă de întrebări în avans.Mai ales în cazul în care subiectul care este acoperit nu este imediat grabbing, dvs. și ceilalți jurnaliștii ar putea avea nevoie să trageți mai multe informații din difuzor în timpul sesiunii de întrebare și răspunsuri decât cei voluntari.Dacă vă așteptați la un anunț despre ceva care ar putea merge într-un fel sau altul, pregătiți întrebări care să abordeze specificul fie din scenariul.
  • Imaginea intitulată Pregătiți-vă pentru un spectacol de cal
    3. Ajungeți la conferința de presă devreme.Acest lucru vă poate aduce beneficii în mai multe moduri.Pentru unul, poziția dvs. literală din cameră se poate dovedi a fi factorul decisiv în obținerea șansei de a pune o întrebare. Mai mult, sosirea devreme permite șansa de a vorbi cu alți jurnaliști și poate chiar organizatori de conferințe.
  • În mod ideal, trageți pentru un loc aproape de locul în care se află vorbitorul sau în mijlocul rândului din față.
  • Dacă sunteți în măsură să vorbiți cu un organizator de conferințe, solicitați posibilitatea de a vorbi cu vorbitorul privat după conferință, chiar de pe lilieci.S-ar putea să plănuiască să permită câtorva jurnaliști o perspectivă mai puțin nuanțată a unei situații, iar mai întâi la masă crește șansele pe care le veți primi desert.
  • Imagine intitulată Actualizează un plan de afaceri de zi Pasul 1
    4. Ia notite. Conferințele de știri pot fi rapide, astfel încât să aibă note la îndemână ca o referință poate fi de ajutor. Pe un notepad, JOT în jos punctele importante pe care difuzorul le face și orice cuvânt de cuvânt de cuvânt verbal care pot fi relevante pentru povestea pe care intenționați să o scrieți sau de interesul organizației cu care sunteți afiliat.În special, luați notă de puncte pe care sperăm să le revizuiți și să luați în considerare întrebările care ar dicta un răspuns mai amplu cu privire la aceste puncte.
  • Notele bune vă vor permite să citiți cuvintele proprii ale vorbitorului.De exemplu, puteți începe mai târziu o întrebare cu "Anterior, ați afirmat că _________, ați putea să vă extindeți mai departe sau să ne spuneți în mod explicit ceea ce ați vrut să fiți asta?"
  • Imagine intitulată Supătare de întâlniri de afaceri Pasul 23
    5. Ascultați pentru ceea ce vorbitorul nu spune.Adesea, ceea ce un vorbitor alege să nu spună este de o importanță egală pentru ceea ce au spus.Cu cât sunteți mai familiarizați cu acest subiect, cu atât mai probabil veți putea să preziceți sau să căutați anumite tipuri de comentarii și știți că absența lor poate fi, de asemenea, semnificativă.
  • De exemplu, dacă sunteți conștienți de o anumită fațetă a subiectului pe care îl cunoașteți ar trebui să fie adresat și nu este, structurați o întrebare în consecință.Știi că există un motiv pentru care nu a fost adus.
  • Imagine intitulată Supătare de întâlniri de afaceri Pasul 18
    6. Cereți o audiență privată ca urmare a conferinței. Mai ales dacă sunteți afiliat cu o organizație de renume, merită întotdeauna să cereți șansa de a vorbi cu vorbitorul unul după conferință.Dacă ei ezită să acorde publicului, să precizeze că aveți doar o întrebare de întrebat. Mai mult, specificați că aveți o întrebare pe care nu ați mairei întrebați în timpul conferinței.
  • Puteți aplica chiar și un pic de presiune pentru a câștiga o audiență privată implică sau spunând vorbitorului pe care îl cunoașteți pe care nu-l face toată lumea și doriți să discutați discret.
  • În timp ce acest lucru poate să se întoarcă și să riscă să se prăbușească, deoarece se poate intriga un difuzor suficient pentru a vă auzi întrebarea.
  • Imagine intitulată Supătare de întâlniri de afaceri Pasul 6
    7. Stai pina tirziu. Cu excepția cazului în care pur și simplu doriți să obțineți scrierea dvs. pentru a imprima cât mai repede posibil, agățați-vă.Acest lucru va spori șansele de a vedea sau de a auzi mai mult decât ceea ce a fost transmis în contextul unei conferințe de presă formală.Speakerul poate fi chiar dispus să vorbească ocazional cu membrii presei de pe înregistrare sau să vorbească mai departe despre subiectele care nu au legătură cu subiectul conferinței de presă după încheierea acestuia.
  • Metoda 3 din 3:
    Folosind diferite tipuri de întrebări
    1. Imagine intitulată Supătare de întâlniri de afaceri Pasul 22
    1. Puneți întrebări răspunzătoare. De cele mai multe ori, cele mai importante criterii ale întrebărilor dvs. sunt cât de probabil este de a solicita un răspuns cu substanța. Specificitatea este aliatul dvs. în acest sens - alegeți întrebări extrem de răspunzătoare prin abordarea explicită a specificațiilor.De exemplu, întrebări minunate includ cererile de clarificare cu privire la detaliile despre cum, când sau unde sa întâmplat ceva sau de ce cineva se comportă într-o anumită manieră.
    • Nu puneți o întrebare pe care spune că vorbitorul nu va fi dispus sau nu poate răspunde.În timp ce aceasta este o cascadorie adesea prezentată în divertisment video și perpetuată de activiști, este o modalitate sigură de a nu mai fi permisă în conferințe de presă.
  • Imaginea intitulată devine o îmbunătățită
    2. Evitați să faceți comentarii. Dacă intenționați să faceți o declarație politică, înțelegeți că acesta este un obiectiv complet diferit de a pune o întrebare. Treaba ta nu este de a convinge vorbitorul de nimic, este de a obține informații de la ei pe care le puteți raporta în acoperirea dvs.Orice comentariu, în consecință, aparține în acoperirea dvs., nu în timpul sesiunii de întrebare și răspuns a unei conferințe de presă. Comentariile Riscul În mod evident, deranjează difuzorul, precum și colegii tăi și, în cel mai bun caz, vor purta pur și simplu majoritatea celorlalți din cameră.
  • Imagine intitulată Ajutor Coworkers îndeplinesc termenele lor limită la pasul 2
    3. Cereți o întrebare de curtoazie să înceapă sesiunea de întrebare și răspuns.Dacă grectorii salută difuzorul când au terminat de vorbit, și se pare că nimeni nu intenționează să pună o întrebare, poate doriți să conduceți cu un teren de softball înainte de a pune întrebarea pe care doriți să o răspundeți.Pornirea sesiunii cu ceva ce vorbitorul poate răspunde cu ușurință și în condiții de siguranță, îi va ingrași cu dvs. și va crește probabilitatea de a acorda o atenție mai serioasă.
  • De exemplu, cereți o clarificare rapidă a unei declarații mai puțin clare când vorbitorul a făcut-o inițial, permițându-le să revizuiască ceva ce au pregătit să vorbească în timp ce îl refuză într-un mod care poate duce la informații suplimentare.
  • În mod similar, întrebările deschise vor permite difuzorului să se extindă pe ceva ce ar fi putut uita să menționeze.Ia în considerare prin începerea cu ceva de genul. "Ce părere ai despre asta _____."Întrebările deschise vor permite, în esență, un vorbitor să spună ceea ce doresc, ceea ce vor aprecia - atâta timp cât nu le întrebi prea des.
  • Imaginea intitulată începe o etapă de succes de succes 1
    4. Întrebați întrebările off-subiect rareori, dacă este deloc. Întrebările de la conferințele de știri ar trebui să fie încadrate și informate prin relevanța lor față de subiectul conferinței. Dacă aveți întrebări pentru persoana care nu are legătură cu subiectul conferinței de presă, va fi probabil cel mai eficient să așteptați până la sfârșitul tuturor întrebărilor și să îl întrebați după ce subiectul conferinței a fost acoperit.
  • Un bun punct de referință pentru a decide dacă o întrebare este adecvată pentru a cere în timpul unei conferințe de presă este dacă va fi de interes pentru o cantitate bună de oameni din cameră.
  • În situațiile în care puneți în mod intenționat difuzorul la fața locului, înțelegeți că nu se va răspunde întrebarea dvs. și puteți pur și simplu să reduceți șansele pe care aceștia sau alți vorbitori vă vor contacta din nou în viitor.
  • Imagine intitulată Supătare de întâlniri de afaceri Pasul 19
    5. Evitați să întrebați întrebări prea esoterice sau pufoase.Vrei ca toți cei din cameră să înțeleagă întrebarea dvs., nu doar vorbitorul.Nu încercați să vă demonstrați cunoștințele despre subiect - lăsați vorbitorul să vorbească.Similar, evitați și Lingo și Buzzwords prea - acest lucru va permite difuzorului să repete pur și simplu orice terminologie de trend înapoi la dvs. fără a spune nimic.
  • Atunci când luăm în considerare o întrebare potențială, asigurați-vă că frazele dvs. transmite o dorință de clarificare a unei declarații sau pentru informații noi.Acest lucru va asigura claritatea și simplitatea diminuând clauzele sau comentariile inutile.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar