Cum de a efectua o discuție de panou

O discuție de grup este un schimb public de idei, oferind experților și membrilor audienței șansa de a discuta un anumit subiect. Discuțiile de panouri sunt adesea folosite pentru a se deplasa în politică, probleme care afectează comunitățile și subiectele academice. Începeți să organizați câteva săptămâni în avans, dacă este posibil, astfel încât să puteți recruta participanții și să organizați evenimentul.

Pași

Partea 1 din 3:
Punând un panou împreună
  1. Imagine intitulată Conduce o discuție de panou Pasul 1
1. Selectați un subiect. În mod ideal, subiectul discuției ar trebui să fie important pentru suficiente persoane pe care le puteți implica persoane cu interese sau medii semnificativ diferite. Cu toate acestea, evitați capcana de a face un subiect atât de general sau vag, încât discuția să devină nefocalizată.
  • Dacă întâmpinați dificultăți în echilibrarea acestor obiective, amintiți-vă că subiectul nu trebuie să fie divizoriu. Unele panouri sunt create pentru a oferi sfaturi sau informații, iar acestea nu au întotdeauna puncte de vedere la afișare.
  • Imagine intitulată Conduce o discuție de panou Pasul 2
    2. Recrutați participanți variați. Un grup de trei până la cinci persoane creează de obicei cea mai interesantă discuție. Căutați oameni bine informați dintr-o varietate de fundaluri. De exemplu, un membru al publicului implicat în chestiune, cineva cu experiență care lucrează cu problema într-o afacere sau nonprofit și un academic care a studiat problema. Creați un panou cu variație a vârstei, sexului și etniei, deoarece fundalul personal al unei persoane poate avea un efect semnificativ asupra perspectivei sale.
  • Primirea cel puțin patru persoane pot fi mai sigure, în cazul în care cineva anulează în ultimul moment.
  • Invitați aceste persoane cu câteva săptămâni în avans cel puțin, pentru a le permite să le pregătiți pentru a vă pregăti și pentru a vă oferi timp să găsiți alternative dacă unul dintre ele transformă oferta în jos.
  • Imagine intitulată Conduce o discuție de panou Pasul 3
    3. Invitați un moderator. Selectați o persoană suplimentară care nu participă la discuția panoului, pentru a servi ca moderator. În mod ideal, ar trebui să aibă deja o experiență de moderare a experienței. Selectați pe cineva care înțelege subiectul suficient de bine pentru a urma discuția și care este calificat în situații sociale. Scopul principal al moderatorului este de a păstra comisii s-au axat pe audiență, să păstreze discuția fără probleme și să ajute pe panouri când se blochează.
  • Imagine intitulată Conduce o discuție de panou Pasul 4
    4. Planificați configurarea fizică. Scaunele individuale vor face ca participanții să pară mai aproape de public decât o masă solidă, încurajând participarea audienței. Aranjarea scaunelor într-un cerc ușor, în cea mai mare parte cu care se confruntă publicul, poate ajuta grupații să discute subiectul între ele. Includ mese mici sau standuri pentru note de exploatare și furnizează un pahar de apă pentru fiecare participant. Cu excepția cazului în care camera scade treizeci de persoane sau mai puțin, furnizați cel puțin un microfon pentru fiecare doi participanți și un microfon personal pentru moderator.
  • Luați în considerare așezarea moderatorului în mijlocul grupului de a-l ajuta să adreseze și să ghideze fiecare panoist eficient. Păstrarea moderatorului la un podium oprit într-o parte poate face munca mai dificilă.
  • Partea 2 din 3:
    Planificarea discuției panoului
    1. Imagine intitulată conduce o discuție de panou Pasul 5
    1. Aflați obiectivele panoului. Asigurați-vă că toți participanții știu de ce panoul a fost asamblat bine în avans, deci au timp să se pregătească. Panoul dvs. poate încerca să prezinte soluții practice la o problemă, să găzduiască o discuție complexă, abstractă sau să furnizeze informații pe un subiect. Lăsați-i pe panouri să știe dacă panoul este o introducere de bază a subiectului sau dacă se poate aștepta ca audiența să fie destul de bine informată și să caute sfaturi mai avansate sau perspective nuanțate.
  • Imagine intitulată conduce o discuție de panou Pasul 6
    2. Decideți cât timp ar trebui să dureze panoul. Pentru majoritatea panourilor, în special cele care au loc la o conferință sau un alt eveniment mai mare, 45-60 de minute este durata recomandată de timp. Dacă panoul este un eveniment independent sau dacă acoperă un subiect deosebit de important și popular, poate fi adecvat un panou de 90 de minute.
  • Dacă este posibil, cereți participanților să rămână în jur de ceva timp după sesiune, astfel încât membrii audienței pot vorbi personal.
  • Imagine intitulată Conduce o discuție de panou Pasul 7
    3. Luați în considerare începerea cu prelegeri individuale (opțional). Principalul obiectiv al panoului ar trebui să fie întotdeauna o discuție. Cu toate acestea, dacă unul dintre obiectivele principale ale comisiei furnizează informații, acest lucru poate fi un mod util de a preceda discuția.Fiecare panoist oferă o explicație a subiectului sau argumentul ei cu privire la subiect, nu mai mult de zece minute pe persoană.
  • Această metodă poate necesita mai mult timp de pregătire pentru grupare ca grup, deoarece fiecare panoist ar trebui să construiască argumentul anterior, mai degrabă decât să acopere același teren.
  • Imagine intitulată conduce o discuție de panou Pasul 8
    4. Încercați să evitați prezentările vizuale. Cu excepția absolut necesar ca subiectul, evitați prezentările și diapozitivele PowerPoint. Ei tind să încetinească discuția, să păstreze implicarea publicului scăzut și de multe ori au purtat ascultătorii. Utilizați un număr mic de diapozitive și numai atunci când trebuie prezentate informații sau diagrame care nu pot fi explicate cu ușurință în cuvinte singure.
  • Dacă un grupist solicită permisiunea de a crea o prezentare, sugerează că aduce "arată și spune" elemente în loc să treacă în jurul audienței în timpul discuției.
  • Imagine intitulată conduce o discuție de panou Pasul 9
    5. Scrieți întrebări pentru grupuri. Încercați să veniți cu mai multe întrebări deschise, pe care grupații le pot lua într-o direcție cea mai potrivită pentru cursul discuției și expertiza acestora. Câteva întrebări mai specifice direcționate la un grup individual sunt, de asemenea, acceptabile, dar încearcă să-i împartă între ele în mod destul de uniform. Anticipați întrebări Membrii publicului ar putea întreba și includ aceste și aceste. Aranjați-le în ordinea brută de cea mai mare importanță, deoarece ar trebui să oferiți mai multe întrebări decât vă așteptați să treceți prin. Încercați să păstrați fiecare întrebare legată în ultimul, evitând o schimbare bruscă a subiectului.
  • Lăsați moderatorul sau o altă persoană nu pe panou să vă uitați la întrebările dvs. și să sugerați modificări sau întrebări suplimentare.
  • Dacă întâmpinați probleme cu întrebări, cereți fiecărui panou individual ce ar dori să-i ceară celorlalți grupați. Includeți cele mai bune dintre aceste întrebări în lista dvs.
  • Imagine intitulată conduce o discuție de panou Pasul 10
    6. Planificați restul panoului. Determinați cât de mult timp veți primi deoparte pentru întrebări - în mod obișnuit, aceasta constituie jumătate din lungimea panoului sau mai mult. Utilizați ultimele 20-30 de minute pentru întrebările și discuțiile despre audiență sau 15 minute dacă timpul este scurt sau aveți un format de panou concentrat mai mult.
  • Imagine intitulată conduce o discuție de panou Pasul 11
    7. Introduceți comisii între ele în avans. Pano-urile se întâlnesc în persoană sau participă la un apel de conferință împreună, o săptămână sau mai mult înainte de comisie. Descrieți formatul panoului pentru ei și dați-le șansa de a vorbi pe scurt. Ele pot determina pe scurt cine ar trebui să fie întrebări pe care subiectul, dar nu le dați întrebările specifice în avans. Discuția ar trebui să fie originală, nu a fost repetată.
  • Partea 3 din 3:
    Moderarea unei discuții de panou
    1. Imagine intitulată Conduce o discuție de panou Pasul 12
    1. Convinge oamenii să stea în rândul din față. Cu cât panelul este mai apropiat de membrul audienței, cu atât mai energică și implicată atmosfera se va simți. Ia în considerare oferirea de mici "Freebies" Dacă oamenii se mută la rândurile din față, cum ar fi butoanele sau bomboanele.
  • Imaginea intitulată Conduce o discuție de panou Pasul 13
    2. Introduceți pe scurt panoul și fiecare participant. Utilizați numai una sau două propoziții pentru a introduce subiectul panoului, deoarece majoritatea membrilor audienței prezenți sunt probabil familiarizați cu ideea de bază. Introduceți pe scurt fiecare participant, menționând doar câteva fapte relevante despre experiența sau implicarea ei legată de subiect. Evitați să intrați într-o biografie completă - introducerea tuturor participanților ar trebui să dureze mai mult de zece minute totale.
  • Imagine intitulată conduce o discuție de panou Pasul 14
    3. Implică publicul devreme. Obțineți audiența investită în panou solicitând imediat implicarea lor. O modalitate simplă și rapidă de a face acest lucru este să începeți prin a cere un sondaj dur al opiniei lor legate de subiect, folosind un spectacol de mâini sau aplauze. Alternativ, să sondă publicul la nivelul lor de cunoaștere a subiectului. Rezultatele ar trebui să vă ajute să păstrați panoul axat pe subiecte cele mai relevante pentru audiență.
  • Imagine intitulată Conduce o discuție de panou Pasul 15
    4. Întrebați comisii întrebările pregătite. Începeți să treceți prin întrebările din ordinea prestabilită, dar nu ezitați să ajustați această comandă dacă discuția sa mutat într-o direcție diferită, interesantă. Împărțiți întrebările între participanți, care le-au urmărit pe persoana cea mai informată pe această temă. Dați altor grupați o perioadă scurtă de timp pentru a răspunde, apoi treceți la următoarea întrebare.
  • Nu aveți fiecare panou care cântărește în fiecare întrebare. Lăsați-i pe panoistii să răspundă în mod natural, când au ceva de spus, sau să promoveze pe cineva care cunoaște subiectul dacă discuția se încadrează.
  • Imagine intitulată Conduce o discuție de panou Pasul 16
    5. Urmați cu propriile întrebări, după cum este necesar. Vă puteți abate de la întrebările pregătite ori de câte ori credeți că va beneficia de discuție. În special, apăsați un panoist cu o întrebare de urmărire dacă credeți că răspunsul său este nesatisfăcător. Încercați să reintroduceți întrebarea originală sau în mod ideal, să veniți cu o întrebare mai nuanțată care să leagă ultimul răspuns la un alt punct de discuție sau o declarație anterioară.
  • Imagine intitulată conduce o discuție de panou Pasul 17
    6. Ia un cronometru. Puteți să vă uitați la un moment real al ceasului sau pe peretele opus, dacă unul este clar vizibil. În caz contrar, cineva să stea în spatele camerei cu semne vizibile spunând "10 minute," "5 minute," și "1 min", ținând acest lucru, după caz, atunci când vă apropiați de sfârșitul unei secțiuni.
  • Imaginea intitulată conduce o discuție de panou Pasul 18
    7. Păstrați comisii în sarcină. Când un panoist se desfășoară prea mult sau plecând subiectul, returnează politicos discuția cu punctul corect. Când se oprește respirația, săriți cu o expresie similară cu una dintre următoarele. Puteți alege să lăsați grupații să știe în prealabil ce fraze veți folosi pentru a le aduce înapoi pe pistă.
  • "Aveți un punct interesant, dar să auzim mai multe despre ___"
  • "Să vedem ce trebuie să spun (alt panoist) pe acest subiect, în special modul în care se referă la __."
  • Imagine intitulată conduce o discuție de panou Pasul 19
    8. Colectați întrebări din partea audienței. Lăsați publicul să știe cum intenționați să recrutați întrebarea, de exemplu prin apelarea mâinilor ridicate sau invitându-le să aștepte în linie la un microfon. Ascultați fiecare întrebare la rândul său, repetați-o clar, astfel încât toată lumea din cameră să poată auzi, apoi să o facă la un panou care pare interesat.
  • Aveți câteva întrebări de rezervă gata să vă întrebați sau să aveți un asistent în audiență, în cazul în care nimeni nu este suficient de curajos pentru a pune prima întrebare.
  • Dacă un membru al audienței se ocupă prea mult timp, întrerupe politicos să spună "Astfel încât întrebarea dvs. este ___, este corect?" sau "Îmi pare rău, trebuie să păstrăm lucrurile în mișcare. Care este intrebarea ta?"
  • Lăsați oamenii să știe când aveți doar timp suficient pentru două sau trei întrebări.
  • Imagine intitulată conduce o discuție de panou Pasul 20
    9. Mulțumesc tuturor celor implicați. Mulțumiți grupului, gazdelor și organizatorilor evenimentului și membrilor audienței. Lăsați membrii audienței să cunoască locația și subiectul unui eveniment viitoare, dacă vă aflați la un simpozion sau o conferință.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar