Cum să ridicați capul unui pat

Ridicarea capului patului tău poate ajuta la ameliorarea sforăitului, apnee de somn, reflux de acid, și hipertensiune în sus sau hipotensiune arterială ortostatică. Paturile de pat sunt o opțiune bună, ieftină și există produse special concepute pentru a ridica un capăt al patului. Elementele de bază nu sunt la fel de sigure, dar sunt aproximativ jumătate din preț. Alte soluții, de la cele mai accesibile la cele mai scumpe, includ perne de pene, pene de pat care se potrivesc între saltea și arc de cutie și suprapunerile saltelei gonflabile. Dacă nu ați făcut-o deja, consultați-vă medicul despre găsirea de soluții pentru orice afecțiune medicală cronică.

Pași

Metoda 1 din 2:
Folosind creșterile de pat
  1. Imaginea intitulată ridică capul unui patul 1
1. Ridicați patul de cel puțin șase inci (15 cm). Ridicarea capului patului cu șase până la nouă inci (15 până la 23 cm) este recomandată atât pentru apneea de somn și la refluxul acidului. Ar trebui să fii suficient de confortabil pentru a obține un somn plin de noapte, așa că încercați să începeți la o înălțime mai mică în loc să mergeți drept la nouă inci.
  • Imaginea intitulată ridică capul unui patul 2
    2. Instalați ascensiile proiectate pentru a ridica un capăt al unui pat. Ascendenții special concepuți vor reduce riscul ca patul să alunece și să se prăbușească, astfel că sunt cea mai sigură opțiune. Ele arata asemanatoare cu cresterile normale, dar au baze non-alunecare si godeuri cu insertii de spuma care se adapta la picioarele patului. Pentru a le instala, cineva vă ajută să ridicați patul, apoi introduceți picioarele în godeuri sau depresiile de la vârfurile electorale.
  • Când țineți piciorul de pat în bine, inserția de spumă se va forma la forma piciorului.
  • Puteți găsi ascensiuni special concepute online sau într-un magazin de îmbunătățire a casei din apropiere. La aproximativ 15 dolari (u.S.), sunt mai scumpe decât creșterile de bază.
  • Imaginea intitulată ridică capul unui pace 3
    3. Folosiți lemn de plastic din lemn, metal sau grele cu puțuri. Paturile de bază ale paturilor costă aproximativ jumătate la fel ca produsele special concepute. Cu toate acestea, ei nu au spumă care matriță la unghiul picioarelor care rezultă din creșterea unui capăt al patului. Dacă mergeți cu un produs de bază, ar trebui să aibă în continuare puțuri sau adâncituri, astfel încât picioarele patului să nu alunece peste margine.
  • Evitați produsele din plastic ușoare, deoarece acestea nu sunt la fel de sigure ca plastic gros, greu, lemn masiv sau opțiuni metalice.
  • Imaginea intitulată ridică capul unei paturi 4
    4. Du-te cu ciment sau blocuri de lemn pentru cea mai accesibilă opțiune. Blocurile de blocuri, stive de lemn sau chiar cărți groase sunt cea mai ieftină opțiune. În timp ce este ieftin, aceste opțiuni nu sunt la fel de sigure ca și creșterile de pat cumpărate de magazin, iar mulți oameni nu-i plac cum arată. În plus, ar putea fi mai dificil să vă asigurați că ridicați picioarele la aceeași înălțime.
  • Alegeți cele mai largi blocuri posibile pentru a reduce riscul alunecării picioarelor. De asemenea, puteți plasa tampoane non-alunecare, cum ar fi cele pe care le-ați folosi pentru a păstra un covor de la deplasare, sub și deasupra blocurilor pentru a reduce riscul de alunecare.
  • Un pro este că puteți începe de la o înălțime mică și treptat stivă mai multe cărți sau blocuri până când ajungeți la șase până la nouă inci. În acest fel, vă puteți obișnui cu altitudinea fără a fi nevoie să cumpărați mai multe seturi de culturi de pat.
  • Metoda 2 din 2:
    Folosind perne și plăcuțe de saltea
    1. Imaginea intitulată ridică capul unui patul 5
    1. Achiziționați o pernă de pene. Puteți găsi perne de pene online, la farmacii și la magazinele de aprovizionare medicale. În medie, costă aproximativ 40 de dolari (U.S.). Dacă suferiți de reflux acid, puteți găsi, de asemenea, pene cu inserții cu brațul pentru a promova o poziție confortabilă de dormit.
    • Somnul ridicat în partea stângă este recomandat pentru a ușura simptomele bolii de reflux.
  • Imaginea intitulată ridică capul unui patul 6
    2. Evitați doar folosind grămezi de perne. Stivuirea pernelor obișnuite nu reprezintă o modalitate eficientă de a trata apneea de somn sau refluxul acidului. De fapt, poate să vă agraveze simptomele prin plasarea corpului într-o poziție nenaturală. Mai mult, poate provoca dureri de gât și a dealiniere spinării.
  • Cel mai bine este să utilizați o pană sau să ridicați întregul pat pentru a vă asigura capul, gâtul și pieptul sunt înalte în mod corespunzător.
  • Imaginea intitulată ridică capul unui pace pasul 7
    3. Cumpărați o pană de pat pentru a plasa sub saltea. Pene de pat sunt inserții de spumă care se potrivesc între saltea și arcul cutiei. La $ 50 la 100 $ (u.S.), sunt mai scumpe decât cele mai multe perne de pene. Unii oameni le preferă deoarece ele ridică întregul capăt al saltelei și reduc șansele de alunecare în mijlocul nopții, ceea ce este o plângere comună a utilizatorilor pernei de pene.
  • Puteți achiziționa mai multe pene de trei inci pentru a crește treptat elevația saltelei, astfel încât să vă puteți obișnui cu înălțimea suplimentară.
  • Imaginea intitulată ridică capul unui pace 8
    4. Investiți într-o placă de saltea gonflabilă. În afară de a obține un pat reglabil, o suprapunere de saltea este opțiunea cea mai scumpă. S-ar putea să preferați o suprapunere gonflabilă dacă nu vă place aspectul unui pat permanent înălțat. Puteți defila pad-ul în timpul zilei, astfel încât patul să apară normal.
  • Imaginea intitulată ridică capul unei pași de pace 9
    5. Plasați o pernă mare la poalele patului pentru a preveni alunecarea. Alunecarea în jos a patului este o plângere comună, în special în rândul utilizatorilor pernelor de pene. Plasarea uneia sau mai multor perne mari la poalele patului vă va ajuta să rămâneți ridicați și să împiedicați alunecarea peste noapte.
  • Dacă aveți probleme de alunecare, puteți încerca, de asemenea, să schimbați foi de mătase sau satin pentru un material mai puțin alunecos, cum ar fi flanelul.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar