Cum să ai grijă de un animal bătut

Găsirea unui rechin, balene sau delfinii străine nu este ceva ce se va întâlni cu plaja de zi cu zi.Cu toate acestea, situația poate fi mult mai puțin stresantă pentru animal și pentru oamenii implicați dacă știți ce să faceți.Un animal bătut este în mod clar nevoie de ajutor, dar trebuie să participați întotdeauna la siguranța dvs. mai întâi, așteptând ajutor și instrucțiuni de la profesioniști instruiți.Dacă primiți meniul pentru a ajuta animalul pe firme, vi se va cere să vă asigurați că poate respira.Profesioniștii marini vor decide atunci dacă animalul poate fi re-plutea sau dacă are nevoie de îngrijire într-un acvariu.

Pași

Metoda 1 din 3:
Furnizarea de îngrijire imediată
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas de animale bătut 1
1. Suna pentru ajutor.Administrația Națională Oceanică și Atmosferică menține o rețea de voluntari și profesioniști pentru a răspunde în cazurile de rambursare. Alertă și punerea în aplicare a legii locale.Faceți tot posibilul pentru a păstra mulțimile departe.
  • De salvare ar putea fi, de asemenea, calificați pentru a ajuta un animal bătut.Aduceți situația în atenția salvării din apropiere, dacă este prezent.
  • Contactați rețeaua de randare în apropierea dvs. căutând baza de date NOAA la https: // Pescuitul.Noaa.Gov / Raport.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un animal animal bătut 2
    2. Abordare cu îngrijire.Animalele marine pot fi periculoase din mai multe motive.Rechinii și delfinii au dinți ascuțiți care vă pot răni cu ușurință.Delfinii și balenele pot intra în mod imprevizibil, în timp ce se bateau, iar cozile și boturile lor puternice pot provoca răniri.Animalele marine transportă, de asemenea, boli care pot transfera la oameni.Din aceste motive, trebuie să păstrați întotdeauna la cel puțin 150 de metri distanță de animalele bătuți, cu excepția cazului în care este instruit în mod specific de către un profesionist instruit.
  • Nu permiteți copiilor sau animalelor de companie în apropierea animalelor marine.Acest lucru poate adăuga stres nejustificat la animal.
  • Dacă un profesionist instruit solicită ajutorul dvs., eliminați ceasurile și bijuteriile care ar putea deteriora pielea animalului înainte de a se apropia.
  • Imagine intitulată de îngrijire pentru un pas de animale
    3. Aplicați protecția solară pe bază de oxid de zinc când este posibil.Slather protecția solară pe pielea delfinilor.Aveți grijă să nu obțineți nici unul în blânde.Oxidul de zinc poate fi, de asemenea, mirosit în jurul gaură de balene pentru ao menține clar.Deoarece delfinii și balenele nu sunt de obicei expuse direct la soare pentru perioade lungi de timp, vor avea nevoie de acoperirea protectoare pe care o oferă oxidul de zinc.Nu aplicați uleiul de la Suntan sau alte loțiuni pentru animal.
  • Nu utilizați oxid de zinc pe rechini.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas de animal pahar
    4. Păstrați animalul răcoros.Splash apa peste piele și aplicați tricouri umede sau prosoape la ea.Nu acoperiți friptura dorsală a animalului, flippers pectorali sau flukeuri.Tăiați o fantă într-un tricou umed și să ușurați fulgiul, fluke sau flipper prin fantă, astfel încât țesătura să se odihnească pe corpul animalului, nu pe aripi.
  • Înfășurați pachetele de gheață într-o cârpă sau tricou și aplicați-le la aripioare și coadă.Nu aplicați gheață direct pe pielea animalului.
  • Utilizați o umbrelă sau o prelată pentru a păstra animalul la umbră.
  • Nu obțineți apă în blânde.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un animal de animal
    5. Rămâneți concentrat pe ajutorul animalului.De exemplu, nu faceți fotografii cu o balenă sau delfin.Delfinii și balenele se deshidratează repede când sunt în afara apei și ar trebui returnate cât mai curând posibil.Petrecerea timpului, luând imagini personale sau invitarea altora la animalele de companie, animalul va minimiza timpul petrecut, pentru a face ca animalul să se simtă stresat și va pune alte persoane în pericol.
  • Fotografiile animalelor bătute în scopuri științifice este încurajată, dar ar trebui să se facă cu grijă de la o distanță sigură.Imagini ale unei locații, etichete, leziuni, răni și alte semne de interacțiune umană, cum ar fi plasele de pescuit încurcate, ar trebui să fie fotografiate.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un animal animal de pornire
    6. Spălați-vă mâinile după atingerea unui animal marin.Acest lucru va reduce la minimum răspândirea bolilor de la animal la tine.Luați un duș dacă vă apucă de animal cu corpul sau picioarele.
  • Metoda 2 din 3:
    Asigurarea ca animalul poate respira
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas de animale
    1. Păstrați animalul în poziție verticală.Bucătăria pe balene și delfini ar trebui să fie îndreptată direct în sus și în afara surfului.Evitați să obțineți apă în blânde în timp ce clătiți animalul.Săpați o groapă sub corpul animalului și umpleți-o cu apă pentru a reduce presiunea asupra plămânilor.
    • De asemenea, ar trebui să săpăți gropile pline de apă sub coada și flippersul animalului.Asigurați-vă că aripioarele și flipper sunt îndreptate spre și departe de animal într-un mod natural, care nu au fost zdrobiți sub corp.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas 8 ani
    2. Transformați animalul în poziție verticală.Dacă animalul nu este în poziție verticală și vă simțiți suficient de încrezători pentru a vă mișca, obțineți ajutorul unui sau altor alți altor persoane să vă ajute să transformați ușor animalul în poziție verticală.Animalele mai mari, cum ar fi balenele, ar putea necesita patru până la șase persoane să-i ajute în poziție verticală.
  • Utilizați prudență la rularea unui animal.Dacă animalul este prea mare, nu riscați supraexertarea încercând să o corectați.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas de animal perceptor
    3. Turnați apa peste rechini.Rechinii, spre deosebire de balene și delfini, au nevoie de apă în gura lor și de branhii pentru a respira.Se toarnă o găleată de apă încet și în mod constant peste branhii de rechin și se toarnă cu atenție unii peste botul rechinului, permițându-i să se doare în gura rechinului.Nu aduceți mâinile prea aproape de gura rechinului, ca o mușcătură poate fi mortală.
  • Metoda 3 din 3:
    Planificați să reinstalați un animal bătut
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un animal de animal
    1. Identificați animalele "Problemă".Problema animalelor sunt cele care au fost bolnavi, confuze sau răniți și le-au determinat pe alții să devină și simplu.Revenirea problemelor cu probleme care poartă o boală ar putea determina și podmatele lor să se infecteze.Așteptați ca experții marini să decidă ce să facă cu problemele cu probleme.
    • Unele animale bălate sunt aduse la grădini zoologice sau acvarii în timp ce sunt îngrijite înapoi la sănătate.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un animal animal de pornire
    2. Determină posibilitatea de a reveni la un animal bătut.Odată pe uscat și neacceptate de greutatea apei, balenele ar putea să-și zdrobească propriile organe interne și balenele de schelet, iar balenele de dimensiuni și mai mari sunt aproape imposibil de revenit la apă.Delfinii și rechinii au o șansă mai mare de a fi returnați în apă, dar decizia ar trebui să fie făcută de un expert marin calificat.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas de animale
    3. Nu trageți sau împingeți un animal bătut înapoi în apă.Tragând animalul ar putea provoca vătămări grave.În schimb, așteptați ca experții să vă ajute.Șansele sunt că un animal bătut sa încheiat din cauza bolnavului, și ar trebui să primească îngrijire medicală înainte de ao întoarce la mare.
  • Avertizări

    Nu încercați să mutați singur animalul.
  • Nu introduceți sau nu vărsați nimic în blânde.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • O umbrelă sau o prelată
    • Prosoape sau tricouri
    • Găleți
    • Oxid de zinc
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar