Cum să sunați la zi de la o navă marină

Inițial de la termenul francez "Venez M`Aider" sens "Vino să mă ajuți", Semnalul de mayday este utilizat la nivel internațional pentru a semnala distresarea în pericol de viață - este similară cu serviciile de urgență de apelare sau prin utilizarea codului Morse SOS. Deși este utilizat în diferite situații de urgență, acest articol este preocupat de utilizarea sa în activitățile maritime. Înțelegerea modului de a face un apel de zi este o parte esențială a fiului gata de echipaj oricărei barci. Învățați această abilitate importantă voi salvați vieți, deoarece ajutorul de gardă de coastă sau alți oficiali de salvare a mării ajung la dvs. cu precizie și rapid, veți ieși dintr-o situație stresantă atât de rapidă. Acest articol vă va ajuta să știți cum să răspundeți în caz de urgență, precum și cum să implementați procedurile de mayday.

Pași

  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru caprele Pygmy Pasul 1
1
Stai calm. În cazul unei situații de urgență, cum ar fi dintr-un vas scufundat, un vas cu handicap, un incendiu la bord, o boală bruscă de masă sau o activitate de pirat sau deturnare, este important să rămână cât mai calm posibil, astfel încât să puteți acționa cu un cap de nivel. Dacă există ajutor în apropierea, ajutorul vă va putea ajuta. Nu veți putea ghici la proximitatea ajutorului, deci este mai bine să vă opriți îngrijorarea și să începeți să acționați, în timp ce așteptați să vă contactați.
  • Evaluați situația. Înțelegeți că trebuie să faceți un apel de zi numai Dacă vă aflați într-o situație gravă de primejdie în care există o amenințare imediată sau iminentă la adresa vieții sau pierderea proprietății. Aceasta include foc, rănire, vasul care iau apă sau persoanele au căzut peste bord, etc.
  • Dacă ale tale vasul se scufundă, Dacă vă aflați într-o situație care pune viața în pericol, cum ar fi un incendiu sau o explozie, dacă pirații caută să se îmbarce barca sau dacă toată lumea de pe barcă se succed brusc la o boală ciudată care împiedică echipajul vasului, apelul de zi este adecvat.
  • Dacă pauzele dvs. sau alte pauze de ridicare sau dacă o persoană se îmbolnăvește, dar nu pune viața în pericol, trimiteți un apel pan-pan-pan.
  • Imagine intitulată Sunați la zi de la o navă marină Pasul 3
    2
    Tune la canalul de urgență. Tune-ți radioul la canalul radio marin VHF One-șase (16) sau frecvență 161.400 sau 156.800 MHZ-MARINE MF / SSB pe 2182 kHz. Aceste canale sunt monitorizate constant de către Garda de Coastă și alte autorități de salvare a mării (precum și ambarcațiunile din apropiere), astfel încât sunt mai susceptibile de a fi răspuns la. Când pe o barcă, radioul ar trebui să fie pornit și să se adune la canalul 16, chiar dacă nu există o situație de urgență. (Cele mai noi radiouri au opțiunea de monitorizare a canalelor multiple. Asigurați-vă că 16 este una dintre ele) Dacă nu puteți comunica pe 16, utilizați orice canal cu trafic pe acesta - odată ce faceți acest lucru, protocolul se va aștepta ca tot traficul să înceteze dacă se referă la apelul de zi, pentru a vă ajuta.
  • Împingeți roșu "DSC" butonul, dacă există unul. Radiourile mai noi au un buton etichetat "DSC" (Calling Select Digital), care transmite coordonatele GPS la coasta de coastă împreună cu un baliză de mayday. Radiourile mai vechi nu au acest lucru, de asemenea, dacă radioul nu este conectat la o unitate GPS, nu va avea coordonate pentru a transmite (deși Beaconul de Mayday va continua). Amintiți-vă, totuși, că, chiar dacă radioul are un buton DSC, nu lăsați transmisia digitală Mayday să facă toate lucrările. Aveți unele informații necesare pe care transmițătorul nu o face, cum ar fi urgența situației și o descriere a ceea ce se întâmplă.
  • Asculta la canal. Asigurați-vă că nu există alte transmisii de urgență sau alte discuții care vă vor reduce. Deși este absolut bine să tăiați chatterul non-de urgență atunci când vă aflați într-o situație de primejdie, ei se pot întoarce și vă vor tăia după aceea. Dacă nu aveți timp să luați în considerare acest lucru, continuați să trimiteți semnalul de primejdie.
  • Imagine intitulată Apel de la zi de la o navă marină Pasul 4
    3. Luați câteva respiratie adanca și repetați ceea ce veți spune. Rămân calm. Ține minte:
  • Mayday este întotdeauna declarat de trei ori la rând, pentru a se asigura că se aude cu exactitate și de ao distinge de la radio despre primirea unui apel de zi.
  • Este esențial să se vorbească clar, lent și despărțiți numerele. De exemplu, spuneți unu cinci în loc de cincisprezece ani.
  • Dacă știți alfabetul fonetic - utilizați-l! (I.E. Alpha, Bravo, Charlie etc.)
  • Țineți microfonul la câțiva centimetri distanță de gură.
  • Rămâi calm, grăbit prin transmisie nu vă va ajuta să vă ajutați mai repede.
  • Imagine intitulată Sunați la zi de la o navă marină Pasul 5
    4. Face apelul. Țineți apăsat butonul de convorbire (de obicei etichetat "PTT" ("Împingeți pentru a vorbi")) și spune ceva de-a lungul liniilor:
  • Mayday, Mayday, Mayday. Aceasta este [Numele dumneavoastră] pe [Numele navei X 3]. Apel [Afișați-vă chemarea]. (Dacă utilizați un radio VHF-DSC, furnizați identitatea serviciului mobil maritim (MMSI)). PAUZĂ.
  • Eliberați momentan butonul Microfon pentru a vă asigura că canalul este clar. Apăsați din nou.
  • Zi de mai. Vasul ["Numele navei"] se află [poziția curentă, viteza și rulmentul]. (De exemplu, poziția 54 25 nord 016 33 West, drifting la un nod cu un rulment de 228 de grade). Suntem o [barca cu barca, cu motor, etc.] Experimentarea [situație de primejdie] și au nevoie de asistență imediată.
  • Sunt [Numărul de persoane la bord] cu [Leziuni / alte informații suplimentare]. Lungimea, culoarea, instalația de barcă poate fi utilă, precum și orice intenție de a deplasa bărci de viață etc.
  • Aceasta este [Numele navei], [Square / MMSI]. Peste.
  • Dacă nu aveți toate aceste informații, este în regulă. Dați informațiile pe care le aveți.
  • Imagine intitulată Sunați la zi de la o navă marină Pasul 6
    5. Așteptați un răspuns. Lăsați butonul de discuții (unky). Așteptați un răspuns. Dacă nu auziți una după 15 secunde, repetați apelul din nou.
  • În timp ce așteptați, pregătiți rachetele, plutele de viață, jachetele de viață, adunarea aprovizionării de urgență, apelați la alții să se pregătească etc. Rămâi calm și a stabilit un exemplu pentru toți ceilalți să urmeze.
  • Dacă încă nu aveți nici un răspuns și nu trebuie să vă părăsiți încă barca, ascultați un alt canal și rupeți-vă cu apelul de primejdie. Este posibil ca transmițătorul dvs. să fie prea slab sau să nu răspundă bine, deci cereți alte nave să transmită apelul de primejdie la țărm.
  • Imagine intitulată Sunați la zi de la o navă marină Pasul 7
    6. Urmați instrucțiunile dacă nu trebuie să evacuați imediat. S-ar putea să vi se solicite să treceți la un canal de lucru al gardei de coastă ". S-ar putea să vi se spună, de exemplu, să treceți la un alt canal. Dacă da, confirmați spunând ceva de genul, "Confirmat, trecerea la [Numărul canalului]."
  • În cazul în care trebuie să plecați imediat după ce ați efectuat un apel de zi, informați autoritățile despre ceea ce faceți ca parte a informațiilor suplimentare din mesajul Mayday, de exemplu, "Luăm cu barca de salvare / implementarea unei plutări de viață".
  • Dacă sunteți în măsură să mențineți contactul radio, urmați toate instrucțiunile operatorului radio. Ei sunt profesioniști instruiți și este treaba lor să vă ajute
  • Imagine intitulată Sunați la zi de la o navă marină Pasul 8
    7. Așteptare. Păstrați o singură persoană la radio cât mai mult posibil.
  • Metoda 1 din 2:
    Transmiterea unui semnal de primejdie de zi

    Un al doilea vas nu în primejdie se pot găsi în poziția de a trebui să transmită semnalul de zi în numele navei distresse. Dacă vă aflați în această situație, aici este ce să faceți:

    1. Imagine intitulată Sunați la zi de la o navă marină Pasul 9
    1. Ascultați frecvența radio. În cazul în care este clar că Garda de Coastă sau alte agenții de salvare a mării nu a răspuns după o singură repetare și o așteptare de două minute, trebuie să căutați să contactați Garda de Coastă sau altă agenție de salvare a mării în numele navei în dificultate.
  • Imagine intitulată Apel de la zi de la o navă marină Pasul 10
    2. Spune: Releu Mayday, releu de mayday, releu de mayday. Acesta este ["vasul și apelarea dvs"]. Apelul de primejdie a fost primit de la ["Numele navei în dificultate"]. Poziția raportată a ["Numele navei în dificultate"] este ["poziția lor raportată"]. Peste.
  • Metoda 2 din 2:
    Pan-pan
    1. Imagine intitulată Sunați la zi de la o navă marină Pasul 11
    1. Pentru un incident de gravitate mai mică, dar în cazul în care nava dvs. este încă într-o situație dificilă, cum ar fi defalcarea mecanică, stâlpii spartă sau o problemă medicală care nu amenință viața care afectează un membru al echipajului etc., Utilizați pan-panul (pronunțat "Pon-Pon") apel în loc de apelul de mayday.
    • Spune "Pan, Pan, Pan, Pan."
    • Furnizați numele și apelul navei dvs.
    • Precizați poziția dvs. Dați natura problemei (de exemplu, "Motoarele au încetat să lucreze", "catargul a fost rupt, vine Storm" etc.)
    • Acțiunea intenționată de stat.
    • Peste.
  • Imagine intitulată Sunați la zi de la o navă marină Pasul 12
    2. Așteptați pentru instrucțiuni.
  • sfaturi

    Identitatea serviciului mobil maritim (MMSI) este un număr de nouă cifre care este înregistrat - vă identifică în continuare barca la Garda de Coastă.
  • Dacă intenționați să utilizați Alert DSC, radioul trebuie să fie deja programat cu MMSI.
  • Repetați apelul adesea - în cazul unei situații de urgență reală, veți reveni la ceea ce ați practicat.
  • Dacă aveți nevoie să abandonați nava, să notificați operatorul de radio.
  • Dacă vi se cere să treceți la o altă frecvență radio, menționați clar noua frecvență pe care o comutați și o stare, "Dacă nu există niciun contact în xx secunde (de obicei 30 de secunde), reveniți la această frecvență". Apoi, dacă din anumite motive nu puteți stabili contactul cu privire la noua frecvență, ambele părți știu ce se așteaptă și comunicarea poate fi restabilită pe frecvența inițială.
  • Fiți clar și precis în apelul dvs., vă va ajuta să vă ajutați mai repede.
  • Înainte de călătorie, o bună procedură este de a identifica toate porturile posibile de apel pentru utilizare în caz de urgență. Știind unde sunt localizate acestea vă pot ajuta să vă liniștească că ajutorul va fi pe drum.
  • De asemenea, este înțelept să avem doi sau mai mulți adulți despre cum să utilizați radioul, în cazul în care căpitanul nu poate ajuta la cel mai critic moment.
  • Dacă aveți o epirb, activați-o manual. La fel ca DSC, EPIRB ar trebui să fie înregistrată dacă doriți ca activarea să facă cele mai bune.
  • Dacă auziți un apel de zi, nu transmiteți. Acordați o atenție deosebită însă la informațiile pe care nava strică le oferă (poziție, natura primejdie etc.). Există posibilitatea ca tu să fii cel mai apropiat vas capabil să facă asistență. Garda de coastă va relua, de obicei, informațiile de mayday și va întreba dacă există nave în vecinătatea capabilă să ajute. Dacă sunteți pe canalul 16 în timpul unei zile de zi, utilizați-l numai dacă răspundeți la primejdie. În caz contrar, mențineți tăcerea de la zi, pronunțată "Seelonce Mayday".
  • Telefoanele mobile sau telefoanele mobile ar trebui să fie utilizate numai ca o sursă secundară de trimitere a unui apel de zi. Adesea, există un alt bobinat din apropiere capabil să ajute și poate face acest lucru numai dacă sunt capabili să audă apelul dvs. de zi. Evident, telefoanele mobile ar putea să nu funcționeze dincolo de pământul, dacă nu sunteți lângă o linie de crucie care are antene telefonul mobil pornit.
  • Există etichetă implicată în utilizarea unui radio VHF. Dacă intenționați să mergeți cu bucurie, ar trebui să vă familiarizați cu el.
  • Nu fiecare stație de radio marină VHF este obligată să aibă o licență individuală sau un semn de apel. Dacă are una, poate fi postată pe sau în apropierea radioului. Dacă nu știți ce este, spuneți doar tipul și numele barcii, împreună cu restul informațiilor de mayday.
  • Avertizări

    Nu transmiteți o zi de zi dacă pierderea navelor și / sau a persoanei este o amenințare iminentă.
  • Nu transmiteți o zi de zi pentru evenimente cum ar fi alergarea (fără daune), pierderea puterii sau întâmplările similare. În aceste cazuri, poate fi nevoie de ajutor, dar o zi de urgență nu este.
  • Efectuarea unui apel fals de mayday poate fi pedepsită prin lege, iar în multe țări este pedepsită în conformitate cu dreptul penal, deoarece este o acțiune serioasă menită să protejeze viața, să nu arunce servicii de urgență în haos. Autoritățile pot identifica acum radioul dvs. și veți fi amendați sau chiar urmăriți penal dacă sunteți prinși! Do nu Practicați un apel de zi la radio-practică cu un prieten.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar