Cum să faci cpr pe un copil

Deși este mai bine pentru cineva care este certificat în primul ajutor pentru a efectua CPR (resuscitare cardiopulmonară), chiar și cineva care nu este instruit poate face o diferență în caz de urgență. Dacă credeți că inima unui copil sa oprit, efectuați tehnicile de bază ale CPR, cum ar fi compresia pieptului, deschiderea căilor respiratorii și respirația de salvare. Dacă nu sunteți instruiți formal în CPR, este recomandat să utilizați numai compresia. Țineți cont de faptul că metodele din acest articol sunt destinate copiilor. Pentru copii sub 1 an, urmați Protocolul CPR infantil. Pentru adulți, urmați Protocolul pentru adulți.

Pași

Partea 1 din 2:
Evaluarea situației
  1. Image denumită CPR pe un copil Pasul 1
1. Verificați scena pentru pericol înainte de a vă ajuta. Dacă întâlniți un copil inconștient, trebuie să vă asigurați rapid că nu există pericole pentru dvs. dacă alegeți să le ajutați. Există o evacuare a mașinii? Există fum periculoase? Există un incendiu? Sunt linii electrice în jos? Dacă există ceva care ar putea pune în pericol pe tine sau pe victimă, vezi dacă există ceva ce poți face pentru a-l contracara. Deschideți o fereastră, opriți aragazul sau scoateți focul dacă este posibil.
  • Cu toate acestea, dacă nu există nimic, puteți face pentru a contracara pericolul, mutați victima. Cea mai bună modalitate de a muta victima este prin plasarea unei pături sau a unei straturi sub spate și trăgând stratul sau pătura.
  • Dacă există o șansă, copilul a suferit o vătămare spinării, 2 persoane ar trebui să le mute pentru a preveni răsucirea capului și a gâtului.
  • Dacă nu credeți că puteți ajunge la copil fără a vă pune propria viață în pericol, Sunați serviciile de urgență și așteptați pentru ajutor.
  • Image denumită CPR pe un copil Pasul 2
    2. Verificați copilul pentru conștiință. Atingeți umărul și spuneți într-o voce tare și clară, "Te simți bine? Te simți bine?" Dacă răspund, ele sunt conștiente. Ar fi putut dormi, sau ar fi putut fi inconștienți. Dacă încă pare a fi o situație de urgență - de exemplu, dacă au probleme cu respirația sau par să se estompeze între conștiință și inconștiență -suna pentru ajutor și începeți Primul ajutor de bază.
  • Utilizați numele copilului, dacă știți acest lucru. De exemplu, spuneți: "Kim, mă puteți auzi? Te simți bine?"
  • Daca este necesar, ia măsuri pentru a preveni sau a trata șocul. Copilul poate fi în șoc dacă observați simptome precum pielea clară, respirația rapidă sau o nuanță gri sau albastră la buze sau unghii.
  • Imaginea intitulată face CPR pe un copil Pasul 3
    3. Simțiți-vă pentru pulsul copilului. Dacă copilul nu răspunde, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să verificați pulsul lor. Dacă copilul nu are un impuls, trebuie să începeți imediat CPR. Nu verificați pulsul pentru mai mult de 10 secunde. Dacă victima nu are un puls, inima lor nu bate și va trebui să efectuați comprimări în piept.
  • Pentru a verifica pulsul gâtului (carotide), simțiți-vă un puls pe partea gâtului victimei cel mai apropiat de dvs. prin plasarea sfaturilor primelor 2 degete de lângă mărul lui Adam. Fiți conștienți de faptul că Apple a lui Adam nu este, de obicei, vizibil pe o fată și nu poate fi foarte vizibil pe un băiat care încă nu a trecut prin pubertate.
  • Pentru a verifica pulsul de încheietura mâinii (radial), puneți primele 2 degete pe partea degetului mare a încheieturii victimei.
  • Alte locații de impuls sunt îngrozitoare și glezna. Pentru a verifica pulsul (femural), apăsați vârfurile de 2 degete în mijlocul îngustării. Pentru a verifica glezna (posterior tibial) puls, plasați primele două degete pe interiorul gleznei.
  • 4. Vedeți dacă copilul respira. Chiar dacă copilul are un impuls, tot trebuie să faci CPR dacă nu respiră. Le puneți pe spate, dacă le puteți muta în siguranță. Apoi, înclinați-vă ușor capul înapoi și ridicați bărbia. Puneți urechea aproape de nas și gură și ascultați sunete de respirație pentru cel mult 10 secunde. Dacă nu auziți respirația, pregătiți-vă să efectuați respirații de salvare a CPR.
  • Dacă auziți ocazional Gasps, acest lucru nu este încă considerat respirație normală. Mai trebuie să aveți nevoie să efectuați CPR dacă copilul are respirație.
  • Imaginea intitulată Spune-ți soției tale
    5. Începeți CPR cât mai repede posibil. Dacă vedeți pe cineva a cărui inimă a încetat să bată sau care a încetat să respire, reacționează rapid și de a efectua respirația de salvare și CPR își putea salva viața. Când cineva pornește CPR înainte de sosirea unei ambulanțe, pacientul are o șansă considerabil mai bună de a supraviețui. Fiind capabil să răspundă rapid prin efectuarea CPR, care poate ajuta la obținerea înapoi a sângelui oxigenat care curge în creier, este esențială.
  • Dacă copilul are un puls, dar nu respiră, efectuați numai respirația de salvare, nu comprimările pieptului.
  • Un creier uman poate merge în mod obișnuit de aproximativ 4 minute fără oxigen înainte de a suferi leziuni creierului permanent.
  • Dacă creierul merge fără oxigen timp de 4 și 6 minute, șansele de afectare a creierului creierului.
  • Dacă creierul nu are oxigen timp de 6 până la 8 minute, deteriorarea creierului este probabilă.
  • Dacă creierul este fără oxigen timp de peste 10 minute, moartea creierului este probabilă.
  • Partea 2 din 2:
    Efectuarea de CPR
    1. Imaginea intitulată Spuneți cuiva vătămarea în sine Pasul 6
    1. Efectuați CPR timp de 2 minute înainte de a cere ajutor. Odată ce ați evaluat rapid situația și ați verificat conștiința și circulația victimei, trebuie să acționați foarte repede. Dacă nu există puls, trebuie să începeți CPR imediat și să o continuați timp de 2 minute (care este de aproximativ 5 cicluri de CPR). Apoi, apelați pentru servicii medicale de urgență. Dacă sunteți singuri, este important să începeți CPR înainte de a apela ajutor.
    • Dacă altcineva este acolo, cereți-le Sunați serviciile de urgență sau să le trimiteți pentru ajutor. Dacă sunteți singuri, nu sunați până când nu ați terminat 2 minute de CPR.
    • Formați numărul dvs. de urgență locală. Apel 911 în America de Nord, 000 in Australia, 111 În Noua Zeelandă, 112 prin telefonul mobil în UE (inclusiv Marea Britanie) și 999 în Regatul Unit.
    • Dacă este posibil, trimiteți altcineva să obțineți un AED (defibrilator extern automat) dacă există unul în clădire sau în apropiere.
  • Imagine intitulată face CPR pe un copil Pasul 5
    2. Amintiți cabina. CAB este procesul de bază al CPR. Este comprimarea pieptului, căile respiratorii, respirația. În 2010, secvența recomandată sa schimbat cu comprimări toracice plasate înainte de deschiderea căilor respiratorii și respirația de salvare. Comprimările toracice sunt mai critice pentru corectarea ritmurilor cardiace anormale (fibrilație ventriculară sau tahicardie ventriculară pulsată) și deoarece un ciclu de 30 comprimări toracice necesită doar 18 secunde, deschiderea căilor respiratorii și respirația de salvare nu sunt întârziate semnificativ.
  • Comprimări în piept sau CPR numai pentru mâini sunt recomandate dacă nu ați fost instruiți corespunzător sau vă îngrijorați să efectuați resuscitarea gurii la gură pe un străin.
  • Imagine denumită CPR pe un copil Pasul 4
    3. Poziționați-vă mâinile peste sternul copilului (pieptar). Când efectuați CPR pe un copil, poziționarea mâinilor dvs. este deosebit de importantă, având în vedere că un copil va fi mai fragil decât un adult. Localizați sternul copilului prin deplasarea a 2 degete în partea de jos a cuștii. Identificați unde se întâlnesc coastele inferioare în mijloc și apoi puneți călcâiul cealaltă mână deasupra degetelor. Utilizați tocmai călcâiul acestei mâini pentru a face compresiunile.
  • Image denumită CPR pe un copil Pasul 6
    4. Efectuați 30 de comprimări. Comprimați pieptul, cu coatele încuiate, împingând drept în jos aproximativ 2 inci (5.1 cm) adânc. Corpul mai mic al unui copil are nevoie de o presiune mai mică decât un adult. Dacă începeți să auziți sau să vă simțiți un sunet de crăpare, care poate indica faptul că împingeți prea tare. Continuați, dar aplicați mai puțină presiune cu comprimările. Faceți 30 de comprimări și le faceți la o rată de cel puțin 100 de comprimări pe minut dacă sunteți singurul salvator.
  • Permiteți reculul complet al pieptului după fiecare compresie. Cu alte cuvinte, așteptați ca pieptul să se extindă complet înainte de a vă împinge din nou.
  • Minimizați pauzele în compresia toracică care apar la schimbarea furnizorilor sau pregătirea pentru un șoc. Încercați să limitați întreruperile la mai puțin de 10 secunde.
  • Dacă există 2 salvatori, fiecare ar trebui să completeze o rundă de 15 comprimări. Dacă faceți respirații de salvare, precum și comprimări, faceți 2 respirații pentru fiecare 15 comprimări în loc de fiecare 30 de comprimări.
  • Imaginea denumită CPR pe un copil Pasul 7
    5. Asigurați-vă că căile respiratorii sunt deschise. Plasați-vă mâna pe fruntea copilului și 2 degete pe bărbie. Ridicați ușor bărbia cu cele două degete, împingând cu grijă pe frunte cu cealaltă mână. Dacă bănuiți că o vătămare a gâtului, trageți ușor maxilarul în sus decât ridicarea bărbiei. Odată ce ați făcut acest lucru, ar trebui să vă uitați, să ascultați și să vă simțiți pentru respirație.
  • Puneți urechea aproape de gura și nasul victimei și ascultați cu atenție semne de respirație.
  • Urmăriți mișcarea toracică și simțiți o respirație pe obraz.
  • Dacă nu există semne de respirație, plasați o barieră de respirație CPR sau o mască de salvare (dacă este disponibilă) asupra gurii victimei.
  • Imaginea denumită CPR pe un copil Pasul 9
    6. Dați 2 respirații de salvare dacă copilul nu respiră. Păstrarea căilor respiratorii deschise, luați degetele care erau pe fruntea copilului și strângeți nasul închis. Faceți o sigilare cu gura pe gura victimei și respirați prin gură timp de aproximativ o secundă. Asigurați-vă că respirați încet, deoarece acest lucru se va asigura că aerul merge în plămâni și nu în stomac. Asigurați-vă că vă păstrați ochiul pe pieptul victimei.
  • Dacă respirația intră, ar trebui să vedeți pieptul ușor ridicat și, de asemenea, simțiți că mergeți. Dacă respirația intră, dați o a doua respirație de salvare.
  • Dacă respirația nu intră, repoziționați capul și încercați din nou. Dacă nu intră din nou, victima poate fi sufocată. Va trebui să faceți mai multe comprimări în piept în acest caz. Ține minte Abdominale (manevra Heimlich) ar trebui să fie efectuată numai pe cineva care este conștient.
  • Imaginea intitulată face CPR pe un copil Pasul 10
    7. Repetați ciclul a 30 de comprimări toracice și 2 respirații. Faceți CPR timp de 2 minute (5 cicluri de compresiuni de respirație) înainte de a verifica semnele de viață, un puls sau respirație. Continuați CPR până când cineva preia pentru dvs. - Personalul de urgență ajunge - sunteți prea epuizat pentru a continua - o AED este atașată, acuzată și persoana care rulează vă cere să ștergeți corpul sau impulsul și întoarcerea de respirație.
  • Nu uitați să apelați serviciile de urgență după primele 2 minute de CPR.
  • După ce le-ați numit, continuați să administrați CPR până când ajung.
  • Dacă lucrați cu un al doilea salvator, tăiați numărul de comprimări pe 2 respirații în jumătate. Adică unul dintre voi ar trebui să faceți 15 comprimări, urmate de 2 respirații, apoi cealaltă persoană ar trebui să efectueze alte 15 comprimări și 2 respirații.
  • Imagine denumită CPR pe un copil Pasul 11
    8. Utilizați un AED pentru a-și reporni inima dacă este necesar. Dacă este disponibil un AED, porniți AED, apoi așezați plăcuțele conform instrucțiunilor (unul peste pieptul drept și altul pe partea stângă). Permiteți AED să analizeze ritmul și să dea un șoc dacă este indicat, după ce a curățat pe toți cei de la pacient (țipă "CLAR!" primul). Reluați comprimările în piept imediat după fiecare șoc pentru alte 5 cicluri înainte de reevaluare.
  • Dacă victima începe respirația, manevrați-le ușor în pozitie de recuperare.
  • sfaturi

    Mereu Sunați servicii medicale de urgență pentru cineva a cărui inimă sa oprit sau nu respiră.
  • Dacă trebuie să mutați victima, încercați să deranjați corpul cât mai puțin posibil.
  • Puteți obține îndrumări cu privire la tehnica CPR corectă de la un operator de servicii de urgență dacă este necesar.
  • Dacă nu puteți sau nu doriți să efectuați respirația de salvare, faceți doar CPR numai cu victima. Acest lucru îi va ajuta în continuare să se recupereze de la stopul cardiac.
  • Obțineți o pregătire adecvată de la o organizație calificată în zona dvs. Instruirea de la un instructor experimentat este cel mai bun mod de a fi pregătit în caz de urgență.
  • Nu uitați să vă așezați mâinile în mijlocul pieptului la nivelul niplurilor.
  • Dacă nu sunteți încrezător în capacitatea dvs. de a face CPR, apelați mai întâi de ajutor medical! Puteți începe să verificați respirația și pulsul copilului în timp ce apelați și informați dispecerul (sunt profesioniști instruiți). Acest lucru este cel mai ușor de făcut dacă nu sunteți singuri, dar dacă sunteți, profitați de difuzorul de pe telefon. Este foarte important să notificați serviciile de urgență ASAP, deoarece ambulanța durează ceva timp pentru a ajunge la destinație. Dispecerul vă poate oferi sfaturi specifice bazate pe situația dvs.
  • Avertizări

    Asigurați-vă că studiați scena pentru pericol înainte de a încerca să administrați CPR.
  • Amintiți-vă că CPR este diferit pentru adulți, copii și sugari - CPR descris în acest articol este destinat a fi administrat unui copil.
  • Dacă este posibil, purtați mănuși și utilizați o barieră de respirație pentru a face o transmisie a bolilor mai puțin probabilă.
  • Nu mișcați pacientul decât dacă sunt în pericol imediat sau sunt într-un loc care pune viața în pericol (de exemplu, dacă s-au prăbușit în mijlocul unui drum).
  • Dacă persoana are respirație normală, tuse sau mișcare, Nu începeți comprimările în piept. A face acest lucru poate provoca inima să înceteze să bată.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar