Cum să ai grijă de un câine după spaying

Obținerea câinelui tău de sex feminin sau cățea, spayed este responsabil social. Scoaterea uterului înseamnă că nu poate obține o infecție cu uterină (pyometra), iar dacă neuteringul are loc în fața celui de-al doilea sezon, are un efect protector împotriva dezvoltării cancerului mamar mai târziu în viață. Cu toate acestea, punerea oricărui animal prin intervenție chirurgicală poate fi nervul nervos. Îngrijirea pe care o acordați animalului dvs. de companie după operația ei poate reduce riscul complicațiilor postoperatorii și poate face recuperarea confortabilă.

Pași

Partea 1 din 6:
Colectarea câinelui după operația ei
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine după spionarea pasului 1
1. Aranja pentru transportul pentru câinele dvs. Câinele dvs. nu va fi permis acasă până când se află pe picioare și capabilă să meargă. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că ar trebui să meargă acasă. Purtați un câine mic în brațe sau aranjați transportul pentru un câine mare.
  • VET vă poate păstra câinele peste noapte dacă ea pare să fie în continuare din sedativele pe care le-a fost le-a fost dată sau dacă nu poate merge pe cont propriu.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine după spaying Pasul 2
    2. Cereți unui prieten să vină cu dvs. Luați un prieten de-a lungul când vă colectați câinele de la clinică. Este adesea dificilă să vă amintiți instrucțiunile atunci când sunteți nerăbdători să vă vedeți din nou companionul de blană. Prietenul tău poate fi o pereche suplimentară de urechi, pentru a asculta instrucțiuni că ați putea uita în căldura momentului.
  • Un prieten poate deține, de asemenea, ușile deschise și vă poate ajuta să vă luați câinele și să ieșiți din mașină.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine după spaying Pasul 3
    3. Notați orice întrebări pe care le puteți avea pentru a putea solicita medicul veterinar când ajungeți la clinică. Cele mai multe clinici oferă instrucțiuni verbale și scrise cuprinzătoare care descriu ce să facă după câinele dvs. a avut o intervenție chirurgicală. Înainte de a ajunge la clinică, este, de asemenea, o idee bună să scrieți orice întrebări pe care le aveți în privința îngrijirii postoperatorii.
  • Scrierea întrebărilor în jos și mergeți pe tot parcursul lor unul câte unul cu VET vă poate ajuta să vă simțiți mai pregătiți să aveți grijă de câinele dvs.
  • Partea 2 din 6:
    Îngrijirea câinelui dvs. imediat după operație
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine după spaying Pasul 4
    1. Păstrați mediul câinelui calm și liniștit. Odată ce obțineți casa de câine, ea va avea nevoie de pace și liniște, astfel încât ea să poată să se odihnească și să se recupereze. Nu organizați o intervenție chirurgicală în aceeași zi ca o petrecere de cină mare seara, ca având un grup mare de oameni în jur nu va fi relaxant pentru câinele dvs.
    • De asemenea, trebuie să vă împotriviți invitaților să veniți să veniți să vă vizitați câinele. În timp ce ea va fi, bineînțeles, încântă să vadă acești oameni, având ei, o va face, de asemenea, să vrea să se ridice și să se miște în timp ce ar trebui să se odihnească.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine după spaying Pasul 5
    2. Stați acasă timp de 24 de ore după operația câinelui dvs. Mulți oameni se întreabă dacă ar trebui să rămână acasă cu câinele lor de zile după operație. Acest lucru nu este necesar. Este totuși o idee bună de a fi acasă pentru primele 24 de ore după operație, astfel încât să vă puteți asigura că câinele dvs. mănâncă, alertă, mergeți la toaletă, și nu în prea multă durere.
  • Dacă se întâmplă ceva care vă privește în această primă perioadă de 24 de ore, apoi vă telefonați întotdeauna medicul veterinar pentru sfaturi.
  • Dacă nu aveți de ales decât să părăsiți casa, luați în considerare obținerea unui sitter de încredere și de mers pe jos prin aceste informații.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine după spaying Pasul 6
    3. Hraniți câinele dvs. o dietă ușoară după operație. În timpul seara, după ce anestezicul câinelui vostru a început să se poarte, veți putea să o hrăniți. Cu toate acestea, dați-i o masă ușoară, mai degrabă decât porțiunile sale regulate. Anestezicul poate face ca câțiva câini să se simtă greață și mănâncă o masă completă poate cauza câinele tău să vadă.
  • Luați în considerare o mică parte din piept de pui gătit, iepure, cod sau curcan împreună cu o mică orez alb sau paste.
  • Alternativ, ați putea obține alimente care sunt proiectate pentru un câine care se confruntă cu greață.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine după spaying Pasul 7
    4. Porniți câinele înapoi la o dietă normală a zilei după operație. Este bine să vă întoarceți câinele într-o dietă normală în ziua următoare. Rețineți că este normal pentru un câine care a avut o intervenție chirurgicală pentru a nu defeca timp de două până la trei zile.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine după spaying Pasul 8
    5. Încercați să lăsați doar câinele dvs. timp de patru ore la un moment dat în zilele de după intervenția chirurgicală. În primele trei până la patru zile după intervenția chirurgicală, vă puteți lăsa câinele singur timp de patru ore la un moment dat. Aceste patru ore îi vor permite timp să doarmă și să se odihnească, dar vă vor ajuta, de asemenea, să vă aflați destul de mult încât să puteți afișa probleme pe care le poate avea.
  • Consultați secțiunea privind ajutorul unui câine în durere pentru a afla ce semne de căutare.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine după spaying Pasul 9
    6. Relaxați-vă ceasul după patru sau cinci zile. Presupunând că nu au existat complicații grave de acest punct, câinele dvs. ar trebui să facă bine când a plecat acasă singur. După acest punct, este în mare parte o chestiune de a da timp să se vindece până când suturile sunt îndepărtate, 10-14 zile după operație.
  • Partea 3 din 6:
    Păstrați câinele să lingă rana
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine după spaying Pasul 10
    1. Păstrați bandajul câinelui în loc de 24 de ore. Unele clinici trimit pacientul acasă cu Primapore (un pansament adeziv) care acoperă incizia. Păstrarea acestui lucru pentru 24 de ore permite ca un sigiliu să se formeze peste incizia care îi protejează de la infectarea cu bacterii.
    • Unele clinici nu mai utilizează Primapore, deoarece eliminarea poate irita pielea câinelui.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine după spargere Pasul 11
    2. Ia câinele tău un guler de cone pentru al împiedica să lingă rana. Nu lăsați câinele sau orice alt animal să lingă incizia, deoarece aceasta are un risc ridicat de infecție și rupeți cusăturile. Pentru a împiedica acest lucru, există o varietate de gulere de cone pentru a alege de la. Aceste gulere sunt descrise în mod diferit ca o ruptură de elizabetan, o lampă sau o găleată cu fundul scos. Cele mai multe sunt fabricate din plastic clar.
  • Alegeți un guler care se potrivește câinelui tău. Capătul îngust al gulerului se află în jurul gâtului câinelui și este ținut în poziție cu gulerul ei obișnuit. Capătul mai larg al conului ar trebui să proiecteze două până la trei inci (5-7.5 cm) Dincolo de nasul ei, astfel încât gulerul este între ea și rana.
  • Alternativ, puteți obține câinele o bretele gâtului gonflabile, pentru a împiedica cainele să-și întoarcă capul. Acestea arata foarte mult ca inele gonflabile de salvare si sunt montate pe diametrul gâtului câinelui.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine după spargere Pasul 12
    3. Puneți un tricou vechi pe câinele dvs. dacă aveți alți câini. Dacă aveți câțiva câini, orice număr de ele ar putea încerca să lingă rănile câinelui de recuperare. Pentru a păstra acest lucru de la întâmplare, găsiți un tricou suficient de mare pentru a acoperi întregul corp al câinelui în cazul în care a fost făcută incizia. Dă-ți câinele să poarte tricoul pentru 10 până la 14 zile. Tricourile de bumbac funcționează bine pentru acest lucru, deoarece sunt foarte respirabile.:
  • Trageți tricoul peste capul câinelui și puneți cele două picioare frontale în fiecare manșon al cămășii. Trageți cămașa în jos, astfel încât să acopere incizia și să le legați, astfel încât să poată merge în jur. Dacă cămașa este suficient de lungă, ați putea, de asemenea, tăiați două găuri în partea de jos pe care le puteți pune picioarele spate ale câinelui.
  • Dacă tricoul devine murdar, înlocuiți-l cu unul curat.
  • Partea 4 din 6:
    Grijă pentru rana câinelui tău
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine după spaying Pasul 13
    1. Verificați incizia în fiecare dimineață și seară. Uită-te la incizie, dar nu-l atingi. O rană de vindecare ar trebui să fie uscată, fără infiltrarea fluidului din incizie. Ca parte a procesului de vindecare, marginile plăgilor se pot umfla ușor, ceea ce îi ajută să le împingă împreună.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine după spaying Pasul 14
    2. Căutați semne de infecție. Să fie vigilenți pentru semne de căldură, umflare sau descărcare de la rană. Contactați imediat veterinar dacă există vreun sânge sau puroi scurgeri de la incizie. Cel mai adesea, sângele provine dintr-un mic vas de sânge scurgându-se în stratul de grăsime sub piele, mai degrabă decât hemoragia internă majoră, dar apelați-vă medicul, indiferent de asigurarea că nu este nimic serios.
  • De asemenea, puroi este de obicei un semn al unei infecții superficiale la sau chiar sub piele, mai degrabă decât o urmărire a infecției din abdomen. Cu toate acestea, câinele dvs. poate avea nevoie de antibiotice pentru a rezolva infecția astfel încât să nu întârzie vindecarea plăgii.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine după spargere Pasul 15
    3. Spălați incizia numai dacă se murdărește.Dacă nu sfătuiți să faceți acest lucru de către medicul veterinar, nu atingeți incizia. Cu toate acestea, dacă câinele dvs. iese afară și devine o burtă murdară, atunci este acceptabil să spălați ușor murdăria de la incizie. Pentru a face acest lucru:
  • Creați o soluție de apă sărată (o linguriță (5 ml) de sare amestecată într-o halbă (0.5 l) de apă care a fost fiartă, apoi răcită la o temperatură sigură de piele). DIP bumbac bile în soluție și apoi le dați ușor pe rană pentru a îndepărta orice murdărie sau murdărie de la incizie.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine după spaying Pasul 16
    4. Asigurați-vă că așternutul câinelui dvs. este curat. Dacă rana este dezbrăcată și expusă în aer, asigurați-vă că câinele dvs. doarme pe așternut curat și uscat, astfel încât rana să nu fie contaminată.
  • Partea 5 din 6:
    Ajutându-vă câinele să obțină restul de care are nevoie
    1. Imagine intitulată de îngrijire pentru un câine după spaying Pasul 17
    1. Să înțeleagă de ce odihna este importantă. Principiul restului este de a evita orice altceva care ar putea întinde incizia, a crește tensiunea arterială sau a disloca ligaturile. Într-o lume ideală, respensia înseamnă doar acea odihnă. O mulțime de minciuni în pat, fără scări, fără sărituri și nici o plimbare.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine după spaying Pasul 18
    2. Nu permiteți câinelui să se exercite. Aceasta înseamnă că nu există runde, jocuri de frisbee sau de a juca captura. De asemenea, înseamnă că nu rulează în sus și în jos scări sau sărituri și de la mobilier. Gândiți-vă la împrumutul unei porții de scări ale unui copil pe durata recuperării câinelui dvs., astfel încât să puteți bloca scările.
  • Dacă dețineți un câine mare care îi place să se culce cu dvs., nu lăsați-o să meargă pe scări pentru a ajunge la patul tău. Dacă sunteți preocupat de sănătatea câinelui dvs., puteți dormi la parter pe canapeaua de lângă ea.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine după spargere Pasul 19
    3. Țineți ca câinele să fie restrâns când trebuie să se elibereze.Luați câinele în curte pe un guler și conduceți, mai degrabă decât să o lăsați în mod liber. Păstrarea ei pe un plumb vă poate ajuta să o restrângeți și să o împiedicați să vă rănească dacă vede ceva pe care vrea să-l urmărească.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine după spaying Pasul 20
    4. Ajutați-vă câinele în și în afara mașinilor. Nu lăsați câinele să sară și să iasă din mașină. Dacă este necesar, luați-vă un prieten cu dvs. pentru a vă ajuta să ridicați un câine mare și din trunchi când o colectați de la clinică sau să o luați în altă parte decât casa voastră.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine după spaying Pasul 21
    5. Păstrați câinele pe o leșie odată ce începeți să o plimbați din nou.Dacă câinele dvs. se mișcă nebun și are atât de mult energie îmbuteliată, ea se luptă sau sărind la ușă, verificați cu clinica pentru a vedea dacă o scurtă plimbare este în regulă. Păstrează-o întotdeauna pe o lesă în timpul plimbărilor.
  • Trei până la patru zile după operația ei, puteți lua în considerare luarea câinelui pentru o plimbare. Încercați să păstrați plimbarea la o lungime de cinci minute și să mergeți pe teren plat.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine după spaying Pasul 22
    6. Nu jucați aproximativ cu câinele dvs. Dacă aveți alți câini în casă care doresc să se descurce cu câinele dvs. de recuperare, păstrați-le sub supraveghere constantă, astfel încât să nu poată sări pe ea. Nu jucați Tug-O-Război cu câinele dvs. sau orice alte jocuri care implică mișcări.
  • Dacă sunteți preocupat de faptul că nu vă puteți păstra ceilalți câini sub control, luați în considerare cererea unui prieten să-l urmărească pe acei câini până când cusăturile dvs. de recuperare a câinelui au fost eliminate.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine după spargere Pasul 23
    7. Discutați cu medicul veterinar dacă aveți un câine foarte hiperactiv. Dacă aveți un câine hiperactiv care refuză absolut să ia lucrurile în liniște, indiferent cât de greu încercați, lăsați clinica veterinară să știe. Ei pot recomanda un sedativ ușor pentru ao încetini puțin.
  • Partea 6 din 6:
    Ajutându-vă câinele să se ocupe de durere
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine după spaying Pasul 24
    1. Dă-ți câinelui tău analgezicele pe care le-a dat cuvântul. Ca și în cazul oricărei proceduri chirurgicale majore, este important să vă asigurați că pacientul nu este în durere. Cele mai multe clinici folosesc o combinație de analgezice (un opioid și un non-steroidal) în ziua intervenției chirurgicale și trimiteți-vă câine acasă cu un analgezic oral pentru a continua să ia acasă.
    • Rețineți că câțiva câini sunt mai sensibili și vor simți mai multă durere decât alții. Durata medie a timpului în care este necesară ameliorarea durerii este, în general, de patru până la cinci zile, dar câinele dvs. poate avea nevoie de mai mult sau mai puțin timp.
    • Nu utilizați nici o analgezicări neprevăzute fără sfaturi veterinare.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine după spaying Pasul 25
    2. Căutați semne că câinele dvs. este în durere. Fiecare câine reacționează diferit față de durere - unii devin vocali și whine, în timp ce alții se retrag și încearcă să se ascundă. Semnele generale de disconfort sunt enumerate mai jos ::
  • Neliniștea: stimularea, incapacitatea de a se stabilea, și așezându-se în jos și apoi stau din nou, pot fi toate semne de disconfort.
  • Vocalizarea: plâns și plâns. Aceasta este uneori o încercare de a atrage atenția mai degrabă decât un semn de durere. Încercați să evitați agitarea câinelui când strigă - dacă ea învață că nu o veți răsplăti, dar continuă să plângă, este probabil în durere.
  • Postura corpului: un câine în durere poartă adesea a "mizerabil" Exprimarea cu urechi înclinate, ochi dulci și un cap coborât. Corpul ei este adesea pornit și poate că nu poate să stea în poziția preferată.
  • Comportament: Unii câini schimbă comportamentul atunci când se află în durere, dintre care un exemplu devine un snappy sau agresiv. Alți câini se retrag, ca și cum ar încerca să se ascundă de durere.
  • Nu mănâncă sau bea: câțiva câini (în special labradori) mănâncă indiferent de ce, dar alții își pierd mâncarea dacă sunt incomode.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine după spaying Pasul 26
    3. Contactați-vă medicul veterinar dacă credeți că câinele dvs. este în durere severă. Dacă vă simțiți câinele nu are o ușurare adecvată a durerii, contactați clinica. Există și alte analgezice, cum ar fi tramadolul, care pot fi adăugate la prescripția AINS pentru a-și controla durerea.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine după spaying Pasul 27
    4. Apelați VET dacă observați simptome grave. Majoritatea medicilor veterinari doresc să programeze un check-up între trei și zece zile după operație. Cu toate acestea, dacă vă îngrijorați înainte de aceasta, contactați întotdeauna intervenția chirurgicală pentru sfaturi. Semne de vizionat pentru includerea:
  • Nu mănâncă sau bea după 48 de ore: câinele tău ar trebui să mănânce până acum și ar putea fi în durere dacă nu este. Nu așteptați ziua suplimentară înainte de a căuta sfaturi.
  • O evacuare din rană: o rană de vindecare este de obicei uscată. Dacă există o descărcare, în special sânge sau puroi, solicitați sfaturi.
  • Boala sau diareea: Uneori agenții anestezici pot provoca tulburări de burtă la animalele sensibile, însă într-un animal de companie care a avut o intervenție chirurgicală recentă, adu-o la veterinar dacă vezi că este greață.
  • Slăbiciune, letargie sau o burtă umflată: dacă câinele dvs. pare slab și nu își recuperează energia, sau dacă cifra ei se schimbă și burta ei pare umflată, caută sfatul veterinar imediat.
  • sfaturi

    O târfă energetică sau una care nu se odihnește, este mai probabil să-și întindă peretele de corp și să-și tragă cusăturile ei. Acest lucru crește probabilitatea inflamației și a celulelor introduse în zonă din cauza inflamației, atunci cauza "Reacție sutare".
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar