Cum să ai grijă de un câine cu pelvis rupt sau fracturat

Fracturile pelvine sunt un prejudiciu comun traumatic pentru câini. Deși poate fi stresantă și înspăimântătoare pentru a vă vedea animalul rănit, multe fracturi pelvine se vor vindeca fără intervenție chirurgicală. Luați consolarea că câinele dvs. va fi probabil înapoi la vechiul său sine din nou în câteva luni. Între timp, aveți răbdare și urmați instrucțiunile medicului veterinar. Îngrijirea câinelui dvs. va trebui probabil să fie accentul dvs. principal în următoarele săptămâni.

Pași

Metoda 1 din 3:
Îndepărtarea câinelui
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine cu un pas de pelvis rupt sau fracturat
1. Utilizați o cutie suficient de mare pentru ca câinele dvs. să se întindă. Câinele dvs. va locui în această cutie 24/7 pentru luna viitoare, așa că doriți să vă asigurați că este confortabil. Câinele dvs. ar trebui să poată întinde, schimba pozițiile și lingeți sau mestecați la jucării.
  • Dacă câinele dvs. este prea mare pentru a se potrivi într-o cutie și are suficient spațiu pentru a se întoarce și a vă întinde, ați putea lua în considerare limitarea acesteia într-o cameră mică (sau chiar un dulap), mai degrabă decât o cușcă.
  • Cutia ideală este destinată utilizării în timpul recuperării pe termen lung de la un prejudiciu. Dacă aveți deja o cutie pentru câinele dvs. pentru a călători sau pentru perioade scurte de timp, nu este suficient de mare pentru a vă menține câinele confortabil în timp ce vă recuperați de la o pelvis rupt sau fracturat.

Dimensiuni recomandate de recuperare: Câinii de dimensiuni mici până la mijloc, cum ar fi teritorii și spanielurile, au nevoie fie de 29 de ani.5 în × 41 în (75 cm × 104 cm) XL cu Crate sau A 37 în × 45 în (94 cm × 114 cm) XXL Crate. Puneți rasele mai mari, cum ar fi reluări sau huskies, în repausul camerei, mai degrabă decât să se odihnească.

  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine cu un pas de pelvis rupt sau fracturat
    2. Pad fundul cutiei cu pături și prosoape. Câinele dvs. nu va fi foarte mobil pentru cel puțin primele câteva săptămâni de odihnă cu crate datorită rănilor sale. Asigurați-vă că partea inferioară a cutiei este moale și confortabilă. Pernele și pernele pot ajuta, de asemenea.
  • Dacă puneți un pat de câine în partea de jos a cutiei, utilizați unul fără părțile ridicate, astfel încât să puteți să-l mutați cu ușurință și să verificați starea acestuia atunci când aveți nevoie.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine cu un pas 3 rupt sau fracturat Pasul 3
    3. Oferiți jucării și oaselor pentru a vă angaja câinele. În timp ce pe odihnă cu crate, câinele dvs. se poate plictisi și a neliniștii fără jucării și oase pentru ao distrage și a ajuta la ocuparea timpului. Mulți câini se bucură în special de jucării care vă permit să ascundeți tratamentele din interior pentru ca câinele dvs. să extragă.
  • Câinii adesea mestecați pentru ameliorarea stresului, deci includeți jucării robusi și oase de chewy pe care câinele dvs. îl poate arăta.
  • Bacsis: Configurați cutia câinelui dvs., astfel încât câinele dvs. să fie capabil să vadă și să audă oameni din jurul ei când sunteți acasă. Dacă nu aveți spațiu pentru a păstra cutia într-o zonă de trafic mare, petreceți timp în jurul Cratelui vorbind cu câinele dvs. și acordându-i atenție.

  • Imagine intitulată de îngrijire pentru un câine cu un pas 4 rupt sau fracturat
    4. Odihniți-vă animalul pentru cel puțin 6 săptămâni. În cele mai multe cazuri, este nevoie de cel puțin 6 săptămâni pentru o pelvis ruptă sau fracturată pentru a vindeca - presupunând că câinele dvs. nu avea o intervenție chirurgicală. În timp ce nivelul activității permise crește treptat în acest timp, câinele dvs. ar trebui să rămână limitat pentru întreaga perioadă.
  • Veterinarul dvs. vă va informa cât timp trebuie să fie câinele dvs. pe odihnă cu crate. La fel de dificil ca și cum ar fi să vă păstrați câinele în cutie, în special dacă acesta strigă sau pare supărat, încercați să nu vă abateți de la instrucțiunile medicului veterinar.
  • Variație: Dacă aveți un câine mai mic, îl puteți scoate din cutie în timp ce sunteți acasă și lăsați-l să stea în poală sau pe canapea cu tine. Doar asigurați-vă că nu se ridică și încearcă să se miște pe cont propriu.

  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine cu un pas de pelvis rupt sau fracturat
    5. Restricționați mișcarea animalului dvs. pentru primele 2 săptămâni. În timpul procesului inițial de vindecare, câinele dvs. probabil nu va putea pune prea multă greutate pe picioarele din spate. Câinii mai mici pot începe să stea în decurs de o săptămână sau mai puțin, în timp ce câinii mai mari pot lua ceva mai mult timp.
  • Dacă câinele dvs. nu sta în mod voluntar după 2 săptămâni, utilizați o sună pentru a susține greutatea câinelui și a încuraja să stea. Pur și simplu rulați un prosop sau o pătură sub câinele dvs. și trageți ambele părți, ridicând abdomenul câinelui.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine cu un pas de pelvis rupt sau fracturat
    6. Transportați câinele dvs. afară pentru a se elibera în primele săptămâni. În primele 2 săptămâni de odihnă cu crate, câinele dvs. poate fi în imposibilitatea de a merge pe cont propriu. Dacă aveți un câine mai mic, duceți-l afară pentru a vă elibera, apoi îl duceți înapoi la cutie.
  • Dacă câinele dvs. este prea mare pentru a vă transporta, lăsați un tampon de antrenament interior în cutia sau camera în care câinele dvs. este închis. Odată ce câinele dvs. poate merge și să stea, încercați să utilizați un sling abdomen pentru a vă ajuta să vă suportați greutatea câinelui pe măsură ce merge în afara. Pur și simplu înfășurați un prosop sau o pătură sub abdomenul câinelui dvs. și țineți ambele părți în sus pentru a vă susține câinele.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine cu un pas de pelvis rupt sau fracturat
    7. Luați câinele dvs. pentru plimbări scurte după 4 săptămâni. De obicei, câinele dvs. va putea începe să meargă pe plimbări scurte după aproximativ o lună de odihnă cu crate. Discutați cu medicul veterinar pentru a merge pentru plimbări și urmați instrucțiunile lor cu privire la lungimea plimbărilor și a locațiilor pe care le luați câinele.
  • Când luați câinele în afara, este posibil să aveți nevoie să vă sprijiniți greutatea cu o pradă. Acest lucru este mai important cu câinii mai mari, care pot dura mai mult pentru a se vindeca.
  • Un ham este mai bun decât un guler, în timp ce câinele dvs. se recuperează de la rănile sale. Mergeți foarte încet, păstrându-vă câinele aproape de dvs. Nu luați câinele dvs. în parcuri de câini sau în alte zone în care s-ar putea întâlni alți câini.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine cu un pas de pelvis rupt sau fracturat
    8. Întoarceți-vă încet câinele la activitatea fizică. Pe măsură ce câinele dvs. se recuperează, probabil că va fi rigid și are o mobilitate mai limitată. Chiar și după ce odihna cutiei sa terminat, o activitate viguroasă ar putea provoca re-rănire. Așteptați cel puțin o lună înainte de a permite ca câinele să ruleze sau să se joace cu alți câini.
  • Dacă aveți acces la un parc de câine, vă puteți reintroduce câinele treptat, luându-l în parcul câinilor când există puține, dacă există, alți câini acolo. Cu toate acestea, păstrați-vă câinele pe o lecție în orice moment până când medicul veterinar spune că este bine să-l lăsați pe lesa.
  • Metoda 2 din 3:
    Păstrați câinele curat și confortabil
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine cu o Pasul 9 de pelvis rupt sau fracturat
    1. Dați medicamentele dvs. de companie așa cum este prescris de medicul veterinar. Veți avea de obicei medicamente pentru durerea de prescripție medicală pentru câinele dvs. Dacă câinele dvs. este foarte nervos sau neliniștit, medicul veterinar poate, de asemenea, să prescrie sedative. În funcție de starea câinelui dvs. și de alte leziuni, câinele dvs. poate avea medicamente suplimentare.
    • Medicaați câinele în conformitate cu instrucțiunile de prescripție medicală. Urmăriți când ați dat medicamentele de câine, astfel încât să nu supradudați accidental animalul dvs. de companie. Dacă medicamentele nu par a fi de lucru sau câinele dvs. pare să fie în durere, contactați medicul veterinar.
    • Adresați-vă medicului veterinar cum să măsurați durerea câinelui dvs. folosind o scară de durere. Acest lucru vă va permite să evaluați cât de inconfortabil este câinele dvs., astfel încât să vă puteți consulta medicul veterinar cu privire la ameliorarea suplimentară a durerii, dacă este necesar.

    Nu Dă-ți câine medicamente umane. Mulți vă vor afecta câinele și unii pot fi fatali.

  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine cu un pas de pelvis rupt sau fracturat
    2. Monitorizați cu atenție starea de spirit și comportamentul câinelui. Urmăriți reacțiile câinilor dvs. și nivelul dobânzii în lucrurile care se întâmplă în jurul acestuia. Dacă câinele dvs. pare a fi deprimat sau este plat și fără permit, contactați medicul veterinar.
  • Dacă câinele dvs. are probleme să se elibereze sau refuză să mănânce sau să bea apă, să cunoască medicul veterinar cât mai curând posibil. Aceste simptome ar putea indica faptul că se întâmplă ceva mai grav.
  • Bacsis: Dacă câinele dvs. nu ia la cutie și whines sau strigă tot timpul, consultați medicul veterinar pentru sfaturi suplimentare. Faceți o imagine a setării cutiei dvs. împreună cu dvs., astfel încât să o poată revizui.

  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine cu un pas de pelvis rupt sau fracturat
    3. Verificați câinele și așternutul de două ori pe zi pentru uscare și curățenie. Paturile câinelui dvs. ar trebui să fie curat și uscat. În special în primele 2 săptămâni de odihnă cu crat, verificați câinele pentru răni de pat, care se pot dezvolta atunci când un câine se află în aceeași poziție pentru o perioadă lungă de timp.
  • În timpul recuperării câinelui dvs., utilizați Puppy Pads sau Vetbed ca principalele materiale ale câinelui dvs. Acestea se îndepărtează urina și vă vor ajuta să vă usucă câinele dvs. în cazul în care se ocupă de patul.
  • Schimbați orice paturi murdare sau umede cât mai curând posibil. Așezarea pe așternut umedă poate deteriora pielea animalului dvs. și poate provoca o erupție cutanată.
  • Dacă câinele dvs. dezvoltă răni care par dureroase sau inflamate, aveți veterinarul dvs. să arunce o privire. Ele pot determina dacă rănile sunt infectate și prescrie antibiotice pentru a ușura infecția.
  • Imagine intitulată de îngrijire pentru un câine cu un pas de pelvis rupt sau fracturat
    4. Luați câinele dvs. pentru a urmări întâlnirile VET. În funcție de starea generală a câinelui dvs., medicul veterinar poate dori să verifice progresul său ori de câte o dată pe săptămână. O programare pentru urmărirea X-Rays 4 până la 6 săptămâni după rănirea este comună.
  • Între numiri, păstrați în contact cu biroul medicului veterinar pentru a furniza actualizări despre starea câinelui dvs. Veterinarul dvs. poate modifica planul de îngrijire a câinelui dvs. bazat pe starea ei și cât de bine este fractura pelvisului.
  • Metoda 3 din 3:
    Ajutându-vă câinele să se vindece
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine cu un pas de pelvis rupt sau fracturat
    1. Mențineți o rutină zilnică în întreaga odihnă a câinelui. Cu o rutină zilnică strictă, câinele dvs. va ști ce să se aștepte în timpul zilei. Structura ajută la calmarea câinelui, astfel încât să se poată recupera mai repede.
    • Cel puțin în prima săptămână de odihnă cu Crate, ar trebui să rămâi acasă cu câinele dvs., dacă este posibil.
    • Planificarea meselor și a toaletei se rupe în același timp în fiecare zi. Includ 2 sau 3 sesiuni de "timp de calitate" cu câinele dvs., precum și 1 sau 2 sesiuni de "Timp liniștit."

    Bacsis: Dacă câinele dvs. este plâns sau plângând, încercați să așteptați până când există o scădere în plânsul înainte de a iniția orice timp de calitate. În caz contrar, câinele dvs. va crede că îl recompensați pentru whining.

  • Imagine intitulată de îngrijire pentru un câine cu o Pasul 14 de pelvis rupt sau fracturat
    2. Flex și extindeți articulațiile din picioarele spate ale câinelui. Petreceți aproximativ 5 minute de 2 până la 3 ori pe zi flexându-vă ușor și extindeți toate articulațiile câinelui de la degetele de la picioare la șold. Aceste exerciții pasive în funcție de mișcare ajută câinele dvs. să păstreze mobilitatea în timp ce se limitează și să o păstreze de la pierderea prea multă masă musculară.
  • Veterinarul dvs. vă poate oferi o demonstrație de exerciții pentru câinele dvs. Este o idee bună să vă exercitați exercițiile în timp ce veterinarul privește, astfel încât să poată corecta tot ceea ce nu faceți în mod corespunzător.
  • În general, mișcările dvs. ar trebui să fie lente și blânde. Nu încercați să vă flexați și să vă extindeți articulațiile câinelui dacă pare să vă provoace durerea câinilor.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine cu un pas de pelvis rupt sau fracturat
    3. Utilizați un masaj blând pentru a stimula fluxul sanguin. În timp ce câinele dvs. este relaxat, apăsați pe piele pe șuruburi și în jos picioarele din spate cu mișcări lungi și măturatoare. Creșteți treptat presiunea, dar evitați să apăsați direct pe orice oase sau articulații. Continuați să vă masați câinele timp de 3 până la 5 minute. Masați câinele dvs. de 2 până la 3 ori pe zi sau ori de câte ori veterinarul dvs. recomandă.
  • Folosind masajul atât înainte, cât și după exercițiile de interval de mișcare vor face exercițiile mai ușoare și să vă mențină câinele să obțină crampe sau rigiditate suplimentară.
  • Masajul și exercițiile de rază pasivă de mișcare sunt deosebit de importante în primele 2 săptămâni Câinele dvs. este înscris, când nu se va mișca mult mai mult dacă este deloc.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine cu un pas de pelvis rupt sau fracturat
    4. Aplicați plăcuțele de încălzire pentru a reduce rigiditatea și pentru a ușura durerea. Puteți utiliza un tampon de încălzire umană regulat dacă aveți unul. Plasați un prosop între placa de încălzire și pielea câinelui dvs., astfel încât să nu vă ardeți câinele. Lăsați tamponul de încălzire pe câine pentru maximum 15 minute la un moment dat sau până când pielea câinelui se simte cald la atingere.
  • Placa de încălzire în sine trebuie să fie caldă, nu fierbinte. Dacă câinele dvs. prezintă orice semne de durere sau disconfort, scoateți imediat tamponul de încălzire și discutați cu medicul veterinar.
  • Plasarea unui tampon de încălzire pe șuruburile câinilor sau picioarele din spate poate crește fluxul sanguin și poate reduce inflamația în mușchii câinelui.
  • sfaturi

    Dacă câinele dvs. are nevoie de o intervenție chirurgicală pentru pelvisul său rupt sau fracturat, tratamentul după câinele dvs. devine acasă este de obicei același lucru ca și cum ar fi dacă câinele dvs. nu avea o intervenție chirurgicală. Cu toate acestea, perioadele de recuperare pot fi mai lungi.

    Avertizări

    Urmați întotdeauna sfaturile și instrucțiunile medicului veterinar, indiferent dacă acestea diferă sau nu de instrucțiunile din acest articol.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar